Салат з авокадо і креветками, покроковий рецепт з фото

Авокадо за родом своєї екзотичності нечасто можна зустріти на столах господинь. Одні не знають, що з ним приготувати і як, а інші просто не вміють його правильно вибрати і, купивши незрілий плід, назавжди вже від нього відмовляються.

 

Як вибрати правильний авокадо для салату?

  • По-перше, плід повинен бути без пошкоджень і гнилі.

  • По-друге, шкірка не повинна бути пухкої, але і нетвердою. При купівлі твердоватого авокадо, його можна обгорнути газетою і покласти в темне місце, тоді він дозріє за кілька днів.
  • По-третє, при струшуванні ядро кісточки має шарудіти. Звичайно, в супермаркетах важко почути цей шурхіт з-за зовнішнього шуму, але якщо піднести до вуха фрукт, то все-таки можливо.

Отже, вибравши пружний, чистий і з шелестом авокадо, можна приступати до приготування салатів, закусок та інших страв.

Як приготувати салат з авокадо і креветками, грибами та ікрою

 

Це блюдо відноситься до японської кухні можна зустріти в меню суші-барів. Подають салат в шкірці з-під авокадо або в креманках. Ще одна тонкість – авокадо слід чистити безпосередньо перед приготуванням, оскільки він швидко окислюється на повітрі і темніє. Щоб цього уникнути, після нарізування його збризкують лимонним соком.

 

Готується такий салат 15 хвилин, розрахований на 2 людини.

Що знадобиться для салату з авокадо і креветками, грибами та ікрою:

  • – 1 авокадо;
  • – варені креветки 150 г;
  • – печериці 150 г;
  • – червона ікра 1 чайна ложка;
  • – рослинна олія, сіль, перець мелений, лимонний сік;
  • -майонез для заправки.

 

Покроковий рецепт салату з авокадо і креветок:

 

  • Гриби добре промивають, розрізають на 4 частини і обсмажують на олії. Далі, треба викласти їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
  • Авокадо миють у проточній воді, розрізають посередині, беруться за дві половинки двома руками і повертають кожну з них у різних напрямках, рух нагадує відкриття кришки у банки.
  • Видаляють кісточку ложкою і при використанні шкірки для викладки салату, то також виймають м’якоть ложкою. Нарізати її кубиками і відразу збризкують лимонним соком.
    В окремому посуді змішують креветки, гриби і авокадо, їх солять і перчать, додають майонез.
  • При бажанні можна скористатися вже готовим соусом «Тисяча островів», він відмінно підходить для салату. Все перемішують.
  • Салат викладають у човники з шкірки авокадо або креманки. Поверх салату розкладають червону ікру. Такий салат доречно подавати з відварним рисом та іншими морепродуктами.
  • Рецепт салату з креветками та авокадо

     

    Салат з авокадо і креветками можна приготувати і з більш звичних продуктів.

    Для цього знадобляться такі компоненти:

    • – один авокадо;
    • – креветки варені-100 г;
    • – маленькі помідори-5 штук;
    • – листя зеленого салату 2-3 штуки;
    • – оливки 3 столові ложки;
    • – одне яйце;
    • – половинка солодкого перцю;
    • – зелені пір’я цибулі.

     

    Для заправки можна застосувати: оливкова олія (3-4 столові ложки), бальзамічний оцет (1 столова ложка), зернисту гірчицю (1 чайну ложку), мед (0,5 чайної ложки) і приправи за смаком. Така заправка додасть остаточний штрих страви.

    Готувати цей салат доведеться 30 хвилин і розрахований на 2 людини.

    Як приготувати салат з авокадо і креветками

     

  • Чисті листки салату краще порвати великими шматками, а солодкий перець нарізати тонкими смужками.
  • Помідори і оливки розрізають на половинки. Яйце потрібно нарізати невеликими скибочками, а пір’я цибулі дрібно нарубати.
  • Авокадо очищають від шкірки і нарізають кубиками, обов’язково збризкують лимонним соком. Всі складові з’єднують, додають креветки, перемішують і поливають приготовленою заправкою.
  • Після цього краще відразу не перемішувати, а дати салату просочитися близько 20 хвилин.
  • Дивіться також:  Вегетаріанська лазанья – Рецепт з фото