Салат з картоплею — 8 рецептів приготування

Багато господинь стикаються з тим, що у них не вистачає часу, щоб створювати смачні та різноманітні страви.

У цій статті ми підібрали рецепти салатів з картоплею. Завдяки головному інгредієнту, картоплі, можна ситно, смачно і швидко нагодувати домочадців.

Салат з вареною картоплею і солоними огірками

Цей салат є непоганим і смачним бюджетним варіантом на обід або вечерю, а також прекрасно підходить, якщо треба швидко перекусити.
Крім двох основних інгредієнтів закуску можна доповнити стручкової квасолею, зеленим горошком або оливками. Компоненти внесуть аромат і пікантний смак.

Необхідні продукти:

• 250 г стручкової квасолі;
• 3 солоних огірка;
• 2 картоплини;
• 1 цибулина;
• сіль, чорний перець;
• соняшникова олія.

Як приготувати:

1. Відварити картоплю в мундирі, остудити, почистити і порізати невеликими кубиками.
2. Викласти в посуд, додати сіль і збризнути розсолом від огірків.
3. Огірочки і цибулю дрібно нарізати і додати до картоплі.
4. Квасолю зварити, дрібно накришити і відправити до решти інгредієнтів.
5. У завершенні поперчити, посолити і заправити олією. Все добре перешкодити перед подачею.
Салат з картоплею і солоними огірками відмінно підійде до столу в зимовий час року.

Загрузка...

«Мімоза» з картоплею та сайрою

Цей рецепт готується дуже просто і не пов’язаний з великими витратами, так як вони є практично в кожному холодильнику.

З чого будемо робити:

• курячі яйця (зварені круто) – 3 шт.;
• картопля – 2 шт.;
• морква – 1 шт.;
• ріпчаста цибуля – ½ головки;
• сайра в олії;
• майонез;
• сіль.

Приготування:

1. Відварити картоплю і моркву. Почистити овочі, остудити і натерти на крупній тертці.
2. Варені яйця розділити на жовток і білок. Жовтки дуже дрібно подрібнити, білки – трохи крупніше.
3. З банки з сайрою злити рідину, рибу позбавити від кісток і розім’яти виделкою.
4. Цибулю нарізати на кубики і на кілька хвилин залити окропом.
5. Готові продукти викладати на блюдо шарами: риба – цибуля – білок – морква – картопля – жовток.
6. За бажанням шари можна посолити і змастити майонезом.
Деякі додають в салат «Мімоза» солону оселедець, але тут вже все залежить від ваших уподобань.

Спробуйте також:  Салат з кальмарів з огірком і яйцем - 8 варіантів рецепта

Простий рецепт з куркою

Цей простий рецепт зможе виручити в тих випадках, коли необхідно ситно і швидко перекусити.

Компоненти рецепту:

• 5 середніх варених картоплин;
• 5 варених курячих яєць;
• 3 свіжих огірка;
• половина курячого філе;
• пучок зеленої цибулі і петрушки;
• майонез;
• сіль і мелений перець.

Що треба робити:

1. У каструлю з водою, додати сіль, лавровий лист, чорний і запашний перець горошком. У цій воді зварити курятину. Після приготування м’ясо остудити, не виймаючи з бульйону, щоб воно було соковите і ніжне.
2. Маленькими шматочками нарізати філе, картопля, огірочки і яйця.
3. Цибулю і петрушку накришити як для звичайного овочевого салату.
4. Змішати всі компоненти, приправити сіллю і перцем, додати майонез.

Салат з квашеною капустою і картоплею

Цей варіант салату з картоплею подають як самостійну страву або гарнір. Смачна і ситна закуска ідеальна для повсякденного столу.

Склад:

• 2-3 штуки вареної картоплі;
• 150 г квашеної капусти;
• половина цибулини;
• 4 столові ложки зеленого консервованого горошку або вареної квасолі;
• соняшникова олія;
• сіль.

Як готувати:

 

1. Картоплю відварити в мундирі, остудити, очистити від шкірки, нарізати на невеликі брусочки і викласти на блюдо.
2. Подрібнити цибулю і висипати до картоплі.
3. Додати квашену капусту. Якщо вона кисла, підсолодіть її щіпкою цукру або потримайте в холодній воді.
4. Доповнити горохом або квасолею.
5. Все це заправити олією, за бажанням посолити і перемішати.

З крабовими паличками

Від цього смачного і простого салату, який підходить для кожного дня, організм отримає вітаміни від морепродуктів.

Інгредієнти для 3 порцій:

• 150 г картоплі;
• 150 г крабових паличок або крабового м’яса;
• 200 г морської капусти;
• майонез — за бажанням.

Спробуйте також:  Салат з квасолею та куркою – 10 рецептів приготування

Спосіб приготування:

1. Картопляні бульби відварити в шкірці, очистити і нарізати кубиками.
2. Крабове м’ясо порізати скибочками або кубиками.
3. Змішати всі інгредієнти. Додати майонез або олія. Солити за бажанням, але зазвичай морська капуста відповідає за солоність страви.

Готуємо з картоплею фрі

Ваші домочадці будуть приємно здивовані, коли спробують це смачне і незвичайне блюдо. Смакові якості салату з картоплею фрі набувають оригінальність і багатогранність за рахунок хрустких картопляних скибочок.

Для цього потрібно:

• 300 г курячого філе, стегенця;
• 3 картопляні бульби;
• 3 курячих яйця;
• 2 свіжих огірка;
• по пучку зеленої цибулі, кропу і будь-якого листового салату;
• майонез;
• соняшникова олія;
• сіль, перець.

Як робити:

1. Налити в каструлю воду, підсолити і довести до кипіння. Потім опустити туди м’ясо курки. Коли вона звариться, залишити в бульйоні, а потім порізати тоненькою соломкою.
2. Відварити яйця круто, очистити і накришити білки окремо від жовтків.
3. Картоплю порізати на тонкі брусочки і залити холодної водою на 30 хвилин.

Цей секрет допоможе вивести надлишки крохмалю, щоб при приготуванні фрі не розвалювався.

По закінченню часу, картопляні бруски просушити за допомогою кухонних рушників.
4. У сковороді розігріти олію. Потім порційно обсмажити картоплю. Після обжарювання викласти фрі на паперовий рушник, щоб прибрати жирові надлишки. Не забудьте посипати сіллю і перцем.
5. Помити і просушити зелень. Цибулю і кріп дрібно накришити окремо один від одного. Листя салату поки що не чіпати — їх будемо використовувати для прикраси страви.
6. Огірки порізати соломкою. За бажанням можна зняти з них шкірку.
7. Поєднати м’ясо, картоплю, огірок, кріп, ½ частина яєць з майонезом. Отриману масу добре перемішати і викласти в миску.
8. Листя салату порвати руками і укласти зверху. Потім висипати решту жовтків і зробити майонезну сітку. У завершенні присипати цибулею і білком.

Спробуйте також:  Салат Мімоза: чотири рецепту з консервою

Салат зі смаженою картоплею

Такий салат може стати в нагоді, коли на швидку руку треба приготувати що-то до обіду або вечері.

Робити з:

• невеликих свіжих помідор – 4 шт.;
• вареної курки або ковбаси – 250 г;
• сир – 100 г;
• великого картоплі – 3 шт.;
• часник – 2 зубчики;
• зелені;
• майонезу;
• соняшникової олії.

Процес приготування:

1. Почистити картоплю і порізати тонкими брусками. Промити вод струменем води і обсушити за допомогою паперових серветок.
2. Посмажити картоплю, а після розкласти на серветці, щоб пішли надлишки жиру.
3. Томати нарізати великими кільцями і викласти на плоску тарілку. Це буде перший шар.
4. З’єднати часник з майонезом. Цією сумішшю змастити помідорні колечка.
5. Другий шар. Куряче м’ясо/ковбасу порізати невеликими шматками, покласти зверху на помідори і промазати майонезно-часниковим соусом.
6. Наступним шаром натертий на некрупною тертці, сир, яким треба посипати м’ясо. Потім знову змастити майонезним соусом.
7. Завершальний шар – смажена картопля, яку треба просто викласти зверху. За бажанням прикрасити зеленню і оливками.
8. Перед подачею на стіл блюдо має настоятися 30 хвилин.

Як приготувати з беконом

Для 5 порцій знадобиться:

• 700 г картоплі;
• 130 мл сметани;
• 70 мл майонезу;
• 3 скибочки бекону;
• 70 г сиру Чеддер;
• 60 г зеленої цибулі;
• сіль, чорний перець.

Ось, як готувати:

1. Картопляні бульби помити і почистити. Поставити варити на середній вогонь. Готову картоплю викласти на плоску тарілку, щоб він охолов. Потім порізати на кубики.
2. У глибокому посуді перемішати сметану з майонезом.
3. Подрібнити бекон, сир і цибулю. Все це додати до сметани і майонезу.
4. Доповнити салат картоплею, сіллю і перцем.
5. Подрібнений бекон і зелений лук послужить прикрасою салату перед подачею.