Салат з кальмарами — 13 самих смачних і простих рецептів

Морепродукти обов’язково слід включати в раціон своєї родини кожної господині. Наприклад, швидко і просто можна готувати різноманітні салати з кальмарами. Найбільш смачні з них описані далі з зрозумілими покроковими рецептами.

Салат з кальмарами самий смачний і простий рецепт

Найпростіший, але одночасно дуже цікавий і смачний варіант такої закуски включає в себе всього три основних інгредієнта. Це: маринований огірочок, свіжий огірочок, 4 розморожені тушки кальмара. Соус до нього готується з: часточки часнику, майонезу, малий. ложки кунжутного масла, половинки цибулини і невеликої кількості кетчупу.

  • Морепродукт розморожується під водою (холодною!), позбавляється від хорди і всіх нутрощів. Щоб зняти плівку з тушок, потрібно залити їх спочатку окропом, а потім холодною водою. Шкірка сама моментально згорнеться.
  • Очищений і нарізаний соломкою кальмар вариться 3 хвилини у власному соку. Вода в ємність не наливається. Рідина випарується з морепродукту.
  • Обидва види огірочків спочатку чистяться від шкірки, після чого ріжуться мініатюрними брусками і змішуються з готовим кальмаром.
  • Для соусу цибулю і часник труться на тертці (дрібної), з’єднуються з маслом і майонезом. Кетчуп додається лише для привабливого кольору маси.
  • Закуска заправляється соусом, солиться за смаком і подається до столу.

    Загрузка...

    З огірком і яйцем

    З вареними кальмарами добре поєднується смак зварених круто яєць. Для заправки краще використовувати рибний соус (15 мл) зі спеціями. З решти інгредієнтів береться: 330 г кальмарів, свіжий огірочок, жменя помідор сорту черрі, 3 великих яйця, по дрібці свіжої кінзи і обсмаженого на сковороді арахісу, малий. ложка тертого імбиру і стільки ж цукру, 65 мл свіжого лимонного соку.

  • Для заправки в рибний соус виливається лимонний сік, додається імбир і цукор.
  • Кальмари чистяться, ріжуться брусками і півхвилини бланшируются в солоному окропі.
  • Поки морепродукти охолоджуються, яйця варяться яйця.
  • Огірок ріжеться брусочками, помідори – на 2-4 частини.
  • Всі складові поєднуються, поливаються заправкою.
  • Прикрашається салат з кальмарів з огірком і яйцем рубаною кінзою і меленими горіхами.

    З додаванням грибів

    Такий салат з кальмарів стане гідною закускою для шикарного святкового столу. Він включає в себе: 3 часникового зубчики, 270 г кальмарів, 90 г твердого сиру, невелику жменю мигдалю, 370 г свіжих печериць, майонез.

  • Гриби варяться в солоній воді і дрібно ріжуться.
  • В окремій ємності також в підсоленій рідини відварюються кальмари. Приблизно через 1 хвилину можна зняти їх з вогню. Після охолодження продукту він ріжеться тонкими кільцями.
  • Сир рубається маленькими брусочками.
  • Всі інгредієнти перемішуються, заправляються майонезом з додаванням часнику подрібненого часнику і мелених горіхів.
  • Спробуйте також:  Салат перлина – 10 рецептів приготування

    Прикрашається блюдо гілочками свіжого кропу.

    Рецепт з кальмарами і креветками

    Кальмари в закусці смачно поєднувати з іншими морепродуктами. Особливо, з креветками (180 г). Крім них, береться: 3 свіжих огірка, 2 курячих яйця, сметана.

  • Яйця відварюють до готовності, очищаються і ріжуться соломкою.
  • Креветки готуються в солоній воді 7-8 хвилин.
  • Кальмари занурюються в окріп на 1,5 хвилини і подрібнюються брусочками.
  • Огірки ріжуться аналогічним чином.
  • Всі складові перемішуються і заправляють сметаною.
  • За смаком салат можна присолити і додати в нього улюблені спеції.

    З помідорами і сиром

    Це самий соковитий варіант закуски на основі кальмарів. Він готується з: 280 г морепродуктів, 210 г твердого сиру, 2 стиглих томатів, гранульованого часнику, майонез.

  • Тушки кальмарів чиститься, вариться пару хвилин в солоній воді і ріжеться будь-яким зручним чином.
  • Помідори не потрібно очищати від шкірки, досить просто подрібнити їх кубиками.
  • Сир крупно треться.
  • Всі компоненти складаються в глибоку чашу, присипаються часником, солятся і заправляються майонезом.
  • Замість майонезу можна взяти сметану або готовий часниковий соус.

    Салат з кальмарами, морквою і часником

    Для цієї закуски краще брати не свіжу моркву, а приготовану по-корейськи. Її буде достатньо 180 грам. Також потрібно використовувати: часник за смаком, 420 г кальмара, червону цибулину, майонез, 3 часникові часточки.

  • Цибуля очищається і нарізається тонкими півкільцями.
  • Кальмари опускаються у вже закипілу воду і варяться не більше 3 хвилин. Інакше тушки стануть жорсткими і «гумовими».
  • Морепродукт ріжеться невеликими смужками.
  • У салатниці поєднуються всі компоненти і солятся за смаком.
  • Заправляється блюдо сумішшю майонезу і пропущені через прес часникових зубчиків.

    З кукурудзою

    Консервована кукурудза робить салат солодкуватим. Тому він сподобається любителям незвичайних смакових поєднань. В рецепт входить: 2 огірки (свіжі), 4 великих яйця, пучок зеленого цибулі, 330 г солодкої консервованої кукурудзи, ½ кг очищених кальмарів, майонез, будь-які приправи.

  • У киплячій воді морепродукти варяться близько 1 хвилини, дістаються шумівкою. На це ж часу готові кальмари занурюються у крижану воду. Далі можна нарізати їх будь-яким зручним способом.
  • Кукурудзу без рідини відправляється до морепродуктам.
  • Зварені круто яйця ріжуться кубиками, огірки – соломкою. Зелень дрібно рубається.
  • Всі продукти з’єднуються, при бажанні солятся, присипаються обраними спеціями і заправляються майонезом.
  • Спробуйте також:  Салат з ківі — 12 рецептів приготування

    Закуску можна відразу подавати до столу.

    Хе з кальмари по-корейськи

    Ця закуска виходить дуже пікантною і сподобається лише дорослим. Готується вона з: 290 г кальмарів, морквини, малий. ложки меленого червоного перцю, цибулини, 2 великих ложок олії, великий щіпки солі і 4 великих ложок соєвого соусу.

  • Тушки морепродукта позбавляються від перетинок і шкірки, 3 хвилини варяться в 1,5 л води. Охолоджений компонент ріжеться тонкою соломкою.
  • Морквина подрібнюється за допомогою спеціальної терки для корейської закуски, після чого солиться і залишають на півгодини.
  • Лук ріжеться півкільцями і смажиться на будь-якому маслі до рум’яного кольору.
  • Всі інгредієнти перемішуються, солятся, посипаються приправами. Морквина віджимається від соку і тільки після цього відправляється в закуску. Заправляється блюдо соєвим соусом.
  • Частування має настоятися в холоді ніч.

    З додаванням ікри

    Закуска має назву «Царська». Воно пояснюється використовуваними інгредієнтами: 3-4 курячих яйця, 60 г червоної лососевої ікри, 220 г крабових паличок, 90 г консервованих ананасів без сиропу, ½ кг кальмарів.

  • Яйця варяться яйця, кальмари – пару хвилин. Обидва продукту остуджувати і ріжуться соломкою.
  • Ананас – необов’язковий компонент закуски, але він робить її смак особливо яскравим і оригінальним. Фрукт нарізається кубиками.
  • Крабові палички шаткують тонкими брусочками.
  • Всі складові перемішуються в глибокій ємності.
  • Салат солиться за смаком і заправляється порцією майонезу.

    Салат з консервованих кальмарів

    Якщо господиня не хоче займатися варінням морепродукта, можна приготувати закуски з консервів. Кальмарів потрібно 200 грам. Крім них, береться: 180 г консервованого зеленого горошку, пучок зеленого цибулі, 2 яйця, майонез.

  • Зварені круто яйця ріжуться соломкою.
  • Цибульні пір’я промивається холодною водою і рубаються кільцями.
  • Кальмари дрібно шинкують.
  • Всі підготовлені продукти з’єднуються.
  • Залишилося додати в салат з консервованих кальмарів горошок.
  • Частування солиться і заправляється майонезом.

    Рецепт з шинкою

    Шинка додасть яству ситності. Підійде курячий або м’ясний компонент (280 г). Крім шинки, потрібно підготувати: філе морепродукта (1/2 кг), 1 свіжий огірок, солодкий болгарський перець, майонез.

  • Кальмари очищені, дрібно ріжуться і пару хвилин варяться в солоній воді.
  • Шинка шинкуется соломкою. Краще використовувати нежирний продукт без явних вкраплень сала.
  • Овочі подрібнюються тонкими брусочками.
  • Всі складові поєднуються, солятся, поливаються майонезом і солятся за смаком.
  • Спробуйте також:  Салат з червонокачанної капусти — 8 простих рецептів приготування

    Можна використовувати будь-низькокалорійний соус, щоб зробити його дієтичним.

    З курячим філе

    Якщо в холодильнику залишився невеликий шматочок курячого філе, можна використовувати його для приготування легкого свіжого салату. Крім курятини (200-220 г), береться: 270 г кальмара, 80 г консервованої кукурудзи, свіжий огірочок, 2 середніх яйця.

  • Курка і кальмар варяться до готовності в солоній воді (в окремих каструлях). Далі вони ріжуться довільними шматочками.
  • Огірок без шкірки шинкуется соломкою. Яйця, зварені круто, нарізати кубиками.
  • Всі підготовлені компоненти з’єднуються, солятся. До них відправляється солодка кукурудза без рідини.
  • Заправляти салат можна майонезом, сметаною або будь-часниковим соусом.

    З крабовими паличками

    Дуже важливо підібрати якісні палички. Продукт не повинен бути занадто сухим. Крім упаковки соковитих крабових паличок (200 г), потрібно використовувати: 2 середні тушки морепродукта, 2 добірних яйця, маленький пучок свіжого кропу, майонез, суміш перців.

  • Тушки пару хвилин відварюються в закипілої води, після чого ріжуться кільцями.
  • Яйця варяться круто і подрібнюються кубиками.
  • Крабові палички заздалегідь розморожуються і ріжуться соломкою. Щоб прискорити процес їх підготовки, можна взяти охолоджений продукт, який відразу можна використовувати.
  • У глибокій красивою посуді з’єднуються всі подрібнені складові. В останню чергу в ємність відправляється мелкорубленая зелень.
  • Закуска заправляється майонезом і перемішують. Досить поперчити її. Сіль можна не використовувати.

    Як правильно варити кальмари для салату?

    Обговорюваний морепродукт можна назвати досить примхливим. Варто трохи перетримати його в окропі, як він стане «гумовим». Тому, перш ніж взятися за приготування закуски на його основі, потрібно з’ясувати, як варити кальмари для салату правильно.

    Першим ділом тушки завжди очищаються від плівки, хорди і будь-яких інших зайвих складових. Якщо облити кальмари окропом, то плівочка сама почне злазити з них. Залишиться лише прибрати її залишки пальцями.

    В цілому час варіння таких продуктів не повинна перевищувати 3-4 хвилин. Але це відноситься до цілих тушок. Якщо кальмари вже нарізані на шматочки, то достатньо потримати їх 1 хвилину в киплячій воді.

    Якщо господиня впевнена у якості придбаного їй морепродукта, то можна і зовсім не варити його. Потрібно буде лише опустити тонкі шматочки в крутий окріп.

    Якщо помилка була допущена, і кальмари пробули в киплячій воді довше 5 хвилин, то зробити їх знову м’якими допоможе тривале варіння. Продукт витримується на вогні ще півгодини.