Салат з копченою рибою – 7 смачних рецептів приготування

Напередодні святкового застілля кожна господиня зазвичай ламає голову над тим, яке блюдо краще приготувати, щоб здивувати своїх гостей. Ідеальним варіантом для такого випадку буде салат з копченою рибою. Використовуючи різний набір інгредієнтів, можна приготувати десятки варіантів цього оригінального блюда. Кожен рецепт хороший по-своєму. Для прикладу можна розглянути лише деякі з них.

Салат з рибою гарячого копчення

У країнах Середземномор’я великою популярністю користується один простий, але дуже оригінальний рецепт салату.

Місцеві кулінари готують його з рибою гарячого копчення. Виходить дуже смачне і, крім того, низькокалорійна страва.

Адже для його приготування використовуються наступні компоненти:

  • 300 грам морської риби (саме гарячого копчення);
  • 1 великий червоний грейпфрут;
  • 200 грам томатів черрі;
  • 15 грам бальзамічного оцту;
  • 35 грам оливкової олії;
  • щіпка ароматних сушених італійських трав;
  • 200 грам суміші зелених салатів (рукола, ендивій, айсберг, крес-салат та інші).

Готувати таке блюдо зовсім не складно:

  • Спочатку потрібно акуратно обробити рибу. Для цього з неї треба зняти шкіру і видалити всі кістки. Залишився м’ясо розділити на шматочки середньої величини.
  • Томати вимити і порізати навпіл.
  • Салат довільно порвати руками.
  • Грейпфрут очистити від шкірки, розібрати на часточки, а потім розрізати кожну на 2 частини.
  • Заготовки скласти в салатник, посипати травами, полити олією і оцтом, а потім акуратно перемішати.

Подавати такий салат з копченою рибою потрібно відразу, поки зелень не розм’якла під дією масла і оцту.

Це вітамінне страва дуже сподобається тим, хто стежить за своїм здоров’ям або хоче скинути зайву вагу.

Рецепт з картоплею

Дуже часто салат з копченою рибою готують з додаванням різних овочів. Соковитий і поживний, він завжди буде до речі.

Для такого варіанту можна взяти:

  • 200 грам філе риби гарячого копчення;
  • 2 картоплини;
  • 1 морква;
  • дрібна сіль;
  • трохи перцю;
  • 100 грам майонезу (або сметани).
Дивіться також:  Маринована капуста з болгарським перцем швидкого приготування – 6 рецептів

Як слід готувати такий салат:

  • Спочатку потрібно відварити картоплю.
  • Сиру моркву потерти на тертці з великими отворами.
  • Рибу порізати невеликими шматочками.
  • Варену картоплю очистити, а потім порізати кубиками.
  • Продукти зібрати в одній тарілці, посолити і присипати перцем.
  • Полити все майонезом і добре перемішати.

Перед тим як поставити на стіл, готовий салат можна прикрасити свіжою зеленню. Буде не тільки дуже смачно, але ще й красиво.

Готуємо з рисом

У салат з копченою рибою можна додати трохи відвареного рису. Блюдо виходить дуже ситне і може замінити собою повноцінну вечерю.

Для роботи знадобиться:

  • 100 грам длиннозерненого рису;
  • 1 літр питної води;
  • 2 огірка (солоних або маринованих);
  • 2 яйця;
  • по 100 грам сметани і майонезу.

Технологія приготування салату:

  • Закип’ятити в каструлі воду і відварити в ній рис.
  • Дрібно покришити ножем філе копченої риби і засипати його в миску.
  • Відварити і очистити яйця. Порізати їх кубиками разом з огірками, а потім додати до риби.
  • Заправити продукти майонезом. Попередньо можна злегка підсолити.
  • Додати рис, сметану і ще раз все перемішати.

Після цього готову страву залишиться тільки перекласти в салатник, прикрасити по своєму смаку і подати до столу.

Салат з рибою холодного копчення

Для приготування салатів використовують також і рибу холодного копчення. Правда, в цьому випадку потрібно добре продумати список інгредієнтів.

Адже така риба вважається делікатесної. Вона має більш щільну консистенцію і яскраво виражений смак.

Щоб приготувати з неї простий, але досить смачний салат, краще взяти:

  • 3 яйця;
  • 1 червону цибулину;
  • 140 грам риби (без кісток);
  • 60 грам сиру;
  • 100 грам цукрової кукурудзи;
  • майонез.

Спосіб приготування такої страви не відрізняється особливою оригінальністю.

Для цього треба:

  • Очищений цибулю нарізати дрібними кубиками.
  • Подрібнити на тертці сир.
  • Відварити і покришити очищені яйця.
  • Рибу нарізати дрібними шматочками.
  • Кукурудзу дістати з банки, попередньо злив розсіл.
  • Продукти пересипати в салатник, полити майонезом і ретельно перемішати.
Дивіться також:  Крабовий салат – класичний рецепт і 6 смачних варіацій

У готове блюдо при бажанні можна додати для аромату трохи перцю.

Сіль в цьому випадку не знадобиться. Її і так достатньо в сирі і рибі.

Незвичайний варіант салату «Мімоза»

Величезною популярністю у домашніх господинь вже давно користується салат під назвою «Мімоза». Зазвичай його роблять з рибних консервів, але це зовсім не обов’язково. В якості основного інгредієнта можна також використовувати і копчену рибу. Виходить оригінально і, причому, досить смачно.

Для роботи потрібно:

  • 2 картоплини;
  • 1 велика цибулина;
  • 330 грам риби гарячого копчення;
  • 1 кисло-солодке яблуко;
  • 6 яєць;
  • 220 – 250 грам майонезу.

Щоб з цих продуктів приготувати рибний салат, треба:

  • Відварити яйця і картоплю.
  • Цибулю очистити і дрібно покришити.
  • Копчену рибу акуратно розібрати на шматки, видаливши з неї всі кісточки. Залишився м’ясо розім’яти виделкою.
  • Яйця очистити. Після цього білок дрібно порубати ножем, а жовток, розім’яти в крихту.
  • Відварну картоплю порізати кубиками.
  • З яблука зрізати шкірку і видалити серцевину, а м’якоть потерти на тертці.
  • Далі підготовлені продукти потрібно викладати на тарілку шарами: частина картоплі – ½ риби – лук – майонез – білки – решті картопля – ½ риби – яблуко – майонез – жовтки.

До подачі таке блюдо повинне як мінімум пару годин постояти в холодильнику. За цей час продукти встигнуть обмінятися ароматами і трохи спрессуются.

З копченої червоної риби

Дуже добре готувати салати з копченої червоної риби. Вона не тільки смачна, але ще й дуже корисна. Крім того, ніжний смак червоної риби вносить в будь-яку страву особливу родзинку.

У цьому легко переконатися на прикладі простого салату, для якого потрібно взяти:

  • 200 грам копченої риби (без шкіри і кісток);
  • 1 велика буряк;
  • 150 грам сиру «Фета»;
  • сік одного лимона;
  • рослинна рафінована олія.
Дивіться також:  Салат з авокадо – 16 рецептів приготування

Робити таку страву треба поетапно:

  • Спочатку необхідно відварити буряк до готовності. Потім її потрібно остудити, почистити і нарізати кубиками.
  • Аналогічно подрібнити сир і рибу.
  • Підготовлені інгредієнти пересипати в глибоку тарілку.
  • Полити їх сумішшю соку лимона і масла.
  • Гарненько перемішати.

Перед тим як нести страву на стіл, його можна ще раз полити лимонним соком. Для м’якої «Фета», солодкої буряка і трохи солонуватою риби це буде вельми до речі.

Листкова закуска на святковий стіл

З копченої риби для святкового столу готують багато оригінальних закусок. Щоб страва виглядало незвично, його можна укласти шарами в прозору посуд. Взяти, наприклад, салат з копченою рибою, який в кулінарії відомий під назвою «Ніжність».

Знадобиться наступний список компонентів:

  • 400 грам будь копченої риби;
  • 4 яйця;
  • 80 грам твердого і 100 грам сирного сиру;
  • 3 столові ложки тертого хрону з вершками;
  • 1 гілочка свіжої м’яти;
  • 80 грам волоських горіхів (очищених);
  • трохи крес-салату.

Як правильно готувати салат «Ніжність»:

  • Філе риби акуратно розім’яти виделкою.
  • Яйця відварити. Після цього жовтки подрібнити в крихту, а білки потерти на тертці.
  • М’який сир перемішати з хріном. Частина його змішати з білками.
  • Горіхи подрібнити гострим ножем.
  • Твердий сир подрібнити на тертці з великими отворами.
  • Викладати інгредієнти у підготовлений посуд шарами: м’який сир з хріном і білками – риба – сир твердий – рубані горіхи – м’який сир з хріном – жовтки.

Залишається тільки прикрасити салат зеленню і можна нести його до столу. Подавати таку страву краще порційно в креманках або келихах. Воно буде справжньою прикрасою святкового столу.