Салат з кедровими горішками – 7 легких і смачних салатів

Салат з кедровими горішками добре підійде як для буденного обіду, так і для святкового столу. Пропонуємо декілька різноманітних і смачних рецептів.

Простий салат з кедровими горішками

Такий легкий і смачний салат цілком підійде для дієтичного меню. Він досить ситний і цікавий на смак. Зрозуміло, будь-які горіхи досить калорійні, але при вживанні в розумних кількостях вони принесуть тільки користь організму.

Вам знадобиться такий продуктовий набір:

  • по 100 г горіхів і шпинату;
  • половина курячого філе;
  • 150 г білого хліба;
  • 2 часникових зубки;
  • 50 мл масла оливок.

Приготування страви не повинно викликати особливих труднощів:

  • Філе ретельно змити і дрібно порізати. Розігріти олію в сковорідці середньої глибини, видавити в нього часник, смажити 1 – 2 хвилини і викласти до нього курятину. Обсмажити шматочки до появи скоринки.
  • Шпинат помити, подрібнити довільно і відправити до м’яса, коли воно почне підрум’янюватися. Готову суміш перекласти в блюдо.
  • Хліб подрібнити до стану крихти і обсмажити в сковороді так, щоб вони стали сухими, з золотисто-коричневим відтінком. Коли крихти почнуть темніти, додати горішки, після чого продовжувати готування ще 3 – 5 хвилин, постійно перемішуючи масу.
  • Викласти горіхово-хлібну суміш поверх курятини з зеленню і відразу подавати.

На замітку. Горішки рекомендується використовувати сирі. Якщо вже сильно захочеться їх злегка обсмажити, не вливайте масло і прожарюйте їх не довше 7 – 8 хвилин, безперервно помішуючи лопаткою.

Легкий рецепт з руколою

Страва з руколою і кедровими горішками буде однаково чудово виглядати і на святковому столі, і на затишних домашніх посиденьках.

Заздалегідь підготуйте:

  • до 150 грам креветок побільше;
  • рукколу – 1 пучок;
  • апельсин (бажано, сицилійський) – 1 шт.;
  • грейпфрут – 1 зубчик (близько 50 г);
  • черрі-томати – 7 плодів;
  • Моцарелу у формі кульок – до 20 шт.;
  • оцет (бажано, рисовий) – 10 мл;
  • олія оливок – 60 мл;
  • імбир – шматочок до 3 см в довжину.

Покроковий опис процесу:

  • Обполоснути рукколу і дати стекти з неї зайвої рідини.
  • Апельсин змити, почистити, в тому числі і від плівок, щоб залишилася тільки м’якоть.
  • Креветки обсмажити в гарячому маслі 5 – 7 хвилин.
  • Підготувати салатну заправку: дрібно подрібнити ½ апельсина, з’єднати з маслом і оцтом. Імбир почистити і дрібно натерти, додати в заправку і гарненько все перемішати. Нагріти соус на повільному вогні і продовжувати прогрівати 3 – 4 хвилини, помішуючи. Після, залишити остигати.
  • Поки соус охолоджується, готуємо залишилися компоненти. Рукколу вручну слід порвати, часточку грейпфрута очистити від плівки і нарізати кубиками, м’якоть апельсина нарізати так само. Все акуратно перемішати і щедро полити соусом.
  • Салат оформити на блюді, прикрасити креветками, четвертинками черрі і золотистими дарами кедра.
Дивіться також:  Салат «Червоне море» – 7 рецептів приготування

Салат рекомендується подавати відразу після завершення оформлення.

З курячим філе

Салат з куркою і кедровими горішками дуже незвично і святково виглядає завдяки своєму оформленню.

На півкіло курятини візьміть:

  • ягоди білого винограду – 450 г;
  • горіхи – 100 г;
  • стакан йогурту без підсолоджувачів;
  • пару плавлених сирків;
  • пару варених яєць;
  • суміш італійських трав;
  • трохи солі;
  • ложку олії.

Якщо горішки якийсь час вже лежать у вас на полиці відкритими, не поспішайте їх одразу кидати в салат, а спочатку перевірте на свіжість. Якщо у них з’явився сторонній запах – відмовтеся від використання. Такий продукт зіпсує смак салату.

Процес приготування не забере багато сил і часу:

  • Філе промити під проточною водою і нарізати шматочками. Далі його необхідно термічно обробити: обсмажити в олії до рум’яного кольору або відварити в злегка підсоленій воді з прянощами (на вибір).
  • Тим часом заздалегідь відварені яйця слід почистити і відокремити білки від жовтків. Білок дрібно натерти, а жовток розкришити вручну або протерти через дрібне ситечко.
  • М’який сир крупно натерти на тертці. Виноградні ягоди промити і розрізати уздовж на половинки.
  • Скласти салат шарами: спочатку курка, потім горішки і трохи йогурту. Після підуть терті білки, жовтки і знову йогуртова заливка. Останніми розподіляються сирна стружка і залишки йогурту. Прикрасити салат слід часточками винограду.

Закуску рекомендується настояти в холодильній камері протягом 30 хвилин, щоб всі інгредієнти просочилися соками один одного і соусом.

Пісний салат з кедровими горішками

Пісний салат необов’язково буде не смачним. Його можна приготувати так, що він дасть фору будь-якому м’ясному. Таке блюдо можна також використовувати в меню правильного харчування. Пропонуємо рецепт теплого салату з горішками і грінками.

Дивіться також:  Каперси – що це таке і як вони виглядають? Користь каперсів, страви в кулінарії

Заздалегідь підготуйте:

  • 3 великих печериці;
  • 2 скибочки пшеничного хліба;
  • свіжу їдальню зелень: салатні листя, петрушка, кріп, кінза;
  • 1 ст. л. з гіркою кедрових горішків;
  • 2 стебла чебрецю (по можливості);
  • 2 часникових зубки;
  • 2 ст. л. олії;
  • вдвічі менше будь-якого цитрусового соку;
  • 1 ч. л. рідкого меду;
  • трохи зернової гірчиці.

Готуємо так:

  • Промити гриби, нарізати кубиками і обсмажити в олії до появи скоринки. Підсолити, перемішати і викласти на тарілку.
  • У сковороду після грибів додаємо масло, чебрець, спеції і дрібно нарізаний часник. Суміш слід прогріти пару хвилин і викласти в неї нарізані з скибочок хліба грінки.
  • Приготувати соус з масла, меду, кислого соку, гірчиці, перцю. Посолити за смаком.
  • Скласти в салатник всі продукти, гарненько полити соусом і перемішати. Зверху посипати грінками.

Готуємо з авокадо

Заздалегідь підготуйте на 300 грам авокадо такі інгредієнти:

  • 200 г селери;
  • велику грушу;
  • жменю горішків;
  • пів пекінкі;
  • по ложці олії і соєвого соусу;
  • 20 мл апельсинового соку;
  • 1 ч. л. оцту (переважно, рисового).

Приготування салату:

  • Зняти пару верхніх листів з капусти, змити її під проточною водою, дати стекти рідини і після дрібно нашаткувати.
  • Селера змити, нарізати уздовж невеликими шматочками і обсмажити в маслі, помішуючи.
  • Грушу теж очистити від забруднень і нарізати тонкими невеликими пластинками.
  • Авокадо промити під водою і теж нарізати дрібно.
  • Горішки обсмажити без масла протягом 3 – 4 хвилин на розігрітій сковороді.
  • Приготувати заправку з соусу, цитрусового соку, оцту та олії.
  • Всі компоненти перемішати в глибокій салатник і полити заправкою, гарненько перемішати.

З креветками

  • 440 г звичайних дрібних креветок;
  • 50 г горішків;
  • 5 – 6 помідор черрі;
  • 130 г сиру Пармезан;
  • 40 мл масла оливок;
  • 2 р пряної суміші трав для салатів;
  • 50 г салатних листків;
  • ложка бальзаміку;
  • 1 лимонна часточка;
  • 2 – 3 щіпки солі.
Дивіться також:  Салат з руколою — 12 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

Приготування салату наступне:

  • Закип’ятити підсолену воду. Опустити в неї промиті креветки і готувати до моменту закипання води (приблизно 2 – 3 хвилини). Рекомендується купувати вже очищені креветки, в іншому випадку їх доведеться остудити і почистити.
  • Розігріти пару крапель масла на сковороді і обсмажити в ньому тушки креветок до легкої золотавості.
  • Промити овочі. Томати нарізати часточками, салатні листя вручну нарвати дрібними шматочками. Помідори акуратно розкласти на змащений маслом деко, посипати пряними травами і відправити в розігріту духовку на третину години при 170 градусах.
  • Зібрати салат: скласти на блюдо салатні листя, зверху розподілити печені томати і креветки, останніми додати горішки і все затерти сиром.
  • Підготувати заправку, змішавши оцет, олію, сіль і лимонний сік з часточки лимона. Полити салат і відразу подавати до столу.

Овочевий салат з кедровими горішками

  • 2 середніх томата;
  • 1 жовтий солодкий перець;
  • 2 середніх огірка;
  • 200 г пекінської капусти;
  • 100 р кедрових горішків;
  • свіжі петрушка і кріп (за бажанням);
  • 2 – 3 щіпки солі;
  • 1 ст. л. діжонської гірчиці;
  • 1 ст. л. масла оливок.

Процес приготування наступний:

  • Підготувати овочі: вимити, почистити від плодоніжок, а перець від насіння. З капусти зняти 2 – 3 зовнішніх листа.
  • Томати нарізати тонкими часточками, огірки – півкружальцями, перець – тонкою соломкою або дрібними кубиками. Капусту дрібно нашаткувати. Якщо використовується зелень, ретельно змити її, промокнути паперовими серветками і дрібно порізати.
  • Підготувати заправку, змішавши гірчицю, сіль і масло.
  • З’єднати всі складові. Заправити соусом і гарненько перемішати.

Салат можна подавати до столу відразу після приготування. Довше декількох годин зберігати його не рекомендується – овочі виділяють сік, і закуска втрачає свій первинний смак і зовнішній вигляд.