Салат з крабовим м’ясом – 8 рецептів приготування

Рецепти святкових та повсякденних холодних закусок у кулінарному блокноті будь-якої домогосподарки обчислюються десятками, і салат з крабового м’яса обов’язково присутній, в тому чи іншому вигляді, і на святковому столі – в обов’язковому порядку.

Причин такої популярності багато:

  • морепродукти – це завжди делікатес;
  • крабове м’ясо, креветки і всі інші мешканці морів – цінне джерело білка, корисних жирів і вітамінів;
  • третій аргумент – простота приготування салатів.

Постараємося запропонувати цікаві варіанти рецептів з звичного набору продуктів, з новими відтінками смаку.

Рецепт крабового салату з рисом і солоними огірками

Інгредієнти:

  • м’ясо крабове 250 г
  • відварений рис 190 г
  • огірок солоний або маринований 120 г
  • кисло-солодке яблуко 180 г (нетто)
  • консервований горошок зелений 90 г
  • цибуля солодкий, білий 160 г
  • майонез 30% 70 г
  • сік, лимонний 150 мл
  • перець білий, мелений 10 г

Технологія приготування:

  • Промитий довгозернистий, пропарений рис відваріть до готовності в 300 мл води, злегка посоливши його на початку варіння. Промийте, дайте стекти рідини.
  • Яблуко, очистивши від шкірки, наріжте тонкою соломкою. Обов’язково збризніть водою, з’єднаної в рівних частинах з соком лимона, сполученим з невеликою кількістю води, щоб м’якоть не потемніла.
  • Білий цибулю теж наріжте тонкою соломкою і обробіть соком лимона для пікантності. Його можна замінити звичайним ріпчастою цибулею, але довше витримати в лимонному соці, щоб прибрати гостроту і гіркота. Також підійде шніт-цибулю або свіжий зелений.
  • Солоний огірок наріжте соломкою, дайте стекти надлишків розсолу.
  • Крабове м’ясо нарізайте шматочками, з’єднайте з овочами і рисом, зеленим горошком.
  • У майонез додати мелений перець, ложку лимонного соку, перемішайте.
  • Готовий салат перекладіть в салатницю, заправити приготованим соусом.
  • При подачі прикрасити зеленню.

Загрузка...

Рецепт крабового салату з морквою по-корейськи, в азіатському стилі

Інгредієнти:

  • крабові палички 250 г
  • морква по-корейськи 250 г
  • варену картоплю «в мундирі» 180 г
  • яйця курячі 3 шт.
  • цибуля зелена (перо) 120 г
  • кунжут смажений 2 ст. л.
  • легкий майонез 90 г
  • рубаний кріп 20 г

Технологія приготування:

  • Варений очищену картоплю наріжте тонко, соломкою або натріть на спеціальній тертці.
  • Очищені яйця наріжте тонкими часточками, зелений лук — великою соломкою.
  • Морква по-корейськи злегка відіжміть, щоб видалити зайвий сік.
  • Також нарізуйте соломкою крабові палички, зберігаючи однакові розміри і форму нарізки.
  • Підготовлені інгредієнти викладайте шарами в скляну порційний посуд. Поставте салат-коктейль в холодильник на 2-3 години.
  • Подаючи, оформіть часточками яєць, смаженим кунжутом і рубаним кропом.
Спробуйте також:  Салат з печінкою яловичої - 8 рецептів

Салат з крабовим м’ясом, кукурудзою та морепродуктів

Інгредієнти:

  • креветки великі 250 г
  • м’ясо крабове 300 г
  • мідії без стулок 240 г
  • варений рис 150 г
  • огірок свіжий 250 г
  • цукрова кукурудза 250 г
  • майонез легкий (30%) 75 г
  • лимонний сік, листова зелень – за смаком

Технологія приготування:

  • Відваріть рис, мідії та креветки в підсоленій воді, окремо. Для додання аромату морепродуктів, при варінні додайте у воду кріп, розмарин, лавровий лист. Рис варіть до готовності, потім промийте і ретельно злийте воду. Морепродукти варіть протягом 5 хвилин.
  • Огірки наріжте кубиками.
  • Злийте заливку з кукурудзи, промийте водою, дайте добре стекти.
  • Підготовлені інгредієнти перекладайте в порційний посуд шарами.
  • Приготуйте заправку з нежирного майонезу і лимонного соку. За бажанням приправте гострими спеціями і пряною зеленню. Заправляйте салат перед подачею.

Салат з авокадо, з крабовим м’ясом і огірком

Інгредієнти:

  • рис круглий варений-150 г
  • консервовані оливки без кісточок-50 г
  • авокадо 3 шт.
  • сік лимона 80 мл
  • олія нерафінована, рослинна 30 мл
  • консервований тунець натуральний 180 г
  • сіль, чорний мелений перець
  • свіжий огірок 120 г
  • крабові палички-150 г
  • салат кучерявий (листя) 6 шт.

Технологія приготування:

  • Варений розсипчастий рис, підготувавши, з’єднують з оливками, нарізаними тонкими кільцями, м’якоттю тунця і нарізаних свіжих огірків.
  • У готовий салат додають заправку з олії, лимонного соку і перцю. При необхідності додають сіль. Готову масу перемішують.
  • Помиті авокадо розрізають навпіл і видаляють кісточки. Половинки фарширують приготованим салатом і укладають на листя салату.
  • Подають в тарілках, прикрасивши компонентами салату, свіжою зеленню, часточкою лимона.

 

 

 

Салат з крабовим м’ясом і помідорами

Інгредієнти:

  • червоні черрі 200 г
  • авокадо 200 г
  • крабове мясо 350 г
  • перець зелений, салатовий 220 г
  • яйця перепелині варені 10 шт.
  • солодкий цибуля 125 г
  • листовий салат 80 г
  • оливкова олія 70 мл
  • майонез 75 г
  • сіль, перець, цукор – за смаком

Технологія приготування:

  • Наріжте часточками червоні черрі і варені перепелині яйця.
  • Перець і м’ясо крабів наріжте кубиками, розміром 1х1 див.
  • Цибуля маринуйте в кислому розчині, додавши за смаком цукор, сіль і перець. Використовуйте оцет винний, або сік лимона.
  • Заправте блюдо майонезом і оливковою олією в рівних частинах.
  • У високу салатницю викладіть листовий салат по краю, перекладіть готову страву.
Спробуйте також:  Як заквасити капусту, щоб була хрустка

 

Рецепт закусочного святкового салату з кукурудзою, грибами і сиром

Інгредієнти:

  • цибуля 300 г
  • лосось копчений (філе) 350 г
  • картопля варена 300 г
  • кукурудза цукрова (консерви) 200 г
  • крабове м’ясо (або рибні палички) 240 г
  • нежирний майонез-120 г
  • соус темний, соєвий 10 г
  • твердий сир 300 г
  • яйця 4 шт.
  • свіжий огірок 170 г
  • печериці, консервовані 220 г
  • лимон 1⁄2 шт.
  • ікра червона 75 г

Технологія приготування:

  • Картопля, мариновані гриби, яйця, огірок і м’ясо крабів наріжте дрібно, кубиками.
  • Злийте заливку з банки з консервованою кукурудзою. Підготовлену кукурудзу з’єднайте з нарізаними компонентами салату.
  • До майонезу додайте соєвий соус. За бажанням додайте сік лимона або оцет, гострий перець. Заправте салатну масу.
  • Подрібніть цибуля зелена, полийте соком лимона.
  • Філе лосося наріжте тонкими пластинками.
  • Сир подрібніть за допомогою терки, і приготуйте сирні кошики. Як їх зробити, дивіться на відео нижче.
  • Збирайте святкову закуску: на плоске блюдо покладіть цибулю тонким шаром, прикрасьте горошинами червоної ікри, рівномірно розподіливши по поверхні. У кожну сирну кошик покладіть пластинку з філе лосося, наповніть салатом.
  • Блюдо і сирні кошики прикрасьте часточками лимона і зеленню.
    Кошики, наповнені салатом можна подавати на окремих тарілках, оформивши їх відповідно.

Салат-коктейль з креветками «Дари моря»

Інгредієнти:

  • кальмари варені (філе) 200 г
  • броколі 300 г
  • яйця-5 шт.
  • великі креветки 6 шт.
  • ропні сир 150 г
  • палички крабові 250 г
  • черрі червоні 10 шт.
  • маслини дрібні, без кісточок 10 шт.
  • майонез-120 г
  • цибуля ріпчаста, маринований 120 г
  • темний соєвий соус 2 ч. л.
  • винний оцет 70 мл
  • гострий перець, мелений – за смаком
  • олія оливкова 40 мл
  • салат, базилік червоний – для оформлення

Технологія приготування:

  • Відваріть брокколі, яйця, тушки очищених кальмарів і креветки в підсоленій воді окремо, приправивши сіллю і спеціями. Охолодіть.
  • Філе варених кальмарів наріжте тонкими кільцями. Покладіть в ємність, заправте сумішшю з соусу, винного оцту, оливкового масла. Витримайте 4-5 годин у холодильнику, щільно закривши ємність. Можна залишити на ніч.
  • Черрі, суцвіття брокколі і варені яйця нарізуйте часточками. Маслини наріжте поперек, кільцями, сир – великими кубиками, цибулю нарізайте тонкою соломкою і маринуйте.
  • Поріжте Тонкими кружечками крабові палички. Очищені креветки залиште цілими, по одній на кожну порцію.
  • Листя салату і базиліка помийте, струсіть воду і порвіть великими частинами.
  • Салат подається порційно, тому підберіть сервірувальний посуд і укладайте компоненти частинами, в рівних кількостях, в наступному порядку: на «зелену подушку» з листя салату і базиліка укладіть по краю часточки помідорів і яєць, по колу, потім – кружечки маслин і кубики сиру, кільця кальмарів, часточки брокколі, крабові палички. Викладайте салат гіркою, яку зверху прикрашають креветкою.
  • Полийте майонезом, з’єднавши його з винним оцтом і соєвим соусом, додавши трохи гостроти.
Спробуйте також:  Салат «Обжорка» з куркою - 7 рецептів приготування

Королівський салат з апельсином і крабовими паличками

Інгредієнти:

  • цукрова кукурудза 300 г
  • апельсини 200 г
  • рибні палички 250 г
  • цибуля (зелене перо) 200 г
  • яйця-5 шт.
  • огірок (свіжий або маринований) 150 г
  • майонез салатний 90 г
  • кріп 70 г

Технологія приготування:

  • Відваріть яйця. Апельсини очистіть, звільнивши часточки від мембран. Підготуйте кукурудзу, промивши е і давши стекти рідини.
  • Яйця і крабові палички нарізуйте кубиками середнього розміру. Огірки і апельсини – великими кубиками. Нарубаєте зелену цибулю і свіжі листя кропу.
  • З’єднайте компоненти салату в глибокій ємності, заправте майонезом і перемішайте не раніше, ніж за 10-15 хвилин до подачі.

Принадність салатів полягає в тому, що їх можна готувати з чого завгодно і коли завгодно, керуючись своїм настроєм і смаком. Але не забувайте при цьому про головні принципи приготування і подачі.

Про майонезі та інших заправках для салатів

Головна помилка домогосподарок у приготуванні салатів – невиправдане достаток майонезу. Особливо він перебиває смак страви в листкових салатах. Ніколи не забувайте, що призначення будь-якого соусу або заправки полягає в тому, щоб підкреслити смак страви, а не втопити салат в майонезі. До того ж, коли на столі стоїть 4-5 салатів, заправлених майонезом, стає нудно, не кажучи про те, що це – не корисно!

До салату з крабового м’яса майонез підходить далеко не завжди. Рибні закуски чудово поєднуються з лимонним соком, горіховим, гірчичним або оливковою олією, легкої гостротою і пікантним смаком пряних трав і спецій.

Рада!

У використанні заправок намагайтеся дотримуватися стилю: не об’єднуйте традиційні продукти і смаки середземноморської та азіатської кухні в одній салатниці.