Салат з кальмарів з огірком і яйцем – 8 варіантів рецепта

Салат з кальмарів з огірком і яйцем, мабуть, саме просте і смачне поєднання продуктів в напрямі простих страв з морепродуктів. Рецепт можна по-своєму змінювати, доповнюючи різними компонентами. Нижче представлена добірка самих смачних, швидких в приготуванні закусок з кальмарів. Рецепти підійдуть як для повсякденного меню, так і для святкового столу.

Класичний салат з кальмарів з огірком і яйцем

Найбільш простий варіант салату з цих трьох складових готується всього за кілька хвилин. Він підійде в якості легкого сніданку або вечері, т. к. не важкий для засвоєння і в той же час досить ситний. Завдяки м’яса кальмарів у ньому багато білків, і якщо майонез замінити натуральним йогуртом, блюдо підійде для прихильників правильного харчування.

  • відварені тушки кальмарів — 300 гр;
  • огірки свіжі — 2 великих плода;
  • яйця варені — 2 одиниці;
  • майонез — 100-150 мл;
  • сіль, перець.

Головний компонент ріжуть соломкою, огірки — труть на крупній тертці, яйця — дрібно нарубати. Все з’єднати разом, заправити майонезом, посолити і приправити перцем.

Простий салат з кальмарів готовий до подачі на стіл.

З крабовими паличками

Салат з крабовими паличками і кальмарами виходить досить ніжний і в той же час насичений смак морепродуктів.

Пропонуємо взяти на замітку наступний рецепт:

  • очищені варені тушки кальмарів — 2 одиниці;
  • крабові палички — 6 одиниць;
  • відварений рис — 50 гр;
  • яйця варені — 2 одиниці;
  • пучок зелених пір’я цибулі;
  • огірок — 1 невеликий;
  • сіль;
  • майонез.

Кальмари, крабові палички і яйця нарізати дрібним кубиком. Цибулю подрібнити. Огірок помити і нарізати тонкою соломкою. З’єднати всі складові і гарненько перемішати.

Перед подачею можна прикрасити подрібненими пір’ям лука.

Дієтичний рецепт приготування

Дієтичний салат з кальмарами відмінно впишеться в меню правильного харчування або тих, хто просто сидить на дієті. Калорійність страви не висока, ще менше її можна зробити, виключивши з переліку яйця.

  • кальмари готові — 2 тушки;
  • огірок — 3 одиниці;
  • цибуля — 1 одиниця;
  • яблуко кисле — 1 маленьке;
  • яйця варені — 2 одиниці;
  • натуральний йогурт — 4 стіл. л.;
  • сіль, перець, свіжий. зелень.

Всі продукти заздалегідь підготувати: вимити, почистити, що потрібно термічно обробити — відварити. Кальмари ріжуть тонкою соломкою, огірок і яблуко крупно труть, яйця рубають дрібним кубиком, цибулю також дрібно рубають. Всі з’єднують разом і заправляють перцем, сіллю і йогуртом. Зелень додається за бажанням.

З зеленим горошком

Один з цікавих салатів з кальмарів виходить з додаванням консервованого зеленого горошку.

  • відварені кальмари — 3 тушки;
  • баночка консервованого горошку;
  • яйця варені — 3 одиниці;
  • огірок — 1 великий;
  • пучок зелені;
  • майонез;
  • сіль.

Кальмар спочатку ріжуть соломкою, після перетворити в кубики.

Далі таким же чином подрібнюють яйця, огірок. Кілька колечок огірка можна залишити для прикраси. Кілька гілочок зелені залишають для оформлення страви, решту дрібно рубають.

З’єднують всі складові і заправляють майонезом. Гарненько перемішують. Прикрашають огірочком і зеленню, подають до столу.

Загрузка...

Салат з консервованих кальмарів

Використання консервованих кальмарів істотно прискорює процес приготування закуски.

  • ковбасний сир — 200 гр;
  • консервований кальмар — 1 банка;
  • яйце варене — 3 одиниці;
  • часникові зубки — 1 одиниця;
  • грибна пряність — пара пучок;
  • майонез — 2-3 стіл. л.

Ковбасний сир натерти на тертці. Кальмар, як правило, вже подрібнений, і його потрібно просто викласти до сирної стружці. Якщо філе кальмара не подрібнене — злити з них розсіл і нарізаємо невеликим кубиком. Часник пропустити через прес, а яйця дрібно порубати. Все з’єднати, приправити і заправити соусом. Перемішати і подавати до столу.

На замітку. Консервовані кальмари досить солоні, тому додатково солити готовий салат не потрібно.

З сиром і креветками

  • креветки очищені — 300 гр;
  • цибульні пір’я — пучок;
  • кальмари очищені варені — 4 тушки;
  • майонез легкий;
  • твердий сир — 200 гр;
  • петрушка;
  • сіль за смаком.

Цибульні пір’я нарубати дрібно, кальмари подрібнити соломкою. Сир натерти на крупній тертці. З’єднати всі складові страви, посолити і залити майонезом. Петрушку використовувати для прикраси готового страви перед подачею до столу.

З кальмарів, солоних огірків і яєць

Трохи незвичне поєднання морепродукта з солоними огірками пропонуємо нижче:

  • 2 тушки кальмарів;
  • 2 яйця, варені круто;
  • маленька цибулинка;
  • 3 середніх маринованих огірка;
  • склянка сметани.

Цибулю дрібно нарізаємо, тушки кальмарів відварюємо і нарізаємо великим кубиком. Огірочки і яйця також подрібнюємо. Все змішуємо і заправляємо сметаною. Огірки дають досить солоності, тому солити немає необхідності. За бажанням можна додати трохи меленого перцю.

З огірком, яйцем і кукурудзою

Неймовірно ніжний і соковитий салат з кальмарів з огірком, яйцем і консервованою кукурудзою. Рецепт точно нікого не залишить байдужим!

  • свіжі кальмари — 500 гр;
  • кукурудза консерв. — 1 банка;
  • яйця — 3 одиниці;
  • цибуля — половинка головки;
  • майонез — 1 стіл. л.;
  • сметана — 1 стіл. л.;
  • сіль — пара пучок;
  • чорний перець.

Кальмари відварити заздалегідь, ретельно почистити від шкірки і нарізати не дуже товстою соломкою. Яйця тоненько нарізати колечком, цибулю — четвертинками кілець.

Всі підготовлені компоненти змішати в салатнику, викласти до них кукурудзу, заправити сметаною і легким майонезом. Присолити, поперчити. Перемішати ложечкою. Охолодити в холодильній камері третину години.

Як правильно варити кальмари для салату?

Правильно відварені кальмари мають ніжними смаковими якостями, їх м’якоть м’яка і злегка соковита. Купувати тушки морепродуктів рекомендується в неочищеному вигляді — не стільки в цілях економії, скільки виходячи з його смакових і харчових цінностей. На виробництві, як правило, такий продукт очищається за допомогою спеціальних розчинів, що не може надати корисних якостей продукту.

Очистити тушки дуже просто — плівка досить тонка, і швидко знімається. Якщо спробувати знімати з сирої тушки, то шкірка буде рватися і може місцями залишитися на тушці.

Прискорити процес можна таким способом:

  • скласти всі тушки в глибоку ємність;
  • закип’ятити воду;
  • залити тушки окропом так, щоб він повністю покрив кальмарів;
  • через хвилину злити воду і під прохолодною проточною водою змити залишки шкірки, вийняти нутрощі і хорду (хитиновое подобу хребця).

Очищені кальмари готові до варіння.

Є кілька варіантів приготування цього продукту:

  • На плиту ставлять каструлю з водою, кладуть у неї одну лаврушку, трохи солі. Як тільки вода почне кипіти — викласти в неї кальмари і готувати 2-4 хвилинки. На тривалість варіння впливає загальна кількість кальмаровых тушок. Вийняти тушки і опустити в ємність з крижаною водою.
  • Закип’ятити велику кількість води. Очищені кальмари покласти в об’ємну ємність. Залити окропом на 3 хвилини. Злити воду, обдати тушки холодною водою. Провести всю процедуру повторно.
  • М’ясо кальмара, як і креветок, дуже ніжне за структурою. Тому воно не вимагає тривалої термічної обробки. Навіть навпаки — якщо продукт піддається занадто довгого процесу варіння, втрачаються корисні речовини, а м’ясо стане занадто твердим, щільним, втратить свою ніжність.

    Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...