Салат з баклажанів – 7 смачних рецептів на кожен день і на святковий стіл

Баклажани на городі починають з’являтися з середини літа, але в магазинах їх можна придбати цілий рік. Багато хто називає їх овочами, але насправді – це ягода, з якої можна готувати різноманітні страви. Найбільш корисний і оптимальний варіант — салат з баклажанів. Пропонуємо найсмачніші варіації приготування.

Тещин язик з баклажанів — смакота на кожен день

Ця варіація – класична. За лічені хвилини ви приготуєте смачну закуску, яка з легкістю прикрасить святковий стіл.

Інгредієнти:

  • петрушка – 25 г;
  • баклажани – 2 шт.;
  • рослинна олія;
  • помідор – 2 шт.;
  • сіль;
  • часник – 4 зубчики;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • кріп – 25 р.

Приготування:

  • Зрізати ніжку з баклажанів. Нарізати необхідно уздовж. Товщина не більш п’яти міліметрів. Присипати сіллю і відставити на півгодини.
  • Сіль змити. Взяти паперовий рушник і просушити заготовки. Влити в сковорідку олію і обсмажити з двох сторін.
  • Щоб прибрати зайвий жир, заготовки зі сковороди викладають на паперовий рушник.
  • Нашаткувати зелень. Влити майонез і додати дрібно порубані часникові зубчики.
  • Томати нарізати у вигляді часточок. Пластинки баклажанів промазати майонезній масою.
  • На край помістити шматочок помідора і згорнути в рулет.