Салат з гранатом – 12 рецептів смачного приготування

Ефектний, яскравий і дуже смачний салат з гранатом стане прикрасою святкового столу. Його можна готувати в різних варіаціях, з додаванням грибів, м’яса або морепродуктів. Корисна, ситна закуска сподобається всім без винятку, порадувавши своїм зовнішнім виглядом і відмінним смаком.

Салат з гранатом і куркою


Готувати закуску можна з будь-яким м’ясом, але з ніжним курячим продуктом вона буде мати прекрасний смак. Стряпается блюдо на основі:
• вареної курки – 380 г;
• граната – 1 плід;
• перцю – пару штук;
• журавлини – 35 г;
• селери – кілька невеликих пучків;
• цибулі червоного;
• волоських горіхів – 45 г;
• йогурту;
• спецій;
• солі.
Відварене куряче м’ясо остудити і нарізати дрібними брусочками. Викласти в глибоку тарілку, додати подрібнені овочі, рубаний волоський горіх. Приправити за смаком, додати трохи журавлини і гранатових зерен. Наприкінці заправити йогуртом, добре вимішати. Викласти салат в красиві скляні салатниці, прикрасити зернами граната. Салат з гранатом і куркою ідеальний варіант для тих, хто дотримується здорового харчування.

«Гранатовий браслет» з яловичиною

Поживний, красивий салат з яловичиною і гранатом, викладений у вигляді браслета, викликає захоплення і бажання негайно продегустувати закуску. Приготувати її не складно на домашній кухні. Для приготування варто запастися:
• яловичиною – 450 г;
• буряком – пару коренеплодів середнього розміру;
• цибулею;
• морквою;
• картоплею – 3 шт.;
• яєчками – 3 шт.;
• гранатом – пару штук;
• майонезним соусом;
• сіль, спеції;
• рослинним жиром.
Спочатку на підігрітому жирі обсмажується цибуля, попередньо нарізану тонкими півкільцями.

Щоб овоч краще розкрив свій смак і аромат, його слід посипати невеликою кількістю чорного перцю.

Обсмажену цибулю викласти на друшляк, щоб з нього стік зайвий жир.
Окремо відварюється яловичина, картопля, морква, буряк і яєчка. М’ясо нарізають дрібними кубиками, інші продукти подрібнюються за допомогою терки.
На велике плоске блюдо ставиться посередині склянку. Навколо нього щільним кільцем викладається м’ясна нарізка.

Важливо, щоб усі сторони основи закуски були однакові, тоді страва в підсумку вийде акуратним, правильної форми.

Продукт солиться, перчится, поливається соусом. Слідом викладається морквина, соус, картопля, майонез, половина буряка і горіхова крихта. Посолити, посипати перцем. Викласти смажену цибулю, змастити соусом.
Повторити всі шари, не промазуючи майонезом. Додати після м’яса яєчка, картоплю, буряк. Змастити соусом рясно, підрівняти салат. Накрити харчовою плівкою і відправити для настоювання на пару годин в холодильник.
Поки всі верстви закуски просочуються, необхідно почистити гранат так, щоб зерна залишилися неушкодженими. Посипати ними верх страви, вийняти з середини склянку.

Дивіться також:  Салат з в’яленими помідорами – 9 рецептів

Щоб у процесі зняття склянки форма не ушкодилася, його необхідно діставати, прокручуючи в різні сторони.

Поставити на холод ще на 40 хвилин, подати на стіл.

Готуємо з креветками


Для приготування закуски слід запастися:

• креветками коктейльними очищеними – 280 м;
• крабовими паличками – 14 шт.;
• консервованими ананасами – 1 ст.;
• стиглим гранатом;
• листям салату;
• майонезним соусом, сіллю.
Салат дрібно рветься руками. Інші продукти подрібнюються ножем. Все змішується в глибокій ємності, приправляється спеціями і заправкою. Салат з креветками і гранатом готовий!

Салат «Червона шапочка»

Ця листкова закуска готується з доступних продуктів, має яскравий вигляд і цікавий смак. Її не складно сфабрикувати будинку, здивувавши гостей і домочадців незвичайним яскравим стравою. Готується страва з:
• курячої грудки – 280 м;
• картоплі – 260 г;
• морквини – 180 г;
• мармурового сиру – 140 г;
• курячих яєць – 3 шт.;
• граната – ½ плода;
• фундука – 40 г;
• майонезного соусу (сметани, йогурту).
Овочі та яйця відварити до готовності. М’ясо помити, залити водою. Після закипання додати сіль, перець, лаврушку. Готову грудинку остудити, нарізати маленькими брусочками. Гранат очистити від шкірки, вийняти цілі зернини. Сир та інші продукти нарізати кубиками, горішки підсмажуються і подрібнюються в блендері.
Плоске блюдо покривається салатними листям (за бажанням). В кулінарне кільце шарами викласти картоплю з соусом, м’ясну нарізку, горіхи, сир. Далі йде морквина, відварені яйця. Кожен шар промащується білої заправкою. Щоб зробити червону шапочку, зверху на яєчка викладаються зернятка граната. Після настоювання протягом 45 хвилин салат «Червона шапочка» можна подавати на стіл.

З буряка з гранатом і часником


Готується закуска на основі:

• буряків;
• граната;
• м’якого сиру – 120 г;
• часникових зубков – пару штук (за смаком);
• сметани.
Буряк відварюється або запікається в духовій шафі до готовності. Гранат очищається, сир подрібнюється на крупній тертці. Часник подрібнюється ножем.
У глибокій салатниці змішуються продукти, заправляють сметаною. Зверху страву прикрашається зернами граната і подається до столу.

З пекінською капустою

Такий салат можна їсти всім без винятку. Він легкий, смачний, чудово виглядає, містить повний комплекс корисних речовин. Готується страва на основі:
• приготованої на пару курячої грудки;
• гранатових зерен;
• перцю солодкого болгарського;
• червоного салатного лука;
• пекінської капусти – 180 г;
• яблука;
• стебел селери;
• кропу, петрушки;
• нежирної сметани;
• лимонного соку, спецій.
Готове остигле м’ясо, перчик і яблуко нарізати дрібними шматочками. Капуста з селерою подрібнюється соломкою. Цибуля порізати тонкими скибочками, зелень порубати. Додати гранатові зерна. Всі продукти з’єднати, заправити сметаною. За бажанням салат з гранатом і пекінською капустою можна викласти шарами в прозору ємність. Цей варіант ідеально підійде на святковий стіл.

Дивіться також:  Салат з печерицями – 11 рецептів приготування

Закуска з копченою куркою


Для тих, хто любить в міру гострі пікантні закуски, підійде цей варіант. Готуємо з копченою куркою (приблизно 340 г), з доданням:
• гранатових зерен – 7 ст. л.;
• відвареної картоплі – 4 шт.;
• зварених круто яєць – пару штук;
• гострої морквини по-корейськи – 220 г;
• волоських горішків – 5 ст. л.;
• майонезного соусу.
Моркву можна взяти покупну або приготувати її самостійно. Для цього овоч натирається на спеціальній тертці, приправляється сіллю, перцем, часником. Заправляється продукт маслом, на якому попередньо варто обсмажити цибулю, і оцтом.
Відварну картоплю дрібно нарізається. Яєчка подрібнюються ножем або терткою. Копчена курка нарізається або ділиться на акуратні волокна. Ядра горішків попередньо обсмажують, після чого подрібнюються в блендері.
У прозорому салатнику змішується нарізка, м’ясо, моркву. Все заправляється соусом, посипається гранатовими зернами.

Салат «Шапка Мономаха»

Закуска з гарним історичним назвою готується з:

• вареної картоплі – 5 шт.;
• вареної курки – 270 г;
• вареного буряка – пару штук;
• чорносливу в’яленого – 5 шт.;
• кисло-солодкого яблука;
• варених яєць – 3 шт.;
• граната;
• волоських горіхів – пару столових ложок;
• петрушки;
• соусу майонезного;
• спецій.
Відварена картопля подрібнюється за допомогою терки і викладається першим шаром на плоске блюдо. Зверху посипати сіллю, перцем і дрібкою мускатного горіха. Полити майонезом, викласти зверху натерту буряк. Далі на заправку викладається м’ясо, розібране на волокна. Наступним шаром йде чорнослив, подрібнене яблуко, терті жовтки. Все полити соусом, розрівняти, надати вигляд шапки. Посипати верхівку «головного убору» тертими білками, нижні бортики – горішками. На верхівці «шапки» викласти візерунок з гранатових зерен, прикрасити зеленню. Перед подачею салат «Шапка Мономаха» повинен ретельно просочитися.

«Чоловічі сльози» з гранатом


Закуска з оригінальною назвою особливо подобається чоловікам. В ній поєднується смак м’яса з соковитим маринованою цибулею, вареними овочами і ніжним соусом.

Готується страва з:

• цибулі ріпчастої;
• грибів шампіньйонів – 120 г;
• курячого стегенця;
• яєчок – пару штук;
• твердого сиру – 60 г;
• граната;
• яблучного оцту – 20 мл;
• зелені, часнику;
• соєвого соусу;
• майонезу.
Спочатку очищається, нарізається і маринують в оцті цибулю. Попередньо її слід обдати окропом, щоб прибрати різкий запах.
Курка відварюється до готовності, остуджується і подрібнюється ножем. Гриби обсмажують з цибулею на олії до золотистого кольору. Замість солі до них слід додати трохи соєвого соусу. Яйця відварюють, сир натирається на крупній тертці.
В кулінарне кільце (можна замінити обрізаної пластикової пляшкою) пошарово викладаються продукти. Кожен шар рясно перемазывается заправкою, приготовленою на основі майонезу і пропущеного через прес часнику. Спочатку викладається м’ясо, після цибулю, зелень, яйця, гриби, сир. Верхівка декорується гранатовими зернятами.

Дивіться також:  Маринад для капусти – 10 рецептів приготування

Рецепт з ананасом

Для приготування страви слід запастися:

• вареним курячим філе – 360 г;
• консервованими ананасами – 1 баночка;
• гранатом – 0,5 плода;
• звареними яєчками – пару штук;
• часниковими зубами – 3 шт.;
• соусом;
• салатними листям;
• сухариками.
Всі готові продукти подрібнити, з’єднати в глибокій ємності. Перемішати, заправити соусом. Перед подачею додати сухарики. Подати закуску, виклавши на кучеряве салатні листя.

З крабовими паличками


Самий простий і швидкий салат, який готується з мінімального набору продуктів.

Стряпается закуска з:

• крабових паличок – 220 г;
• яйця варені – 3 шт.;
• зерен граната;
• йогурту.
Дрібно порізати яйця і крабові палички. Викласти в ємність, додати гранатові зерна. Перемішати, заправити йогуртом. Прикрасити залишилися червоними зернами.
За бажанням у закуску можна додавати будь-які варені овочі, зелень. Іноді її готують на основі відвареного рису.

Салат з граната і волоських горіхів

В пост або дні, коли не можна їсти м’ясо, можна побалувати сім’ю простим смачним блюдом. Готується воно на основі:
• картоплі – 5 великих бульб;
• червоної цибулини;
• граната;
• свіжої зелені;
• очищених волоських горіхів – 340 г;
• солі, гострого перчика;
• рослинного жиру, лимонного соку.
Картопля відварюється в шкірці, очищається і нарізається брусочками. Цибуля шинкуется, ядра горіхів дробляться в ступі. Зелень порубати, вилучити гранатові зерна.
У мисці з’єднати всі продукти, вимішати. Додати спеції за смаком, сіль. Заправити сумішшю з соку лимона і рослинного масла. Красиво викласти в салатник, подати на стіл відразу після приготування.
Нерідко в такий салат додають запечену гарбуз, чорнослив, салатні листя. Смак поліпшують за допомогою меду, гірчиці, різних спецій. Викладати закуску можна у вигляді серця, створивши тим самим романтичну атмосферу святкового вечері.