Салат з консервованою кукурудзою – 16 рецептів смачного приготування

Салат з консервованою кукурудзою піднімає настрій, на думку прихильників «кольоровий» дієти. Більшість рецептів не тільки смачні, але і корисні, адже в консервованої кукурудзи багато мінеральних речовин і вітамінів, необхідних для здоров’я. З 16 запропонованих нижче салатів ви обов’язково виберете кілька цікавих рецептів.

Простий салат з консервованою кукурудзою з овочами

Особливо гарний такий салатик навесні, коли в продажу з’являється молода капуста.

Продукти для приготування:

  • кукурудза консервована 100 г;
  • капуста білокачанна 500 г;
  • 2 огірка;
  • 80 г сметани;
  • сіль;
  • 2 гілочки зелені.

Опис процесу:

  • Нашаткуйте капусту Тоненько.
  • Поріжте часточками огірок, подрібніть зелень.
  • Додайте кукурудзу, сіль і сметану до овочів і зелені.

Апетитний і простий весняний салат готовий!

Загрузка...

Закуска на швидку руку з яйцями

Фаршировані яйця – це популярна і швидка закуска, яку можна приготувати з різними начинками, в тому числі з кукурудзою.

Інгредієнти:

  • кукурудза 100 г;
  • 6 варених яєць;
  • 100 г скумбрії;
  • 50 г сиру;
  • зелений цибулька 1-2 пера;
  • майонез 60 р.

Опис процесу:

  • Очистивши яйця, розріжте їх навпіл.
  • Вийміть жовтки і змішайте їх з сиром і скумбрією, добре розітріть масу до однорідного стану.
  • Додайте кукурудзяні зерна і майонез.
  • Отриманою начинкою наповніть білкові половинки, зверху присипте подрібненою зеленою цибулею.

Замість цибулі можна прикрасити закуску кукурудзяними зернами і гілочками кропу.

Салат з кукурудзою і крабовими паличками

Любителям крабових паличок цей салат доведеться за смаком. Готувати його можна в будь-який час року, адже в ньому немає овочів, крім цибулі і кукурудзи.

Продукти для приготування:

  • кукурудза 0,5 банки;
  • крабові палички 250 г;
  • 3 середніх цибулини;
  • яйця варені 4 шт.;
  • рослинна олія 20 мл;
  • майонез;
  • сіль і перчик.

Покрокове опис:

  • Дрібно нарізавши, смажте цибульку на сковороді до прозорості і м’якості.
  • Подрібніть шматочками яйця, крабові палички – кружечками.
  • Змішайте всі компоненти в салатною мисці – кукурудзу, палички, яйця і обсмажену цибулю.
  • Заправте салат спеціями і майонезом.

Подавайте закуску, виклавши красивою гіркою, і прикрасивши зеленню.

Простий рецепт з сухариками

Коли немає настрою готувати щось складне, але хочеться чогось смачненького, виручить простий рецепт салату з сухариками.

Продукти на банку кукурудзи:

  • огірочки свіжі 2 шт.;
  • яйця варені 5 шт.;
  • ковбаса копчена 250 г;
  • сухарики 80 г;
  • майонез, сіль.

Покрокове опис:

  • Наріжте ковбаску, огірочки і яйця невеликими кубиками.
  • З’єднайте всі компоненти салату.
  • Посоливши, заправте майонезом.

При подачі посипте салат сухариками.

Салат з куркою і кукурудзою

Поєднання курочки і кукурудзи завжди дуже вдало. Суховатое м’ясо підкреслює соковиту солодкість кукурудзи.

Для приготування знадобиться:

  • кукурудза 150 г;
  • сир твердий 140 г;
  • 250-300 г відвареного курячого філе;
  • 3 варених яйця;
  • майонез, сіль.

Покрокове опис:

  • Наріжте дрібними шматочками сир, яйця і курочку.
  • Змішайте всі продукти, посоліть.
  • Заправте двома ложками майонезу.

Прикрасити салат з кукурудзи і яєць з куркою можна гілочкою зелені.

Спробуйте також:  Салат зі свининою - 10 рецептів смачних салатів

Варіант приготування з пекінською капустою

Це легкий і корисний салатик, який швидко відновить нестачу вітамінів ранньою весною.

Продукти на банку кукурудзи:

  • 300 г пекінської капусти;
  • 2 солодкого перчика;
  • 1 великий огірок;
  • 1 пучок кропу;
  • сіль і майонез.

Опис процесу:

  • Нарізавши пекінську капусту, пересипте її в салатну миску і злегка пам’ятаєте.
  • Наріжте огірок короткою соломкою.
  • Очистивши стручок перцю від насіння, теж наріжте його соломкою.
  • Подрібніть зелень.
  • З’єднайте всі компоненти салату, заправити майонезом і посоліть.

Для смаку замість солі можна додати соєвий соус, а замість майонезу використовувати оливкову олію.

Салат з консервованою кукурудзою та горошком

В цей салатик, крім горошку і кукурудзи, входить всього 2 компоненти. Виходить швидко, поживно і смачно.

Продукти на банку кукурудза і банку горошку:

  • 4 варених яйця;
  • 3 свіжих огірка;
  • 2 гілочки зелені;
  • майонез;
  • сіль.

Покрокове опис:

  • Яйця наріжте і огірочки кубиками.
  • Змішайте всі компоненти.
  • Заправте майонезом, посоліть.

Не забудьте прикрасити зеленню готовий салатик з додаванням горошку.

З шинкою

Смачний салатик виходить з вареними яйцями і солоними огірочками.

Влітку можна покласти свіжі овочі навпіл з малосольними — це додасть страві особливу свіжість і незвичайний смак.

Для приготування на банку кукурудзи візьміть:

  • яйця варені – 3 шт.;
  • шинка – 300 г;
  • огірочки солоні – 300 г
  • майонез – 180 г;
  • сир – 90 р.

Покрокове опис:

  • Нарізаємо огірочки соломкою. Якщо вони маленькі, можна розрізати їх просто на четвертинки.
  • Яйця подрібнюємо кружечками, а шинку кубиками.
  • Сир натираємо на тертці.
  • Змішуємо компоненти салату в одній мисці і заправляємо майонезом.

Апетитний салат можна відразу подавати до столу.

Салат з квасолею та консервованою кукурудзою

Салат з квасолею – ситна закуска для святкового обіду в родинному колі. Для аромату в рецепт додано обсмажений хліб, натертий часником.

Візьмемо продукти на звичайну банку кукурудзи:

  • 1 банку квасолі у власному соку;
  • 4 або 5 корнішонів;
  • сир 90 г;
  • моркву 1 шт.;
  • цибуля 1 шт.;
  • майонез 180 г;
  • 1 зубчик часнику;
  • скибочка білого або чорного хліба;
  • масло пісне 50 мл

Покрокове опис:

  • Хліб обсмажуємо в гарячому маслі з двох сторін до хрусткої скориночки і коли він охолоне, натираємо зубком часнику з сіллю.
  • Натерту моркву і дрібно порізану цибулю підсмажити на сковороді 5-7 хвилин.
  • З квасолі і кукурудзи зливаємо рідину і викладаємо вміст банок в миску.
  • Додаємо обсмажену моркву і цибулю.
  • Нарізаємо корнішони і сир тоненькою соломкою, підсмажену гренку – кубиками. Все з’єднайте з іншими інгредієнтами салату.
  • Заливаємо майонезом і перемішуємо.

Якщо салатик не відразу потрапить на стіл після приготування, шматочки грінки краще не додавати, щоб вони зберегли свою хрусткость.

Незвичайна закуска з тунцем

Будь салат можна подати красиво і незвично, наприклад, у вигляді ролів. Загорнута в тонкий пласт сиру начинка з тунцем і кукурудзою виглядає дуже апетитно.

Спробуйте також:  Салат перлина – 10 рецептів приготування

Для приготування візьмемо продукти:

  • 4 ст. л. консервованої кукурудзи;
  • баночка тунця;
  • варені яйця 4 шт.;
  • 1 свіжий огірочок
  • 2 варені моркви;
  • сир Моцарела 200 г;
  • зелений цибулька;
  • майонез.

Опис процесу приготування:

  • Разрежем шматочок сиру Моцарелла на дві рівні частини. Одну з них помістимо в мікрохвильову піч на 1-2 хвилини. Після мікрохвильовки сир стане м’яким. З нього тепер можна розкачати тонким шаром сирне тісто.
  • За допомогою качалки тонкий сирний лист перекладаємо на бамбуковий килимок для формування ролів. Бажано, обернути килимок харчовою фольгою, щоб сир до нього не чіплявся. З двох 100 грамових шматочків Моцарели має вийти два рулету. Масу для начинения теж потрібно буде поділити на дві рівні частини.
  • Для начинки відварену моркву і яйця, тремо на тертці, огірок наріжемо тонкою соломкою, з тунця зіллємо масло і розімніть шматочки тушки виделкою.
  • На розкачане сирне тісто викладемо першим шаром натерте яйце, нанесемо легку сіточку з майонезу. Зверху розподілимо моркву і кукурудзу, і теж зробимо майонезний візерунок.
  • Тунець потрібно покласти по краю сирного листа однією смужкою, зверху розмістити пір’я зеленої цибулі і смужки огірка.
  • За допомогою бамбукового килимка скачати щільний рол, загорнути його в харчову плівку і прибрати на годину в холодильник.

Охолоджену закуску можна нарізати красивими шматочками по діагоналі і подавати на стіл.

З копченою курячою грудкою

Салатик виходить оригінальний, смачний і незвичайний, завдяки вдалому поєднанню продуктів.

Для приготування на одну банку кукурудзи знадобиться:

  • грудинка копчена 300 г;
  • морква по-корейськи 300 г;
  • майонез;
  • сіль і перець.

Опис процесу:

  • Наріжте курочку невеликими шматочками.
  • З’єднайте грудинку з морквою і кукурудзою.
  • Заправте майонезом, злегка посоліть, перемішайте.

Готовий салат перекладіть в порційне блюдо і подавайте до столу.

Закуска на швидку руку з сиром

Корисний і смачний салатик, в якому немає нічого зайвого. Сир Фета можна замінити бринзою.

Продукти для приготування:

  • 4 ст. л. кукурудзи;
  • 1 пачка сиру Фета;
  • 2 помідори;
  • оливкова олія;
  • зелень кропу.

Опис процесу:

  • Наріжте сир кубиками невеликого розміру.
  • Так само нарізати помідори.
  • Подрібніть кріп.
  • Змішайте в салатною мисці помідор, укропчик, сир і кукурудзу.
  • Додайте кілька ложок оливкової олії і перемішайте. Заправляти сіллю страва не потрібно, так як сир солоний.

Закуска виходить дуже швидко, а виглядає яскраво і апетитно.

З грибами

Рецепт припаде до смаку любителям грибів. Дивовижне поєднання соковитою кукурудзи і смажених печериць захочеться спробувати ще раз. І ще раз… І ще!

Продукти для приготування:

  • 1 банка кукурудзи;
  • 1 цибулина
  • 200 г свіжих печериць;
  • 80 мл вершків або сметани;
  • олія для смаження;
  • 0,5 ч. л. солі, перчик мелений.

Опис процесу:

  • Наріжте дрібно цибулька і обсмажте на сковорідці в олії.
  • До цибулі додайте порізані шматочками гриби і смажте до м’якості.
  • Додайте сметану або вершки і кілька ложок води, тушкуйте до готовності, посоливши і поперчив за смаком.
  • Тушковані з вершками гриби викладіть в миску до кукурудзі і перемішайте.
  • Приберіть закуску в холодильник на кілька годин.
Спробуйте також:  Буряк по-корейськи – 7 найсмачніших рецептів приготування в домашніх умовах

Подавайте до столу цей простий і дивовижно смачний салатик в красивому салатнику.

З печінкою тріски

Смачний, святковий салат апетитно виглядає на столі. У нього можна додати маринований або свіжий огірочок, але навіть у виконанні строго за рецептом, він гідний стати улюбленою закускою.

Продукти для приготування:

  • 170 г кукурудзи;
  • 4 варених яйця;
  • 200 г печінки тріски;
  • сухарі 100 г;
  • зелений кріп і цибулі 1 пучок;
  • майонез.

Опис процесу:

  • Баночку з печінкою тріски відкриваємо і зливаємо масло, розминаємо вміст на невеликі шматочки.
  • Нарізаємо шматочками яйця.
  • Подрібнюємо зелений цибулька і кріп.
  • З’єднуємо в салатниці яйця, кукурудзу, зелень і печінка тріски.
  • Заправляємо салат майонезом.

Перед подачею потрібно посипати салат білими сухариками, обсмажені на вершковому маслі.

«Обжорка» з яловичиною

Цей простий і ситний салатик готують за різними рецептами з різних продуктів. Його смак прекрасно різноманітить консервована кукурудза.

Для приготування знадобляться продукти:

  • 0,5 ст. консервованої кукурудзи;
  • 2 морквини;
  • 2 солоних огірка;
  • яловичина 400 г;
  • 2 гілочки кропу;
  • 2 цибулини;
  • рослинна олія 80 мг;
  • майонез і сіль.

Опис приготування:

  • Моркву нарізаємо тонкою соломкою, цибулю – півкільцями. Обсмажуємо овочі на двох різних сковорідках в рослинному маслі.
  • Варене філе яловичини і огірки теж нарізаємо соломкою. Можна для смаку злегка обсмажити м’ясо.
  • Змішуємо в мисці обсмажені овочі, м’ясо, огірки і кукурудзу, солимо до смаку, заправляємо майонезом.

Кріп подрібнюємо і додаємо в салат, можна використовувати його листочки для прикраси страви.

Класичний «Соняшник» з грибами

Зроблений у вигляді квітки, цей салат радує не тільки чудовим смаком, але і красивим оформленням.

Для приготування, крім традиційної банки кукурудзи, знадобляться такі продукти:

  • гливи мариновані 200 г;
  • куряча грудка 300 г;
  • яйця варені 3 шт.;
  • 2 варені морквини;
  • 2 цибулі;
  • сіль;
  • майонез;
  • пісне масло;
  • 1 пачка овальних чіпсів.

Опис процесу:

  • Наріжте філе, і посмажте на маслі до готовності, не забувши в кінці посолити.
  • Натріть моркву і яйця на дрібній тертці в різні тарілки.
  • Наріжте гриби.
  • Ріпчасту цибулю наріжте маленькими кубиками або півкільцями, залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Після закінчення цього часу воду злийте.
  • Першим шаром покладіть філе і змастіть майонезом.
  • Далі, змащуючи кожен шар, укладіть по черзі: морква, гриби, цибуля, яйця.
  • Прикрасьте Верх кукурудзою. Її поливати майонезом не потрібно.
  • Навколо яскраво-жовтою гірки салату застроміть чіпси, щоб вони нагадували пелюстки квітки.

Прикрасить такий «квітка» зелений укропчик, розкладений по колу, у підстави «пелюсток».

Салати з кукурудзою користуються великою популярністю. Вони допомагають підняти настрій і покращують самопочуття. Повноцінні білки і багатий мінерально-вітамінний склад роблять кукурудзу незамінною в харчуванні, а салати з нею дуже апетитними.