Салат з ковбасним сиром – 8 простих і смачних рецептів

Салати з ковбасним сиром володіють особливою консистенцією і витонченим смаком, який не властивий страв з твердим сиром. Готувати їх легко, для приготування знадобиться всього 20-25 хвилин. Щоб блюдо вийшло більш смачним і ароматним дозволяється додавати в нього копчену ковбасу, різні овочі, зелень.

Простий салат з ковбасним сиром і морквою

Які інгредієнти потрібні:

  • ковбасний сир (копчений) – 345 г;
  • морква – 1 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • кріп – 2 гілочки;
  • майонез;
  • сіль.

Як готувати салат простий ковбасним сиром і морквою:

  • Перед приготуванням необхідно ковбасний сир охолодити, після чого його слід натерти, використовуючи крупну тертку і перемістити в неглибоку миску.
  • Очистити свіжу моркву від шкірки і ретельно промити.
  • Моркву подрібнити з допомогою великої терки.
  • Змішати в одній ємності сир з морквою.
  • Очистити від лушпиння часник, помити під проточною водою, порізати ножем і додати в миску до решти продуктів.
  • Приєднати нашатковану промитий кріп.
  • Внести майонез.
  • Перемішати блюдо. Якщо салату не вистачає солі, потрібно підсолити.

Щоб салат був менш калорійним, слід замість майонезу використовувати сметану з низьким відсотком жирності. Сир, перед тим як подрібнювати на тертці, потрібно потримати в холодильнику 25 хвилин, щоб він не прилипав до приладу.

З крабовими паличками

До складу увійде:

  • сир – 345 г;
  • палички крабові – 8 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • головка цибулі – 2 шт.;
  • кріп – пучок;
  • сіль;
  • сметана.

Рецепт страви:

  • На смужки нарізати очищені крабові палички, щоб вони нагадували локшину.
  • За допомогою тертки для подрібнення овочів по-корейськи натерти сир.
  • Очистити цибулю від лушпиння і нарізати півкільцями.
  • Яйця зварити і порізати смужками.
  • Змішати всі продукти.
  • Приєднати сметану, посолити.
  • Для прикраси використовувати поросяти, ягняти кріп.
Дивіться також:  Салат з сухариками і кукурудзою – 10 смачних рецептів

Щоб салат вийшов більш ніжним і насиченим рекомендується доповнити його консервованою кукурудзою, помідорами або яблуками.

Рецепт з копченою ковбасою

З яких інгредієнтів готувати:

  • копчений ковбасний сир – 255 г;
  • ковбаса – 265 г;
  • майонез;
  • часник – 2 зубці;
  • яйця – 3 шт.;
  • сухарі – 55 г;
  • помідори – 2 шт.

Етапи складання страви:

  • Яйця зварити, щоб вони вийшли крутими.
  • Промити під проточною водою томати.
  • Порізати ковбасу на довгі скибочки невеликої довжини.
  • Натерти сир.
  • Квадратами порізати варене яйце.
  • Сухарі приєднати до інгредієнтів.
  • Томати порізати на шматочки.
  • Часник очистити і помістити в чеснокодавку для його подрібнення. Приєднати майонез.

В якості спецій у салат можна додавати сіль і чорний мелений перець. Рекомендується заправляти блюдо майонезом низької жирності.

Салат з капустою і ковбасним сиром

Компоненти представлені:

  • пекінською капустою – 1 шт.;
  • огірки – 2 шт.;
  • сиром – 205 г;
  • ковбасою – 215 г;
  • перцем чорним меленим;
  • майонезом;
  • консервованою кукурудзою – 5 ст. л.

Як приготувати салат з капустою і ковбасним сиром:

  • Капусту помити, подрібнити її на тоненькі смужки, качан слід видалити.
  • Перемістити нашатковану капусту в глибоку миску, посолити і трохи прим’яти овоч, щоб виділився сік.
  • Приправити чорним перцем.
  • Огірки сполоснути і порізати невеликими пластинами.
  • На пластини подрібнити сир і ковбасу, після чого подрібнити їх на дрібні смужки.
  • Приєднати кукурудзу.
  • Заправити майонезом, щоб страва не було сухим.

Замість пекінської капусти можна використовувати білокачанну, броколі, кольорову. Ковбаса в салаті повинна бути копченої або сирокопченої.

Закуска з куркою

З чого готувати:

  • варене філе курки – 1 шт.;
  • яйце (варене) – 3 шт.;
  • сир – 200 г;
  • часник – 1 зубок;
  • чорний перець;
  • майонез;
  • горіхи волоські – 1 жменя;
  • сіль.
Дивіться також:  Салат з креветками – 10 рецептів приготування різних салатів

Рецепт закуски з куркою:

  • На шматки порубати м’ясо, подрібнити сир, використовуючи середню терку.
  • Брусками нарізати яйця варені.
  • Очищений часник подрібнити з допомогою чеснокодавкі. Додати перець.
  • Приєднати майонез.
  • Всі продукти перемішати і посолити.
  • Горіхи дрібно порізати.
  • Закуску викласти в салатник і присипати горіхами.

Щоб сир добре натирався на тертці і не прилипав до неї необхідно змастити його олією (пісним). У салат можна додавати не тільки волоські горіхи, але і мигдаль, арахіс, кешью.

З квасолею

Інгредієнти представлені:

  • хлібом черствим (житнім чи пшеничним) – 3 шматка;
  • спредом – 1 ст. л.;
  • сиром – 225 г;
  • консервованою квасолею – 1 ст.;
  • часником – 3 зубця;
  • майонезом.

Рецепт страви з квасолею:

  • Порізати черствий хліб на шматочки, після чого його підсмажити на сковорідці зі спредом.
  • Щоб сир легко було подрібнювати його слід помістити в морозилку на півгодини, далі, натерти.
  • В одній ємності змішати сир, квасоля і сухарі.
  • З допомогою чеснокодавкі подрібнити часник.
  • Внести часник до основного складу, і приєднати майонез.

Якщо час обмежений, готові сухарі можна купити в універсамі.

Для прикраси блюдо використовувати зелень, лимонні часточки, порізані кільцями помідори і оливки.

Салат з копченим ковбасним сиром і сухариками

Для приготування салату знадобиться:

  • сухарики – 1 упаковка;
  • шинка – 210 г;
  • копчений сир – 120 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • петрушка пучок;
  • майонез – 2 ст. л.;
  • сіль.

Рецепт страви з копченим ковбасним сиром і сухариками:

  • Шинку нарізати на невеликі за розміром кубики.
  • Помідори сполоснути водою, видалити зайву вологу серветками і порізати квадратами.
  • Сир подрібнити на тертці.
  • З’єднати в одній ємності сир, томати, шинку.
  • Зелень порубати і помістити в ємність.
  • Всипати в ємність сухарики.
  • Щоб страва не було сухим, його необхідно зволожити майонезом, потім посолити.
Дивіться також:  «Оселедець під шубою» рулетом – 7 покрокових рецептів салату

Подрібнювати сир можна як ножем, так і теркою. Замість звичайних помідорів дозволяється використовувати томати сорту черрі, але кількість їх має бути більше.

Оригінальний варіант зі шпротами

Які інгредієнти використовувати:

  • шпроти – банку;
  • сир – 240 г;
  • картопля – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • масло оливи – 1 ст. л.;
  • майонез.

Рецепт оригінального варіанту зі шпротами:

  • Промити всі використовувані овочі, помістити в каструлю, варити 15 хвилин.
  • Очистити від шкірки картоплю, цибулю, моркву.
  • Подрібнити цибулю і підсмажити на оливковій олії.
  • Вийняти з банки шпротів і перекласти в тарілку, розім’яти до однорідності, щоб не утворилися грудки.
  • Дрібно нарізати моркву і картоплю, перемістити їх в різні ємності.
  • Салат необхідно викладати шарами. Спочатку потрібно помістити картоплю з майонезом, далі шпроти з цибулею, після чого моркву з майонезом і сиром.
  • Подрібненими варенными курячими яйцями прикрасити верх салату.

Щоб страва добре настоявся і просочилося, його необхідно на 120 хвилин помістити в холодильник.