Салат з чіпсами – 10 рецептів приготування

Дуже багатьом полюбилися хрусткі чіпси. Їх можна вживати як ласощі або використовувати як інгредієнт для закусок. Тому кухарі в різних країнах світу придумали цікаві рецепти салату з чіпсами. Пропонуємо добірку кращих варіантів.

Салат «Соняшник» з чіпсами

Прикрасити урочистий стіл допоможе оригінальний салат. Він відразу приверне увагу гостей і викличе бажання швидше поласувати.

Інгредієнти:

  • курка – 200 г філе;
  • сіль;
  • мариновані гриби – 200 г печериць;
  • чіпси;
  • морква – 1 шт.;
  • маслини;
  • сир – 100 г;
  • майонез – 200 мл;
  • яйце – 4 шт. варених.

Приготування:

  • Проварити курку і моркву. Остудити. Нарізати м’ясо. Промазати майонезом.
  • Викласти гриби. Нанести шаром майонез. Натерти морквину. Отриманої стружкою присипати салат. Посипати натертим білками. Змастити майонезом.
  • Посипати натертим сиром, а зверху жовтком. Використовуйте дрібну тертку.
  • Маслини нарізати. Повинна вийти імітація насіння. Вставити в салат.
  • Навколо закуски розподілити чіпси.

Закуска «Парус»

Чіпси необхідно викладати тільки перед самою подачею. Інакше вони розм’якнуть і зіпсують зовнішній вигляд закуски.

Салат «Парус» з чіпсами особливо подобається хлопчикам, які захоплюються кораблями.

Інгредієнти:

  • кукурудза – 90 г;
  • копчена курка (краще грудка) – 210 г;
  • майонез – 85 мл;
  • морква по-корейськи – 90 г;
  • чорний перець – 2 г;
  • сіль – 2 г;
  • чіпси – 90 г;
  • яйце – 2 шт. варених.

Приготування:

  • Формувати шари закуски необхідно у формі човна. Нарізати копченку. Промазати майонезом. Порізати моркву. Вкрити курку. Нанести шаром майонез.
  • Кукурудзу висипати і розподілити по поверхні. Підсолити і присипати перцем. Змастити майонезом.
  • Посипати натертим яйцями і знову промазати майонезом. Поламати чіпси, заздалегідь відклавши кілька цілих. Викласти шаром крихту. Відстрочені чіпси поставити на салат, імітуючи вітрила.

З крабовими паличками

Ще одна смачна варіація – закуска з чіпсами і крабовими паличками.

Дивіться також:  Грибний салат – 7 дуже смачних покрокових рецептів

Інгредієнти:

  • майонез – 4 ст. ложки;
  • крабові палички – 140 г;
  • кукурудза – 210 г;
  • чіпси – 140 р.

Приготування:

  • Нарізати крабовий продукт. Знадобляться кубики. Відібрати кілька цілих, без пошкоджень чіпсів для прикраси. Решту подрібнити. Надіслати до крабовим паличкам. Перемішати.
  • Додати кукурудзу, відклавши кілька ложечок. Влити майонез. Перемішати. Прикрасити відкладеної кукурудзою. Навколо викласти чіпси.

Салат «Орхідея» з чіпсами

Ще один красивий і дуже ситний варіант приготування.

Інгредієнти:

  • морква по-корейськи – 110 г;
  • шинка – 210 г;
  • сіль;
  • солоні гриби – 110 г;
  • майонезний соус – 320 мл;
  • чіпси – 55 г;
  • сир – 160 г;
  • яйце – 2 шт. (відварених).

Приготування:

  • Нарізати гриби. Білок натерти. У вигляді соломки необхідна шинка. Порубати морквину.
  • На моркву викласти гриби. Вкрити раскрошенными чіпсами. Слідом – шар шинки. Вкрити яєчної стружкою. Всі шари промазати майонезним соусом.
  • Присипати натертим жовтками і зробити пелюстки з чіпсів.

Готуємо з кукурудзою

Красивий, яскравий салат з чіпсами і кукурудзою порадує смаком і внесе різноманітність в раціон.

Інгредієнти:

  • морква по-корейськи – 130 г;
  • кукурудза – 210 г;
  • чіпси – 130 г;
  • майонез;
  • копчений окорочок (курячий) – 1 шт.;
  • огірок – 1 шт.;
  • яйце варене– 3 шт.

Приготування:

  • Нарізати яйця. Порубати стегенце. Огірок подрібнити. Злити маринад з кукурудзи.
  • З’єднати продукти. Влити майонез. Посипати порубаними чіпсами.

З копченою ковбасою

Незвичайна закуска чудово вписується в будь-яке застілля. Якщо вирішили здивувати всіх кулінарним шедевром, то це саме той варіант, який вам необхідний.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 420 г вареного;
  • чіпси – пачка;
  • кукурудза – банку;
  • копчена ковбаса – 270 г;
  • зелень;
  • корейська морква – 370 г;
  • майонез;
  • яйце варене – 3 шт.
Дивіться також:  Салат з яловичого язика – 10 рецептів смачного приготування

Приготування:

  • Нарізати яйця. Подрібнити ковбасу. Злити маринад з консервованої кукурудзи. Курку порубати. Нарізати моркву. Все змішати. Влити майонез. Перемішати.
  • Порубати зелень. Посипати салат. Прикрасити чіпсами.

Салат «Козел на городі» з чіпсами

Для приготування салату не доведеться нічого варити і змішувати.

Інгредієнти:

  • чіпси – пачка;
  • майонез;
  • кукурудза – банку;
  • зелена цибуля – 45 г;
  • шинка – 350 г;
  • морква корейська – 3 шт.;
  • огірок – 4 шт.

Приготування:

  • Огірки порізати соломкою. Нашаткувати цибулю. Порізати соломкою шинку.
  • У центр блюда помістити високою гіркою майонез. Викласти поруч половину цибулі, частина огірків, поруч половину кукурудзи, далі частину шинки, половину чіпсів і морквини. Викладати колом навколо майонезу. Повторити послідовність продуктів.

Рецепт салату «Ромашка»

Огірки надають закуски шикарний вигляд. Завдяки правильному оформленню вийде красивий і корисний салат.

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.;
  • салат – 5 аркушів;
  • мариновані гриби – 210 г;
  • морква – 2 шт.;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • чіпси – пачка;
  • зелень – 20 г;
  • яйця – 3 шт. варених;
  • майонез -220 мл;
  • кукурудза консервована – банку;
  • куряче філе – 650 р.

Приготування:

  • З грибів і кукурудзи злити маринад. Проварити курку. Нарізати. Натерти білки, потім жовтки.
  • Нашаткувати цибулю. Залити окропом і потримати п’ять хвилин. Ця маніпуляція допоможе позбавитися від гіркоти.
  • Нарізати гриби. Проварити моркву і натерти на тертці. Порубати зелень.
  • Викласти на дно страви листя салату. Вони повинні бути сухими. Розкласти курячі кубики. Посипати білками і вкрити грибами. Розкласти цибулю. Помістити морквину. Посипати жовтками. Кожен шар промащувати майонезом.
  • Викласти кукурудзу. Настояти в холодильнику. Викласти у вигляді пелюстків чіпси.

З морською капустою

Ніжна і ніжна закуска яка підходить для любителів морської капусти.

Дивіться також:  Швидкі салати – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

Інгредієнти:

  • морська капуста – 320 г;
  • мелений кунжут – 1 ч. ложка;
  • чіпси – пачка;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • соєвий соус – 1 ст. ложка;
  • ікра – 1 ст. ложка;
  • рослинне масло – 1 ст. ложка;
  • винний оцет – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Для пом’якшення смакових якостей капусти, рекомендується заливати її гарячою водою. Витримати сім хвилин і злити рідину. Продукт викласти на паперовий рушник. Просушити. Трохи капусту порубати.
  • В соєвий соус залити оцет. Підсолодити і насипати кунжут. Збити. Цукрові кристали повинні повністю розчинитися. Влити олію.
  • Чіпси змішати з капустою. Полити заправкою. Зверху розмістити гіркою ікру. Подавати відразу ж.

З квасолею

Смачний вітамінний салат, який послужить хорошим доповненням до вечері.

Інгредієнти:

  • квасоля в томатному соусі – банку;
  • картопля відварна – 300 г;
  • майонез;
  • кукурудза – 200 г консервованої;
  • огірок – 150 г;
  • салат – 7 аркушів;
  • сіль;
  • сир – 150 г;
  • чіпси – 120 р.

Приготування:

  • Нарізати картоплю. Повинні вийти кубики. Підсолити. Соус злити з бобів. Надіслати до картоплі. Огірок порізати. Додати до бобам.
  • Натерти сирний шматок. Відправити в салат. Злити маринад з залишилася консерви і висипати вміст до всіх продуктів. Влити майонез. Перемішати. Якщо хочете зробити блюдо менш калорійним, то останній інгредієнт можна замінити на сметану. По краях викласти салатні листя.
  • Поламати чіпси. Присипати готову страву.

Для приготування краще всього використовувати чіпси «Принглс». Вони щільні, добре тримають форму і довше залишаються хрусткими. Більш тонкі чіпси швидше просочуються заправкою і втрачають зовнішній вигляд.