Салат з чорної редьки – 13 рецептів

Популярний зараз салат з чорної редьки може бути дієтичним, на основі овочів і зелені, або ситним, з додаванням м’ясних продуктів. Ця страва смачна, поживна, багата різними вітамінами і мінералами. Готуючи страви на основі корисного коренеплоду, варто враховувати його гіркуватий присмак, який добре розбавити нейтральними або солодкуватими продуктами.

Простий салат з чорної редьки з морквою

Щоб приготувати смачний і корисний салат з чорної редьки з морквою, слід запастися:

  • чорною редькою – пару штук;
  • морквиною;
  • свіжим огірком;
  • яєчком вареним;
  • часником – пару зубів;
  • салатними листям;
  • сметаною – 1,5 ст. л.;
  • сіллю.

Зміцнити імунітет, поліпшити опірність організму по відношенню до патогенної флори допоможе смачне, але трохи призабуте блюдо.

Для любителів гострих страв редька у воді попередньо не замочується. Якщо необхідно позбутися характерною гіркоти, коренеплід традиційно замочується на 8 хвилин в прохолодній воді.

Гострий коренеплід очищається і натирається на крупній тертці. Морква з огірком подрібнюються теркою, змішуються з редькою, рубаним яйцем і салатними листям. В кінці додається сіль, пропущений через прес часник і сметанний соус.

Ситний варіант приготування з м’ясом

Збалансований смак, комплекс корисних речовин – салат з чорної редьки з м’ясом вгамує голод, зміцнить здоров’я.

Готується він на основі:

  • м’яса (яловичини, курятини, свинини) – 300 г;
  • чорної редьки – 1 коренеплід;
  • лука;
  • майонезного соусу – 90 мл;
  • солі, спецій;
  • зелені.

Спочатку відварюється м’ясо в підсоленій воді до готовності. Після його слід остудити і нарізати тонкою соломкою.

Добре, якщо м’ясо буде остигати в бульйоні, тоді воно залишиться соковитим і смачним.

Редьку очистити, подрібнити з допомогою терки корейки, за бажанням замочити у воді. Цибулю очистити, нарізати тонкими кільцями, замаринувати в невеликій кількості оцту.

У великій ємності з’єднати всі продукти, попередньо віджавши з лука та редьки зайву рідину, заправити соусом, посолити, вимішати. Викласти на порційні тарілки, прикрасити зеленню.

Салат з чорної редьки зі сметаною

Готується страва з:

  • редьки – 350 г;
  • цибуля – 60 г;
  • яєць курячих відварених – 2-4 шт.;
  • сметани – 100 мл
Дивіться також:  Капуста по-гурійськи – 7 рецептів приготування

Основний продукт натирається на крупній тертці, замочується водою і залишають так на 120 хвилин. Цибулю нарізати, змішується з тертими яєчками і редькою. Все перемішується, заправляється сметаною.

В цей простий, але ситний салат зі сметаною за бажанням можна додавати інші продукти – овочі, зелень, м’ясо, гриби. Кожен новий продукт додасть свій смак страви, розкриє його і доповнить.

Готуємо з додаванням курки

Для приготування салату слід запастися:

  • редькою;
  • зеленим цибулею – 30 г;
  • відвареної курячої грудкою;
  • свіжим огірком;
  • майонезним соусом – пару столових ложок;
  • вареними яйцями – 3 шт.;
  • сіллю і зеленню.

Чиста, без шкірки редька подрібнюється теркою корейкою. Відварна курочка ділиться на невеликі волокна. Яєчка натираються, зелень подрібнюється ножем. Огірочок очищається, нарізати невеликими смужками. Всі продукти з’єднати в підходящої ємності, перемішати, додати заправку.

Такий салат можна викласти шарами, перемазав кожен соусом.

Вітамінний салат з чорної редьки з огірком

Ця овочева закуска корисна, дуже смачна і легка, в ній мінімум калорій.

Готується вона на основі:

  • редьки;
  • свіжих огірків – пару штук;
  • цибулі зеленої;
  • сметани;
  • лимонного соку – 7 г;
  • солі.

Чорний коренеплід очищається і подрібнюється за допомогою терки. Цибуля шинкуется у вигляді тонких кілець, огірочки нарізати невеликими шматочками. Все з’єднується, заправляється лимонним соком, перемішується. В кінці додати білий соус, вимішати, подати до столу.

Як зробити з квашеною капустою

Простий салат, який краще будь-яких ліків зміцнить імунну систему.

Для його приготування слід запастися:

  • редькою;
  • квашеною капустою – 270 г;
  • цибулею;
  • маслом рослинним (ароматним);
  • сіллю, цукровим піском.

Редька натирається, змішується з квашеною капустою і подрібненою цибулею. Слідом додаються спеції і масло за смаком.

Щоб салат вийшов більш яскравим, можна додати кілька видів солодкого перцю.

Рецепт з зеленими яблуками

Швидкий, економний, вітамінний салат обов’язково сподобається кожній хазяйці і всім домочадцям.

Дивіться також:  Соус для салату «Цезар» – 9 рецептів заправки

Готується з:

  • чорної редьки;
  • моркви – пару штук;
  • яблука;
  • зелені петрушки;
  • цибулі зеленої;
  • часникові часточки – за смаком;
  • майонезу – 80 мл

Морква з редькою очищаються і подрібнюються на тертці корейке. Зелене яблуко помити, нарізати тонкими смужками. Зелені пір’я цибулі подрібнити, зелень посікти. Усе з’єднати, додати трохи часникового соку, заправити соусом.

Салат з чорної редьки і яєць

Для приготування страви використовується мінімальний набір продуктів:

  • яєчка – пару штук;
  • чорний коренеплід;
  • морквина;
  • часникові часточки;
  • майонезний соус.

Яйця відварюють круто, редька з морквою очищаються. Всі натирається на крупній тертці, змішується і заправляється соусом. За смаком додається часниковий сік, спеції. Замість майонезу можна взяти сметану. Добре, якщо продукт з високим вмістом жирності. Він відмінно з’єднає всі інгредієнти в одну композицію.

Корисна закуска з буряком

Ця пікантна закуска доповнить будь-який гарнір, будь то смажене м’ясо на багатті, запечена риба або страви з картоплі.

Готується на базі:

  • чорної редьки;
  • молодий буряків;
  • ріпчастої цибулі;
  • жиру рослинного;
  • чорного меленого перцю, солі.

Велика цибулина очищається, нарізати півкільцями і обсмажується до рум’яності.

Жиру потрібно лити більше, не жаліти, так як він буде служити салатною заправкою.

Молода буряк і редька очищаються від шкірки і натираються на тертці. Все змішати, додати цибульну піджарку, спеції за смаком. Дати настоятися в холодильнику протягом години.

З сиром

Ця одна з самих швидких закусок готується на основі:

  • редьки – пару коренеплодів;
  • соусу майонезного – за смаком;
  • твердого сиру – 130 г;
  • часникових зубчиків;
  • зелені петрушки, кропу, селери.

Біла частина редьки подрібнюється за допомогою дрібної терки. Таким же способом сир натирається і часникові часточки. Все змішується, заправляється соусом. З отриманої маси формуються кульки однакового розміру і викладають гіркою на зелень. Можна розділити основу на кілька частин, додати в кожну харчовий барвник, вимішати, сформувати кульки. Такий салат буде виглядати святково, його із задоволенням спробують дорослі і діти.

Дивіться також:  13 рецептів новорічних салатів на святковий стіл

Готуємо з додаванням картоплі

Продукти в цьому салатик викладаються шарами в кулінарне кільце. У результаті виходить ефектна і ситна закуска, улюблена багатьма чоловіками.

Для приготування страви слід запастися:

  • чорною редькою – кілька невеликих коренеплодів;
  • відварною картоплею – 7 шт.;
  • сирої морквою;
  • цибулею – пару штук;
  • вареними яйцями – 4 шт.;
  • соусом, спеціями;
  • зеленню, в тому числі і пір’ям лука.

Відварити картоплю в мундирі, очистити. Редьку почистити, натерти на крупній тертці, засипати сіллю і залишити на 15 хвилин (ще один хороший прийом для усунення гіркоти). Щоб гіркий сік стікав, коренеплід попередньо поміщається в друшляк.

Морквина натирається, яйця відварюють, білки відокремлюють від жовтків. Білки натерти картоплю подрібнити з допомогою великої терки. Цибулю порубати і змішати з віджатим коренеплодом.

Викласти шарами нарізку в кулінарне кільце, перемазуючи соусом. Нижній шар – картопля, після цибулю з редькою, морквина, білок. Зверху на соус натирається жовта частина яєчка, викладається трохи зеленої цибулі. Такий салат можна готувати з додаванням яловичини, відвареної або запеченої в духовці.

З маринованими грибами

Закуска готується з складових:

  • редьки;
  • маринованих грибів – 200 г;
  • жиру рослинного – 3 ст. л.;
  • цибулі, солі.

Редька нарізається тонкими смужками, вимочується і обсмажується в маслі. Коли вона охолоне, її слід змішати з подрібненими грибочками і цибульними кільцями. За смаком додаються спеції і ароматне масло.

Святковий салат з шинкою

Ніжне, красиве блюдо містить величезну кількість мінералів і вітамінів.

Готується воно на основі:

  • чорної редьки;
  • яєць – пару штук;
  • буженини – 220 г;
  • цибулі ріпчастої;
  • яблук – 3 невеликих;
  • морквини;
  • бальзамічного оцту;
  • соусу майонезного;
  • оливкової олії.

Яблука і редька очищаються, подрібнюються великою теркою. Попередньо з коренеплоду слід видалити гіркоту будь-яким способом. Яйця відварити, дрібно нарізати. Цибулю обсмажити до рум’яності, моркву натерти. Все змішати, збризнути оцтом.

Буженина нарізається і вводиться в салат разом з яйцями. Додати сіль, перчик, соус, перемішати. Подати, виклавши закуску гіркою і прикрасивши зеленню.