Салат з червоної капусти – 9 рецептів як смачно приготувати

Легкий вітамінний салат з червоної капусти буде добре доповнювати ситний обід або вечерю. Готується він швидко, смачно і просто з найбільш доступних продуктів.

Салат з червоної капусти з оцтом

Компоненти рецепту:

  • цибуля – 1 шт.;
  • олія соняшникова – за смаком;
  • червона капуста – 1 качан;
  • оцет – 50 гр;
  • три гілочки петрушки;
  • сіль і чорний перець за смаком.

Поетапне приготування:

  • Почищену цибулину необхідно нашаткувати півкільцями.
  • Перекладаємо в миску, додаємо чорний перець, дрібку цукор, сіль і наливаємо оцет.
  • Можна влити 10 мл окропу. Залишаємо цибулю маринуватися на 3 хвилини.
  • Прибираємо з качана червоної капусти непотрібні верхні листки і качан.
  • Все інше тонко рубаємо ножем, додаємо дрібку солі і цукру.
  • Приминаем капусту руками, щоб вона стала м’якше і дала сік.
  • У салатницю викладаємо капусту, цибулю і трохи маринаду. Посипаємо дрібно шаткованою петрушкою.
  • Наливаємо олію, перемішуємо. Салат можна подавати до столу.