Салат з авокадо і огірком – 8 смачних рецептів приготування

Легенький салат з авокадо і огірком – прекрасна ідея перекусу на час дієти. Підійде він і для звичного повсякденного меню, наприклад, в якості доповнення до м’ясного або рибного основного блюда. Додати закуски ситність допоможуть такі інгредієнти, як консервований тунець, морепродукти, сир, куряче м’ясо та інші.

Класичний салат з авокадо і огірком

Компоненти:

  • стиглий плід авокадо – 2 шт.;
  • зварені яйця – 4 шт.;
  • середній огірок – 2 шт.;
  • підсолений йогурт – використовуємо в якості заправки.

Готувати будемо так:

  • Щоб приготувати закуску з авокадо, огірком і яйцем, першим ділом потрібно подрібнити заявлені інгредієнти.
  • Варені яйця потрібно очистити та порізати дуже дрібними кубиками.
  • Таким же чином підготувати інші інгредієнти. Авокадо перед нарізкою позбавити від шкірки і кісточки, огірки – від щільної шкірки.
  • Все змішати, заправити несолодким йогуртом.

Подати частування з тостами або грінками.

Загрузка...

З консервованим тунцем

 

Компоненти:

  • риба у власному соку – 420 – 450 г;
  • огірок – 1 шт.;
  • плід авокадо – 3 шт (середніх);
  • червоний цибуля – головка;
  • кінза – невеликий пучок;
  • сік лайма – 2 дес. л.;
  • масло оливи – 2 дес. л.;
  • морська сіль – 1 ч. л.;
  • перемелений перець.

Приготування:

  • Злити рідину з банки з рибою. М’якоть порізати шматочками.
  • З авокадо видалити шкірку, вийняти кісточку. М’яку частину порізати шматочками. Плоди обов’язково повинні бути м’якими, щоб салат вийшов ніжним і смачним.
  • Огірок разом зі шкіркою порізати половинками кружечків.
  • Дуже тонко нарізати червоний лук. Порубати промиту і обсушену кінзу.
  • Все з’єднати, залити соусом з олії, цитрусового фрешу, солі і перцю.

Дати салату з авокадо, огірком і тунцем добре настоятися, щоб всі його компоненти просочилися ароматною заправкою.

Спробуйте також:  Вінегрет з квасолею - 8 рецептів салату

Простий рецепт з яйцями

Компоненти:

  • стиглий авокадо – половинка;
  • зварені яйця – 2 шт.;
  • свіжий огірок – 2 шт.;
  • свіжий шпинат – 1 великий пучок;
  • масло оливи – 3 дес. ложки;
  • солодка гірчиця – 1 ч. ложка;
  • мед – 1 ч. ложка;
  • сік лайма – 1,5 ч. ложки;
  • сіль.

Приготування:

  • Обібрати листочки шпинату, промити і обсушити.
  • Очистити половинки авокадо від шкірки. Витягнути кісточку.
  • Огірки порізати тонкими слайсами. Яйця – великими довільними шматками.
  • Всі залишилися інгредієнти для заправки змішати. Можна злегка збити за допомогою блендера, щоб вийшла максимально однорідна маса.
  • Викласти всі оброблені продукти на плоску тарілку.

Щедро полити закуску ніжною заправкою і одразу ж подати до обіду.

Салат: авокадо, огірок і креветки

Компоненти:

  • невеликі, але стиглі плоди авокадо – 2 шт.;
  • дрібні креветки – 230 – 350 г;
  • масло вершкове – 1 дес. ложка;
  • подрібнений свіжий часник – 2 ч. ложки;
  • огірок – 2 шт.;
  • кінза подрібнена – 4 дес. ложки;
  • городній салат – половина пучка;
  • арахіс очищений – 1 жменя;
  • соєвий соус – 3 дес. л.;
  • пісне масло – 3 дес. л.;
  • сік лайма – 3 дес. л.;
  • цукор – за уподобанням кулінара;
  • крохмаль – ½ ч. л.;
  • сухий часник – 1 щіпка.

Приготування:

  • Свіжі огірки і авокадо без кісточок і шкірки порубати приблизно однаковими за розміром шматочками.
  • У сковороді розігріти два види масла. Обсмажити на отриманій суміші очищені креветки до рум’яності. Посолити.
  • Дрібно порубати салат, зелень, арахіс.
  • З’єднати заготовлені інгредієнти в загальній мисці. До них же відправити подрібнений свіжий часник.
  • Залишилися компоненти для соусу змішати. Збивати їх, в процесі додаючи крохмаль. Його кількість потрібно регулювати «на око», щоб соус вийшов оптимальної густоти.
  • Залити пікантною сумішшю складові салату.
Спробуйте також:  Салат з червоної капусти – 9 рецептів як смачно приготувати

Викласти частування в красиву салатницю.

З помідорами

Компоненти:

  • огірки – 2 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • авокадо – 1 шт.;
  • лимон – половина;
  • червоний цибуля – половина;
  • масло оливи, сіль, перець, свіжа кінза.

Приготування:

  • Довільно покришити овочі, крім цибулі.
  • Очистити від шкірки авокадо. Витягнути кісточку. Решту порізати невеликими шматочками. Відразу збризнути свіжовичавленим лимонним соком.
  • Червоний очищену цибулю порізати четвертинками кілець.
  • Все посолити, залити олією.

Щоб зробити салат більш яскравим смаком, варто додати в нього подрібнену кінзу.

Закуска з куркою

 

На півкіло відвареної курячої грудки підготуйте наступні продукти:

  • червона квасоля в томатному соусі – 1 стандартна банку;
  • листя кучерявого салату – 1 пучок;
  • Сулугуні – 150 г;
  • мелений кмин і коріандр – по 1 щіпці;
  • авокадо – 1 фрукт;
  • сік лимона – 1 дес. ложка;
  • асорті рубаної зелені – 1 дес. ложка.

Приготування:

  • Варену курятину розібрати на окремі волокна. Відправити їх в глибоку сковорідку разом з бобовими і всім томатним соусом з банки. Гарненько прогріти інгредієнти разом.
  • Сулугуні спочатку нарізати поперек. Потім розібрати на окремі волокна. Якщо сир виявився сильно солоним, можна вимочити його у воді півгодини.
  • Авокадо очистити від усього зайвого. Решту перебити з допомогою блендера разом із зеленню, спеціями і цитрусовим фрешем.
  • Крупно порвати салатні листя. Розкласти на тарілці. Зверху розподілити вміст сковорідки і волокна сиру.
  • Полити закуску соусом з авокадо.

Такий оригінальний салат можна подавати як в теплом, так і в холодному вигляді.

З сиром

Компоненти:

  • авокадо – 1 шт.;
  • салатний перець різного кольору – 2 шт.;
  • огірок – 1 великий;
  • лимон – половинка;
  • козячий сир – півкіло;
  • маслини – 1 банка;
  • яйця – 2 шт.;
  • масло, соєвий соус, зелень.

Приготування:

  • Овочі очистити від усього зайвого. Покришити шматочками. Відразу викласти їх на велику плоску тарілку.
  • З авокадо зняти шкірку, видалити кісточку. Решту крупно порубати. Скропити лимонним соком. Викласти поверх овочів.
  • Сирі яйця змішати з невеликою кількістю води. Посмажити омлет на невеликій кількості рослинного масла. Остудити і порізати соломкою.
  • Розподілити шматочки яєчного млинчика зверху інших продуктів.
  • Останніми розкидати половинки маслин і великі квадратики сиру.
Спробуйте також:  Салат з квасолею і шинкою – 8 рецептів

Готовий салат полити соєвий соусом і посипати подрібненою зеленню.

Корисний салат з селерою

Компоненти:

  • авокадо – 1 шт.;
  • огірок – 1 шт.;
  • стебла селери – 2 шт.;
  • цибуля – 1 головка;
  • лимон – четвертинка;
  • «пекинка» – 250 м;
  • асорті зелені – 60 г;
  • масло оливи – 3 дес. ложки;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • «Пекинку» дрібно нашаткувати і змішати з невеликими шматочками огірка.
  • Висипати в загальну миску і дрібно нарізану селеру.
  • Додати м’якоть авокадо, порізану кубиками. Притрусити січеною зеленню.
  • Цибулю тонко порізати і залити лимонним соком. Почекати хвилин 8 – 10, після чого віджати його і відправити в салат.
  • Все перемішати, посолити і поперчити за смаком.

Перед зняттям проби обов’язково дати салату настоятися чверть години в прохолоді, щоб всі його компоненти «подружилися».

Будь-які закуски з додаванням авокадо не варто робити заздалегідь. Цей інгредієнт швидко темніє і стає неаппетитным на вигляд. Щоб цього не сталося, поки нарізаються інші компоненти салату, шматочки авокадо без шкірки варто збризнути лаймовим/лимонним соком.