Салат з ананасами – 9 смачних рецептів

Для святкового столу і в якості закуски на обід підійде салат з консервованими ананасами. Цікаве поєднання солодкого соковитого ананаса і пряної курки, шинки, грибів, різних овочів створює неповторний смак, а крім того, такий салат дуже красиво виглядає на столі.

Салат з консервованими ананасами і курячою грудкою

Необхідні продукти:

  • дві часникові часточки;
  • філе грудки курки – 3 шт.;
  • два плавлених сирка;
  • ананаси – 1 консервна банка;
  • три яйця.

Як готується салат з ананасами і курячою грудкою:

  • Готове філе курячої грудки в каструлі варимо до м’якості. Чекаємо, поки воно охолоне, і шаткуємо дрібними кубиками.
  • Якщо ананаси у банку у вигляді кілець, то наріжте їх на шматочки.
  • Паралельно варимо курячі яйця і подрібнюємо їх ножем.
  • Сирки перетираємо на тертці і викладаємо в салатницю, додаємо інші порізані продукти.
  • Кришимо зверху дрібно порізаний часник, заливаємо майонезом і змішуємо.

Пісний рецепт закуски

Вам знадобиться:

  • кукурудза – 1 консервна банка;
  • пісний майонез або соєвий соус – за смаком;
  • два болгарських перцю;
  • банку ананасів;
  • житні сухарі – 100 г;
  • полвилка пекінської капусти.

Готуємо пісний салат з ананасами:

  • Промиваємо качан пекінської капусти і дрібно шаткуємо.
  • Відкриваємо банки з ананасами і кукурудзою, прибираємо сік.
  • Соломкою ріжемо очищені болгарські перці.
  • З’єднайте підготовлені інгредієнти в глибокій ємності, насипаємо сухарики, додаємо пісну заправку і добре перемішуємо. Приємного апетиту!

Салат з ананасами і крабовими паличками

Склад рецепта:

  • огірки – 0,3 кг;
  • майонез – 100 г;
  • крабові палички – 0,3 кг;
  • три яйця;
  • консервована кукурудза – 290 г;
  • ананаси – 300 р.

Поетапне приготування:

  • Опускаємо в каструльку з водою курячі яйця і варимо їх протягом 10 хвилин.
  • Зливаємо сироп з банки ананасів і з кукурудзи. Ріжемо колечка фрукта на шматочки.
  • Якщо у огірків товста шкіра – зрізаємо ножем. М’якоть дрібно кришимо.
  • Дістаємо крабові палички з холодильника і також подрібнюємо на кубики.
  • Знімаємо з шкаралупу яєць і дрібно шаткуємо їх.
  • Викладаємо в салатницю кукурудзу, огірки, яйця, ананаси, крабові палички, додаємо необхідну кількість майонезу і перемішуємо всю масу.
Дивіться також:  Салат з ананасом – 9 рецептів

Вийшла дуже легка і смачна закуска.

Фруктовий салат з консервованими ананасами

Такий салат послужить прекрасною легкою закускою на сніданок або вечерю.

Компоненти рецепту:

  • яблуко – 1 шт.;
  • банан – 1 шт.;
  • йогурт фруктовий – 50 мл;
  • виноград зелений – 150 г;
  • ананаси в консервній банці – 400 г;
  • апельсин – 1 шт.

Покрокова інструкція:

  • Розрізати помытое яблуко на четвертинки, прибрати центральну тверду частину яблука і насіння. М’якоть покришити кубиками і скласти в салатницю.
  • З апельсина прибрати скоринку, соковиту м’якоть нашаткувати на дольки і додати до шматочків яблука. Сік, який витік з апельсина, теж злити до нарізаних фруктів.
  • Очищений банан порізати на кружечки, кожну виноградину розділити на дві половини і перекласти в салатницю.
  • Викласти з банки шматочки ананаса і вилити сік.
  • Залишилося додати в миску фруктовий йогурт, перемішати всі інгредієнти і залишити готове блюдо в холодильнику.

Через годину можна насолоджуватися його приємним, насиченим смаком.

Салат з ананасами та кукурудзою

Найкраще смак ананаса поєднується зі смаком вареної або копченої курки і кукурудзи.

Що потрібно взяти:

  • майонез – за смаком;
  • шматок сиру – 0,2 кг;
  • кукурудза – 1 консервна банка;
  • варене філе курки – 0,4 кг;
  • ананаси – 1 консервна банка;
  • сіль з перцем – за смаком;
  • курячі яйця – 3 шт.;
  • пучок зелені петрушки.

Як приготувати смачний салат:

  • Заздалегідь відварене м’ясо курки шаткуємо на дрібні кубики.
  • Виймаємо з банки ананаси. Якщо вони заготовлені у вигляді кілець, кожне розрізаємо на кілька шматочків.
  • Два варених яйця дрібно кришимо ножем, з третього виймаємо жовток (нам необхідно, щоб він був цілий), а білок подрібнюємо в крихту і додаємо до решти продуктів.
  • Промиту зелень шаткуємо подрібніше, шматок сиру обробляємо на тертці.
  • Перемішуємо інгредієнти в просторій мисці, додавши попередньо майонез, чорний перець і сіль.
  • На 2 години закриваємо ласощі в холодильнику, щоб воно просочилося. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Сніжний Краб – що це? 4 рецепта приготування страв з крабовими паличками

З копченою куркою

Склад рецепта:

  • одна головка цибулі;
  • банку ананасів;
  • майонез – 35 г;
  • курка копчена – 0,3 кг;
  • банку кукурудзи.

Поетапне приготування:

  • Кільця ананаса і копчену курку ріжемо невеликими кубиками.
  • Викладаємо підготовлені продукти в красиву салатницю і зсипаємо туди дрібно нашатковану цибулину.
  • Відкриваємо банку з кукурудзою, видаляємо сік, а саму кукурудзу висипаємо до решти продуктів.
  • Залишилося налити майонез і змішати інгредієнти.

Салат з консервованими ананасами і креветками

Список продуктів:

  • лимонний сік – 10 мл;
  • шматочок сиру – 90 г;
  • креветки – 0,25 кг;
  • майонез – 20 г;
  • ананаси – 200 г;
  • пучок свіжої петрушки;
  • два яйця;
  • щіпка солі.

Зверніть увагу, відварені чи креветки, або заморожені сирими. У першому випадку достатньо лише занурити перед використанням у теплу воду. У другому – доведеться відварювати.

Готуємо закуску з шматочками ананаса:

  • Ставимо ємність з водою на вогонь, додаємо сіль і чекаємо закипання. Підготовлені креветки промиваємо в друшляку і, коли вода закипить, кидаємо в каструлю.
  • Варимо їх після повторного закипання 7 – 10 хвилин.
  • Якщо креветки занадто великі, то зварене м’ясо розріжте на кілька шматочків.
  • Паралельно варимо курячі яйця протягом 10 хвилин.
  • Очищаємо охолоджені яйця від шкаралупи і кришимо ножем.
  • Колечка консервованих ананасів подрібнюємо, нарізаючи їх кубиками.
  • Твердий сорт сиру пропускаємо через тертку з великими отворами.
  • Пучок петрушки миємо під краном і кришимо гострим ножем.
  • Всі подрібнені інгредієнти перемішуємо в глибокій салатниці, наливаємо лимонний сік з майонезом і подаємо на стіл.

Щоб закуска виглядала красивіше, кладемо в миску часточки лимона або гілочку петрушки.

Як зробити з печерицями

Що потрібно взяти:

  • куряче м’ясо – 0,3 кг;
  • сир твердого виду – 150 г;
  • цибулини – 90 г;
  • ананаси – 0,25 кг;
  • сіль за смаком;
  • печериці – 0,2 кг;
  • натуральний йогурт без добавок – 60 г;
  • чорний перець.
Дивіться також:  Салати на святковий стіл – 15 найбільш смачних рецептів

Алгоритм дій:

  • У різних ємностях варимо до м’якості м’ясо курки і яйця.
  • Остуджуємо продукти, м’ясо розбираємо по волокнах, яйця позбавляємо від шкаралупи і подрібнюємо в крихту.
  • Мариновані гриби виймаємо з банки, промиваємо від маринаду і шаткуємо кубиками.
  • Ананаси подрібнюємо і складаємо в салатницю. До них додаємо нарізані компоненти і засипаємо подрібненим на тертці сиром.
  • Залишилося насипати перець з сіллю і залити це пишність йогуртом.
  • Перемішуємо страва і відразу ставимо на стіл. Приємного апетиту!

Ситний салатик з шинкою

Необхідні продукти:

  • волоські горіхи – 35 г;
  • яйце – 4 шт.;
  • кукурудза в банку – 1 шт.;
  • майонез – 250 г;
  • ананаси в банку – 1 шт.;
  • шинка – 0,3 кг;
  • один помідор.

Готуємо покроково:

  • Даний варіант страви викладаємо шарами, щоб воно виглядало по-святковому.
  • Першим поруч йде шинка, нашаткована у формі соломки.
  • Другим шаром викладаємо шматочки нарізаного ананаса.
  • Третій ряд – трохи майонезу.
  • Четвертим шаром додаємо кукурудзу, попередньо злив сік з банки.
  • П’ятий ряд – подрібнені на тертці варені яйця. Заливаємо його майонезом.
  • Шостим шаром викладаємо покришений на кубики свіжий помідор.
  • Довершують салат поколотые на шматочки волоські горіхи.
  • Закриваємо закуску в холодильнику на 2 години і насолоджуємося її прекрасним смаком. Приємного апетиту!

Серед всього розмаїття смаків, салат з додаванням ананасів завжди виявляється кращим рішенням. Цей плід соковитий, ніжний, володіє пікантною солодкістю, але при цьому цілком органічно поєднується з копченостями, будь-яким м’ясом і навіть з гострими інгредієнтами. Пробуйте, і вам обов’язково сподобається!