Салат з авокадо з креветками – 8 дуже смачних рецептів

Смачне і корисне блюдо на час дієти – салат з авокадо з креветками. Таке поєднання продуктів робить смак закуски яскравим і оригінальним, але при цьому обидва компоненти не нашкодять фігурі.

Базовий рецепт

Інгредієнти:

  • 200 – 250 р дрібних креветок;
  • 1 шт. авокадо;
  • 1/3 ст. несолодкого йогуртового соусу;
  • 4 листків салату;
  • дрібна сіль.

Приготування:

  • Дрібні креветки відправити в киплячу воду і варити їх 2,5 – 3 хвилини.
  • Готові морепродукти остудити, очистити від панцирів і кишкових вінок. Зрізати хвости і голови.
  • Промити і обсушити салат. Два листи зелені викласти на велику плоску тарілку, а ставшиеся порвати руками на великі шматочки.
  • Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку і зрізати шкірку. Решту порізати шматочками середнього розміру.
  • Змішати креветки, авокадо і зелень шматочками. Посолити і заправити йогуртовим соусом.
  • Суміш перекласти на салатні листя.

Подати закуску до столу відразу ж

Загрузка...

З додаванням огірків

Склад продуктів:

  • 200 – 250 г сирих великих креветок;
  • 1 великий плід авокадо;
  • 1 довгий огірок;
  • 2 часникові часточки;
  • 1 лайм;
  • трохи свіжого базиліка;
  • сіль і рослинне масло.

Дуже важливо вибрати як можна більш стиглий плід авокадо. В іншому випадку його м’якоть буде жорсткою і прісною. Наприклад, добре підійде для салату авокадо хаас.

Приготування:

  • Очистити, розім’яти широкою стороною ножа і дрібно порубати часникові часточки. Зелень базиліка дрібно порізати.
  • З креветок зняти панцирі і витягнути кишкову вінка. Хвостики залишити.
  • Змішати морепродукти з часником і зеленню, смажити на розігрітому маслі з усіх боків. Посолити і перекласти на тарілку.
  • Огірок почистити від шкірки, видалити частину з насінням і довільно нарізати м’якоть.
  • З лайма стерти цедру, вичавити сік і полити їм огіркові шматочки. Надіслати до овочеві та лаймову стружку.
  • З авокадо зняти шкірку і видалити кісточку. Порізати м’якоть шматочками і полити лаймовим соком.
  • Змішати всі складові. Посолити.
Спробуйте також:  Салат з волоськими горіхами - 10 рецептів дуже смачних салатів

Закуску з креветками та авокадо і огірком заправити рослинним маслом.

Готуємо з томатами

Інгредієнти:

  • 1 шт. авокадо середнього розміру;
  • 1 десертна ложка лаймового соку;
  • 1 десертна ложка легкого майонезу;
  • 2 жмені черрі;
  • 1 пучок зелені кропу;
  • 200 – 250 г очищених варених креветок (дрібних);
  • 1 десертна ложка нежирної сметани;
  • сіль, перець;
  • салатні листя для оформлення.

Приготування:

  • Авокадо без шкірки і кісточки, порізати скибочками і відправити в салатник.
  • куди ж пересипати подрібнений кріп і черрі, розрізані на 4 частини
  • Додати варені креветки.
  • Приготувати заправку з сметани, майонезу і лаймового соку.
  • Посолити, поперчити салат з авокадо і креветками, помідорами.
  • Заправити його соусом і перемішати.

Викласти закуску порційно в креманки, застелені салатними листям.

Салат «Боро-боро» з авокадо з креветками

Інгредієнти:

  • 200 – 250 г заморожених невеликих креветок;
  • 2 міцних огірка (свіжих);
  • 2 шт. авокадо;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 5 десертних ложок олії оливи;
  • 1 десертна ложка винного оцту;
  • дрібна сіль, суміш спецій.

Приготування:

  • Огірки без жорсткої шкірки і насіння, нарізати невеликими шматочками.
  • Авокадо без шкірки і кісточки порубати приблизно такими ж за розміром шматочками.
  • Очищені креветки обсмажити на 1 ложці оливкової олії до готовності і рум’яності. Остудити.
  • Пір’ячко цибулі дрібно порубати.
  • Для заправки з’єднати масло, оцет, сіль і вибрані спеції.

 

 

Змішати всі продукти для салату «Боро боро», полити їх заправкою і добре перемішати.

 

Корисна закуска з руколою

Інгредієнти:

  • 10 шт. тигрових креветок;
  • 1 шт. авокадо;
  • 50 г тонких пластинок Пармезану;
  • 50 г руколи;
  • 100 г черрі;
  • 1 жменя очищених кедрових горіхів;
  • 1 ст. л. квіткового меду;
  • 1 лайм;
  • 1 десертна ложка класичного соєвого соусу;
  • ½ Ст. л. бальзаміку;
  • 1 ст. л. олії оливи;
  • сіль.

Якщо під рукою не виявиться Пармезану, можете замінити його будь-яким твердим сиром з солонуватим смаком.

Спробуйте також:  Салат Обжорка: класичний рецепт і 6 варіантів приготування

Приготування:

  • Рукколу промити і обсушити.
  • З половинки цитруса зняти цедру дрібної теркою з м’якоті віджати сік. Змішати частини лайма з соєвим соусом, квітковим медом, маслом оливи і бальзаміком. Посолити вийшов соус.
  • Очистити авокадо і нарізати великими кубиками. Черрі розрізати навпіл.
  • Очищені креветки обсмажити до рум’яності і готовності.
  • Викласти підготовлені продукти на листя рукколи, додати до них сирні пластинки і полити соусом.

Прикрасити готову закуску очищеними кедровими горішками.

 

З грейпфрутом

Інгредієнти:

  • 450 г великих сирих креветок;
  • 1 рожевий грейпфрут;
  • 1 шт. авокадо;
  • 1 цибулина (шалот);
  • 3 гілочки тархуну;
  • 1 ч. л. лаймового соку;
  • 100 г салатної суміші;
  • оливкова олія;
  • 1 щіпка коричневого цукру;
  • дрібна сіль.

Приготування:

  • Очистити креветки, залишивши хвостики у них. Обов’язково видалити темну відня у морепродуктів, надрізавши їх по спинці.
  • Розігріти на чавунній сковорідці оливкову олію. На ньому обсмажити креветки до красивої рум’яної скоринки і повної готовності. Відразу посолити їх і можна за смаком додати спеції.
  • Грейпфрут ретельно почистити, залишивши тільки м’якоть. Нарізати кожну часточку без плівок на 2 – 3 частини. Виділяється в процесі нарізання сік зберегти.
  • Дрібно порізати цибулю і тархун. Авокадо почистити і порізати середніми шматочками. Салатні листя порвати руками.
  • Змішати масло, сік грейпфрута і лайма, коричневий цукор і сіль для заправки. Охолодити вийшов соус для салату.

Всі компоненти з’єднати. Полити заправкою і перемішати.

Рецепт з кіноа

Інгредієнти:

  • 200 – 250 г тигрових креветок;
  • 50 г кіноа;
  • 1 середній огірок;
  • 1 шт. папайя;
  • 1 шт. авокадо;
  • кілька листочків салату і кінзи;
  • сіль;
  • масло оливи;
  • 1 зубок часнику;
  • 1 щіпка імбиру.

Приготування:

  • Для соусу змішати оливкове масло з подрібненим свіжим або сухим імбиром. Додати в масу роздавлений свіжий часник. Можна за смаком збільшити кількість останнього.
  • Креветки очистити. Кожну акуратно ножицями розрізати вздовж хребта. Видалити панцирі, добре промити і обсушити морепродукти.
  • Кіноа покласти в невеликий сотейник. Залити холодною водою на 2 пальці вище рівня продукту, присолити і зварити до повного вбирання вологи в крупу.
  • Креветки обсмажити до готовності і рум’яності на оливковій олії. В самому кінці всипати до них кіноа. Перемішати масу і відразу вимкнути вогонь.
  • Очищені від шкірки огірки порізати невеликими шматочками. Так само подрібнити авокадо без шкірки і кісточки.
  • З папайї зрізати шкірку, видалити насіння. М’якоть порізати кубиками.
  • Змішати всі продукти. Додати до них дрібно покришену зелень.
Спробуйте також:  Салат «Мімоза» з горбушею - 6 смачних рецептів приготування

Посолити готовий салат і доповнити заправкою з першого кроку.

Салат: кальмари, креветки, авокадо і черрі

Інгредієнти:

  • 2 варених яйця;
  • 200 – 250 г креветок;
  • 300 г Айсберга (салат);
  • 200 – 250 г кальмарів;
  • 1 шт. авокадо;
  • 5 – 6 шт. черрі;
  • 50 г сиру;
  • 1 ст. л. легкого майонезу і стільки ж олії оливи;
  • сіль, свіжий часник.

Приготування:

  • Охолоджені варені яйця порізати кубиками і викласти в салатник.
  • Креветки очистити. З кальмара зрізати плівки, видалити хребет. Часник порізати невеликими шматочками.
  • Продукти з другого кроку обсмажити разом на оливковій олії з сіллю. З сковороди повинна повністю випаруватися рідина.
  • Остиглі морепродукти відправити в салатницю до яєць. Туди ж додати четвертинки черрі, шматочки авокадо без шкірки і порваний руками салат.
  • Заправити закуску майонезом і досолити за смаком.

Зверху на вже готову страву можна викласти тонкі сирні пластинки Пармезану.

Щоб салат вийшов справді смачним, важливо правильно підбирати для нього продукти. Авокадо потрібно вибирати з м’якою, ніжною м’якоттю, по консистенції нагадує вершкове масло. Креветки краще купувати в неочищеному вигляді і самостійно видаляти з них панцир і все зайве. Підійдуть як великі, так і дрібні екземпляри.