Салат з авокадо – 16 рецептів приготування

Салат з авокадо підкорить навіть найвибагливішого гурмана. Корисне і ситне страву включається до дієтичне та спортивне меню, доповнює фуршети, святкові застілля. Блюдо відрізняється ніжним смаком, легкою текстурою і приємним ароматом.

Салат з креветками та авокадо

Морепродукти – природний афродизіак, що надає салату вишуканості та пікантності.

Авокадо в поєднанні з креветками – класичне ресторанне блюдо, яке можна приготувати самостійно в домашніх умовах.

Для салату знадобляться великі тигрові креветки. Вони соковиті і ніжні, не деформуються при температурній обробці.

Авокадо вибирайте стигле, м’якоть недозревшего плода може бути гіркого або кислого.

Інгредієнти:

  • креветки – 20 г;
  • авокадо – 1 штука;
  • томат – 1 штука;
  • листовий салат – 3-4 листків;
  • кінза свіжа – 10 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • лимон – 1 штука;
  • оливкова олія – 5 ст. л.;
  • сіль і перець на розсуд господині.

Приготування:

  • Опустіть креветки в киплячу підсолену воду і відваріть їх 3-4 хвилини. Морепродукти остудіть, звільніть від панцира. М’ясо збризніть соком лимона.
  • Авокадо розріжте на 2 частини, вийміть кісточку. Вийміть ложкою м’якоть, не залишаючи на шкірці розривів. Розріжте м’якоть на кубики по 1,5–2 див.
  • Помідор опустіть на 2-4 секунди в окріп і промийте під струменем холодної води. Відокремте м’якоть від шкірки і насіння, наріжте часточками.
  • Листя салату нарвете на довільні частини. Кінзу дрібно нарубаєте.
  • Часник звільніть від лушпиння, пропустіть через прес.
  • Змішайте кінзу, часник з маслом і спеціями. В отриману заправку влийте 1-2 столові ложки соку лимона.
  • В глибоке блюдо викладіть всі компоненти, перемішайте.

Салат можна подавати в шкірці авокадо. Це оригінально, просто і красиво. Прикрасьте страву тертим сиром, ягодами журавлини або гілочкою кропу.

Салат з авокадо і тунцем

Для приготування страви вам не знадобиться багато часу — салат буде готовий за лічені хвилини.

Для прискорення процесу готування використовуйте консервовану рибу.

Додавайте в салат перезріле авокадо з м’якою і маслянистою текстурою.

Заздалегідь підготуйте:

  • консервований тунець – 220 г;
  • авокадо – 1 штука;
  • огірок – 1 штука;
  • редис – 2 штуки;
  • зелений горошок – 80 г;
  • цибулі, кропу, кінзи – 20 г;
  • олія оливкова – 5 ст. л.;
  • гірчиця – 1 ст. л.;
  • сіль з перцем на розсуд господині.

Етапи приготування:

  • Вийміть м’якоть авокадо, розімніть вилкою до кашкоподібної маси.
  • З огірка зчистите шкірку, нарубаєте його на тонкі брусочки довжиною 2-2,5 см.
  • Тунець та горошок звільніть від рідини.
  • Редис натріть на крупній тертці.
  • Обполосніть зелень під струменем прохолодної води, наріжте гострим ножем.
  • У миску викладіть всі інгредієнти. Додайте гірчицю, масло, сіль і перець. Все ретельно розмішайте.

За бажанням, в салат можна додати варені перепелині яйця, помідори черрі або кедрові горішки. Заправку можна доповнити 2-3 ложками білого сухого вина або шампанського.

Ситний салат з авокадо і куркою

Страва багата протеїном, а тому рекомендовано для вживання людям, які нарощують м’язову масу. Салат не потребує додаткової заправці, завдяки соковитості основних інгредієнтів.

Експериментуючи з поєднанням спецій, можна надавати страви гострий, ніжний, м’який смак.

В класичний салат додається часник і свіжий кріп.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 230 г;
  • авокадо – 200 г;
  • солодкий перець – 130 г;
  • помідори – 2 штуки;
  • твердий сир – 60 г;
  • огірок – 120 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • кріп – 30 г;
  • сіль і спеції за смаком.

Приготування:

  • Авокадо звільніть від шкірки, м’якоть нарубайте соломкою.
  • Філе курки залийте холодною водою і варіть 25-35 хвилин. М’ясо остудіть, нарвете на волокна.
  • Огірок вичистіть від шкірки, наріжте колечками.
  • Томати звільніть від шкірки і насіння, наріжте соломкою.
  • Перець нарубайте квадратиками.
  • Часник і кріп роздушіть в ступці, додати сіль і спеції.
  • Змішайте всі інгредієнти в глибокій ємності. Зверху посипте тертим сиром.

Салат можна доповнити лісовими горіхами, зеленою цибулею або фенхелем. Подавайте блюдо з чорними зерновими хлібцями і газованими безалкогольними напоями.

Закусочний варіант з крабовими паличками

Ідеальне рішення для бенкетів, вечірок і посиденьок з друзями. Оригінальний смак у поєднанні з ніжною текстурою припаде до смаку навіть досвідченому гурману.

Блюдо припустимо подавати в листковому вигляді і коктейльній варіанті.

І те й інше рішення здивує гостей яскравістю фарб, соковитістю і складною комбінацією інгредієнтів.

Дивіться також:  Салат зі свининою – 10 рецептів смачних салатів

Власне, інгредієнти:

  • авокадо – 170 штука;
  • тріска солона – 80 г;
  • крабові палички – 220 г;
  • яйця – 2 штуки;
  • редис – 1 штука;
  • огірок – 1 штука;
  • козячий сир – 30 г;
  • сметана – 150 г;
  • сіль і спеції за смаком.

Приготування:

  • Звільніть авокадо від шкірки, видаліть кісточку. М’якоть наріжте на квадратики.
  • Тріску нарубаєте на брусочки довжиною 1-1,5 см.
  • Яйця відваріть в окропі, очистіть від шкаралупи, наріжте соломкою.
  • Редис з огірком звільніть від шкірки, натріть на крупній тертці.
  • Козячий сир розтопити на паровій бані.
  • Викладіть В салатницю всі інгредієнти, додайте сметану і спеції, перемішати.

Покладіть на блюдо салатні листя, гілочки кропу і петрушки. На зелень викладіть салат, зверху збризніть його лимонним соком. Прикрасьте блюдо ягодами червоної смородини, шматочками ананаса або гілочкою кінзи.

Салат з авокадо і огірком

Страва не містить м’яса та морепродуктів, а значить, ідеально підходить для вегетаріанського столу. Входять до складу салату овочі насичують організм корисними вітамінами та мікроелементами.

Інгредієнти:

  • авокадо – 1 штука;
  • огірок – 1 штука;
  • помідор – 2 штуки;
  • редис – 3 штуки;
  • перець болгарський – 1 штука;
  • перепелине яйце – 3 штуки;
  • козячий сир – 70 г;
  • листя салату – 20 г:
  • кріп – 15 г;
  • лляне масло – 35 г;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Відокремте м’якоть авокадо від кісточки і шкірки, наріжте кубиками.
  • Огірок звільніть від шкірки, нарубаєте тоненькою довгою соломкою.
  • Помідор помістіть на 1-2 секунди в окріп, промийте під струменем холодної води і легко відокремте шкірку. М’якоть наріжте квадратиками.
  • Редиску потріть на крупній тертці.
  • Перець звільнити від насіння і плодоніжки. Нарубаєте овоч на довгі брусочки.
  • Яйця покладіть в холодну воду і варіть 3-4 хвилини. Остудіть, вичистити від шкаралупи, нашаткуйте соломкою.
  • Зелень промийте в прохолодній воді, дрібно нарубаєте.
  • Козячий сир розімніть в пастоподібну масу.
  • У салатник викладіть всі інгредієнти, додайте олію, спеції, перемішайте.

Подавайте салат разом з ігристими напоями і яєчними грінками. Страву можна доповнити ягідним соусом, картопляними коржами або тушкованою капустою.

Салат з помідорами і авокадо

Свіжий овочевий салат буде чудово виглядати на святковому торжестві і сімейне застілля. Гостре блюдо припаде до смаку любителям пряної східної кухні.

Використовуйте для салату помідори з соковитою м’якоттю.

Жорсткі недозрівші томати розпадаються на грубі волокна, що порушують текстуру страви.

Інгредієнти:

  • авокадо – 2 штуки;
  • помідори – 4 штуки;
  • пекінська капуста – 100 р;
  • перець болгарський – 1 штука
  • кріп, петрушка – 50 г;
  • перець гострий – 1 штука;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Очистити авокадо від шкірки, поріжте м’якоть кубиками.
  • Помідори відокремте від шкірки і насіння, нарубаєте на брусочки.
  • Пекінську капусту нашаткуйте соломкою. Для додання м’якості розімніть.
  • Перець звільнити від насіння, наріжте квадратиками.
  • Кріп і петрушку дрібно порубаєте.
  • Змішайте всі інгредієнти в глибокій мисці.

Подавайте блюдо з часниковим або сирним соусом. У салат можна додати подрібнений волоський горіх, кунжут або арахіс.

Салат з червоною рибою і авокадо

Можна придбати малосольну сьомгу або засолити рибу самостійно. Відокремте м’якоть від луски і кісток.

Натріть рибу сіллю з розрахунку 20 г солі на 100 г м’якоті. Помістіть сьомгу в холодильник на 1-2 години.

Якщо ви хочете приготувати більш солону рибу, то збільште кількість солі в 2 рази.

Інгредієнти:

  • сьомга – 235 г;
  • авокадо – 1 штука;
  • локшина-фунчоза – 110 г;
  • помідори черрі – 3 штуки;
  • соєвий соус за смаком.

Приготування:

  • Сьомгу наріжте гострим ножем на довгасті шматочки довжиною 2-3 див.
  • Авокадо звільніть від шкірки і кісточки, м’якоть нарубайте соломкою.
  • Локшину відварити в підсоленому окропі 2-3 хвилини, процідіть, остудіть.
  • Помідори розріжте на половинки.
  • Змішайте всі інгредієнти, додаючи соєвий соус.

Викладіть страву на широке блюдо, краю салатниці задекоріруйте чорносливом, журавлиною, лимонними часточками. Салат з сьомгою і авокадо прикрасьте гілочкою кінзи або дрібно нарубаним сиром.

Готуємо з додаванням яблук

Легкий і ситний салат сподобається дорослим і малюкам. Блюдо просто у виготовленні — впорається навіть молода господиня.

Для салату виберіть м’який трохи перезрілий плід з коричневою шкіркою.

Яблука використовуйте кисло-солодких сортів.

Інгредієнти:

  • авокадо – 1 штука;
  • яблука – 2 штуки;
  • філе індички – 220 г;
  • листя салату – 70 г;
  • консервовані оливки без кісточок – 7 штук;
  • кунжутне масло.
Дивіться також:  Салат ” Гранатовий браслет – класичний рецепт і 6 варіантів приготування

Приготування:

  • Авокадо очистіть від шкірки, порізати квадратиками.
  • Яблука звільніть від шкірки і насіння, поріжте соломкою або натріть на тертці.
  • Філе індички залийте теплою водою, варіть протягом 15-20 хвилин. М’ясо охолодіть, наріжте довгастими скибочками.
  • Оливки поріжте на тонкі шматочки.
  • Всі інгредієнти перемішайте, заправте кунжутним маслом.
  • Викладіть страву на салатні листя. Зверху прикрасьте кісточками граната або мандариновими часточками.

Салат з кальмарами і авокадо

Авокадо чудово поєднується з морепродуктами, утворюючи смачне і ситне блюдо. Варені кальмари, доповнені соком лайма, перцем, сиром, виділяють ніжний, пряний аромат.

Інгредієнти:

  • кальмар – 270 г;
  • авокадо – 2 штуки;
  • томат – 2 штуки;
  • лайм – 1 штука;
  • огірок – 1 штука;
  • редис – 1 штука;
  • сир – 100 г;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Філе кальмара промийте під струменем прохолодної води і покладіть в окріп на 30-35 секунд. Якщо варити кальмарів довше, то його м’ясо стане жорстким і несмачним. Остудіть тушку, наріжте кубиками.
  • Відокремте м’якоть авокадо від шкірки і кісточки.
  • Томат звільніть від шкірки і насіння.
  • З лимона вичавити сік.
  • У блендер викладіть авокадо, помідори, сік лайма. Перемішайте до однорідної кашкоподібної маси.
  • Огірок і редис нарубайте невеликими кубиками.
  • Твердий сир наріжте соломкою.
  • Всі інгредієнти перемішайте в глибокому блюді, додайте спеції.

У салат можна додати лляне масло, сметанний соус, знежирений йогурт. Подавайте блюдо з фруктовими напоями або квасом.

Салат з сиром і авокадо

Для приготування страви використовуйте кілька видів сиру.

Можна поєднувати твердий, і м’який плавлений вершковий продукт. У салат можна додати сир.

Інгредієнти:

  • твердий сир – 80 г;
  • плавлений сир – 80 г;
  • авокадо – 1 штука;
  • шинка – 80 г;
  • маринований огірок – 1 штука;
  • часник – 2 зубчики;
  • майонез – 70 р.

Приготування:

  • Авокадо звільніть від шкірки і кісточки, м’якоть розрізати на великі шматочки.
  • Твердий сир, огірок і шинку нарубайте соломкою.
  • Часник звільніть від лушпиння, пропустіть через прес.
  • Майонез і плавлений сир перемішати у блендері.
  • Всі інгредієнти викладіть в глибоке блюдо, ретельно перемішайте.

Подавайте салат в порційних чашках або келихах. Страву можна поєднувати з смаженим м’ясом, тушкованою рибою, пареної ріпою.

Салат з авокадо і пекінською капустою

Корисний салат із зеленню доречно буде виглядати як на святковому столі, так і за родинним сніданком. Страву можна подавати разом з тушкованими овочами, копченим м’ясом, яйцями.

Для салату вибирайте невызревший авокадо — м’якоть повинна тримати форму, не розвалюватися і не деформуватися.

Інгредієнти:

  • авокадо – 1 штука;
  • пекінська капуста – 330 г;
  • огірок – 1 штука;
  • оливки – 30 г;
  • листя салату – 30 г;
  • кріп – 10 г;
  • петрушка – 10 г;
  • кінза – 10 г;
  • цибуля зелена – 10 г;
  • оливкова масло – 50 г;
  • щіпка солі.

Приготування:

  • Авокадо очистіть від шкірки, видаліть кісточку. М’якоть нарубайте соломкою.
  • Пекінську капусту промийте під струменем гарячої води. Листя розімніть, наріжте довгими тонкими брусочками.
  • Огірок звільніть від шкірки, поріжте кільцями або квадратиками.
  • Оливки пропустіть під прес.
  • Зелень дрібно нарубаєте, помістіть в ступку, пам’ятайте для виділення соку.
  • Всі інгредієнти викладіть в миску, розмішайте, заправте маслом. Додайте сіль.

Подавайте Салат з гарячими грінками або пампушками. Можна доповнити страва креветками або білої відвареної рибою.

Рецепт з руколою і незвичайної заправкою

Літній салат захопить вас незвичайним яскравим смаком і ніжним ароматом. Для приготування страви використовуйте свіжі інгредієнти з нетривалим терміном зберігання.

Не ошпаривайте зелень в окропі — вона втратить половину корисних властивостей.

Інгредієнти:

  • рукола – 180 г;
  • авокадо – 1 штука;
  • томат – 1 штука;
  • редька зелена – 1 штука;
  • кінза – 10 г:
  • кріп – 10 г;
  • яблучний оцет – 1 чайна ложка;
  • слива – 2 штуки;
  • кунжутна олія – 2 столові ложки;
  • лляне масло – 1 столова ложка;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Рукколу промийте під струменем прохолодної води.
  • Авокадо очистіть від шкірки, м’якоть натріть на крупній тертці.
  • Томат звільніть від шкірки і кісточок, наріжте квадратиками.
  • Редьку вичистіть, натріть на тертці.
  • Зелень дрібно порубаєте гострим ножем.
  • Сливи звільніть від шкірки і кісточки.
  • У блендері змішайте масло, м’якоть сливи, оцет, сіль і спеції.
  • Всі інгредієнти викладіть в миску. Залийте олійною заправкою для салату, перемішайте.
Дивіться також:  Салат з рибних консервів – 8 рецептів

Прикрасьте блюдо гілочкою кінзи, ягодами обліпихи або чорниці. В заправку для салату можна додати сік лимона, м’якоть манго і перепелині яйця.

Салат з авокадо і ананасом

Соковите солодке блюдо сподобається малюкам, стане центральною стравою дитячого столу. Для приготування салату використовуйте свіжий ананас, консервовані фрукти містять менше вітамінів і поживних речовин.

Інгредієнти:

  • авокадо – 1 штука;
  • ананас – 150 г;
  • банан – 1 штука;
  • полуниця – 70 г;
  • яблуко – 1 штука;
  • груша – 1 штука;
  • нежирний йогурт – 100 р.

Приготування:

  • Авокадо звільніть від шкірки і насіння. М’якоть наріжте кубиками.
  • Ананас нарубайте соломкою довжиною 2-2,5 см.
  • Банан помийте, наріжте кружечками.
  • Яблуко натріть на крупній тертці.
  • Грушу порубаєте брусочками товщиною 1 див.
  • Полуницю розрізати на половинки.
  • Всі інгредієнти змішайте, заправте салат йогуртом.

Подавайте блюдо в яскравих кольорових тарілках. Зверху салат можна прикрасити ягодами малини, ожини або чорниці. У йогурт можна додати квітковий або гречаний мед.

Салат з авокадо і манго під лимонною заправкою

Екзотичний салат, поєднує в собі овочі і морепродукти, стане чудовою прикрасою будь-якого свята. Блюдо легко поєднується з м’ясними, рибними та овочевими закусками, пудингами і запеканками.

Для салату вибирайте стигле манго з бурою, жовтою або червоною шкіркою.

М’якоть невызревшего плода може надати страві гіркий або кислий смак.

Інгредієнти:

  • авокадо – 1 штука;
  • манго – 1 штука;
  • креветки – 100 г;
  • червоний цибуля – 1 штука;
  • консервована морська капуста – 70 г;
  • кунжут – 10 г;
  • лимон – 1 штука;
  • соєвий соус за смаком.

Приготування:

  • Авокадо і манго очистіть від шкірки, видаліть кісточки. М’якоть наріжте соломкою.
  • Креветок звільніть від панцирів, смажте на повільному вогні 5-7 хвилин.
  • Цибулю очистіть від лушпиння, поріжте кільцями.
  • Морську капусту відокремте від розсолу.
  • Змішайте всі інгредієнти в глибокій салатниці. Зверху полийте соєвим соусом, змішаним з соком лимона.

Салат можна прикрасити оливками, маслинами, зеленню, лимонними або мандариновими часточками. Кунжут можна замінити на гарбузове насіння, волоські горіхи, подрібнений арахіс.

Пісний салат з авокадо

Овочевий салат з авокадо – ідеальне блюдо для вживання в пост. Соковите страва не вимагає додаткової заправки.

Інгредієнти:

  • авокадо – 1 штука;
  • огірок – 1 штука;
  • томат – 1 штука;
  • маслини – 5 штук;
  • редис – 2 штуки;
  • петрушка – 10 г;
  • зелена цибуля – 10 г;
  • болгарський перець – 1 штука;
  • яблуко зелене – 1 штука;
  • щіпка солі.

Приготування:

  • Авокадо очистіть від шкірки, видаліть кісточку. М’якоть нарубаєте на тонкі брусочки.
  • Огірок наріжте квадратиками.
  • Помідор і перець звільнити від шкірки і насіння, пропустити через блендер.
  • Редиску нарубайте соломкою.
  • Зелень дрібно наріжте гострим ножем.
  • Яблуко вичистіть від шкірки, видаліть насіння. М’якоть натріть на крупній тертці.
  • Всі інгредієнти перемішайте і поставте в темне місце на 30-40 хвилин. Коли овочі виділять сік, викладіть страву в салатник з високими краями.

Прикрасьте блюдо гілочкою кінзи, часточками маринованого огірка, помідорами черрі. Салат можна доповнити чорним житнім хлібом, капустяними оладками і фруктово-ягідним смузі.

Салат з копченою куркою і авокадо

Ситний і смачний салат стане коронною стравою будь-якої господині. Ароматна страва не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана.

Інгредієнти:

  • авокадо – 1 штука;
  • курка копчена – 100 г;
  • печериці – 100 г;
  • огірок – 1 штука;
  • перець болгарський – 1 штука;
  • томат – 1 штука;
  • зелена цибуля – 1 штука;
  • олія соняшникова 20 г;
  • сметана козяча – 100 г;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Авокадо звільніть від кісточки і шкірки. Поріжте м’якоть тонкими пластинками.
  • Копчену курку нарвете на волокна.
  • Печериці розрізати на шматочки, покладіть на змащену маслом сковороду і смажте на повільному вогні протягом 11-14 хвилин.
  • Огірок порубаєте брусочками.
  • Перець звільнити від насіння, наріжте довгастими скибочками.
  • Помідор очистити від шкірки, в блендері доведіть до кашкоподібної маси.
  • Цибулю дрібно нарубаєте тонкими пластинками.
  • Всі інгредієнти викладіть в салатник, додати сметану і сіль, перемішайте.

Подавайте з пшеничними коржами, грінками або оладками. У салат можна додати яйця, редис, листя столового буряка.

Салати з авокадо полюбятся вам і вашій родині. Страви можна змінювати, включаючи в них інгредієнти на свій смак. Додаючи авокадо в салати, ви збагатите страва корисними вітамінами та мікроелементами.