Салат з креветками – 10 рецептів приготування різних салатів

Салат з креветками можна приготувати на романтичну вечерю або для святкового столу. Кілька найбільш цікавих, простих і смачних рецептів наведені нижче.

Салат з креветками та авокадо

Салат з креветками та авокадо, мабуть, один з найпопулярніших варіантів поєднання продуктів.

З розрахунку на дві порції візьміть таку кількість продуктів:

  • креветки очищені — 30-50 гр;
  • авокадо — 1;
  • томати черрі — 6;
  • салат Романо — пучок;
  • свіжа зелень — 2-3 гілочки;
  • часникові зубочки — 1;
  • лимонний сік — 1 стіл. л.;
  • перець мелений — пара пучок;
  • олів. масло — 3 стіл. л.

Першим ділом готуємо смачну домашню заправку для салату — з’єднуємо дрібно нарізану вимиту і просушену зелень, роздавлений/тертий часник, перець, сік і масло. Гарненько перемішуємо.

У підсоленій воді відварюємо креветки.

Далі у миску для салату вручну рвемо салатні листочки, викладаємо нарізані невеликими кубиками авокадо, черрі, готові креветки. Все заправляємо підготовленої заправкою і перемішуємо.

Для подачі салат можна прикрасити свіжою зеленню або тертим твердим сиром.

На замітку. Креветки завжди опускаються в киплячу воду. Як тільки вода знову закипить, засікаємо час приготування: маленьким креветкам достатньо 2-3 хвилини, середньою — 5 хвилин, великих — 8-10 хвилин.

Рецепт приготування з руколою

Цікавий і оригінальний салат з руколою і креветками:

  • тигрові креветки — 10 одиниць;
  • рукола — 80 гр;
  • авокадо — 200 гр;
  • Пармезан — 60 гр;
  • томати черрі — 80 гр;
  • кедрові горішки — 10 гр;
  • квітковий мед — 20 гр;
  • лайм — 1;
  • соєвий соус — 10 гр;
  • бальзамічний крем — 10 гр;
  • оливкова олія — 35 мл;
  • сіль, перець мовляв.

Приготування починаємо з заправки: з’єднуємо масло, свіжовичавлений лаймовий сік, мед, соус і крем. За бажанням можна подрібнити цедру лайма і також додати в заправку. Все перемішуємо і залишаємо трохи, поки буде готуватися сам салат.

Рукколу миємо й сушимо. Авокадо також моєму, знімаємо з нього шкірку і ріжемо середніми кубиками. Томати обполіскуємо і ріжемо половинками. Сир робимо на тоненькі пластинки.

На сковороді розігріваємо олію. Поки вона гріється, промиваємо креветки. Опускаємо креветки в масло, додаємо трохи солі і перцю, обсмажуємо 5-6 хвилин.

Збираємо салат: листочки рукколи викладаємо на дно салатника, поверх йдуть креветки, сир. По краях розкладаємо черрі. Всі поливаємо заправкою, посипаємо горішками. Можна подавати до столу.

Теплий салат з сочевицею і креветками

На 5 порцій знадобиться:

  • сочевиця — 250 гр;
  • селера — стебло;
  • цибуля і морква — по 1 одиниці;
  • часникові зубки — 2;
  • вода — 3 скл.;
  • зелень чебрецю — 25 гр;
  • зелень петрушки — кілька гілочок;
  • креветки великі — 16 шт.;
  • олів. масло;
  • оцет бальзамічний;
  • діжонська гірчиця — 2 ч. л.;
  • сіль і перець.
Дивіться також:  Капуста Провансаль — 9 рецептів приготування

Ретельно промиваємо крупу до тих пір, поки що стікає вода не стане прозорою. Викладаємо її в каструльку і ставимо варитися. Воду не забуваємо підсолити. Після закипання води вогонь потрібно поставити на мінімум, прикрити кришкою і готувати близько півгодини.

Поки крупа вариться, підготуємо моркву з цибулею: помити, почистити, нашаткувати як на супову засмажку. Обсмажуємо в олії, додавши тертий часник і пару цілих гілочок чебрецю. Після смаження чебрець потрібно вийняти і викинути. Інші гілочки дрібно нарізаємо.

В окрему миску викладаємо промиті креветки, нарізаний чебрець, поливаємо ложечкою масла і оцтом. Залишаємо трохи промаринуватися, періодично помішуючи — знадобиться близько чверті години. Потім у сковороді розігріваємо трохи олії і викладаємо в нього креветки, разом з маринадом. Обсмажуємо хвилин п’ять-сім.

В глибокий салатник викладаємо креветки, сочевицю, нарізану петрушку. Додаємо в якості заправки залишки масла, оцет, гірчицю, трохи солі. Все перемішуємо, прикрашаємо свіжою зеленню. Можна в якості прикраси використовувати креветки.

З додаванням помело

  • 300 гр креветок;
  • м’якоть очищеного невеликого помело;
  • морква свіжа;
  • солодкий перець;
  • по 2 стіл. л. соку апельсина, масла кунжуту, розтертого арахісу;
  • 1 стіл. л. масла виноградних кісточок;
  • чверть чайн. л. перцю чилі.

У виноградному маслі обсмажуємо креветки протягом декількох хвилин.

Морквину тремо, перець ріжемо тонкою соломкою, помело ламаємо на не дуже великі шматки, все перемішуємо. Сік, чилі і кунж. масло перемішуємо. Овочі та цитрус з’єднуємо з креветками і заправляємо соусом.

Салат «Царський» з червоною ікрою, креветками і крабовими паличками

  • креветки очищені — 300 гр;
  • крабові палички — 250 гр;
  • кальмари — 300 гр;
  • ікра — 50-70 гр;
  • сир твердий — 100 гр;
  • часник — 1 зубочек;
  • майонез — 200 гр.

Спочатку готуємо кальмари: обдаємо окропом, чистимо від шкірки і нутрощів, відварюються в підсоленому окропі 2-4 хвилини. Далі їх треба обдати окропом і нарізати соломкою.

Підготовлені креветки: ополіскують, відварюються в окропі 8-10 хвилин.

Тим часом палички ріжемо тонкими смужками, сир крупно трьом, часник продавлюємо пресом. Всі компоненти з’єднуємо в глибокому салатнику, додаємо ікру і заправляємо майонезом.

Цезар з креветками

Цезар з креветками — цікавий варіант всім відомого салату «Цезар» на основі морепродуктів.

Дивіться також:  Салат Мімоза – 7 класичних рецептів

Для приготування страви на дві порції необхідні наступні продукти:

  • салатні листя — 1 пучок;
  • сир Пармезан — 40-50 гр;
  • великі креветки — 10 одиниць;
  • мед травневий — 1 ст. л.;
  • лимонний сік — 1,5 ч. л.;
  • олів. олія — 1 ст. л. для маринаду і трохи для смаження;
  • сіль — пара пучок;
  • перець;
  • салатні сухарики з часником — 30 гр;
  • заправка для салату «Цезар».

В першу чергу моєму і маринуємо креветки в солі, перці, олії та меді. Для маринування знадобиться півгодини.

У сковороді розігріти олію і обсмажити тушки креветок з кожного боку за 3-5 хвилин. Готовність визначається по прозорості м’яса — чим воно біліше, тим краще креветка прожарена, тобто сирі і прозорі тушки повинні стати матовими.

Салат гарненько змити, підсушити, вручну нарвати на невеликі шматочки і скласти в салатник. Трохи заправити готовим соусом «Цезар» і перемішати. Зверху посипати сухарі, потім тертий сир і останніми — креветки. Все полити соусом і відразу подавати до столу.

На замітку. Щоб салатні листочки були більш хрусткими і виглядали максимально свіжо, за годину до приготування замочіть їх у холодній воді.

Салат «Морський коктейль»

  • креветки — 300 гр;
  • кальмари — 250 гр;
  • червона ікра — 140 гр;
  • яйця — 5 одиниць;
  • майонез;
  • кріп, петрушка, маслини — для оформлення страви.

Як і раніше, готуємо креветки, сполоснувши їх у воді і відваривши до готовності в підсоленій воді з травами.

Яйця також відварюємо до готовності — 5-6 хвилин після закипання води.

Кальмари можна використовувати консервовані або свіжі. У першому випадку з них просто зливають розсіл і ріжуть соломкою, у другому — відварюють в окропі протягом 3-4 хвилин, потім охолоджують, ріжуть соломкою.

Салатик збирається шарами: соломка з кальмарів, терті жовтки, шар майонезу, половина підготовлених креветок, терті білки, шар майонезу, рівномірний шар ікри. Навколо салату розкласти залишилися хвостики креветок, прикрасити маслинками і зеленню.

Рекомендується дати салату просочитися близько години в холодильній камері.

Картопляний салат з креветками

  • картопля — 4 одиниці;
  • яйця — 2 великих;
  • середні або великі креветки — 300-350 гр;
  • каперси — пара стіл. л.;
  • пера молодої цибулі;
  • оливки. масло — пара стіл. л.;
  • сік лимона — третину склянки;
  • легкий майонез — половина склянки;
  • сіль і перець.

Картоплю і яйця відварюємо до готовності, охолоджуємо і чистимо. Креветки відварюємо до готовності і охолодити, якщо були куплені неочищені — чистимо. Каперси і цибулю дрібно ріжемо. Яйця і картоплю нарізаємо шматочками, ріжемо кубиком, меншим за розміром в два рази від очищених креветок.

Дивіться також:  Капуста Провансаль швидкого приготування – 6 рецептів

Майонез, олія і сік перемішати. З’єднати всі підготовлені продукти і заправити соусом.

На замітку. Салатик буде виглядати акуратніше, якщо використати середні або маленькі. А кілька великих використовувати для прикраси.

З помідорами та болгарським перцем

З розрахунку на дві порції знадобиться наступне кількість продуктів:

  • салатні листя — пучок;
  • великі креветки очищені — 10 одиниць;
  • томат м’ясистий середній — 1 одиниця;
  • зелений солодкий перець;
  • яйце — 1 одиниця;
  • олія оливки. — 100 мл;
  • борошно — пара стіл. л.;
  • кайенский і чорний мелені перці — по щіпці;
  • морська сіль — чверть чайн. л.

Оригінальну заправку для салату можна приготувати з:

  • 3-х маринов. корнішонів;
  • половинки черв. лука;
  • половинки плоду лимона;
  • пари стіл. л. домашнього або нежирного магазинного майонезу;
  • чайн. ложки французької гірчиці;
  • чверті чайн. л. соусу чілі;
  • щіпки солі.

Покроковий процес підготовки продуктів для салату:

  • Креветки заздалегідь розморозити при кімнатній температурі, ретельно змити.
  • Збити яйце і пару ложок води, до отримання однорідної рідини. Додати перець і сіль, знову перемішати.
  • Тушки креветок добре вмочити в яйце, потім трохи обваляти в борошні і обсмажити в розпеченому маслі з двох сторін.
  • Помити всі овочі, почистити. З перцю видалити насіння.
  • Перець нарізати не дуже великим кубиком, томат нарізати аналогічно.
  • Салатні листочки можна нарвати руками або не крупно нарізати.
  • З’єднати нарізані овочі і обсмажені креветки в салатнику. Кілька креветок залишити для прикраси.
  • Приготування заправки:

  • Цибулю почистити і дуже дрібно нарізати. Те ж зробити з огірочками.
  • Змішати цибулька, огірочки з рештою складовими соусу.
  • Заправити соусом салат і перемішати. Прикрасити рештою креветками і можна трохи присипати подрібненою зеленню. Відразу подавати до столу.
  • Легкий салат «Ніжність» з ананасом

    З розрахунку на 2 порції потрібно взяти:

    • 400 гр печериць;
    • 3 варених курячих яйця;
    • 130 гр очищених гармат креветок;
    • 130 гр консервованого ананаса;
    • 80 гр пармезану;
    • 200 гр майонезу;
    • 50 гр пост. раф. масла.

    Печериці промиємо, при необхідності чистимо. Ріжемо тонкими скибочками і обсмажуємо в олії до практично повного вирощування рідини. Креветки відварюємо в киплячій підсоленій воді. Яйце відварюємо до готовності.

    Салат викладається шарами: грибочки, крупно наберіть яйце, креветки, шматочки анонсів. Всі шари покриває майонезом. Останній шар — тертий пармезан. Його не потрібно змащувати майонезом. Даємо спробувати протягом півгодини.