Салат з червонокачанної капусти — 8 простих рецептів приготування

Червонокачанна капуста містить велику кількість грубих харчових волокон, необхідних організму. Крім того, в цьому продукті присутній ряд вітамінів і корисних речовин. А салат з червонокачанної капусти — це смачне блюдо, яке готується дуже швидко. У нього можна додати різні компоненти, а в якості заправки використовувати рафіновану олію, сметану, майонез і соуси власного приготування.

Салат з червонокачанної капусти з оцтом

Щоб приготувати смачний салат з червонокачанної капусти свіжої, варто скористатися цим рецептом.

Для приготування знадобиться:

  • капустяний качан середнього розміру;
  • 2-3 репчатых цибулини;
  • 2 моркви;
  • оцет 3%;
  • рослинна олія;
  • приправа для корейських салатів.

Порядок роботи:

  • Порізати цибулю півкільцями, подрібнити на тертці моркву, посолити і посипати приправою, перемішати.
  • Полити овочі оцтом і залишити маринуватися на чверть години.
  • Нашаткувати капусту вузькими смужками, додати моркву і цибулю, попередньо злив з них рідину, заправити рослинною олією і дати постояти півгодини.

Рада. Щоб капуста вийшла більш м’якою, перед закладкою в салат її варто трохи пом’яти руками, поки не почне виділятися сік.

Салат з червонокачанної капусти з часником

Часник дозволяє надати стравам пікантний смак і стане прекрасним доповненням до салату з червонокачанної капусти.

Для приготування страви потрібно:

  • капустяний качан;
  • кілька часникових зубчиків;
  • ядра волоських горіхів;
  • кріп;
  • рослинне масло і лимонний сік в рівних пропорціях.

Порядок приготування:

  • Нашаткувати капусту тонкими смужками і пом’яти руками до утворення соку.
  • Дрібно порізати кріп, розчавити пресом часник подрібнити качалкою волоські горіхи.
  • Змішати лимонний сік і рослинне масло до однорідності.
  • З’єднати всі компоненти, додати сіль і ретельно перемішати, а потім дати салату трохи настоятися.

Можна доповнити цю страву болгарським перцем, свіжими огірками або помідорами.

Салат з свіжої червоної капусти з соєвим соусом і насінням

Це блюдо дуже оригінальне і готується дуже швидко, але при цьому складається всього з трьох компонентів.

Дивіться також:  Салат з копченої грудинки – 9 рецептів

Для приготування знадобиться:

  • червона капуста;
  • очищене соняшникове насіння;
  • соєвий соус.

Порядок приготування:

  • Тонко порізати капустяний качан і розім’яти заготівлю руками.
  • Просушити на сковороді насіння, поки вони не стануть світло-золотистим. Головне, стежити, щоб вони не пригоріли, і постійно помішувати.
  • Висипати соняшникове насіння до капусти гарячими, залити соєвим соусом, швидко перемішати, а потім дати охолонути і настоятися.

На замітку. Зробити такий салат можна завчасно, він не втрачає своїх смакових якостей і через добу після приготування.

Вітамінний салат з червонокачанної капусти з яблуками

Поєднувати червону капусту можна не тільки з овочами, але і з фруктами. Наприклад, з яблуками.

Для створення страви потрібно:

  • качан капусти;
  • 3-4 кисло-солодких яблук;
  • 2 моркви;
  • 150 г родзинок;
  • салатний майонез.

Порядок роботи:

  • Замочити родзинки в воді на чверть години, потім злити рідину і дати йому просохнути.
  • Порізати тонкими смужками капусту, трохи підсолити і розім’яти руками, щоб вона пустила сік.
  • Звільнися від шкірки і серцевин яблука, моркву почистити і компоненти подрібнити на тертці.
  • З’єднати всі підготовлені продукти і заправити страву майонезом.

Можна доповнити салат з капусти з яблуком не родзинками, а іншими сухофруктами, і використовувати в якості заправки сметану або суміш гірчичного соусу з рослинним маслом.

Салат з червонокачанної капусти з горошком, зеленню і майонезом

Витративши зовсім небагато часу і грошових коштів, можна приготувати ситний і смачний салат з капусти з майонезом.

Для приготування знадобиться:

  • червона капуста;
  • свіжий або консервований горошок;
  • ріпчаста цибуля;
  • морква;
  • будь-яка зелень;
  • свіжі огірки;
  • майонез.

Порядок приготування:

  • Дрібно нашаткувати капусту, пом’яти руками і залишити на деякий час.
  • Подрібнити цибулю, моркву й огірки, порубати зелень.
  • З’єднати всі компоненти, посолити, приправити майонезом і ретельно перемішати.
Дивіться також:  Салат з опеньками – 7 рецептів смачного грибного салату

На замітку. При бажанні можна замінити зелений горошок солодкою кукурудзою або квасолею у відвареному або консервованому вигляді.

Салат з червоної капусти з помідорами та болгарським перцем

Ще один варіант швидкого приготування низькокалорійного салату з червоної капусти, для якого потрібно такі складові:

  • капустяний качан;
  • 3-4 міцних помідора;
  • кілька червоних болгарських перців;
  • пекучий перець за бажанням;
  • ріпчаста цибуля;
  • пучок кінзи або базиліка;
  • оливкова олія або майонез.

Порядок приготування:

  • Порізати капусту, посолити і пом’яти руками.
  • Порізати перець і цибулю півкільцями, помідори нарізати часточками, середньої ширини.
  • Змішати овочі з подрібненою зеленню, заправити оливковою олією або майонезом.

Припустимо додати у такий салат оливки або маслини без кісточок і полити блюдо невеликою кількістю лимонного соку.

Ситний салат з яйцями, сиром і зеленою цибулею

Тим, хто любить поживні страви і не боїться додати у вазі, сподобається ситний салат з червонокачанної капусти з яйцями і сиром.

Для приготування знадобиться:

  • червона капуста;
  • кілька яєць;
  • твердий сир;
  • кілька зубців часнику;
  • пір’я зеленої цибулі;
  • майонезний соус.

Порядок роботи:

  • Зварити яйця, остудити, очистити від скорлупок і порізати кубиками.
  • Нашаткувати капусту тонкими смужками, подрібнити зелену цибулю, часник пропустити через прес.
  • Зробити на дрібній тертці сирну стружку, додати до інших компонентів, салат посолити і заправити майонезом.

Рада. Щоб підвищити ситність страви, можна додати в нього шинку, варену свинину, яловичину або птицю. А в якості заправки підійде не тільки майонез, але і суміш сметани і гірчичного соусу, взятих у рівних частках.

Салат з червонокачанної капусти з крабовими паличками і кукурудзою

Такий салат підійде не тільки для повсякденного сімейного обіду або вечері, але і прикрасить святковий стіл.

Дивіться також:  Капуста червонокачанна – 9 рецептів приготування

Для приготування потрібні такі складові:

  • пачка крабових паличок;
  • 3-4 яйця;
  • банку солодкої кукурудзи;
  • 50-70 г рису;
  • свіжі огірки;
  • кріп;
  • зелена цибуля;
  • майонез.

Порядок приготування:

  • Відварити яйця круто, остудити, зняти шкаралупу і порізати дрібними кубиками або подрібнити на тертці.
  • Зварити рисові зерна, промити під холодною водою і відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Додавати крупу в салат можна тільки після того, як вона повністю охолоне.
  • Розморозити крабові палички і подрібнити ножем, злити рідину з солодкої кукурудзи.
  • Вимити і порізати напівкруглими шматками огірки, нарізати гілочки кропу і пір’я зеленої цибулі.
  • Приготовлені компоненти скласти в глибоку миску, додати сіль і майонез, потім ретельно вимішати.

Якщо салат готується завчасно, додати огірки, кріп, цибулю і майонез випливає тільки перед уживанням. Крім того, його не можна довго зберігати овочі й зелень почнуть активно виділяти сік і блюдо швидко зіпсується навіть в холодильнику.