Салат з квасолею та грибами — 8 рецептів приготування

Будь-яка квасоля чудово поєднується з грибами. Особливо — в закусках. Такі продукти роблять страву дуже ситним. Як приготувати салат з квасолею та грибами смачно, розказано далі.

Салат з квасолею та грибами — рецепт «Хвилинка»

Склад: банка білої квасолі в томаті, 230 г маринованих опеньків, ріпчаста цибулина, 1 ст. л. оцту (6%).

  • Цибулина дрібно ріжеться і заливається оцтом. Овоч залишають маринуватися на пару хвилин.
  • В цей час гриби ріжуться довільними шматочками і викладаються в салатницю.
  • До них відправляється квасолю разом з невеликою кількістю томати з банки.
  • Додається замаринований цибулю.

Салат «Хвилинка» отримав свою назву завдяки швидкості його приготування. Продуктів з його складу не потрібно термічна обробка. Всього через кілька хвилин на столі опиниться смачна та ситна закуска.

З додаванням болгарського перцю

Склад продуктів: 120 г сухої квасолі, середній зубок часнику, 170 г стручкової квасолі, 180 г свіжих печериць, ріпчаста цибулина, великий болгарський перець, сіль, олія оливи, свіжа зелень петрушки.

  • Бобові потрібно підготувати заздалегідь. Вони промиваються і замочуються у воді на 5-6 годин. Якщо є можливість, краще залишити квасоля в рідині на всю ніч. Вранці вона знову промивається і відварюється до розм’якшення.
  • Цибулю дрібно ріжеться і разом з подрібненим часником обсмажується на оливковій олії. Через 6-7 хвилин до цих компонентів висипаються невеликі брусочки солодкого перцю і пластинки свіжих грибів.
  • Коли перець розм’якшиться, можна всипати стручкову квасолю. Допускається додавати її відразу замороженою.
  • Маса солиться і обсмажується на повільному вогні ще хвилин 10.
  • Залишилось додати трохи води і відварену квасолю.

Готовий теплий салат прикрашають свіжою петрушкою і подається до столу.

Салат з квасолею, куркою і грибами

Склад продуктів: велика куряча грудка, 5-6 маринованих печериць, 90 г червоної квасолі, 80 г сиру, велика морквина, 90 мл несолодкого йогурту, пара пір’їнок зеленої цибулі, 1 головка ріпчастої цибулі, сіль, масло вершкове.

Дивіться також:  Салат з крабовим м’ясом – 8 рецептів приготування

  • Квасоля заливається водою і відправляється варитися на сильному вогні. По мірі википання рідини до неї підливається нова холодна приблизно по половині склянки. Такий контраст температур дозволяє швидко зварити бобові навіть без попереднього замочування.
  • Філе вариться в невеликій кількості води з сіллю.
  • Овочі дрібно нарізають і обсмажують на вершковому маслі.
  • Гриби подрібнюються тонкими пластинками.
  • Коли м’ясо звариться, його потрібно остудити і нашаткувати брусками.
  • Сир крупно треться.
  • Йогурт солиться за смаком і змішується з подрібненою зеленою цибулею.
  • Коли квасоля розм’якшиться, її потрібно трохи остудити і зібрати закуску з усіх підготовлених інгредієнтів. Піджарка з цибулі і моркви також додається в блюдо охолодженої.

Зібраний салат з квасолею та куркою і грибами заправляється йогуртовим соусом і відразу подається до столу.

З шинкою

Склад продуктів: 330 г шинки, за стандартною банку консервованих печериць і червоної квасолі, 2 бочкових солених огірки, сіль, майонез.

  • Шинка позбавляється від штучної або натуральної оболонки, після чого нарізають мініатюрної соломкою.
  • Аналогічним чином або дрібними кубиками нарізати бочкові огірки.
  • Печериці можна купувати відразу у вигляді тонких пластинок або самостійно подрібнити цілі.
  • Всі інгредієнти змішуються в салатнику. Останньою у нього додають квасолю без рідини.

Закуска солиться і перемішується з майонезом.

З маринованими грибами

Склад продуктів: половина банки консервованої білої квасолі, 4 варених яйця, 320 г маринованих шампіньйонів, 2 шт. моркви та цибулі-ріпки, свіжа зелень, майонез, сіль.

  • Цибулю дрібно рубається і обсмажується на будь-якому маслі до золотистої скоринки. Далі до нього вирушає терта морква і продукти готуються разом.
  • Квасоля відкривається, із неї зливається рідина. Мариновані гриби нарізати четвертинками.
  • Яйця чистяться і дрібно рубаються ножем.
  • Всі підготовлені продукти зсипаються в широку миску, солятся і поливаються майонезом. Поліпшити смак соусу допоможе подрібнений часник.
Дивіться також:  Салат ніжний – 10 рецептів приготування

Після перемішування салат з квасолею та маринованими грибами прикрашається рубаною зеленню.

Смачна закуска з сухариками

Склад продуктів: 340 г свіжих печериць, половина моркви, гість білих сухариків зі смаком сметани або часнику, 80 г сухої білої квасолі, 4-5 ст. ложок нежирної сметани, сіль, прянощі за смаком.

  • Квасолею потрібно зайнятися заздалегідь. Бобові замочуються на 11-12 годин. Зручніше за все робити це з вечора, а вранці промити і відварити квасолю до м’якості. В цілому допускається використання і консервованого продукту, але з сухим саме цей варіант закуски виходить особливо вдалим.
  • Гриби чистяться, миються і нарізати тонкими слайсами.
  • Морквина крупно треться. Разом з грибами овоч обсмажується на розжареному жирі. На цьому етапі пора всипати вибрані прянощі. Щоб зробити салат менш калорійним, можна використовувати варені продукти.
  • Обсмажені компоненти змішуються з остиглої квасолею.
  • Закуска готова солиться за смаком і заправляється нежирної сметаною.

Безпосередньо перед подачею до столу частування посипається білими сухариками. Їх можна зробити самостійно з вчорашнього хліба або використовувати магазинний продукт.

Салат з консервованої квасолею і смаженими грибами

Склад продуктів: велика морквина, 260 г консервованої квасолі, ріпчаста цибулина, 270 г свіжих печериць, кухонна сіль, сушений кріп, мелений чорний перець.

  • Свіжі гриби чистяться, миються і ріжуться тонкими слайсами.
  • Овочі нарізати довільно.
  • Спочатку на будь-якому розігрітому рафінованому маслі обсмажується цибуля з морквою, потім вони готуються вже разом з грибами. З сковорідки повинна повністю випаруватися вся рідина, яку виділять печериці.
  • В глибокий салатник складається остигле вміст сковороди, додається квасоля без маринаду, а також зелень і перець. Маса солиться за смаком.

Можна нічим не заправляти салат з квасолею і смаженими грибами, так як в ньому виявиться масло з сковороди. Але за бажанням можна використовувати звичний майонез.

Дивіться також:  Як засолити капусту швидко і смачно в банці, відрі або каструлі?

З цибулею та морквою

Склад продуктів: велика солодка морква, банку квасолі червоного кольору (консерви), цибуля-ріпка, 90 г Пармезану, 2 часникового зубчики, великий томат, зелень кропу, банка консервованих печериць, сіль, соус.

  • На розігрітому маслі обсмажується подрібнений цибуля-ріпка і терта морква. Коли овочі зазолотятся, до них викладається роздавлений часник і слайсы маринованих грибів.
  • Інгредієнти тужать разом 10-12 хвилин.
  • У салатницю засипаються помідор, позбавлений від плодоніжки і нарізаний дрібними кубиками. Туди ж відправляється дрібно тертий сир і подрібнений кріп.
  • В майбутню закуску викладається квасоля без рідини.
  • Залишилося додати обсмажені компоненти і салат посолити.

Заправляється частування будь підходящий соусом. Можна вибрати для цієї мети легкий майонез або його суміш з невеликою кількістю кетчупу.