Салат з креветками – 10 рецептів приготування різних салатів

Салат з креветками можна приготувати на романтичну вечерю або для святкового столу. Кілька найбільш цікавих, простих і смачних рецептів наведені нижче.

Салат з креветками та авокадо

Салат з креветками та авокадо, мабуть, один з найпопулярніших варіантів поєднання продуктів.

З розрахунку на дві порції візьміть таку кількість продуктів:

  • креветки очищені — 30-50 гр;
  • авокадо — 1;
  • томати черрі — 6;
  • салат Романо — пучок;
  • свіжа зелень — 2-3 гілочки;
  • часникові зубочки — 1;
  • лимонний сік — 1 стіл. л.;
  • перець мелений — пара пучок;
  • олів. масло — 3 стіл. л.

Першим ділом готуємо смачну домашню заправку для салату — з’єднуємо дрібно нарізану вимиту і просушену зелень, роздавлений/тертий часник, перець, сік і масло. Гарненько перемішуємо.

У підсоленій воді відварюємо креветки.

Далі у миску для салату вручну рвемо салатні листочки, викладаємо нарізані невеликими кубиками авокадо, черрі, готові креветки. Все заправляємо підготовленої заправкою і перемішуємо.

Для подачі салат можна прикрасити свіжою зеленню або тертим твердим сиром.

На замітку. Креветки завжди опускаються в киплячу воду. Як тільки вода знову закипить, засікаємо час приготування: маленьким креветкам достатньо 2-3 хвилини, середньою — 5 хвилин, великих — 8-10 хвилин.