Салат з гарбуза – 9 рецептів швидких і смачних

Салати з гарбуза по праву вважаються джерелом вітамінів. Особливо, якщо доповнити головний інгредієнт іншими корисними овочами та фруктами. Також відомі цікаві рецепти гарбузових салатів з м’ясними добавками.

Салат з гарбуза з яблуками і морквою

Інгредієнти: 2 кислуватих яблука, по 70 г свіжої м’якоті гарбуза і моркви, щіпка кориці, 20 г ядер волоських горіхів, оливкова олія, лимон, 1 ст. л. рідкого меду. Як приготувати салат з гарбуза з яблуками і морквою, описується далі.

  • Овочі чистяться від шкірки і дрібно труться. Можна використовувати для цієї мети корейську тертку.
  • Яблука чистяться, з них вирізається насіннєва коробка. Фрукти ріжуться дрібною соломкою, поливаються свіжовичавленим цитрусовим соком.
  • В окремій мисці готується салатна заправка з масла і меду. У неї висипаються рубані горіхи, а також кориця.
  • Всі продукти з’єднуються.

Готовий салат зі свіжого гарбуза заправляється медовим соусом.

Рецепт приготування з капустою і картоплею

Інгредієнти: по 90 г білокачанної капусти і картоплі, дрібна сіль, свіжа зелень, щіпка суміші кмину і подрібненого базиліка, 280 г гарбузової м’якоті, 220 г помідорів, 60 г білого цибулі, олію.

  • Картопля вариться до м’якості, остуджується, ріжеться середніми шматочками.
  • Гарбузова м’якоть запікається 15-17 хвилин в духовці, після чого подрібнюється кубиками.
  • Капуста дрібно шинкуется, розминається руками.
  • Довільно ріжуться залишилися овочі та зелень.
  • Всі продукти з чотирьох кроків викладаються в прозору миску, перемішуються.

Закуска готова солиться, посипається кмином, базиліком, заправляється маслом.

Корисний салат з вареної гарбуза і селери

Інгредієнти: 270 г м’якоті гарбуза, стебло селери, по 1 ч. л. соку лимона, рідкого меду, олії оливи, жменя світлого кунжуту.

  • Гарбуз відварюється до розм’якшення. Далі вона треться на крупну тертку.
  • Стебло селери довільно дрібно ріжеться.
  • Для соусу з’єднуються залишилися компоненти. Масло оливи можна замінити лляним, щоб зробити закуску ще корисніше. Заправка добре перемішається.
  • Тертий гарбуз і селеру засипаються в салатник. Зверху продукти поливаються солодкуватою заправкою.
Дивіться також:  Вінегрет – класичний рецепт з горошком

Залишилося перемішати складові і посипати їх кунжутом. Коли овочі просочаться соусом, частування можна пробувати.

З солоними огірками і зеленим горошком

Інгредієнти: 320 г свіжого гарбуза, 2 бочкових огірка, 2 свіжих помідора, біла цибулина, 80 г зеленого горошку, 3 ст. л. рафінованої олії, 1 ст. л. столового оцту, свіжа петрушка, дрібна сіль.

  • З гарбуза вирізається м’якоть, яка подрібнюється кубиками і відварюється в підсоленій воді. Шматочки охолоджуються і викладають у салатник.
  • До гарбузі відправляються дрібні кубики солоних огірочків, середні скибочки свіжих томатів.
  • У майбутній салат додається нарізана зелень петрушки і тоненькі півкільця цибулі.

Заправляється сумішшю з масла, оцту, солі.

Пікантний салат з гарбузом і курячим філе

Інгредієнти: 170 г курятини, 120 г гарбузової м’якоті, середня морква, дрібна сіль за смаком, 1 шт. фіолетового цибулі, 2 щіпки меленого перцю, ½ ч. л. яблучного оцту, сіль.

  • Курятина відварюється в солоному окропі до готовності. Далі м’ясо остуджується і розривається на волокна.
  • Гарбузова м’якоть і очищена морквина подрібнюються за допомогою «корейської» терки. Якщо зробити соломку занадто довгою, то салат буде незручно їсти.
  • Цибулина нарізається тонкими полуколечками. Овоч потрібно обсмажити до рум’яності на розігрітому маслі. До цибулі викладаються інші овочі, і обсмажування триває ще 2-3 хвилини.
  • Вміст сковорідки перекладається в миску, заливають оцтом, солиться, перчится.
  • До овочів викладається курятина.

Перед подачею до обіду салат має настоятися півгодини.

Готуємо швидко і смачно по-корейськи

Інгредієнти: 2 невеликі гарбуза, 3-5 часникових зубков, по 1 великій ложці чорного і червоного меленого перцю, рідкого меду, 2 великі ложки коріандру, соєвого соусу, світлого кунжуту і столового оцту, 1 мал. ложка солі, ріпчаста цибулина, 2 моркви, пучок петрушки.

  • Гарбуз очищається від усього зайвого, а її м’якоть ріжеться соломкою. Маса солиться і залишається в прохолоді на ніч. За цей час овоч пустить сік.
  • На наступний ранок гарбуз промивається холодною водою і обсушивается, після чого обсмажується невеликими порціями на сильному вогні.
  • Часник подрібнюється, солиться, з’єднується з рубаною зеленню.
  • Лук ріжеться полуколечками, морква – тонкими довгими смужками. Зверху овочі поливаються невеликою кількістю гарячого олії.
  • Сюди ж додається часник із зеленню, мед, соєвий соус, всі спеції і кунжут.
  • Всипається підготовлена гарбуз.
  • Компоненти сбрызгиваются оцтом.
Дивіться також:  Салат з шинкою і кукурудзою – 7 смачних рецептів приготування

Салат залишається в прохолоді на всю ніч.

Сирний салат з гарбузом, куркою і часником

Інгредієнти: 320 г свіжого гарбуза, зубок часнику, 2 великі ложки жирного майонезу, 2 великих варених яйця, дрібна сіль, приправи.

  • Овоч звільняємо від шкірки і насіння, натираємо на корейській або звичайною дрібній тертці.
  • До гарбузі додаються терті варені яйця.
  • Сюди ж додається сіль, роздавлені часник, вибрані за смаком спеції.
  • Закуска заправляється майонезом або іншим відповідним соусом. Підійде до обговорюваного частування і сметана.

Готовий салат можна відразу подавати до столу.

З беконом

Інгредієнти: 70 г копченого бекону, 130 г гарбузової м’якоті, половина пучка темної рукколи, жменю ядер волоських горіхів, сіль, по ½ ч. л. олії оливи і соку лимона.

  • Темна зелень ділиться на стебла, які добре промивається у воді, обсушиваются паперовими серветками і викладаються на широке плоске блюдо. Якщо такого інгредієнта під рукою не виявилося, рукколу можна замінити листовим салатом. В такому випадку його потрібно попередньо порвати на невеликі шматочки.
  • Гарбуз чиститься і нарізається тонкими стрічками. Це зручно робити за допомогою овочечистки. Смужки скручуються трояндочками і хаотично викладаються на страву зеленню.
  • Зверху на інгредієнти висипаються кубики копченого бекону.
  • Закуска солиться і поливається сумішшю з цитрусового соку і масла оливи. У соус можна додавати будь-які ароматні трави за смаком.

Прикрашається салат теплими підсмаженими на сухій сковороді подрібненими горіхами.

Солодкий салат з сирої гарбуза з фруктами

Інгредієнти: 430 г соковитою гарбуза, 110 г світлого родзинок, 430 г свіжих слив, стакан среднежирной сметани, цукор за смаком, стакан завареного чорного чаю.

  • Родзинки приблизно на годину замочується в міцному чорному чаї. Підсолоджувати напій не потрібно.
  • Гарбуз очищається від усього зайвого, нарізати тонкою соломкою.
  • Сливи позбавляються від кісточок і подрібнюються акуратними однаковими шматочками.
  • По містку ємність викладається гарбуз і підготовлені сливи. Додається розм’якшений родзинки без рідини.
  • Для заправки з’єднується сметана і цукор. Можна додати в соус корицю за смаком.
  • Готовий салат із сирої гарбуза зі сливами поливається соусом зі сметани.
Дивіться також:  Салат з рисом і рибними консервами – 7 рецептів приготування

Частування подається порційно і прикрашається свіжої мелісою. Закуска відразу подається.