Салат з креветок – 15 рецептів смачного приготування

Більшість салатів з креветок готуються дуже швидко і просто, адже морепродукти достатньо протягом пари хвилин відварити або обсмажити. А крім того, вони чудово поєднуються з овочами, сиром, рибою і навіть з фруктами.

Класичний «Цезар» з креветками

Інгредієнти:

  • 12 сирих великих креветок;
  • 1 ч. л. соку лимона;
  • ½ Ст. л. меду;
  • 1 ст. л. олії оливи;
  • 40 г Пармезану;
  • невеликий пучок свіжого салату;
  • 2 жмені білих сухариків;
  • 6 – 7 шт. черрі;
  • 6 варених яєць;
  • сіль і перець;
  • соус для Цезаря».

Приготування:

  • Розморозити і очистити креветки, присипати їх сіллю і перцем, полити соком лимона, додати мед і 1 ст. л. олії оливи. Залишити морепродукти в такому вигляді на півгодини, а потім обсмажити до рум’яності.
  • Листя салату промити і обсушити. Порвати, викласти на тарілку і полити заправкою.
  • Зверху розподілити креветки і сухарики, додати половинки чері та шматочки варених яєць.
  • Завершити приготування салату заправкою.

Прикрасити класичний «Цезар» з креветками тертим сиром.

Рецепт приготування з авокадо

Інгредієнти:

  • 2 великих авокадо;
  • 320 г маленьких очищених варених креветок;
  • 2 ст. л. соусу тар-тар;
  • 2 ст. л. соку лимона;
  • 3 пера зеленої цибулі;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • З авокадо дістати кісточки і ложкою акуратно вийняти всю м’якоть. При цьому самі фруктові «човники» повинні залишитися цілими.
  • М’якоть нарізати середніми шматочками і з’єднати їх з вареними креветками. Заправити суміш соусом, посолити, поперчити і перемішати.
  • Начинити човники» вийшла закускою.

Прикрасити салат з креветками та авокадо можна рубаним луком.

Закуска з руколою

Інгредієнти на 300 грам креветок:

  • 85 г руколи;
  • 60 г Пармезану;
  • 2 часникових зубки;
  • 9 – 10 шт. черрі;
  • 1,5 ст. л. соку лимона;
  • 3 ст. л. олії оливи.

Приготування:

  • Змішати 1 ст. л. олії оливи з розчавленим часником і обсмажити на ньому очищені креветки до повної готовності.
  • Сир потерти. Помідори нарізати половинками.
  • Змішати масло з лимонним соком.
  • З’єднати всі підготовлені продукти в загальній мисці, додати до них свіжу рукколу, посолити і полити олійно-лимонної заправкою.

Відразу ж подати салат з руколою і креветками до столу.

Салат з креветок і кальмарів

Інгредієнти півкіло заморожених креветок:

  • стільки ж свіжих кальмарів;
  • 5 варених курячих яєць;
  • кухонна сіль;
  • легкий майонез.

Приготування:

  • Креветки залити на кілька хвилин окропом, після чого почистити.
  • Так само вчинити і з кальмарами.
  • Зварити підготовлені морепродукти до готовності і дрібно потерти.
  • Варені яйця крупно потерти.
  • Змішати продукти разом і посолити.

Заправити салат з кальмарами і креветками легким майонезом.

Готуємо з ананасами

Інгредієнти:

  • півкіло дрібних креветок;
  • 4 варених яйця;
  • 90 г сиру;
  • 1 банку консервованих ананасів;
  • класичний майонез;
  • сіль;
  • 1 лимон;
  • 5 – 7 гілочок свіжого кропу.

Готуємо салат з креветками і ананасом:

  • У велику каструлю налити воду. Коли вона закипить, додати сіль, сік половини лимона і свіжий кріп.
  • Засипати в рідину креветки і після повторного закипання варити морепродукти 2 хвилини. Потім відкинути їх на друшляк, остудити, почистити і при необхідності нарізати.
  • Викласти морепродукти першим шаром в салатницю і змастити класичним майонезом.
  • Зверху розподілити терті яйця з соусом.
  • Далі розсипати кубики консервованих ананасів і теж змастити їх легким майонезом.
Дивіться також:  Листковий салат з крабовими паличками – 8 рецептів ніжного і смачного салату

Готову закуску посипати тертим сиром.

Овочевий салат з морепродуктом

Інгредієнти на 200 грам очищених креветок:

  • по 150 г свіжих огірків і помідорів;
  • 80 г болгарського перцю;
  • 90 г бринзи;
  • пучок салату «Айсберг»;
  • 40 г свіжої кінзи;
  • сіль;
  • 3 ст. л. олії оливи й 1 ч. л. бальзамічного оцту.

Приготування:

  • Креветки відварити до готовності і охолодити.
  • Кінзу дуже дрібно порубати.
  • Огірки, помідори і перець нарізати мініатюрними кубиками і так само подрібнити сир.
  • З’єднати підготовлені продукти і висипати до них порваний руками салат. Перемішати.

Заправити овочевий салат з морепродуктів сумішшю з оцту, олії та солі.

З смаженими креветками

Інгредієнти на 200 грам очищених креветок:

  • 1 свіжий огірок;
  • десяток крабових паличок;
  • 3 варених курячих яйця;
  • масло оливи;
  • сіль;
  • класичний майонез.

Приготування:

  • Очищені креветки обсмажити з усіх боків на розігрітій оливковій олії. Морепродукти повинні стати рум’яними.
  • Крабові палички порізати дрібними кубиками. Так само подрібнити огірки і білки варених яєць. Жовтки розкришити руками або потерти на самій дрібній тертці.
  • Укласти салат зі смаженими креветками в широкі келихи шарами в довільному порядку. Головне, щоб першими йшли крабові палички, а останнім – крихти жовток.

Шари за смаком промащувати підсоленим майонезом.

З червоною ікрою

Інгредієнти:

  • півкіло великих креветок;
  • 3 картоплини;
  • 4 варених яйця;
  • 130 г червоної ікри;
  • ½ Ст. легкого майонезу;
  • сіль і спеції.

Приготування:

  • Окремо зварити до готовності морепродукти і картоплю прямо в шкірці. Великі креветки розрубати на 2 – 3 частини, а картоплю потерти.
  • Морепродукти (половину) укласти на дно салатниці першим шаром закуски. Промазати його легким майонезом, змішаним із сіллю і спеціями.
  • Далі розподілити шар тертої картоплі, змащеній соусом.
  • Потім висипати терті яйця. Їх так само покрити майонезом з сіллю і приправами.
  • Закрити яйця залишилися креветками і густо змастити соусом.
  • Покрити шар майонезу червоною ікрою.

Дати салату добре настоятися і просочитися в прохолоді, після чого подати до святкового столу.

Салат «Коктейль»

Інгредієнти на 200 грам креветок:

  • 1 пучок свіжого листового салату;
  • 1 шт. авокадо (дуже стиглого);
  • 6 – 8 шт. черрі;
  • ½ Склянки майонезу на основі перепелиних яєць;
  • 2 ст. л. солодкого кетчупу;
  • 2 краплі соусу Табаско (за смаком);
  • ½ Лайма;
  • сіль і суміш перців.

Приготування:

  • Креветки почистити і опустити в киплячу воду на 1,5 хвилини. Щоб поліпшити смак морепродуктів, найкраще варити їх з лавровими листками і білим вином.
  • Приготувати рожевий соус – змішати майонез, кетчуп, соус Табаско, 1 ст. л. лаймового соку, сіль і мікс кольорових перців.
  • Готові креветки остудити і почистити. З авокадо витягти кісточки, а м’якоть нарізати кубиками.
  • Салат промити і порвати руками.
  • Всі продукти перемішати і додати до них половинки чері.
Дивіться також:  Заправка для салату «Цезар» класична і 8 варіантів рецепта

Заправити салат «Коктейль» рожевим соусом і відразу знімати пробу.

Незвичайний варіант з фунчозой

Інгредієнти:

  • 120 г фунчозы;
  • ½ Жовтого болгарського перцю;
  • 2 ч. л. кунжутного масла;
  • 10 великих варених і вже очищених креветок;
  • 1 щіпка світлого кунжуту;
  • ½ Солодкої соковитої моркви;
  • 4 – 5 пір’їн зеленого цибулі;
  • 1 часниковий зубок;
  • петрушка за смаком;
  • класичний соєвий соус.

Приготування:

  • Суху рисову локшину замочити в холодній воді на чверть години, після чого зварити в киплячій солоній воді. На весь процес піде 3,5 – 4 хвилини. Злити воду і промити готову локшину.
  • Всі овочі промити (при необхідності), почистити, нарізати тонкою соломкою і обсмажити на кунжутній олії до м’якості.
  • У цій же сковороді вже варені креветки довести до рум’яності. Влити до неї невелику кількість соєвого соусу і викласти роздавлений часник. Готувати морепродукти ще пару хвилин.
  • Додати до креветок локшину і прогріти продукти разом.
  • Відправити вміст сковороди по тарілках.
  • Додати до локшині і креветок обсмажені овочі.

Прикрасити закуску можна свіжою петрушкою або іншою соковитою зеленню.

З червоною рибою

Інгредієнти:

  • півкіло неочищених великих креветок;
  • чверть кіло слабосоленого лосося;
  • стільки ж сиру;
  • 5 варених яєць;
  • 3 свіжих огірка;
  • ½ Лайма;
  • 2 великих моркви;
  • 1 пучок свіжого кропу і цибулі;
  • сіль і класичний майонез.

Приготування:

  • Креветки зварити, очистити і крупно порізати. Довільними шматочками подрібнити і червону рибу.
  • Яйця нарізати кубиками. Аналогічно подрібнити і варену моркву.
  • Сир і огірки крупно потерти.
  • Змішати продукти, посолити і всипати до них рубану зелень.

Заправити закуску сумішшю майонезу і лаймового соку.

Грецький салат з креветками

Інгредієнти на півкіло креветок:

  • 2 – 3 огірка;
  • 1 солодкий перець;
  • 4 помідора;
  • 150 г сиру Фета;
  • ½ Лайма;
  • 15 маслин без кісточок;
  • оливкова олія;
  • свіжа зелень і листовий салат;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • Креветки зварити до готовності, очистити від усього зайвого і полити лаймовим соком.
  • Всі овочі вимити, при необхідності почистити і нарізати довільними шматочками. Помідори не потрібно позбавляти від шкірки, досить просто порубати їх середніми кубиками.
  • Зелень салату порвати руками або порізати ножем на великі шматочки.
  • Сир подрібнити кубиками або просто покришити. Свіжу зелень дрібно нашаткувати.
  • Першим висипати в глибоку миску салат, зверху розкласти по ньому варені креветки, помідори, огірки та перець. Висипати цілі або нарізані шматочками маслини. Додати зелень.
Дивіться також:  Салат Суші – 8 неймовірно смачних рецептів

Посолити, поперчити салат і заправити оливковою олією.

З крабовими паличками

Інгредієнти:

  • 250 г готових салатних креветок;
  • стільки ж охолоджених крабових паличок;
  • 3 варених яйця;
  • ½ Качана пекінської капусти;
  • 1 середній огірок;
  • класичний майонез;
  • кухонна сіль і суміш перців.

Приготування:

  • Готові охолоджені креветки відразу висипати в салатник.
  • Додати до них крабові палички, нарізані невеликими шматочками. Цей продукт краще брати не замороженим, а охолодженим, щоб він був соковитіше.
  • Остудити і дрібно нарізати яйця. Відправити їх в салат разом з тонко нашаткованої пекінською капустою.
  • Туди ж засипати соломку свіжих огірків.

Заправити салат майонезом, посолити і поперчити за смаком.

З королівських креветок

Інгредієнти:

  • півкіло королівських креветок;
  • 8 шт. черрі;
  • 60 г напівтвердого сиру;
  • 4 – 5 шматочків білого хліба;
  • 4 листків салату;
  • оливкова олія;
  • 2 – 3 часникових зубки;
  • 1 четвертинка лимона;
  • сіль і мелений чорний перець;
  • соус.

Приготування:

  • Зварити великі креветки в невеликому ковшике з додаванням 1 ч. ложки кухонної солі.
  • Очистити готові охолоджені морепродукти від панцирів, видалити голови і кишкові вінки. Кожну креветку розрізати на 2 частини.
  • Обсмажити їх до рум’яності на розігрітій оливковій олії з часником. В кінці засмажки збризнути морепродукти невеликою кількістю цитрусового соку.
  • На що залишився від креветок олії зарумянить акуратні невеликі хлібні кубики.
  • Висипати обидва інгредієнти в салатник, додати до них половинки міні-помідорів і порвані великими шматками листя салату.
  • Засипати закуску тертим сиром, посолити, поперчити і заправити обраним соусом. Можна взяти і звичайний легкий майонез або олія.

Відразу подавати салат з королівськими креветками до столу, поки сухарики не встигли розмокнути.

Теплий салат

Інгредієнти:

  • 1 кг королівських креветок;
  • 1 жменя черрі;
  • до 100 г очищених кедрових горіхів;
  • 1 пучок листового салату;
  • 2 яйця;
  • ½ Склянки молока;
  • 1 лимон;
  • сіль;
  • оливкова і вершкове масло.

Приготування:

  • Змішати два види масла і обсмажити на отриманій суміші очищені королівські креветки. Можна розрізати кожну на 2 частини.
  • На жирі, що залишився довести до рум’яності кедрові горішки.
  • Листя салату порвати і розкласти на широкому блюді. Зверху розподілити половинки чері.
  • Викласти на салат з помідорами гарячі креветки з горішками.
  • Яйця збити з молоком, посолити і обсмажити на сковороді яєчний млинець з двох сторін. Остудити лайт-омлет і нарізати смужками.
  • Отриману гарячу соломку відправити до салату.

Заправити закуску лимонним соком, збитим з невеликою кількістю олії оливи і сіллю.

Креветки для салату виходять особливо смачними, якщо попередньо обсмажити їх до хрусткої тонкої скоринки на олії. Якщо ж закуска готується під час дієти, то морепродукти краще відварювати. Такі креветки в поєднанні з овочами відмінно вгамують голод, але при цьому не перетворяться в зайві кілограми. Їжте ситно і насолоджуйтеся!