Салати з крабових паличок — 8 простих рецептів ніжних і смачних салатів

Крабові палички часто використовують при виготовленні різноманітних холодних страв. Цей недорогий продукт відрізняється яскравими смаковими якостями і не вимагає попередньої підготовки. Розглянемо 8 рецептів ніжного салату з крабовими паличками.

Ніжний салат з крабових паличок і кукурудзою

Це найпоширеніший спосіб приготування салату з крабовими паличками.

Необхідно взяти складові:

  • пачку крабових паличок;
  • кілька яєць;
  • банку солодкої кукурудзи;
  • довгозернистий рис;
  • трохи майонезного соусу.

Робимо простий салат з крабових паличок:

  • Варимо рисові зерна, переміщаємо в друшляк, промиваємо і даємо обсохнути.
  • Робимо на тертці «стружку» з яєць, ріжемо палички, виливаємо маринад з банки з кукурудзяними зернами.
  • Змішуємо підготовлені складові, кладемо сіль і соус.

Для додання яскравого смаку можна покласти в блюдо подрібнені гілочки кропу або дрібно нарізаний зелений лук.

Салат з крабових паличок з сиром покроково

Незвичайною вийде закуска, де відварна курятина і опеньки поєднуються з крабовими паличками і сиром.

Для готування беруть продукти:

  • пачка крабових паличок;
  • курятину;
  • консервовані гриби;
  • кілька яєць;
  • упаковку плавленого сиру;
  • цибулину;
  • трохи зелені;
  • майонез або сметану.

Готуємо страву з крабовими паличками, курятиною, опеньками і сиром:

  • Подрібнюємо яйця, курятину, палички, цибулиння голівку і зелень ріжемо плавлений сирок кубиками.
  • Зливаємо сік з консервованих грибів, при необхідності промиваємо.
  • Складаємо компоненти в салатник, солимо, кладемо майонез або сметану, перемішуємо.

На замітку. Можна приготувати салат і по-іншому. Варене куряче філе замінити копченою свининою, а замість маринованих грибів взяти свіжі та перед закладкою в блюдо обсмажити їх з нарізаною цибулею, а потім остудити.

Крабова закуска з яблуками

Легким і ніжним вийде блюдо з крабовими паличками і яблуком.

Потрібно придбати такі продукти:

  • упаковку крабових паличок;
  • 3-5 кисло-солодких яблук;
  • кілька огірків;
  • білокачанну капусту;
  • трохи кропу;
  • лимон;
  • майонезний соус невисокої жирності.

Готуємо салат:

  • Подрібнюємо палички і огірки.
  • Дрібно шаткуємо зелень кропу і тонко рубаємо білокачанну капусту.
  • Трьом яблука, вичавлюємо сік з лимона.
  • Складаємо підготовлену нарізку в салатницю, поливаємо соком цитруса, кладемо сіль і соус.

Увага! Готувати салат потрібно невеликими порціями, так, щоб він відразу був з’їдений, оскільки подрібнені свіжі огірки швидко псуються.

Салат з крабових паличок «Ніжність»

Існує чимала кількість варіантів приготування листкового салату «Ніжність», кожна господиня робить його по-своєму. Розглянемо одне з блюд.

Для його створення знадобляться наступні продукти:

  • упаковка крабових паличок;
  • копчена курятина;
  • цибулина;
  • картопля;
  • 1-2 моркви;
  • шматок щільного сиру;
  • кілька яєць;
  • трохи майонезу

Як зробити салат «Ніжність»:

  • Варимо яйця, картоплю і моркву, остуджуємо і трьом на тертці.
  • Розбираємо курятину, палички дрібно ріжемо, шаткуємо півкільцями цибулину і робимо з сиру «крихітку».
  • Укладаємо складові в наступному порядку: копчена курятина, картопля, морква, цибулина нарізка, палички, яйця. Кожен шар потрібно змастити соусом і підсолити.
  • Посипаємо блюдо сирної крихтою і прибираємо в холод.

 

Перед подачею можна декорувати закуску гілочками зелені, оливками або маслинами без кісточок.

Загрузка...

Готуємо з помідорами

Крабовий салат виходить насиченим і соковитим, якщо покласти в нього морепродукти і свіжі помідори.

Для такої страви потрібні наступні складові:

  • упаковка крабових паличок;
  • консервовані креветки;
  • білокачанна або пекінська капуста;
  • солодка кукурудза;
  • помідори;
  • зелена цибуля;
  • майонезний соус або сметана.

Як готувати салат з крабових паличок з морепродуктів і помідорами:

  • Шаткуємо тонкими смужками білокачанну капусту або «пекинку», подрібнюємо зелений лук.
  • Ріжемо крабові палички і помідори так, як зручно.
  • Звільняємо від соку консервовані креветки і солодку кукурудзу.
  • Складаємо складають у глибокий посуд, солимо, заправляємо майонезом або сметаною, обережно перемішуємо.

Увага! Закуска не зможе довго зберігатися, тому готувати і заправляти її потрібно перед тим, як подати до столу.

З пекінською капустою

З пекінською капустою і крабовими паличками можна зробити смачний салат для повсякденної або святкової вечері.

Потрібно взяти складові:

  • упаковку крабових паличок;
  • пекінську капусту;
  • банку горошку;
  • кілька яєць;
  • огірки;
  • зелень цибулі;
  • гілочки кропу;
  • майонез або сметану.

Робимо крабовий салат з пекінської капустою:

  • Нарізаємо тонкими смужками основний компонент і огірки.
  • Подрібнюємо палички, яйця, цибульні пір’я і зелень.
  • Складаємо нарізку в глибоку посуд, кладемо зелений горошок.

Залишиться страва тільки підсолити і заправити майонезом або сметаною.

Ніжний салат з олією і крабовими паличками

Для крабового салату необов’язково використовувати в якості соусу майонез або сметану. Можна заправити страву сумішшю оливкової олії і лимонного соку.

Для готування потрібні компоненти:

  • пучок салатних листків;
  • пачка крабових паличок;
  • огірки;
  • помідори;
  • бринза або будь-який м’який сир;
  • оливки або маслини без кісточок;
  • лимон;
  • оливкова олія;
  • сіль.

Як зробити салат з олійно-лимонною заправкою:

  • Промиваємо салатні листя, стряхиваем воду і розкладаємо для просушування.
  • Робимо на тертці крабову «стружку», нарізаємо кубиками бринзу або інший сир.
  • Шаткуємо скибочками овочі, оливки або маслини розрізаємо навпіл поперек плода.
  • Рвемо руками або подрібнюємо за допомогою ножа підсохлі салатні листя.
  • Розчиняємо необхідну кількість солі в цитрусовому соку, а потім додаємо до цієї суміші масло і розмішуємо до однорідності.
  • Складаємо в глибокий посуд листя салату, палички, сирну і овочеву нарізку і оливки, тонкою цівкою наливаємо «заправку» і обережно розмішуємо.

На замітку. Страва буде більш ароматним і апетитним, якщо покласти в нього дрібно нарізаний свіжий базилік.

Салат з крабових паличок з грибами

Це ще один варіант листкового страви, яке стане «родзинкою» застілля.

Для приготування знадобляться продукти:

  • копчене або відварне м’ясо (дозволено брати птицю);
  • свіжі гриби;
  • ріпчаста цибуля;
  • жменя чорносливу;
  • кілька яєць;
  • крабові палички;
  • трохи майонезного соусу.

Як готувати крабовий салат з грибами:

  • Робимо на тертці «стружку» з яєць і паличок.
  • Обсмажуємо подрібнені гриби з цибулевої нарізкою.
  • Розбираємо м’ясо на волокна, нарізаємо розмочений у воді чорнослив, змішуємо, додавши трохи майонезу, розподіляємо на дно салатниці.
  • Поверх м’ясного шару укладаємо підсмажені з цибулею гриби, змащуємо майонезом, зверху насипаємо терті яйця, підсолюємо і наносимо тонкий шар соусу.
  • Присипаємо верхівку салату подрібненими крабовими паличками і відправляємо блюдо в холодильник.

Перед подачею салату потрібно настоятися не менше години, після чого можна діставати, прикрасивши за власним смаком.

Наведені рецепти дозволяється видозмінювати, доповнюючи різноманітними інгредієнтами. Перевага крабових паличок полягає в тому, що вони поєднуються з більшістю продуктів, і страви на їх основі завжди виходять смачними.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...