Салат з дайкона — 11 найбільш смачних рецептів

Цей овоч у нас в країні поки мало відомий. І незаслужено. Він володіє ніжним смаком, не містить редечных масел, має лікувальні властивості. На батьківщині японської редьки з неї готують багато різних страв. У Росії ж набули популярності салати з дайкона.

Салат з дайкона з морквою і яблуком

Готується салат просто, володіє прекрасним смаком і принесе безсумнівну користь здоров’ю, збагативши організм вітамінами.

Інгредієнти:

  • по одному дайкону, морквині і яблуку;
  • сметана або майонез.

Як готувати:

  • Трьом всі овочі на тертці з великими отворами.
  • Заправляємо сметаною або майонезом, не забуваючи посолити.

Дайкон для салату очищати необов’язково, достатньо добре промити його, використовуючи щітку.

Готуємо з додаванням редиски

Дуже смачний салат з редискою і дайконом ідеально доповнить сніданок.

Інгредієнти:

  • дайкон – 1 шт.;
  • редис свіжий – 1 пучок;
  • цибулю зелений – 100 грам;
  • сметана, сіль для заправки.

Як приготувати:

  • Дайкон і редис промиваємо під водою, видаляємо бадилля, обсушуємо рушником.
  • Зелену цибулю дрібно ріжемо й додаємо в салат.
  • Ретельно перемішуємо всі інгредієнти, і легке смачне блюдо готове!

Салат з редьки дайкон з огірком

Інгредієнти:

  • дайкон – 2 середніх коренеплоду;
  • огірок – 1 шт.;
  • зелена цибуля – 30 грам;
  • горошок зелений консервований – 0,5 банки;
  • майонез або сметана для заправки.

Як приготувати салат з дайконом і огірком:

  • Редьку дайкон очищаємо від шкірки, огірок і зелену цибулю ретельно миємо у воді. Даємо обсохнуть.
  • Дайкон тремо на крупній тертці, огірок і цибулю шаткуємо. Все перемішуємо в салатнику.
  • Заправляємо салат майонезом або сметаною.

Закуска з крабовими паличками

Ця закуска приємно здивує вас і ваших гостей багатогранністю смаку і оригінальністю.

Інгредієнти:

  • крабові палички – 200 грам;
  • сир твердий – 100 грам;
  • дайкон – 0,5 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • майонез – 100 грам;
  • кріп – 30 грам.

Як приготувати:

  • Крабові палички очищаємо від целофану, приминаем трохи з країв, і распрямляем в плоский лист.
  • Готуємо начинку для рулетика з крабовою палички. Для цього нам необхідно натерти на самій дрібній тертці сир, очищений дайкон і часник. Цю масу ми заправляємо майонезом і розминаємо виделкою.
  • Формуємо рулетики, закладаючи в крабову паличку начинку.
  • Даємо настоятися в холодильнику півгодини, щоб заготовки добре тримали форму.
  • Кріп промиваємо і подрібнюємо.
  • Натираємо рулетики залишилися майонезом і посипаємо кропом. Готово!
Дивіться також:  Каперси – що це таке і як вони виглядають? Користь каперсів, страви в кулінарії

Салат з дайкона з яйцем

Дуже простий салат на швидку руку».

Інгредієнти:

  • дайкон – 1 шт.;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • зелень свіжа (кріп, петрушка) – 30 грам;
  • зелена цибуля – 50 грам;
  • сметана, сіль і чорний мелений перець для заправки.

Як приготувати:

  • Яйця відварюємо круто, чистимо, нарізаємо кубиками.
  • Дайкон чистимо і ріжемо так само.
  • Зелень і цибулю моєму, подрібнюємо, додаємо в салатницю до решти інгредієнтів.
  • Заправляємо салат сметаною, сіллю і перцем. Приємного апетиту!

Рецепт приготування редьки по–корейськи

Оригінальний рецепт простий, але дуже смачний. У прохолодному місці цей салат здатний зберігатися досить довго, тому краще приготувати відразу велику порцію.

Інгредієнти:

  • дайкон – 2 великих коренеплоду вагою по 1 кг;
  • 500 г моркви;
  • 4 головки часнику;
  • по 150 мл олії і 9-процентного оцту;
  • спеції, призначені для приготування моркви по-корейськи, – 1 столова ложка;
  • по дві столові ложки цукру і солі.

Як готувати:

  • Чистимо вимитий дайкон і нарізаємо тонкою соломкою або трьом на спеціальній тертці для корейської моркви.
  • Посипаємо його сіллю. Даємо постояти, щоб виділився сік.
  • Готуємо таким же способом морквину, але солити її не потрібно.
  • Перемішуємо обидва компоненти, слив сік в окремий посуд. Його можна просто випити, оскільки він дуже корисний.
  • Часник пропускаємо через прес, попередньо очистивши його. У великій мисці змішуємо всі інгредієнти, крім олії. На цьому етапі страву потрібно спробувати на сіль, так як частина її пішла з соком дайкона.
  • Розподіляємо корейську суміш у великій посуді тонким шаром.
  • Підігріваємо олію до появи димку і обливаємо їм підготовлені овочі.
  • Даємо постояти 5 хвилин під кришкою і розфасовуємо в банки для того, щоб поставити їх в холодильник.

Ситний салат з дайкона і курки

І він дійсно ситний. Але якщо його заправити йогуртом, то калорій в салаті буде зовсім небагато.

Дивіться також:  Салат «Мімоза» з горбушею – 6 смачних рецептів приготування

Інгредієнти:

  • один не великий дайкон;
  • не надто велика цибулина;
  • філе курячої грудки;
  • середня морквина;
  • 2 – 4 яйця – залежить від бажання;
  • спеції.

Для заправки беремо те, що подобається — сметана, майонез або йогурт.

Як готувати:

  • Розбираємо відварене куряче філе на невеликі шматочки.
  • Зварені яйця дрібно ріжемо.
  • Цибулю теж кришимо і злегка обсмажуємо. Якщо цей овоч вам не до вподоби, то можна обійтися і без нього.
  • Моркву і дайкон тремо на середній тертці.
  • Заправляємо будь-якої вподобаної заправкою.

Вітамінний варіант з капустою

Асортимент овочів, присутніх в салаті, здатний забезпечити повним набором вітамінів.

Інгредієнти:

  • половина невеликого качана капусти і дайкона;
  • третя частина фенхелю;
  • солодкий перець;
  • по пучку кропу і зеленої цибулі;
  • упаковка проростків, приблизно 100 г;
  • пару ложок олії.

Крім солі потрібно ще і чайна ложечка цукру.

Як готувати:

  • Щоб капуста в салаті була м’якою, потрібно накришити її дуже тонко і добре пом’яти рукою або дерев’яною товкачкою, попередньо додавши цукор.
  • Трьом фенхель і дайкон.
  • Перець ріжемо кружальцями, а потім ще навпіл.
  • Все інше ріжемо дрібно.
  • Змішуємо овочі, вливаємо олію, приправляємо сіллю і, якщо потрібно, – цукром.

М’ясний салат

Готувати його легко, а є – смачно. Такий салат цілком здатний замінити основне блюдо.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг телятини або яловичини;
  • невеликий дайкон, вагою приблизно 300 м;
  • цибулина;
  • 100 мл рослинного масла.

Буде потрібно ще два лаврових листа, перець, сіль, а для заправки – 3 ст. ложки майонезу.

Як готувати:

  • Варимо м’ясо. Солимо і кладемо лаврушку за півгодини до готовності. Якщо смак м’яса нам важливіше, ніж смак бульйону, викладати його потрібно в киплячу воду.
  • Обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю на рослинній олії. Він повинен залишитися прозорим, але з рум’яною скоринкою.
  • Трьом дайкон на борщовий тертці.
  • Злегка остигле готове м’ясо ріжемо соломкою, обов’язково поперек волокон. Якщо м’ясо добре розварилася можна розібрати його і просто руками.
  • Змішуємо овочі з м’ясом і заправляємо, не забувши посолити і поперчити.
Дивіться також:  Вінегрет – 8 рецептів приготування салату

Найсмачніший рецепт зі стручковим перцем

Мед і соєвий соус – відмінне поєднання. А якщо вони стають інгредієнтами салату, смак у нього буде чудовий.

Інгредієнти:

  • досить великий дайкон вагою близько 0,5 кг;
  • стручковий горошок – 100 г;
  • солодка кримська цибулина;
  • по 50 г соєвого соусу, оцту, меду та олії, бажано, кунжутного.

Посипати салат будемо кунжутним насінням. Їх нам знадобиться 2 столових ложки.

Як готувати:

  • Ошпарюємо окропом горошок. Заморожений – розморожуємо.
  • Дайкон трьом, а цибулю шаткуємо півкільцями.
  • З’єднуємо всі овочі і заливаємо їх заправкою, для неї змішуємо масло, мед і оцет.
  • Просякати заправкою салат має близько години і обов’язково в холодильнику.
  • Перед подачею – останній штрих: збризкуємо салат соєвим соусом і посипаємо кунжутним насінням.

Готуємо з дайкона з морквою і сиром

Як це ні дивно, таке незвичайне поєднання продуктів виявилося дуже смачним.

Інгредієнти

  • один дайкон середнього розміру;
  • приблизно, 150 г сиру, краще, твердого – його легше натерти;
  • морквина;
  • зубок часнику;
  • трохи свіжого кропу.

Салат з дайкона з морквою і сиром заправляємо майонезом, кількість його кожен визначає по своєму смаку.

Як готувати:

  • На дрібній тертці натираємо сир і моркву, а дайкон – на крупній.
  • Змішуємо овочі, приправляємо пропущеним через прес часником і подрібненим свіжим кропом.
  • Заправляємо і відразу подаємо.

Не відмовте собі в задоволенні включити дайкон в свій звичний раціон. Цей овоч соковитий, в міру гострий і чудово поєднується з іншими овочами, так і з м’ясом, і з морепродуктів.