Салат з червоної капусти – 9 рецептів як смачно приготувати

Легкий вітамінний салат з червоної капусти буде добре доповнювати ситний обід або вечерю. Готується він швидко, смачно і просто з найбільш доступних продуктів.

Салат з червоної капусти з оцтом

Компоненти рецепту:

  • цибуля – 1 шт.;
  • олія соняшникова – за смаком;
  • червона капуста – 1 качан;
  • оцет – 50 гр;
  • три гілочки петрушки;
  • сіль і чорний перець за смаком.

Поетапне приготування:

  • Почищену цибулину необхідно нашаткувати півкільцями.
  • Перекладаємо в миску, додаємо чорний перець, дрібку цукор, сіль і наливаємо оцет.
  • Можна влити 10 мл окропу. Залишаємо цибулю маринуватися на 3 хвилини.
  • Прибираємо з качана червоної капусти непотрібні верхні листки і качан.
  • Все інше тонко рубаємо ножем, додаємо дрібку солі і цукру.
  • Приминаем капусту руками, щоб вона стала м’якше і дала сік.
  • У салатницю викладаємо капусту, цибулю і трохи маринаду. Посипаємо дрібно шаткованою петрушкою.
  • Наливаємо олію, перемішуємо. Салат можна подавати до столу.

Загрузка...

Рецепт приготування на зиму

Приготуйте влітку салат зі свіжих овочів з городу, загорніть, а взимку насолоджуйтеся соковитим вітамінним стравою.

Вам знадобиться:

  • лавровий лист – 2 шт.;
  • оцет 9 % — 400 гр;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 50 гр;
  • капуста червонокачанна – 1 кг;
  • олія рослинна;
  • гвоздика – 2 шт.;
  • цукор – 60 г;
  • перець чорний – 4 горошини.

Алгоритм дій:

  • Вилок капусти промити під краном, очистити від непотрібних листя і порубати ножем на невеликі смужки.
  • Туди ж насипати 20 гр солі і перетерти руками. Залишити капусту на 5 годин.
  • Як тільки час вийде закладаємо капусту в скляні банки. До верхнього краю посуду повинен залишитися 1 див.
  • Окремо зробимо маринад. Для цього з’єднати сіль, оцет, лаврове листя, перець, гвоздику і цукор. Розводимо маринад водою і розливаємо по банках з капустою.
  • У сковороді нагріваємо олію і доливаємо до капусти.
  • Залишається засукати салат і поставити його в холодне темне місце до зими.
Спробуйте також:  Салат з редьки з морквою - 7 смачних і корисних рецептів

Вітамінна закуска з яблуками

Список інгредієнтів:

  • яблука – 2 шт.;
  • щіпка меленого чорного перцю;
  • оливкова олія – 40 мл;
  • цукор – 8 гр;
  • червона капуста – 0,5 кг;
  • оцет – 30 гр;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль за смаком.

Як приготувати салат з червоної капусти:

  • Капусту обробляємо, очищаючи її від поганих листя і видаляючи тверду серцевину качана.
  • Решту капусту шаткуємо тонкими смужками, засипаємо їх цукром і несильно перетираємо руками.
  • Видаляємо з яблук серцевину і шкірку. М’якоть натираємо на крупній тертці.
  • Дрібно шаткуємо почищену цибулину.
  • Змішуємо інгредієнти подрібнені в салатниці.
  • В інший посуд наливаємо оливкову олію, оцет, насипаємо чорний перець, сіль. Збовтуємо вміст ємності і заливаємо цією заправкою овочі в салатниці.

Готуємо з майонезом

Правильним рішенням буде приготувати домашній майонез.

Список продуктів:

  • перець чорний – 3 г;
  • яблучний оцет – 45 гр;
  • половина вилка капусти;
  • цукровий пісок – 4 гр;
  • половинка цибулини;
  • майонез – 70 гр;
  • кислі яблука – 2 шт.;
  • сіль – 5 гр;
  • сметана – 70 гр.

Покрокова інструкція:

  • Очищені від насіння і шкірки яблука тонко порізати соломкою.
  • Половину цибулини порубати на дрібні шматочки.
  • Середньо нашаткувати попередньо оброблену капусту.
  • З’єднати в глибокій мисці порізані продукти.
  • Тепер готуємо в іншій ємності заправку. Змішуємо чорний перець, цукор, сметану, оцет, майонез. Все перемішуємо і додаємо в салат.
  • Подаємо до столу апетитну, ситну овочеву закуску.

З помідорами

Справжня вітамінна бомба з помідорами, болгарським перцем і цибулею.

Що потрібно взяти:

  • лимонний сік – 18 мл;
  • половину червоної цибулини;
  • один болгарський перець;
  • сіль за смаком;
  • один помідор;
  • мелений перець за смаком;
  • олія оливкова – 35 мл;
  • половину капустяного качана;
  • свіжа зелень – 30 гр.
Спробуйте також:  Салат з яловичого язика – 10 рецептів смачного приготування

Готуємо салат покроково:

  • Капусту промиваємо під краном, знімаємо верхні листки. Решту шаткуємо ножем.
  • Половину цибулину нарізаємо у вигляді півкілець.
  • Солодкий перець помити, прибрати насіння, капелюшок і перегородки. Ріжемо його кубиками.
  • Помідор рубаємо квадратиками, зелень дрібно шаткуємо.
  • Перекладаємо овочі в красиву салатницю.
  • Поливаємо страва сумішшю соку лимона і оливкової олії. Насипаємо перець з сіллю. Перемішуємо компоненти страви. Смачний легкий салатик готовий. Приємного апетиту!

З часником

Тим, хто любить блюдо погостріше з пряним смаком, радимо звернути увагу на цей варіант страви.

Склад рецепта:

  • цукор – 8 гр;
  • капуста червона – 1 вилок;
  • часник – 1 зубчик;
  • оцет – 30 гр;
  • сіль – 10 гр;
  • майонез – 30 гр;
  • один лимон.

Покрокове приготування:

  • З капустяного вилка прибираємо верхні листочки, видаляємо качан. Сам качан розрізаємо на чотири частини. Кожну з них дрібно шаткуємо.
  • У масу капусти насипаємо сіль, цукор, наливаємо оцет.
  • Очищений часниковий зубчик дрібно рубаємо гострим ножем.
  • Видавлюємо сік з лимона.
  • Кришимо часник і додаємо лимонний сік в салат. Все перемішуємо.
  • Залишаємо страву на 30 хвилин. За цей час капуста дасть сік, а салат стане більш м’яким і ніжним.
  • Залишається видавити майонез, ще раз перемішати.

Ситний покроковий рецепт з яйцем

Вам знадобиться:

  • майонез – 35 гр;
  • червона капуста – 1 качан;
  • сіль за смаком;
  • куряче яйце – 2 шт.;
  • мелений чорний перець за смаком;
  • один часниковий зубчик.

Поетапне приготування:

  • Дрібно ріжемо ножем оброблену червону капусту.
  • Курячі яйця варимо протягом 7-10 хвилин.
  • Очищаємо їх від шкаралупи і рубаємо в дрібну крихту.
  • З’єднуємо в салатниці капусту та яйця.
  • Натираємо на тертці почищений зубчик часнику і додаємо в салат.
  • Видавлюємо майонез, насипаємо перець і сіль.
  • Інгредієнти перемішуємо і подаємо як додаток до першого або основної страви. Приємного апетиту!
Спробуйте також:  Салат «Червоне море» з крабовими паличками – 8 рецептів

З крабовими паличками і кукурудзою

Такий салат можна подавати не тільки на буденний стіл, але і готувати на свята.

Компоненти рецепту:

  • дві часточки часнику;
  • консервована кукурудза – 200 гр;
  • сіль за смаком;
  • капустяний качан – 1 шт.;
  • крабові палички – 250 гр;
  • олія соняшникова за смаком.

Як приготувати салат з червоною капустою і кукурудзою:

  • Червонокачанну капусту звільняємо від верхніх листків, частину тонко ріжемо ножем.
  • Очистити часникові зубчики від лушпиння і дрібно порубати.
  • Крабові палички нашаткувати на невеликі шматочки.
  • Відкриваємо банку кукурудзи, виливаємо зайву рідину.
  • У чашу для салату скласти порізані продукти і кукурудзи.
  • Заливаємо їх соняшниковою олією, насипаємо сіль, за смаком можна додати чорний мелений перець.
  • Залишилося перемішати салат і подати його до столу. Приємного апетиту!

Варіант приготування з куркою

Ситне, але в той же час легке блюдо з приємним смаком.

Список продуктів:

  • один нарізний батон;
  • качан червоної капусти;
  • майонез;
  • куряче філе – 200 гр.

Готуємо покроково:

  • Тонко шаткуємо червону капусту. Руками віджимаємо шматочки, щоб вони дали сік і стали м’якшими.
  • У каструлі з цілою головкою цибулі і лаврушкой відварюємо м’ясо. Як тільки воно звариться, розбиваємо на волокна виделкою.
  • Батон ріжемо на шматочки, розкладаємо по листу і підсушуємо в духовій шафі протягом 5 хвилин.
  • З’єднуємо три продукту в салатниці, виливаємо майонез.
  • Перед подачею залишаємо салатик на 10 хвилин, щоб грінки ввібрали майонез.