Салат з квасолі з сухариками – 9 рецептів приготування

У всіх нас бувають такі часи, коли звичайні страви приїдаються, і хочеться спробувати чогось новенького, при цьому не особливо заморочуватися над приготуванням, довго стоячи на кухні. Саме для вас ми підготували такий рецепт, як салат з квасолі з сухариками!

Простий салат з консервованою квасолею і сухариками

Салат з консервованої квасолею і сухариками – це простий і смачний спосіб перекусити самостійно і нагодувати своїх домочадців. Скористайтеся наступним покроковим рецептом.

Що знадобиться:

  • шинка – 150 г;
  • консервир. квасоля – 1 банка;
  • майонез -2,5 ст. ложки;
  • зелень;
  • сухарики з м’ясним або сирним смаком – упаковка.

В першу чергу боби дістаються з банки і промиваються прохолодною кип’яченою водою. Шинку нарізати тонкою соломкою. Попередньо не забудьте зняти з неї шкірку. Для зручності можна дістати прожилки і хрящики, щоб салат був ще ніжніше.

Зелень дрібно нарізати. Вона може бути будь-якою і при цьому ніяк не впливати на смак страви: кінза, петрушка, кріп, орегано – все що завгодно вашій душі. Змішуємо в мисці промиту квасолю, сухарики і зелень. Заправляємо майонезом. Його кількість також можна змінювати за бажанням. Якщо хочете, більш легкий варіант, то кладіть менше.

З додаванням ковбаси

До складу салату з квасолею, сухариками і ковбасою входить:

  • консервир. квасоля – 0,5 кг;
  • варена ковбаса – 0,5 кг;
  • цибуля ріпка;
  • морква;
  • хліб черствий – 3 скибочки;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • сіль;
  • спеції.

Ковбаса нарізають дрібними кубиками. При бажанні її можна злегка обсмажити, так салат може вийти ситніше. З сирої ковбасою буде більш легкий варіант. Цибулю і моркву дрібно нарізати, після чого деякий час страхуються на сковороді з невеликою кількістю масла.

Квасоля висипається з банки, відкидається на друшляк і промивається прохолодною водою. Можна з-під крана, але краще віддати перевагу кип’яченої рідини. Після того, як вода стече, змішайте квасоля в мисці з ковбасою. Підсушуємо в духовій печі хліб для сухариків, скроплюємо маслом, посипаємо улюбленими спеціями і нарізаємо його кубиками або соломкою. Якщо сухарики будуть занадто жирними, то можна викласти їх на паперовий рушник, щоб вони не забруднили тарілку. Всі компоненти змішуємо, заправляємо порцією майонезу. Перед подачею прикрашаємо зеленню.

Дивіться також:  Сніжний Краб – що це? 4 рецепта приготування страв з крабовими паличками

З куркою і квасолею і сухариками

Салат з куркою, квасолею і сухариками – це ще один варіант горезвісної закуски, яка підійде як в якості легкого перекусу, так і у вигляді повноцінного страви. Його можна з’їсти на сніданок або обід.

До складу входить:

  • консервир. квасоля – 1 банка;
  • філе курки – 0,5 кг;
  • пекінська капуста – 300 г;
  • сухарі – 50 г;
  • майонез – 4 ст. ложки;
  • спеції.

Відварюємо куряче філе в злегка підсоленій воді, остуджуємо, нарізаємо невеликими шматочками. Зливаємо з банки з консервованою квасолею рідина, промиваємо її і перекладаємо в миску, де буде готуватися салат. Туди ж кладуть куряче філе.

Поділяємо пекінську капусту на кілька частин і шаткуємо листя соломкою товщиною приблизно по півміліметра. Після цього додаємо її до решти інгредієнтів. Висипаємо в посуд сухарики з м’ясним або сирним смаком, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо. Зверху салат можна прикрасити зеленню перед подачею.

Як приготувати з часником?

Салат з квасолею та сухариками з часником – це більш пікантний варіант для тих, хто любить страви погостріше. В той же час ця закуска дуже легка і її можна назвати навіть дієтичної, якщо замінити майонез кількавідсотковою сметаною.

До складу входить:

  • консервир. квасоля – 1 банка;
  • сухарі – 50 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • сир – 50 г;
  • майонез – 3 ст. ложки.

Квасоля дістається з банки, промивається холодною водою і покласти в миску, де і буде готуватися наш салат. Зубчик часнику подрібнюється в часникодавці або за допомогою ножа. Потім в миску кладуть сухарики. Їх можна зробити самостійно з черствого хліба, підсмаживши його або підсушивши в духовці, або купити в магазині вже готову упаковку.

Для приготування необхідно використовувати сир твердих сортів. Добре для цієї мети може підійти грецький «Фетаки», але тоді доведеться нарізати його кубиками, а не натирати на крупній тертці, як спочатку пропонує рецепт. Змішуємо в мисці всі інгредієнти, заправляємо майонезом, солимо і наш салат з консервованої квасолею готовий!

Дивіться також:  Дієтичні салати – 9 смачних рецептів для схуднення

З червоною квасолею і «Кириешки»

Не любите білу квасолю? Тоді ви можете з легкістю замінити її червоною. Салат від цього анітрохи не втратить своїх смакових якостей. Навпаки, він навіть придбає якусь родзинку.

До складу входить:

  • червона квасоля консервир. – 1 банка;
  • сухарики «Кириешки» з будь-яким смаком – 100 г;
  • сир – 100 г;
  • огірки – 2 шт.;
  • майонез – 4 ст. ложки;
  • зелень.

На приготування салату у вас піде зовсім небагато часу: приблизно 15-20 хвилин. Червона квасоля дістається з банки, промивається водою і перекладається в посуд, де будуть змішувати всі інгредієнти. Слідкуйте за тим, щоб не було занадто багато вологи, інакше салат вийде несмачним.

Слідом в миску кладуть сухарики. Смак ви можете вибирати довільно, який більше сподобається, але краще буде бекон або шинка з сиром. Ріжемо кубиками огірки, дрібно шаткуємо зелень, а сир натираємо на крупній тертці. З’єднуємо всі компоненти, заправляємо майонезом, солимо і після цього салат готовий до подачі.

З курячою грудкою

Що знадобиться:

  • куряча грудка – 2 шт.;
  • консервир. квасоля – 1 банка;
  • зелень – 1 пучок;
  • сухарі – 50 г;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • сіль;
  • спеції.

Попередньо відварюємо курячі грудки. Потім остуджуємо їх і нарізаємо кубиками. З банки з квасолею зливається рідина, після чого та промивається і кладеться в миску до грудей. Слідом ідуть сухарики. Ви можете приготувати їх самостійно, а можете купити в магазині вже готові у пачці з будь-яким смаком.

Змішуємо в мисці всі інгредієнти, заправляємо майонезом, додаємо туди спеції і сіль. Прикрашаємо зверху зеленню або ж просто шаткуємо і кладемо її в салат. Також перед подачею можна покласти тертий сир.

Покроковий варіант з кукурудзою

До складу входить:

  • консервир. квасоля – 1 банка;
  • консервир. кукурудза – 1 банка;
  • сухарі – 100 г;
  • зелень;
  • огірок – 1 шт.;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • спеції.
Дивіться також:  Розсіл для капусти – 8 рецептів для приготування смачної, хрусткої капусти

Зливаємо з банок з кукурудзою та квасолею рідина, відкинувши на друшляк. Після чого промиваємо і змішуємо обидва інгредієнти в миску. Нарізаємо дрібно зелень і огірок кубиками, після чого кладемо їх туди ж, де лежить квасоля з кукурудзою. Додаємо сухарики, спеції за смаком і заправляємо майонезом. Перед подачею можна прикрасити салат парою гілочок зелені зверху і залишилися сухарями.

Легкий салат з помідорами

Простий і дієтичний варіант салату з квасолею, який здатний скрасити ваш прийом їжі, не знищивши багато часу.


До складу входить:

  • консервир. квасоля – 1 банка;
  • помідор – 2 шт.;
  • огірок – 2 шт.;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • сухарі – 100 г;
  • зелень;
  • спеції.

Квасоля відкидаємо на друшляк, зливши з неї всю рідину і промиваємо під прохолодною водою. Бажано не використовувати проточну з-під крана. Помідор нарізати маленькими шматочками або часточками залежно від того, який варіант для вас більше влаштовує. Огірок ріжеться кубиками. Зелень дрібно шинкуется.

Змішуємо всі компоненти, в останню чергу, додавши сухарики. Заправляємо салат майонезом і спеціями, ще раз ретельно перемішуємо і легка закуска готова до подачі на стіл!

Салат з копченою куркою, квасолею і сухариками

А це самий ситний варіант салату з квасолею і сухариками. Його краще всього робити для подачі до урочистої нагоди.

До складу входить:

  • консервир. квасоля будь – яка- 1 банка;
  • копчена курка – 250 г;
  • ріпчаста цибуля;
  • сухарі – 100 г;
  • сметана – 3 ст. ложки;
  • зелень;
  • огірок;
  • спеції.

Відкидаємо квасолю з банки на друшляк, промиваємо її і кладемо в тарілку, де буде готуватися салат. Копчена курка обробляється, з неї виймаються всі кістки, а м’ясо ріжеться дрібними шматочками і додати до квасолі. Цибулю можна використовувати маринований або пасеровану в залежності від ваших уподобань.

Огірок нарізати дрібними кубиками, зелень шинкуется. Пару гілочок можна залишити для прикраси салату перед подачею. Змішуємо всі інгредієнти, додавши в кінці сухарики, заправляємо майонезом і спеціями. Тепер наша страва повністю готове!