Салат з авокадо і крабовими паличками – 9 рецептів

М’який нейтральний смак авокадо чудово комбінує з більшістю продуктів. З цього корисного фрукта роблять безліч вишуканих закусок. Серед них салат з авокадо і крабовими паличками.

Проста закуска

Приготуємо просту і поживну закуску, в якій ідеально поєднуються всі компоненти:

  • авокадо (Персея американська, алігаторова груша);
  • сік лимона;
  • м’ясо краба (пачка);
  • половина цибулини;
  • трохи майонезного соусу.

Робимо закуску наступним чином:

  • Розрізаємо плід вздовж і витягуємо кісточку.
  • М’якоть фрукта нарізаємо кубиками, але не надто мельчим.
  • Збризкуємо фрукт лимонним соком.
  • Дрібно шаткуємо цибулю.
  • Подрібнюємо крабове м’ясо на кубики.
  • Все змішуємо в майонезі.
  • Присмачую крупинками солі і перцем.

Замість майонезного соусу можна взяти сметану.

З додаванням кукурудзи

Соковита кукурудза ідеально вписується в закуску з авокадо.

Для приготування беруть наступні продукти:

  • 195 грамів м’яса краба у вигляді палиць;
  • плід Персії американської;
  • 25 грам білого цибулі;
  • 220 грам кукурудзи баночною;
  • майонезний соус;
  • кріп.

Робимо салат таким чином:

  • Очищаємо фрукт і витягуємо кісточку.
  • Нарізаємо фруктову м’якоть кубиками.
  • Цибулину і палички шаткуємо квадратиками.
  • Все змішуємо в салатник і висипаємо кукурудзу з банки.
  • Солимо, і розподіляємо майонез, помішуючи ложкою.

Перед подачею кладемо зверху гілочки кропу.

Готуємо з помідорами

Досить швидко можна зробити смачний салат з авокадо і томатами.

Він підходить для повсякденного столу і робиться з певних складових:

  • два плода Персеи американської;
  • 240 грам крабових паличок;
  • свіжа петрушка;
  • зелений цибулька;
  • 210 грам томатів;
  • два огірка;
  • майонез.

Поетапний рецепт:

  • М’ясо краба нарізаємо середніми шматочками.
  • Авокадо розрізаємо навпіл і усуваємо кісточку.
  • Нарізаємо м’якоть квадратиками.
  • Зеленці моєму і формуємо з них кубики з допомогою ножа.
  • Зелень промиваємо і не крупно шаткуємо.
  • Помідори нарізаємо тонкими часточками.
  • Рубаємо цибулю кільцями.
  • Всі складові змішуємо між собою в мисці.
  • Додаємо соус і сіль.
Дивіться також:  Як правильно і смачно готувати вінегрет

Для гостроти можна додати трохи стручкового перцю.

Салат з авокадо, крабовими паличками і огірком

Цей варіант закуски прийнято подавати в тарталетках. Ніжні складові в поєднанні зі свіжістю зеленцов не залишать байдужим нікого.

Необхідні компоненти:

  • 0,2 кг крабових паличок;
  • 190 грам свіжого огірка;
  • 70 грам сирного сиру;
  • 20 мілілітрів соку лимона;
  • 6-8 тарталеток;
  • кінза;
  • 25 мілілітрів майонезу;
  • Персея американська (штука).

Готуємо вишукану закуску:

  • Авокадо розрізаємо на дві частини і витягаємо з нього м’якоть.
  • Розминаємо її виделкою до пюреобразного стану і збризкуємо цитрусовим соком.
  • Палички не крупно нарізаємо і додаємо до пюре.
  • Зеленець без шкірки натираємо на великому перерізі.
  • Змішуємо в салатнику огірок, фруктове пюре з паличками і сирний сир.
  • Додаємо підсолену заправку. Перемішуємо ложкою.
  • Викладаємо порції закуски в тарталетки і прикрашаємо зеленню.

Замість тарталеток можна використовувати човники, вирізані з аллигаторовой груші.

Закуска з грибами

Дивно смачним виходить салат з авокадо і грибочками.

Для нього знадобиться:

  • плід Персеи американської;
  • 200 грам маринованих шампіньйонів;
  • цибульна головка;
  • 170 грам крабових паличок;
  • чотири листи салату;
  • лимонний сік;
  • чотири столові ложки майонезу.

Готуємо грибну закуску з фруктом:

  • Палички краба шаткуємо вздовж соломкою, а потім – навпіл.
  • Гриби нарізаємо тонкими скибочками, а цибулю – півкільцями.
  • Персеєві очищаємо від шкірки і видаляємо кісточку. М’якоть перетворюємо з допомогою ножа в кубики і присмачую лимонним соком.
  • Перемішуємо всі продукти, солимо, перчимо і заправляємо майонезом.

Викладаємо закуску порційно на салатні листи.

З пекінською капустою

Пекінська капуста добре поєднується з молоком і м’ясом краба. Після заправки вона ставиться м’якою і соковитою.

Готуємо закуску з наступних компонентів:

  • 250 грам китайської капусти;
  • 140 грам крабових паличок;
  • плід Персеи американської;
  • банку консервованої кукурудзи;
  • свіжий плоди огірка;
  • майонез.
Дивіться також:  Салат перлина – 10 рецептів приготування

Поетапні дії:

  • Шаткуємо капусту кільцями.
  • Огірок подрібнюємо соломкою.
  • Авокадо ріжемо кубиками.
  • Змішуємо нарізки і додаємо кукурудзу.
  • Присмачую сіллю і заправляємо майонезом.

Не варто класти багато майонезного соусу, капуста пустить свій сік.

З грушею

Для такого рецепта беремо певні компоненти:

  • плід Персеи американської;
  • одна груша;
  • 6-8 крабових паличок;
  • великий плоди огірка;
  • 100 грам сирного продукту;
  • кріп;
  • 2 часникового зубчики;
  • лимонний сік;
  • масло оливи.

Готуємо страву поетапно:

  • Грушу очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою.
  • Огірок миємо й розрізаємо брусочками.
  • Палички краба режим на кружечки і розпускаємо на спіральки.
  • Сир нарізаємо кубиками великих розмірів і висипаємо в миску, додавши попередні інгредієнти.
  • Аллигаторову грушу чистимо й нарізаємо кружечками. Викладаємо на салат.
  • Для заправки змішуємо масло оливи і сік лимона. Додаємо кріп і пресований часник.
  • Поливаємо продукти отриманою сумішшю.

Сильно перемішувати продукти не потрібно.

З малосоленой рибою

Любителям суші обов’язково сподобається наступний рецепт.

Для нього знадобиться:

  • половина плоду Персеи американської;
  • половина пачки крабових паличок;
  • огірок;
  • зелена цибуля;
  • 200 грам слабосоленої форелі;
  • трохи майонезу.

Рецепт з червоною рибкою:

  • М’якоть фрукта ріжемо середніми кубиками.
  • Цибулю шаткуємо квадратиками.
  • Огірок подрібнюємо на кубики, крабові палички – на колечка.
  • Зелену цибулю дрібно шаткуємо.
  • Червону рибу ріжемо на шматочки за допомогою ножа або розбираємо руками.
  • Вливаємо майонез і розмішуємо.

Пригощаємо гостей відразу ж після приготування.

З додаванням яєць

Невигадлива закуска доведеться по душі багатьом дітям і дорослим.

У ній представлені такі продукти:

  • 190 грам паличок з краба;
  • три варених жовтка і білка;
  • плід Персеи американської;
  • 115 грам сиру;
  • два зеленця огірка
  • 45 мілілітрів майонезного соусу.

Робимо салат з авокадо, яйцем і крабовими паличками:

  • Сирний продукт трьом на великому перерізі.
  • Жовтки і білки подрібнюємо на тертці.
  • Огірки розрізаємо на тонкі брусочки.
  • Виймаємо м’якоть фрукта і перетворюємо на соломку.
  • Нарізку викладаємо по шарах, починаючи з фруктового плода.
  • Потім чергу яєць, після – паличок.
  • Наступний рівень – огіркова соломка, далі – сирна.
  • Всі рівні промазуємо майонезним соусом.
Дивіться також:  Печінковий торт з яловичої печінки – 4 рецепта

Поверхня змащуємо соусом і прикрашаємо оливками або квіткою з огірка.