Салат з креветками і помідорами – 8 смачних рецептів

Салати з креветками виглядають вишукано, вони не тільки смачні, але і корисні. Приготований за одним із запропонованих нижче рецептів салат з креветками і помідорами урізноманітнює меню і стане прикрасою святкового столу. Комбінують салати з морепродуктами овочами, яйцями, сиром, зеленню і цитрусовими. Вони виглядають чудово, якщо їх подавати в прозорих салатниках. Така подача стане вершиною кулінарного майстерності!

Простий салат з креветками і помідорами

Необхідні продукти:

  • креветки — 250 г;
  • 2 помідори;
  • листя салату;
  • 2 варених яйця;
  • 2 ложки оливкової олії;
  • сік половинки лимона.

Приготування:

  • Очистити і нарізати крупно яйця, відкласти їх убік.
  • З помідорів зняти шкірку, попередньо обшпаривши окропом, м’якоть нарізати.
  • Листя салату нарвати в глибоку чашу, додати туди яйця, помідори, варені креветки.
  • Полити салат олією з соком лимона, посолити. Ще раз перемішати, після чого салат готовий до подачі.

З додаванням авокадо

Щоб приготувати салат з креветками і помідорами, і авокадо, досить купити потрібні продукти і витратити трохи часу.

Необхідні продукти:

  • креветка варена — 300 г;
  • 1 авокадо;
  • пучок салату;
  • масло для заправки;
  • яблучний оцет;
  • бринза — 250 р.

Приготування:

  • Очистити авокадо, збризнути яблучним оцтом, щоб не потемніло, нарізати кубиками.
  • Помістити авокадо в глибоку чашу, додати туди ж варену креветку. Якщо креветка щойно зварена, її потрібно остудити – гарячу класти в салат небажано.
  • Нарізаємо кубиками бринзу. Щоб вона не кришилась, рекомендується періодично змочувати ніж водою. Якщо сир виявився дуже солоним, підсолювати салат необов’язково, проте, це справа смаку.
  • Нарвати в салатник зелень, заправити все оливковою або рослинним маслом, перемішати.

Закуска з перепелиними яйцями

Необхідні продукти:

  • яйця перепілок -7 шт.;
  • майонез — 3 ч. л.;
  • 14 шт. дрібних креветок;
  • листя салату;
  • помідори черрі 5 – 6 шт.
Дивіться також:  Цвітна капуста по-корейськи – 6 справжніх рецептів маринованої капусти швидкого приготування

Приготування:

  • Перепелині яйця зварити, остудити їх, очистити і розрізати навпіл. Змастити майонезом яйця і, за бажання, з урахуванням смаку підсолити.
  • На плоске блюдо викласти листя салату, зверху – яйця з майонезом.
  • На кожну яєчну половинку викладаємо по одній креветці. У просторі між порціями викладаємо половинки помідорів черрі.
  • Закуска готова, її відразу ж можна подавати.

Салат рукола, креветки і помідор черрі

Необхідні продукти:

  • пучок рукколи;
  • 200 г помідорів чері;
  • яйця перепелів — 5 шт.;
  • креветка варена — 1 чашка;
  • олія оливкова;
  • сік апельсина;
  • кунжут білий і чорний — 1 ложка.

Приготування:

  • У чашу для салату покласти варену креветку, додати нарізані половинками помідори черрі.
  • Очистити варені перепелині яйця, нарізати їх шматочками, з’єднати з салатом.
  • Нарвати руками рукколу, попередньо її можна потримати в крижаній воді для хрускоту.
  • Заправити закуску олією з лимонним соком, посипати кунжутом і перемішати.

Поєднання рукола з креветками і помідорами черрі виглядає дуже виграшно і по-святковому ошатно.

Готуємо з сиром

Необхідні продукти:

  • сир — 350 г;
  • креветка варена — 350 г;
  • 2 ложки вареного рису;
  • майонез — 25 г;
  • свіжий огірок;
  • сіль, мелений пекучий перець.

Приготування:

  • Очистити огірок, нарізати соломкою.
  • Натерти на крупній тертці сир або дрібно порубати його.
  • У миску додати варений рис і всі нарізані продукти, ввести сіль і все перемішати.
  • В окремому посуді пересипати креветки пекучим червоним перцем. Якщо ви не любитель гострих страв — замінити перець паприкою.
  • Додати креветки в загальну тарілку заправити майонезом – салат готовий!

Як приготувати теплий салат

Необхідні продукти:

  • сира креветка — 350 г;
  • помідори черрі — 5 – 6 шт.;
  • сир — 220 г;
  • розмарин;
  • авокадо;
  • оливкова олія — 20 мл
Дивіться також:  Як приготувати олів’є в домашніх умовах? 7 рецептів салату

Приготування:

  • Креветку розморозити, посолити, присмачити сушеним розмарином. Можна додати мелений перець. Все перемішати і відставити на час, щоб креветки промариновались.
  • Очистити авокадо, нарізати невеликими кубиками. Помідори черрі розділити на половинки.
  • Розігріти сковороду, влити туди оливкова олія і помістити креветки, щоб вони злегка обжарились. Аромат в цей момент на кухні буде незрівнянний, а салат вийде дуже смачний.
  • Як тільки креветка змінила свій колір, додаємо в сковороду помідори, помішуючи їх, розігріваємо.
  • Слідом всипаємо авокадо і дозволяємо овочів прогрітися.
  • На завершення посипаємо вміст сковороди тертим сиром, даємо йому розплавитися і відразу ж знімаємо блюдо з плити.
  • Висипаємо вміст сковороди в салатник, подаємо до столу.

Зі свіжими огірками

Необхідні продукти:

  • 3 свіжих огірка;
  • 270 г креветок;
  • 3 варених яйця;
  • нежирний йогурт — 60 мл;
  • зелена цибуля;
  • апельсин.

Приготування:

  • Натріть на тертці варені яйця, відкладіть в сторону.
  • У миску для салату помістіть варену креветку, додати туди нарізані кубиками огірки і апельсин.
  • Все перемішайте, всипте яйця і подрібнений зелений лук, заправити знежиреним йогуртом. При бажанні йогурт можна замінити сметаною або майонезом.

Салат з креветками і в’яленими помідорами

Необхідні продукти:

  • в’ялені помідори — 180 г;
  • креветка варена — 150 г;
  • вустерширський соус;
  • салатна суміш;
  • сік половинки лимона.

Приготування:

  • Скропити лимонним соком креветку, помістити її в чашу для салату, трохи посолити. Якщо креветка варилася в солоній воді, додати сіль необов’язково — це справа смаку.
  • До креветці покласти в’ялені помідори. Якщо вони шматочками, різати їх не потрібно, цілі ж краще подрібнити.
  • У салатник рвемо зелень, все перемішуємо до подачі і поливаємо вустерширським соусом.

Підбірка дуже простих і смачних салатів на основі креветок дозволить навіть початківцям господиням швидко навчитися кулінарної майстерності. Головне, пам’ятати, що креветку не потрібно довго варити, інакше вона перетравиться, а перед закладкою в салат її слід остудити. Однак, це правило не стосується теплих салатів.

Дивіться також:  Салат з авокадо і помідорами – 8 смачних і корисних рецептів

Не потрібно хвилюватися, салати з морепродуктів готуються легше, ніж інші, головне — мати бажання здивувати домочадців кулінарним шедевром!