Салат з креветками і крабовими паличками – 7 смачних рецептів

Сьогодні салат з креветками і крабовими паличками вважається найпопулярнішим блюдом. Правда, враховуючи вартість деяких інгредієнтів, його не можна віднести до бюджетних або повсякденним варіантами. Такий салат зазвичай готують на свята або з яких-небудь особливих випадках. Зробити його можна різними способами. Все буде залежати від того, які саме компоненти господиня захоче включити до складу страви.

Салат з креветками, крабовими паличками і помідорами

На думку фахівців, морепродукти чудово поєднуються з соковитими овочами. Саме тому в салаті з креветками і крабовими паличками відмінно поєднуються, наприклад, свіжі помідори. Варіантів тут може бути багато.

До складу входять:

  • 150 грам крабових паличок;
  • 250 грам заморожених креветок;
  • помідор;
  • 1 стручок солодкого перцю;
  • сіль;
  • ½ Головки червоної цибулі;
  • перець мелений;
  • майонез.

Щоб приготувати салат, треба:

  • Першим ділом розморозити, а потім відварити в підсоленій воді і охолодити креветки.
  • Крабовий компонент подрібнити на тертці з великими отворами. Зробити це буде набагато легше, якщо попередньо їх на 15-20 хвилин покласти в морозилку.
  • Очищений від лушпиння цибулю дрібно покришити.
  • Томати нарізати кубиками.
  • Перець вимити, акуратно вирізати у нього плодоніжку, видалити насіння, а потім м’якоть покришити соломкою.
  • Підготовлені продукти скласти в глибокий посуд, посолити, присипати перцем і заправити майонезом.

Салат виходить досить соковитий і смачний. Крім того, він дуже ефектно виглядає на столі.

З додаванням кальмарів

Деякі господині впевнені, що салат стане смачнішою, якщо в ньому одночасно присутні більше різних морепродуктів. Щоб у цьому переконатися, можна спробувати зробити салат, наприклад, з креветками, кальмарами і крабовими паличками. В народі він більше відомий, як «Морський».

Для приготування знадобиться склад компонентів:

  • 200 грам крабових паличок;
  • 250 грам очищених креветок;
  • ½ Качана пекінської капусти;
  • 400 грам свіжих кальмарів;
  • майонез.

Щоб зробити цей салат, треба:

  • Відварити креветки. Для цього їх слід покласти в каструлю з киплячою водою і потримати там півтори-дві хвилини, додавши трохи солі. Готовність можна визначити за кольором. Свіжі креветки зазвичай сірі, а після варіння вони стають рожевими.
  • З тушки кальмара обережно зняти плівку. М’ясо занурити на 2,5-3 хвилини в окріп. Воду обов’язково треба підсолити. Потім відварну, трохи побілілі тушку слід дістати шумівкою, покласти на друшляк і почекати, поки стече вся волога.
  • Після цього всі підготовлені морепродукти подрібнити. Креветки можна просто порізати навпіл, а кальмари, палички і капусту нарізати смужками.
  • Інгредієнти зібрати в одну посуд, полити майонезом і перемішати.
Дивіться також:  Салат з чорної редьки – 13 рецептів

Якщо дари моря приготовані правильно і не переварені, то салат обов’язково вийде ніжний і соковитий.

Як приготувати з ананасами

У салат з креветками і крабовими паличками можна додати трохи ананасів. Цей оригінальний екзотичний тандем може стати непоганим варіантом легкого, але повноцінного вечері.

У цьому випадку набір продуктів буде дещо іншою:

  • 200 грам підморожених крабових паличок;
  • 100 грам консервованих ананасів;
  • 150 грам варених креветок (очищених);
  • 2 варені яйця;
  • 70 грам сиру (твердого);
  • 100-120 грам майонезу.

Послідовність приготування:

  • Шматочки ананасів дістати з банки і дрібно покришити.
  • Довільно нарізати крабові палички.
  • Те ж саме зробити і з очищеними яйцями.
  • Сир подрібнити на тертці з великими отворами.
  • Якщо креветки дрібні, то їх краще брати цілком. Сирі заморожені продукти спочатку треба підварити (як зазначено в попередньому рецепті), а потім охолодити і очистити.
  • Всі інгредієнти перекласти в миску, полити їх майонезом і перемішати.

Готовий салат перевірити на наявність солі, а любителі гострих страв його трішки поперчити.

Салат Королівський з креветками і крабовими паличками

Для особливо урочистих випадків ідеально підійде не зовсім звичайний салат Королівський. Правда, у нього немає якоїсь суворої рецептури, але є один цікавий варіант, де присутні креветки разом з крабовими паличками.

Для роботи знадобиться:

  • 0,5 кілограма креветок;
  • 300 грам крабових паличок;
  • 3 яйця;
  • 100 грам сиру;
  • 5-6 пір’їн зеленого цибулі;
  • 180 грам червоної ікри;
  • 10 столових ложок майонезу.

Спосіб приготування не відрізняється особливою складністю:

  • Відварити, а потім очистити креветки.
  • Основний компонент довільно покришити.
  • Зварити яйця круто. Після цього їх треба очистити від шкаралупи і дрібно порізати.
  • Потерти на крупній тертці сир.
  • Продукти скласти в глибоку тарілку, додати до нього майонез і добре перемішати.
  • Отриману масу розрівняти, а викласти на неї зверху ікру і прикрасити зеленою цибулею.
Дивіться також:  Каперси – що це таке і як вони виглядають? Користь каперсів, страви в кулінарії

Такий шикарний салатик буде справжньою родзинкою будь-якого святкового столу.

Проста закуска з кукурудзою

Бувають ситуації, коли треба швидко приготувати що-небудь смачне, але зовсім немає часу на те, щоб довго возитися на кухні. В цьому випадку можна використовувати варіант простий, але досить оригінальної закуски.

Для її приготування потрібно:

  • 250 грам заморожених креветок;
  • по 150 грам крабових паличок і консервованої кукурудзи;
  • трішки майонезу.

Готується таке блюдо буквально за кілька хвилин:

  • Спочатку треба відварити в підсоленій воді заморожені креветки, а потім охолодити їх і очистити.
  • Палички порізати кубиками.
  • Кукурудзу дістати з банки і процідити.
  • Інгредієнти зібрати в одній тарілці і перемішати.

Це – найпростіший салат з креветками і крабовими паличками, який буде прекрасним варіантом легкої і швидкої закуски. Приготувати страву зможе навіть школяр.

Рецепт з сиром

Серед величезного розмаїття кулінарних рецептів є ще один цікавий варіант. Це — салат “Царський”. За складом він почасти нагадує один з описаних вище рецептів. Правда, готується таке блюдо набагато простіше і швидше.

Щоб його зробити, потрібно мати в наявності:

  • 1 велика упаковка (240 г) крабових паличок;
  • 1 зубок часнику;
  • 300 грам варених креветок;
  • 150 грам твердого сиру;
  • 3 відварені тушки кальмара;
  • майонезний соус;
  • 3 повні столові ложки червоної ікри.

Методика швидкого приготування салату:

  • Якщо кальмари і креветки заморожені, то попередньо їх треба залити окропом і почекати пару хвилин.
  • Сир потерти на тертці з великими отворами.
  • Часник подрібнити за допомогою спеціальної давилки.
  • Крабові палички і кальмари акуратно покришити соломкою.
  • Креветки очистити і порізати навпіл, якщо вони занадто великі.
  • Всі компоненти за списком зібрати в салатник і перемішати.

Блюдо виходить дійсно смачне. Але готувати його кожен день по грошам буде дуже накладно.

Дивіться також:  Салат «Коханка» – 8 рецептів приготування

Крабовий салат листковий

Для урочистих випадків салати краще викладати на тарілки шарами.

Виходить якась подоба торта, який за традицією обов’язково присутній на будь-якому святковому столі. В якості прикладу можна спробувати приготувати оригінальний крабовий салат.

Для цього спочатку на робочому столі треба зібрати такі обов’язкові компоненти:

  • 180 грам крабових паличок і стільки ж твердого сиру;
  • 2 огірка;
  • 220 грам креветок;
  • 4 яйця;
  • сіль;
  • 125 грам майонезного соусу;
  • перець;
  • свіжа зелень.

Готується таке блюдо покроково:

  • Відварити круто яйця. Очистити їх від шкаралупи і потерти на крупній тертці.
  • Креветки покласти на 3 хвилини в киплячу солону воду, а потім відкинути їх на друшляк і почекати, поки стече вся рідина. Великі екземпляри можна розрізати на дві частини.
  • Крабові палички подрібнити квадратиками.
  • Сир дрібно натерти.
  • Порубати зелень
  • Огірок очистити від шкірки і подрібнити на крупній тертці.
  • Підготовлені продукти викласти на широку тарілку шарами у такому порядку: огірок – ½ частина яєць – ½ частина сиру, майонез – ½ частина крабових паличок – інші яйця – залишки сиру, майонез – залишки крабових паличок – креветки. Прикрасити страву зеленню.

Щоб конструкція не розсипалася і виглядала акуратно, для укладання шарів можна використовувати спеціальну кулінарну форму у вигляді кільця.