Салат з квашеної капусти, рецепт приготування

Салат з квашеної капусти не частий гість на наших столах. Для нас звичніше є квашену капусту, як самостійну закуску. Але виявляється, якщо додати до неї кілька інших інгредієнтів, то в підсумку вийде смачне і оригінальне блюдо.

Вирішивши приготувати салат з цього продукту, потрібно врахувати, що вона не є універсальним продуктом, тому поєднується далеко не з усіма продуктами. Небажано поєднувати її в одному блюді з вареною рибою, свининою чи куркою, а також з солодкими фруктами.

Щоб салат було зручніше перемішувати, капусту бажано порізати поперек.

Рецепти салату: з сиром і яйцями

Якщо говорити про цьому салаті, то його особливістю є те, що для заправки використовується рослинна олія, яким блюдо поливається в момент подачі до столу. Перемішувати його не потрібно.

Необхідні продукти:

  • 200 г капусти;
  • Шматочок (близько 100 г) твердого сиру;
  • 2 яйця;
  • Невеликий корінець петрушки (можна замінити іншою зеленню, яка подобається);
  • Зелена цибуля;
  • Будь-яке рослинне масло (краще оливкова).
  • Сіль і спеції.

Покроковий процес приготування:

  • Яйця попередньо відварити, почистити після охолодження і порізати кубиками.
  • Сир крупно потерти за допомогою терки.
  • Корінь петрушки очистити від шкірки і нарізати соломкою.
  • Цибулю порізати довільно.
  • Капусту віджати від зайвої рідини.
  • Все з’єднати, але не перемішувати. Заправити олією, при необхідності додати сіль та інші спеції за бажанням.
  • Салат з беконом

    Блюдо об’єднало в собі ніжність буряків і бекону з гостротою квашеної капусти.

    Необхідні продукти:

    • 0,5 кг квашеної капусти;
    • 2 столових буряків;
    • 150 г бекону;
    • 1 невелика цибулина;
    • Зелень (будь-який, але краще підходить петрушка) олія рослинна (краще нерафінована) за смаком.

    Процес приготування:

  • Бекон дрібно порізати соломкою і обсмажити без масла.
  • Капусту віджати від зайвої рідини.
  • Цибулю нашаткувати довільно і змішати з капустою.
  • Буряк відварити. Після її охолодження, натерти буряк. З’єднати з капустою і цибулею.
  • Коли бекон охолоне, з’єднати його з овочами і заправивши перемішати.
  • Прикрасити зеленню. До цього салату ідеально підійде кріп.
  • Вінегрет з кальмарами



     

    Здавалося б, вінегретом нікого не здивуєш. Але, тільки не цим. Класичний вінегрет являє собою овочевий салат. Кальмар в цьому рецепті надає страві особливу, пікантну нотку.

    Необхідні продукти:

    • 500 г капусти;
    • 400-500 г кальмара охолодженого;
    • 3 картоплини;
    • 1 буряк;
    • 1 середня морквина;
    • 2 огірка (обов’язково мариновані, солоні не підійдуть);
    • 1 цибулина;
    • Нерафінована олія;
    • Кілька ложок оцту (9%);
    • Цукор, сіль та інші спеції (мелений перець тощо).

    Процес приготування:

  • Кальмар відварити. Робити це потрібно не більше 2-3 хвилин, інакше він стане жорстким. Після того як кальмар охолоне, його нарізають соломкою.
  • Огірок нарізати.
  • Капусту віджати від зайвої рідини.
  • Сирі овочі відварити і порізати.
  • Цибулю нашаткувати.
  • Все скласти в миску і перемішати.
  • Салат з квашеної капусти «Корисний»

    Неймовірно, але салат з квашеною капустою може бути солодким. І рецепт салату з квашеною капустою «Корисний» — тому доказ. Це блюдо неодмінно сподобається ласунам.

    Необхідні продукти:

    • 250-300 г квашеної капусти;
    • 1 середня морквина;
    • Зелена цибуля;
    • Цукровий пісок за смаком;
    • 2 ст. л. нерафінованої рослинної олії.

    Процес приготування:

  • Капусту промити під проточною водою і добре віджати.
  • Очищену моркву потерти на тертці.
  • Цибулю нашаткувати довільно.
  • З’єднати овочі, перемішавши з цукровим піском і маслом.
  • Загрузка...

    Вінегрет з квасолею і грибами



     

    Рецепт вінегрету мають безліч інтерпретацій. В ньому досить замінити лише один інгредієнт і страва заграє новими фарбами. Поєднання капусти і грибів вважається класичним, тому це блюдо має підкорити кожного.

    Необхідні продукти:

    • 400 г квашеної капусти
    • 1 велика або 2 середні буряків;
    • 1 середня морквина;
    • 2-4 картоплини в залежності від їх розміру;
    • 1 банка червоної квасолі у власному соку;
    • 1 маленька баночка маринованих грибів (опеньки, печериці і т. д.);
    • 1 цибулина;
    • 3 ст. л. нерафінованого масла.

    Процес приготування:

  • Сирі овочі відварити окремо.
  • Після того, як овочі охолонуть нарізати їх кубиками.
  • Цибулю нашаткувати.
  • З квасолі та грибів злити рідину. Якщо гриби великі, то нарізати їх пластинами.
  • Капусту віджати.
  • Все з’єднати і змішати у великій салатнику.
  • Заправити олією. Якщо потрібно посолити і тільки після цього перемішати. Після цього салат можна подавати.
  • З маринованою цибулею та брусницею

    Брусницю і цибулю потрібно попередньо замаринувати. Тому зробити це потрібно заздалегідь.

    Необхідні інгредієнти:

    • 300-400 г квашеної капусти;
    • 2 середник яблука (кислих сортів);
    • 2 цибулини;
    • 200 г ягід брусниці;
    • 50 г очищений насіння соняшнику;
    • 3 ст. л. яблучного або винного оцту (6%)%
    • 2 ст. л. цукру;
    • 2 ст. л. кухонної солі;
    • 2 гвоздикових бутончики;
    • Лавровий лист;
    • Спеції і нерафінована олія.

    Процес приготування:

  • Для початку потрібно замаринувати цибулю і ягоди брусниці. Для цього потрібно закип’ятити 1 літр води, куди додати всі спеції для маринаду. Готовим маринадом залити подрібнену цибулю. Сюди ж додати ягоди брусниці. Маринуватися продукти повинні не менше 24 годин при кімнатній температурі. Після цього вони готові.
  • Злити з оцту і брусниці маринад. Сюди ж додати віджату капусту.
  • Яблука почистити, зрізавши шкірку і видаливши серединку плода. Нарізати і з’єднати з іншими продуктами.
  • Все перемішати і на деякий час відставити, щоб салат настоявся.
  • Поки салат буде настоюватися, обсмажити на сухій сковороді насіння соняшника. Додати їх до решти продуктів.
  • Заправити, трохи поперчити і перемішати.
  • З яловичини і квашеної капусти

    Завдяки об’єднанню м’ясних продуктів, в даному випадку яловичого серця та овочів, його можна назвати повноцінним блюдом, яке ідеально підійде для вечері.

    Необхідні продукти:

    • 250 г капусти;
    • 1 яловиче серце;
    • 1 середнє яблуко (зелених або інших несолодких сортів);
    • 1 цибулина невеликого розміру;
    • Олія рослинна (нерафінована), сіль і зелень.

    Процес приготування:

  • Серце попередньо відварити. Після повного охолодження, нарізати невеликими скибочками.
  • Цибулю порізати півкільцями, які потрібно на кілька хвилин залити крутим окропом.
  • Яблука почистити від шкірки і насіння. Нарізаємо кубиками того ж розміру, як нарізано серце.
  • Петрушку або іншу зелень подрібнити.
  • Капусту віджати.
  • Все перемішати.
  • З смаженими баклажанами

    Незвичне, на перший погляд, поєднання квашеної капусти і смажених баклажанів вдало поєдналося в цьому блюді.

    Необхідні продукти:

    • 200 г капусти;
    • 2 баклажана;
    • 1 баночка зеленого горошку;
    • 1 перець солодкий;
    • Пучок зелені;
    • Оливкова олія або інше рослинне.

    Для заправки потрібно:

    • 0,5 ч. л. оцту (винного або яблучного);
    • 0,5 склянки (100 мл) свіжовичавленого соку апельсина;
    • ¾ Ч. л. кухонної солі;
    • Щіпка чорного перцю.

    Процес приготування:

  • Баклажани порізати невеликими шматочками і обсмажити до тих пір, поки на них не з’явиться рум’яна кірочка.
  • Перець порізати.
  • Капусту віджати.
  • Зелень подрібнити.
  • Всі підготовлені інгредієнти з’єднати.
  • З оцту, апельсинового соку, солі і перцю приготувати заправку, якій залити салат. Перемішати всі інгредієнти.
  • Салат з картоплею

    Незважаючи на простоту використовуваних продуктів, цей салат з картоплею виходить досить смачним.

    Необхідні інгредієнти:

    • Квашена капуста (приблизно 1 склянка);
    • 3 картоплини;
    • 2 огірка (обов’язково маринованих);
    • Трохи зелені (кріп, петрушка, цибуля за бажанням);
    • Рослинна олія (краще брати нерафінована);
    • Сіль і спеції.

    Процес приготування:

  • Картоплю попередньо відварити і порізати довільними шматочками (не крупно).
  • Огірки нарізати кубиками такого ж розміру, як і картопля.
  • Капусту віджати.
  • Зелень подрібнити.
  • Додавши рослинне масло і спеції все добре перемішати в глибокій салатнику.
  • Салат з виноградом

    Смачний, соковитий салат в якому унікальним чином поєднуються одночасно кислі і солодкі інгредієнти.

    Необхідні продукти:

    • 300 г квашеної капусти;
    • Невелика гроно винограду (ідеально підходить киш-миш або інший без кісточок);
    • 1 зелене яблуко;
    • 1 середня цибулина;
    • 1 ст. л. цукру;
    • Рафінована рослинна олія.

    Процес приготування:

  • Яблука (краще вибирати зелених сортів) очистити і порізати скибочками.
  • Капусту віджати від зайвої розсолу і змішати з яблуками.
  • Подрібнити цибулю і змішати його з цукром.
  • Виноград порізати навпіл або на 4 частини в залежності від розміру ягоди.
  • Всі інгредієнти змішати.
  • Калорійність салатів

    Калорійність салатів з квашеною капустою не висока. Це пов’язано з тим, що в основному в їх склад входять низькокалорійні продукти.

    Калорійність самої капусти дорівнює 101 ккал у 100 грамах.

    Якщо заправляти салат не олією, а сметаною або майонезом, то відповідно калорійність готового страви підвищується.

     

    В середньому ж калорійність салатів з квашеною капустою становить 80-110 ккал в 100 г готового продукту.

    [uptolike]
    Загрузка...