Салат з ковбасою – 17 рецептів приготування смачних салатів

У чому секрет успіху будь закуски, будь то простий салат з ковбасою або складний склад з делікатесних продуктів? У створенні тонкої кулінарної інтриги, викликає бажання неодмінно спробувати блюдо і розгадати таємницю дивовижного смаку приготованої страви.

Радянський «Олів’є» з вареною ковбасою

Класичний рецепт «Олів’є» за задумом автора був призначений в якості закуски під горілку. Радянський варіант салату – це не тільки смачна їжа, але і добрий провісник майбутнього свята.

  • Склад інгредієнтів:
  • банка зеленого горошку;
  • чорні великі оливки – 12 шт.;
  • картопля – 5 шт.;
  • відварені круто яйця – 4 шт.;
  • огірки мариновані – 3 шт.;
  • майонез – 400 г;
  • морквина;
  • цибулина;
  • ковбаса варена – 200 г;
  • зелень (кріп, петрушка).

Спосіб приготування:

  • Звільняємо яйця від шкаралупи і нарізаємо маленькими кубиками. У такій формі рубаємо практично всі тверді компоненти салату: очищену цибулю-ріпку, мариновані огірки, моркву і свіжу ковбасу. Оливки поділяємо навпіл.
  • Не всі знають, як правильно приготувати коренеплоди для салату. Щоб отримати щільні, не перетворюються в кашу бульби, відварюємо картоплю-фрайт. Поміщаємо митий, але неочищений продукт в каструлю з холодною водою і додаємо сіль (на літр – 350 г). Не переживаємо про її надлишку – овочі «знають», скільки їм потрібно приправи.
  • Відварюємо бульби до 40 хвилин під трохи зсунутим кришкою і відразу витягуємо з рідини. Очищаємо тільки в охолодженому стані і потім нарізаємо кубиками. Результат процесу побачите самі!
  • Викладаємо всі підготовлені компоненти простору чашу, додаємо порізану зелень і заправляємо блюдо якісним майонезом. Намагаємося використовувати соус домашнього виготовлення.

Радянський «Олів’є» з вареною ковбасою має величезну кількість кулінарних варіацій. Інтуїція нам в допомогу!

Салат з квасолею і сухариками

Ця смачна «трійця» не завдасть жодного клопоту з приготуванням, але дозволить отримати просту, ситну, збалансовану їжу на сніданок, обід або вечерю.

Список продуктів:

  • невеликий свіжий огірок;
  • червона цибулина;
  • майонез – 100 г;
  • скибочки батона – 3 шт.;
  • квасоля – 50 г;
  • ковбаса варена – 150 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сирки плавлені – 100 г;
  • зелений консервований горошок – 100 г;
  • спеції, прянощі, зелень.

Порядок приготування:

  • Квасоля залишаємо на ніч у воді, після чого відварюємо з невеликим додаванням солі до м’якого стану. Зливаємо рідину і охолоджуємо боби.
  • Шаткуємо невеликими брусочками молодий огірок. Звільняємо варену ковбасу від плівки і нарізаємо аналогічним способом. Витягаємо цибулину з лушпиння і рубаємо півкільцями.
  • Поділяємо хлібні скиби на маленькі кубики або такі ж брусочки і підсушуємо їх в духовці до приємного хрускоту.
  • Викладаємо підготовлені продукти в глибоку тарілку.

Салат з квасолею та сухариками, і ковбасою практично готовий. Залишилося заправити страву якісним майонезом, посипати зеленню і з задоволенням з’їсти.

З пекінською капустою

У цьому рецепті салату головний тон задає пекинка. Не плутаємо її з китайською капустою, яка має дещо іншу форму і вимагає попередню теплову обробку.

Перелік компонентів:

  • ковбаса сорту «Сервелат» – 230 г;
  • яйця перепелині – 7 шт.;
  • капуста пекінська – 300 г;
  • майонез – 100 г;
  • перець болгарський (плоди різного кольору) – 3 шт.;
  • солодка червона цибулина – 1 шт.;
  • маслини (без кісточок) – 10 шт.;
  • сік апельсина – 20 г;
  • гілочки м’яти.

Поетапне приготування:

  • Плоди перцю звільняємо від насіння, моєму і шаткуємо на маленькі смужки. У такій же формі нарізаємо сервелат, маслини без кісточок, очищену цибулину і чисті листки капусти. Всі продукти розміщуємо по окремих ємностях.
  • З’єднуємо в піалі сік апельсина і майонез, добре перемішуємо суміш.
  • Розподіляємо інгредієнти закуски по келихах в наступному порядку: в першу чергу викладаємо капусту, потім формуємо шари перцю, ковбаси, цибулі, яєць і маслин. Кожну порцію інгредієнтів заправляємо соусом, отриманим із суміші апельсинового соку і майонезу.
  • Завершуємо збірку страви нарізаними смужками перцю і прикрашаємо закуску гілочками м’яти.

Оригінально оформлений салат з пекінською капустою і ковбасою викликає заслужений інтерес, адже з першого погляду складно вгадати, що ж це там таке гарне, ароматне і привабливе.

Салат з копченою ковбасою і огірками

Поняття «несумісність інгредієнтів» у кулінарії не існує. Не бійтеся експериментувати з найбільш, на перший погляд, непоєднуваними продуктами.

Необхідні інгредієнти:

  • сир (будь-який твердий сорт) – 150 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • свіжі огірки – 2 шт.;
  • копчена ковбаса – 200 г;
  • плід болгарського перцю;
  • високоякісний майонез;
  • гілочки молодої зелені.

Приготування салату:

  • Відварюємо круто яйця, охолоджуємо у воді, очищаємо від шкаралупи і шаткуємо на тонкі шматочки. Поділяємо сир на дві частини, натираємо дрібної і крупної стружкою.
  • Плід болгарського перцю звільняємо від насіння, миємо й нарізаємо тонкими смужками або кубиками. Огірки і ковбасу поділяємо на короткі бруски.
  • Збираємо підготовлені продукти, в тому числі, більш велику стружку сиру, в одній чаші, додаємо перець, сіль і нарубану зелень. Приправляємо блюдо майонезом, добре перемішуємо компоненти і прикрашаємо закуску дрібно тертим сирним складом.
Дивіться також:  Салат з квасолі з сухариками – 9 рецептів приготування

Салат з копченою ковбасою і огірками «обзавівся» гострим солонувато-кислим смаком, отриманими від включення в рецепт оригінального м’ясного продукту.

З корейською морквою

Героєм наступного кулінарного сюжету стане солодкий коренеплід особливого приготування.

Список компонентів:

  • зварене круто яйце;
  • свіжий огірок;
  • ковбаса – 150 г;
  • морква по-корейськи – 150 г;
  • маслини – 5 шт.;
  • сир – 100 г;
  • якісний майонез;
  • сіль, перець.

Процес приготування:

  • Охолоджуємо відварену в мундирі» картоплю, очищаємо і крупно натираємо.
  • Поділяємо зварене круто яйце на білок і жовток, дрібно шаткуємо. Нарізаємо ковбасу у формі соломки.
  • Вистилаємо глибоку тарілку харчовою плівкою, розміщуємо шар натертого білка. Наносимо на нього сітку з майонезу, зверху висипаємо подрібнений жовток. Далі викладаємо сирну стружку, а потім нашатковану кубиками огірок. Вище слід морква по-корейськи, нарізана соломкою ковбаса і, нарешті, картопляний ряд, виконує функцію основи закуски. Відправляємо посуд з їжею на годину в холодильник.
  • Дістаємо настоявшееся блюдо, накриваємо його плоскою тарілкою, акуратно перевертаємо і знімаємо плівку.

Спритність рук і максимум натхнення – це все, що потрібно для приготування смачного салату з корейською морквою і ковбасою.

Готуємо з салямі і руколою

Склад продуктів:

  • томати – 3 шт.;
  • кілька оливок без кісточок;
  • салямі – 100 г;
  • рукола;
  • гірчиця і мед – по 1 ч. л.;
  • олія оливок, оцет бальзамічний – по 1 ст. л.;
  • сіль, перець.

Готуємо салат:

  • Помідори розрізаємо на великі часточки, викладаємо в салатницю і злегка солимо. Додаємо половинки оливок.
  • Салямі поділяємо на тонкі кружечки, а потім на трикутники, які кладемо в чашу з томатами. Перемішуємо інгредієнти і залишаємо на час для створення єдиного смакового букета.
  • З руколою чинимо дуже делікатно – розриваємо руками ніжну декоративну пряність на невеликі частини і поміщаємо їх у загальний посуд.
  • Розчиняємо в оцті ложку свіжого меду, додаємо гірчицю і масло оливок, ретельно перемішуємо складу. Заправляємо салат з салямі і руколою приготованим соусом, розподіляючи його по всіх компонентів страви.

Оригінальний аромат декоративного рослини, чимось нагадує запах перцю і горіха, забезпечив салат вишукано тонкими і дуже приємними смаковими відтінками.

Грибний салат з ковбасою

Тепер знайомимося з кулінарної казкою про те, як звичайний салат з грибами та ковбасою перетворити в оригінальне святкове блюдо.

Необхідні інгредієнти:

  • огірки мариновані – 3 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • твердий сир – 230 г;
  • ковбаса варена (без шпику) – 250 г;
  • печериці консервовані – 300 г;
  • маринований морква – 100 г;
  • майонез (не дуже густий);
  • пучок пір’я цибулі.

Порядок приготування:

  • Відварюємо картоплю «в мундирі» до м’якого стану, використовуючи рекомендації рецепта радянського «Олів’є» з ковбасою. Знімаємо шкірку з остиглих бульб і нарізаємо їх невеликими кубиками.
  • Дрібно шаткуємо огірки, злегка віджимаємо і залишаємо в ситі, щоб стекла зайва рідина. Подрібнюємо сир на середніх клітинках терки.
  • Салат повсякденного призначення отримуємо простим способом: з’єднуємо всі компоненти, заправляємо соусом і прикрашаємо зеленню.

Для оформлення святкової страви трохи «почаклуємо» з смачними компонентами.

  • Встановлюємо на широку тарілку роз’ємну форму, вистилаємо внутрішню частину харчовою плівкою, залишаючи великий запас з двох сторін ємності.
  • На дно посуду викладаємо ніжками вгору мариновані гриби. Густо посипаємо печериці нарубаним пером лука. Слідом розміщуємо шматочки картоплі, вирівнюємо шар ложкою, злегка утрамбовуємо продукт і покриваємо сіточкою майонезу.
  • Далі маємо солоні огірки, а потім і ковбасу. Знову обробляємо компоненти закуски соусом. Продовжуємо оформлення салату морквяним складом, а завершуємо сирної стружкою.
  • Відправляємо страву на годину в холодильник, після чого накриваємо форму плоскою тарілкою і притримуючи кінці звисає плівки, перевертаємо посуд, звільняючи закуску з мимовільного «полону».

Кулінарне диво сталося! Апетитні капелюшки грибів опинилися на імпровізованій галявині з зеленого цибулі, немов висадженого на яскравих шарах апетитною закуски.

Салат з копченою ковбасою і кукурудзою

Якщо і існує простий спосіб отримання смачного і дуже легкого закусочного салату, то краще представленого варіанта придумати просто неможливо.

Дивіться також:  Салат дамський каприз – 9 рецептів приготування

Перелік продуктів:

  • свіжі невеликі огірки – 3 шт.;
  • сир (тверді сорти) – 250 г;
  • ковбаса копчена – 250 г;
  • якісний майонез;
  • банку консервованої кукурудзи;
  • улюблена зелень в необмежених кількостях.

Спосіб приготування:

  • Нарізаємо соломкою ковбасу. Заздалегідь помиті огірки шаткуємо кубиками. З’єднуємо компоненти красивою посуді і додаємо зерна консервованої кукурудзи.
  • Приправляємо блюдо перцем і сіллю, посипаємо свіжою зеленню, змішуємо продукти зі свіжим майонезом.

Якщо попередньо відварити червону або білу квасолю, приготований салат з копченою ковбасою і кукурудзою стане більш ситним і поживним.

Рецепт з мисливськими ковбасками

Особливість представленого страви полягає у використанні м’ясного інгредієнта з дивовижним копчено-пряним смаком, надає закуски неповторну вишукану пікантність.

Набір продуктів:

  • різнокольорові плоди солодких перців – 3 шт.;
  • огірки – 3 шт.;
  • мисливські ковбаски – 200 г;
  • цибулина;
  • яйця, зварені круто, – 2 шт.;
  • якісний майонез – 100 г;
  • кукурудза консервована – 150 г;
  • гірчиця французька – 30 г;
  • сіль, перець, зелень.

Процес приготування:

  • Овочі добре миємо. Огірки очищаємо від шкірки, а м’якоть нарізаємо маленькими кубиками. Перці звільняємо від насіння, обполіскуємо і шаткуємо в такій же формі. Цибуля ділимо на колечка, дрібно кришимо яйця.
  • Поміщаємо продукти в обраний салатник, додаємо подрібнені на круглі часточки ковбаски і консервовану кукурудзу.
  • З’єднуємо французьку гірчицю з майонезним соусом, сіллю і перцем і приправляємо закуску отриманою сумішшю. Добре перемішуємо склад і подаємо красивою посуді.

Рецепт з мисливськими ковбасками має великий кулінарний потенціал. Закуску можна доповнити вареними овочами, сирами, різними м’ясними компонентами, різноманітними спеціями і ароматними заправками.

Закуска «Ніжність» з капустою

Тепер спробуємо на смак ще один апетитний салат, та не простий, а самий ніжний, соковитий і ароматний.

Необхідні компоненти:

  • білокачанна капуста – 400 г;
  • зубки часнику – 2 шт.;
  • ковбаса сиров’ялена – 200 г;
  • майонез – 120 г;
  • петрушка, кріп.

Порядок приготування:

  • Для отримання смачної закуски вибираємо свіжу, обов’язково соковиту капусту. Шаткуємо частину качана у вигляді дрібної соломки, приправляємо невеликою кількістю солі і злегка перетираємо руками.
  • Нарізаємо в’ялену ковбасу, повторюючи форму підготовленого овоча.
  • Подрібнюємо очищені від лушпиння зубки часнику, додаємо листя петрушки.
  • Викладаємо підготовлені інгредієнти в чашу, присмачую страва свіжим майонезом, приправляємо запашним перцем і добре все перемішуємо.

Мріємо побалувати себе самим делікатним за смаком і ароматом стравою? Неодмінно готуємо закуску «Ніжність» з капустою і ковбасою.

Сирний салат з ковбасою

Склад інгредієнтів:

  • перо цибулі – ½ пучка;
  • огірки (солоні або мариновані) – 2 шт.;
  • сметана – 30 г;
  • ковбаса варена – 100 г;
  • сир плавлений – 100 г;
  • перець, сіль, свіжа зелень.

Приготування салату:

  • Дрібно ріжемо сир, змішуємо зі сметаною і ретельно розтираємо складу.
  • Ковбасу і огірки шаткуємо кубиками, додаємо в сирну масу.
  • Приправляємо продукти перцем і сіллю, посипаємо зеленню, добре все перемішуємо і подаємо у витончених сервірувальних вазах на ніжках.

Цей дуже простий рецепт закуски можна коригувати, керуючись особистими поглядами на досконалість смаку і змісту приготованого блюда.

Салат з Кириешки і ковбасою

Легка закуска з додаванням апетитних сухариків вражає дивно пікантними відтінками смаку і оригінальністю зовнішнього оформлення.

Перелік інгредієнтів:

  • яйця – 3 шт.;
  • мариновані корнішони – 10 шт.;
  • ковбаса (варена або копчена) – 200 г;
  • кукурудза консервована – 50 г;
  • майонез – 30 г;
  • сухарики;
  • пучок пір’я цибулі, сіль, перець.

Особливості приготування:

  • Охолоджуємо відварені круто яйця, очищаємо, нарізаємо у вигляді кубиків і відправляємо в зручну посуд. Сюди ж кладемо дрібно порізану ковбасу.
  • Додаємо нарізані слайсами хрусткі огірки, витягнуту з маринаду кукурудзу, нарізане перо цибулі та іншу улюблену зелень.
  • Приєднуємо до продуктів апетитні сухарики, солимо і перчимо страву.
  • Для смачної заправки краще використовувати майонез домашнього виготовлення. Для цього поміщаємо в склянку міксера яйце, соняшникова або оливкова олія (150 мл), по ½ ч. л. солі, цукру і гірчиці. Ретельно збиваємо суміш, вливаємо ложку столового оцту і акуратно розмішуємо складу.

Заправляємо салат з «Кириешки» і ковбасою ароматним соусом і запрошуємо сім’ю на смачну дегустацію!

Простий варіант з овочами

Поживний салат з ковбасою, доповнений свіжими, маринованими або замороженими овочами, можна використовувати як гарнір або самостійного блюда.

Перелік продуктів:

  • ковбаса «Докторська» – 250 м;
  • зварені круто яйця – 5 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • банку горошку;
  • свіжі огірки – 3 шт.;
  • майонез;
  • морква – 2 шт.;
  • сіль, перець, зелень.

Поетапне приготування:

  • Відварюємо коренеплоди, очищаємо і шаткуємо невеликими кубиками або брусочками.
  • Чисті огірки подрібнюємо аналогічним способом, дрібно кришимо яйця. Викладаємо всі компоненти страви в зручну посуд. Приступаючи до нарізки ковбаси, маємо на увазі, що цей продукт не піддається тепловій обробці, тому спочатку має бути виключно свіжим та якісним.
  • Поділяємо ковбасний виріб на тонкі пласти, потім нарізаємо на невеликі кубики. Відправляємо нарізку разом з маринованою горошком і нарубаною зеленню в загальну посуд.
Дивіться також:  Салат ” Гранатовий браслет – класичний рецепт і 6 варіантів приготування

Солимо і перчимо блюдо, поливаємо свіжим майонезом. Подаємо на стіл після годинного настоювання в холодильнику.

Яскравий салат «Веселка»

Чудові образи і явища природи завжди знаходили відображення у кулінарних шедеврах. Яскравий салат «Веселка» – того чудовий приклад.

Необхідні компоненти:

  • ковбаса – 350 г;
  • пачка чіпсів;
  • огірки і томати – по 2 шт.;
  • банку солодкої консервованої кукурудзи;
  • майонез – 200 г;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізану соломкою ковбасу викладаємо на широке блюдо, оформляючи у вигляді двох невеликих гірок. Робимо це таким чином, щоб «височини» опинилися навпроти один одного.
  • Помідори розрізаємо на тонкі скибочки і поміщаємо їх паралельно ковбасних елементів салату. Вільні місця, ще не зайняті продуктами, заповнюємо консервованою кукурудзою.
  • Межі розміщених інгредієнтів виділяємо смужками майонезу. Центр нашій розкішній «композиції» прикрашаємо чіпсами.

Яскравий салат «Веселка» заслужив свою назву, адже в його оформленні задіяні всі кольори чарівного небесного «мосту».

Ситна закуска з картоплі

Список інгредієнтів:

  • майонез – 20 г;
  • перо цибулі – елемент прикраси;
  • ковбаса варена – 100 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • картопля – 2 шт.;
  • солодка морква по-корейськи – 100 г;
  • перець, сіль.

Метод приготування:

  • Відварюємо картоплю «в мундирі», очистити остиглі бульби, дрібно натираємо і залишаємо в тарілці. Додаємо стружку подрібненого сиру і приправляємо продукти майонезом. Ретельно розмішуємо склад до отримання однорідної маси.
  • Встановлюємо кулінарне кільце в середині плоского страви і поміщаємо всередину дрібно нарізану ковбасу. Навколо металевого обідка викладаємо акуратний шар із суміші картоплі і сиру.
  • Обережно витягуємо кулінарний інструмент з продуктів, відправляємо страву на 2 хвилини в мікрохвильову піч.
  • Дістаємо салат з печі, прикрашаємо морквою по-корейськи, обрамляючи нею картопляний шар.

Апетитна закуска придбала ефектну «зовнішність» і чудовий смак.

Святковий листковий салат з ковбасою

Необхідні продукти:

  • крабові палички – 150 г;
  • якісний майонез – 120 г;
  • ковбаса (варена або копчена) – 150 г;
  • огірки свіжі – 2 шт.;
  • цукрова кукурудза в банку – 150 г;
  • цибуля-ріпка;
  • яйця – 3 шт.;
  • пучок пір’я цибулі.

Приготування закуски:

  • Шаткуємо соломкою огірки і варену ковбасу. Звільняємо крабовий продукт від упаковки, промокаємо серветками і нарізаємо маленькими кубиками. Таким же способом подрібнюємо невелику цибулину. Всі компоненти закуски розміщуємо в різний посуд.
  • Формуємо святкове блюдо. Маємо на красивій плоскій тарілці шари підготовлених продуктів, просочуючи кожен ряд майонезним соусом.
  • Першою викладаємо нарізку ковбаси. Вище поміщаємо огірковий складу. Далі висипаємо частина нарубаного зеленого пера і покриваємо його зерном маринованої кукурудзи, шаром крабових паличок і новим поруч накришений яєць.
  • Обрамлялися наше святкове споруда половинками нарізаних кружечками огірків і прикрашаємо блюдо ніжними гілочками зелені.

Ми впоралися зі своїм завданням! Святковий листковий салат з ковбасою – вдале доповнення до інших приготованим закусок.

Салат «Венеція»

Історія романтичного походження назви простий закуски до цього часу оточена таємницею. А ось спосіб приготування салату доступний для всіх.

Необхідні компоненти:

  • якісний сервелат – 200 г;
  • свіжі огірки – 2 шт.;
  • солодка морква, зроблена у корейському варіанті, – 200 г;
  • сир твердий – 200 г;
  • маринована кукурудза – банку;
  • майонез (бажано, оливковий);
  • перець, сіль, зелень.

Спосіб приготування:

  • Поділяємо огірки і ковбасу на тонкі брусочки або шаткуємо соломкою.
  • Корейську моркву робимо самостійно або купуємо в готовому вигляді. До речі, якщо є спеціальна терка і запашна приправа, приготування домашнього продукту займає лічені хвилини.
  • Отже, з’єднуємо в салатниці нарізані інгредієнти, додаємо зерна маринованої кукурудзи, гостру моркву і стружку натертого сиру. Солимо і перчимо блюдо (якщо в цьому є необхідність), заправляємо оливковою майонезом і перемішуємо складу.

Смак салату «Венеція» приємно дивує своєю витонченою пікантністю і раптово виниклим бажанням спробувати ще і ще трохи…

Ми ледь доторкнулися до розкриття всіх таємниць різноманітних закусок і тепер точно знаємо, що кожен салат з ковбасою можна використовувати в якості легкої або ситної їжі, доповнюючи його різними компонентами.