Салат з брокколі – 8 смачних рецептів приготування

Якщо хочеться приготувати що-небудь легке і пікантне, зробіть салат з брокколі. Це незвичайна і дуже красива капуста – різновид звичної кольоровий, але насиченого зеленого або фіолетового кольору, за смаком нагадує шпинату.

Простий салат з брокколі з яйцем

Салати з брокколі можна робити найрізноманітніші. Якщо треба впоратися швидко, запишіть свій домашній кулінарний блокнотик простий рецепт. Простота означає, що інгредієнтів буде небагато. А от смак обов’язково порадує.

Для легкого салату знадобляться:

  • броколі (свіжа або морожена – без різниці) – 500 г;
  • яйця – візьмемо чотири штуки;
  • зелена цибуля – кілька пір’я;
  • рослинна олія (виберемо без запаху) – щоб вистачило для заправки;
  • оцет (краще яблучний) – вистачить столової ложки;
  • сіль і мелений чорний перець.

Відварюємо яйця, звільняємо від шкаралупи і рубаємо з допомогою ножа як можна дрібніше (можна обробити і на тертці з осередками середньої величини).

Свіжу капусту промиваємо, очищаємо від всього зайвого (морожений овоч таких маніпуляцій не вимагає). Вона повинна недовго поваритися в підсоленій воді і стати м’якою, але не розвареною. Відкидаємо готовий овоч на друшляк, нехай піде вся вода.

Коли зайва волога витече, броколі розбираємо на суцвіття і поміщаємо в салатник. До них відправляємо яйця і нашатковані цибульні пір’я. Присмачую суміш оцтом з яблук, сіллю і перцем, заправляємо олією.

Залишилося все змішати і дати масі настоятися в теплі кілька хвилин. Подаємо салат до столу перед самим обідом, щоб у домочадців розігрався апетит.