Салат з білокачанної капусти – 15 простих і смачних рецептів

Відомо безліч вдалих варіацій салатів з білокачанної капусти. Якщо вибрати свіжий овоч, закуска вийде особливо соковитою. Капусту в таких стравах можна поєднувати не тільки з зеленню та іншими овочами, але навіть з м’ясними та рибними продуктами.

Салат зі свіжої білокачанної капусти і огірків

Склад продуктів:

  • капуста – півкіло;
  • огірки (свіжі) – 2 шт.;
  • гілки свіжого кропу – 3 — 4 шт.;
  • зелена цибуля – пара пір’я;
  • сіль, сметана, перець для заправки.

Приготування:

  • Видалити з капусти все сильно забруднені зіпсовані листочки. Дрібно нашаткувати.
  • Промити і обсушити зелень. Дуже дрібно порізати.
  • Огірки нашаткувати за допомогою крупній тертці. Можна порізати їх довгою соломкою.
  • Все змішати в глибокій ємності.
  • З решти продуктів приготувати соус.

Полити їм вже змішаний салат зі свіжої білокачанної капусти.

З морквою і оцтом

Склад продуктів:

  • капуста – 320 — 350 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля-ріпка – 1 головка;
  • сіль і свіжі/сушені ягоди журавлини – за смаком;
  • цукор – 2 ч. л.;
  • оцет – 1 ч. л. (можна збільшити кількість);
  • горіхове масло – 1 десертна ложка.

Приготування:

  • Дуже тоненько нашаткувати свіжу капусту. Можна використовувати для цього спеціальну терку. Посолити і розім’яти руками.
  • Додати крупно натерту очищену морквину.
  • Надіслати до решти продуктів тонкі полуколечки цибулі-ріпки. Бажано використовувати головку маленького розміру.
  • Окремо з’єднати масло, пісок, оцет. Дати соусу час на «відпочинок», щоб в ньому повністю розчинилися солодкі крупинки.
  • Залити салат з капусти з морквою. При необхідності досолити.

Прикрасити готову закуску свіжою/сушеної журавлиною.

Готуємо з крабовими паличками

Склад продуктів:

  • зерна кукурудзи (консерви) – 1 повний стакан;
  • капуста – 170 — 200 г;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • крабові палички – 150 — 200 г;
  • майонезний соус – 3 десертні ложки;
  • дрібна сіль – за смаком.

Приготування:

  • Дуже тонко нашаткувати свіжу капусту, розім’яти руками, попередньо підсолюємо. Це зробить овоч соковитіше і м’якше. Для такого рецепта за бажанням можна використовувати і «пекинку».
  • Крабові палички очистити від плівки і нарізати довільними шматочками.
  • Змішати підготовлені компоненти в чаші. Засипати туди ж кукурудзяні зерна без розсолу і дуже дрібно порізану зелень.

Все заправити майонезним соусом і можна знімати пробу.

Салат з куркою і білокачанної капустою

Склад продуктів:

  • капуста – 300 г;
  • філе курятини – 250 — 300 г;
  • свіжі міцні огірки – 150 г;
  • свіжий часник – 2 — 3 зубки;
  • яйця – 2 шт.;
  • сир – 150 г;
  • соняшникова олія – 30 мл;
  • класичний майонез – 30 мл;
  • сіль і перець – за смаком.

Приготування:

  • Промити і підсушити м’ясо. Порізати середніми кубиками. Натерти сумішшю солі і перцю.
  • Обсмажити курятину з розчавленим часником на розігрітій олії. Головне, не перетримати м’ясо на сковороді, інакше воно вийде сухим.
  • Окремо зварити яйця. Остудити продукти і дрібно потерти. Також подрібнити сир. У поєднанні з майонезом ці дрібно терті продукти перетворяться в ніжний оригінальний соус.
  • Тонко нарізати капусту і таким же чином подрібнити огірки.
Дивіться також:  Італійський салат з макаронами – 7 рецептів

Досолити салат з куркою і капустою, доповнити його перцем і майонезним соусом. Все перемішати.

З додаванням кукурудзи

Склад продуктів:

  • капуста – 400 — 450 м;
  • зерна кукурудзи (консерви) – 1 повний стакан;
  • напівкопчена ковбаса – 200 г;
  • підсолений класичний майонез – 5 десертних ложок.

Приготування:

  • Щоб зробити цей простий салат, насамперед потрібно максимально тоненько нашаткувати свіжу капусту. Розім’яти її прямо руками.
  • М’ясний продукт очистити від плівки. Порізати його тонкими довгими брусочками.
  • Додати кукурудзу без розсолу.

Заправити компоненти підсоленим соусом, перемішати.

Рецепт з морською капустою

Склад продуктів:

  • біла капуста – півкіло;
  • маринована морська капуста – 1 ст.;
  • ріпчаста цибуля – 100 г;
  • свіжа зелень (асорті) – кілька гілочок;
  • перець, сіль – за смаком;
  • рафінована олія – 2 ст. л.;
  • свіжовичавлений сік лимона – 2 ст. л.

Приготування:

  • Нарубати звичайну капусту найтоншими скибочками, морську – укоротити і віджати зайвий маринад.
  • Очищений лук порубати максимально тонкими полуколечками.
  • Промити і порубати зелень.
  • Всі зсипати в загальну посуд.

Заправити страву олією з сіллю і перцем. Вже готове частування збризнути цитрусовим соком.

Дієтичний салат з білокачанної капусти

Склад продуктів:

  • свіжа капуста – 300 — 350 г;
  • морква – 2 шт.;
  • листя часнику – ½ пучка;
  • сіль, масло оливи і спеції – за смаком.

Приготування:

  • Всі овочеві інгредієнти промити і при необхідності почистити.
  • Капусту нарізати максимально тонкою соломкою.
  • Додати до неї моркву, оброблену спеціальною корейської теркою. Разом розім’яти компоненти руками.
  • Дрібно порізати молоде листя часнику. І всипати в салат. Це необов’язковий інгредієнт, але він надає страві прекрасний аромат.

Полити одержаний дієтичний салат олією, змішаним з улюбленими спеціями і сіллю. Можна застосувати рафінована олія виноградної кісточки, володіє унікальним складом.

З консервованим тунцем

Склад продуктів:

  • консерви (тунець) – 1 стандартна банку;
  • цукрова кукурудза – 100 г;
  • варені яйця – 2 шт.;
  • капуста – 100 р;
  • цибуля-ріпка – 1 шт.;
  • соус-майонез – 30 — 40 г;
  • сіль, ароматні трави, зелень – за смаком.

Приготування:

  • Остудити сварившиеся яйця. Дуже дрібно нашаткувати їх гострим ножем.
  • Цибулю-ріпку очистити від лушпиння. Нашаткувати полуколечками.
  • З кукурудзи зцідити розсіл.
  • Дрібно нашаткувати свіжу молоду капусту.
  • Всі продукти відправити в салатник.
  • Рибу з банки розім’яти виделкою. За бажанням можна перебити її блендером до однорідної консистенції. Надіслати до інших компонентів.
  • Додати довільно подрібнену зелень (за бажанням).

Заправити страву соусом з додаванням ароматних трав і солі.

Як зробити з копченою куркою

Склад продуктів:

  • копчене куряче м’ясо – 300 г;
  • капуста – 300 — 350 г;
  • свіжий салатний перець – 1 шт.;
  • саморобні сухарики з часником – 2 жмені;
  • сіль, майонез, ароматні трави – за смаком.
Дивіться також:  Салат з рисом і рибними консервами – 7 рецептів приготування

Приготування:

  • Копчене м’ясо зняти з кісток. Порізати невеликими шматочками або прямо руками розділити на волокна.
  • З качана капусти використовувати тільки м’яку частину листя. Тонко їх нашаткувати. Розім’яти руками.
  • Змішати в загальній мисці.
  • Солодкий перець очистити від усього зайвого, а решту нашаткувати соломкою.
  • Все поєднати, доповнити майонезом з сіллю і травами.

Готову страву посипати часниковими грінками і відразу розкладати по порціях, поки хліб не почав розмокати.

Простий салат з білокачанної капусти з майонезом

Склад продуктів:

  • капустяне листя – 150 г;
  • зелений салат – 1 пучок;
  • вершкові сосиски – 2 шт. (великі);
  • зелень кропу – ½ пучка;
  • майонезний соус – за смаком.

Приготування:

  • Тонко порізати капустяне листя. Якщо овоч немолодий, то на цьому етапі його слід присолити і розім’яти руками.
  • Сосиски відварити. Звільнити від плівки. Порізати соломкою довільного розміру. Чим крупніше вийдуть шматочки м’ясного продукту, тим краще він буде відчуватися в салаті.
  • Промиті і підсушене листя салату крупно порвати руками.
  • Змішати всі продукти.

Додати подрібнений кріп. Заправити все солоним соусом.

Вітамінний заряд із зеленим яблуком

Склад продуктів:

  • свіжа капуста – 750 — 850 м;
  • морква – 1 шт.;
  • лимон – ½ шт;
  • яблука (зелені) – 2 шт.;
  • сіль, перець, олія.

Приготування:

  • Щоб приготувати смачний салат з яблуками, насамперед потрібно тоненько нарізати свіжу капусту. Засипати дрібну сіль і пом’яти овоч руками, щоб він став м’якшим.
  • Моркву і яблука почистити. З фруктів вирізати серединку з насінням. Решту частини плодів подрібнити за допомогою великої або середньої терки.
  • З цитруса вичавити сік, змішати з рослинним маслом, перцем, сіллю.

Заправити частування вийшла ароматною сумішшю.

З зеленим горошком

Склад продуктів:

  • капустяне листя – 200 г;
  • зелений горошок (консерви) – 1 повний стакан;
  • свіжі міцні огірки – 3 шт.;
  • свіжий кріп – 12 — 14 гілочок;
  • зелена цибуля – 5-6 пір’я;
  • підсолена сметана середньої або високої жирності.

Приготування:

  • Тонко нашаткувати листя. Чим тонше, тим смачніше буде готове блюдо. Висипати в простору миску. Присипати сіллю і розім’яти руками, щоб овоча почав виділятися сік.
  • Додати свіжі огірочки без шкірки, нарізані соломкою.
  • Всипати до решти інгредієнтів зелений горошок без розсолу. Можна взяти також свіжий або заморожений, але його попередньо доведеться відварити в підсоленій воді до м’якості.
  • Зелень промити, обсушити і нашаткувати довільно.
  • Все заправити солоною сметаною. Добре перемішати.

В якості основи для заправки можна використовувати і натуральний йогурт. Головне, щоб він був несолодким і без будь-яких добавок.

Капустяний салат з перцем і горіхами

Склад продуктів:

  • капуста – півкіло;
  • солодкий перець двох кольорів – по ½ стручка;
  • очищені ядра волоських горішків – 80 — 100 м;
  • цукровий пісок – 1 мал. ложка;
  • натуральний яблучний оцет – 2 десертні ложки;
  • свіжий лимон – половинка;
  • сіль і масло оливи.
Дивіться також:  Що приготувати на вечерю з курки?

Приготування:

  • Тоненько нашаткувати молоду капусту. Зручно використовувати для цієї мети спеціальну терку.
  • Залити отриману овочеву соломку соком цитруса. Рідину потрібно ретельно вичавити з половинки лимона і процідити від кісточок.
  • Змішати фреш з яблучним оцтом. Це повинен бути натуральний продукт, а не звичайний столовий оцет з ароматизатором «яблуко».
  • Додати в маринад пісок. Добре перемішати компоненти, щоб повністю розчинилися солодкі крупинки.
  • Залити отриманим маринадом соломку капусти. Залишити овоч у такому вигляді хоча б на 10-12 хвилин.
  • У цей час почистити половинки кольорових перців. Кожну нашаткувати тонкою довгою соломкою.
  • Змішати перець з замаринованной капустою. Додати крупно порізані ножем горіхи. За бажанням можна також перебити їх блендером або в кавомолці.

Заправити страву підсоленим маслом. Залишити хвилин на 20 настоятися. За цей термін він стане більш ароматним.

Готуємо по-корейськи

Склад продуктів:

  • свіжа капуста – 1 кілограм;
  • цукор-пісок – 3 десертні ложки;
  • морква – півкіло;
  • соняшникова рафінована олія – 1 ст.;
  • оцет без добавок (9%) – 5 десертних ложок;
  • сіль – 2 малий. ложки;
  • свіжий червоний перець (гострий) – ½ стручка;
  • часник – 7 — 8 часточок;
  • асорті спецій для закуски «корейська морквина» – 3 десертні ложки.

Приготування:

  • Моркву подрібнити за допомогою «корейської» терки. Викласти її в глибоку чашу.
  • Туди ж відправити дрібно нашатковану і розім’яту пальцями свіжу капусту.
  • Додати всі спеції, сіль, роздавлений часник, дуже дрібно порізаний гострий перчик (обов’язково – без насіння!).
  • Ретельно вимішати компоненти руками і інтенсивно розім’яти їх. Засипати пісок, влити столовий оцет. Замість нього можна використовувати винний або фруктовий компонент.
  • Рослинна нагріти масло в сковороді. Обсмажити мініатюрні кубики очищеного лука.
  • Залити салат гарячим вмістом сковороди.
  • Все добре перемішати.

Готове частування можна відразу пробувати. Зберігати його слід в ємності зі скла в прохолоді.

Корисна закуска з буряком

Склад продуктів:

  • свіжа капуста – 300 — 350 г;
  • сирий буряк – 150 г;
  • сік лайма/лимона — 2 малий. ложки;
  • масло оливи – 2 великі ложки;
  • цукор-пісок – 1 мал. ложка;
  • велика сіль – за смаком.

Приготування:

  • Тоненько нашаткувати капусту.
  • Буряк подрібнити з використанням великої/середньої терки.
  • Для оригінального соусу з’єднати фреш з цитруса, пісок, масло оливи, сіль.
  • Залити їй овочі.

Все змішати і залишити в такому вигляді настоятися на 6 – 7 хвилин.

У будь-якому салаті зі звичайною капустою її можна замінити на «пекинку». У цьому випадку закуска вийде соковитіше і ніжніше, але підвищиться її вартість. В якості заправки для обговорюваних страв вдасться використовувати будь-які соуси на основі сметани/майонезу, а також різні рослинні олії.