Салат з кукурудзою і ковбасою — 7 простих і смачних рецептів

Навіть із залишків продуктів в холодильнику можна приготувати смачну ситну закуску. Наприклад, відмінно поєднуються між собою ковбасні вироби і солодкуваті хрусткі кукурудзяні зерна. Частування з них підійде і до повсякденного обіду, і до свята. Є кілька вдалих варіантів салату з кукурудзою і ковбасою.

Швидкий салат з кукурудзою, ковбасою, яйцем і огірком

Такий варіант салату готується дуже швидко. Особливо, якщо заздалегідь зварити для нього яйця.

Інгредієнти:

  • зварені яйця – 3-4 шт.;
  • варена ковбаса/сосиски – 180-200 г;
  • свіжий огірок – 2 шт.;
  • консервована кукурудза – повний стакан;
  • солоний майонез.

Приготування:

  • Для частування однаково підійде варена ковбаса або молочні сосиски. Цей м’ясний продукт потрібно очистити від плівки і порубати акуратними кубиками.
  • Також подрібнити огірки і яйця.
  • Змішати підготовлені компоненти. Засипати до них кукурудзяні зерна.
  • Все полити солоним майонезом. Перемішати.

Підійде оливковий на перепелиних яйцях або будь-який інший варіант соусу. Дуже смачний салат виходить з домашнім майонезом.

Загрузка...

Готуємо з капустою

 

Капусту можна взяти будь-яку. Самий ніжний і смачний салат виходить з пекінської. Але підійде і белокочанный овоч.

Інгредієнти:

  • капуста – приблизно кіло;
  • свіжі огірки – 3 шт.;
  • солодка кукурудза – повний стакан (консерви);
  • зелена цибуля (біла частина) – 2 шт.;
  • копчена/напівкопчена ковбаса – 320-350 м;
  • кріп – 35-40 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • майонез (домашній), сік лимона, сіль.

Приготування:

  • Тонко нашаткувати капусту. Якщо використовується білокачанна, то потім її треба добре розім’яти руками. В процесі посолити і полити соком лимона/лайма.
  • Ковбасний продукт порізати брусочками, попередньо очистивши від плівки.
  • Огірки позбавити від шкірки. Порізати кільцями. Цибуля – полуколечками.
  • Часник можна подрібнити довільно. Якщо хочеться, щоб він явно відчувався в салаті, то різати продукт найкраще маленькими кубиками.
  • З’єднати всі в глибокій тарілці. Засипати рубаним кропом, кукурудзяними зернятками.
  • У процесі перемішування заправити закуску домашнім соусом.
Спробуйте також:  Салат з скумбрії консервованої - 9 рецептів приготування

Якщо солоності капусти виявилося недостатньо для всього страви, можна додати ще трохи дрібної солі.

Рецепт салату «Соломка»

Свою назву салат отримав через особливості нарізування продуктів. Всі вони шинкують тонкою довгою соломкою.

Інгредієнти:

  • копчена ковбаска – 230-250 г;
  • солодка кукурудза (консерви) – повний стакан;
  • корейська морква – 230-250 г;
  • свіжий огірок – 3 шт.;
  • пір’я зеленої цибулі – за смаком;
  • солоний майонез.

Приготування:

  • Очистити ковбасу від плівки. Підійде будь-який сорт, у тому числі з великими вкрапленнями сала.
  • Нарізати ковбасу, огірок (разом зі шкіркою) естетичною довгою соломкою. Можна зробити її тонкої або товстої по своєму смаку.
  • Віджати від зайвої рідини корейську закуску. Все змішати.
  • Додати порізану цибулю, кукурудзу без маринаду.

Заправити салат «Соломка» солоним соусом і відразу пригостити ним гостей.

З копченою ковбасою і кукурудзою

 

У такий закуски є своє веселе назву – «Семенівна».

Інгредієнти:

  • капуста – 280-300 г;
  • крабові палички – 80-100 г;
  • кукурудза – 2/3 ст.;
  • морква – 1 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • копчена ковбаса – 280-300 г;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • підсолений майонез.

Приготування:

  • Для приготування такого частування з копченою ковбасою і кукурудзою, насамперед потрібно зайнятися капустою. Нашаткувати овоч гострим ножем, із зусиллям розім’яти руками, присипавши дрібкою солі.
  • Моркву слід потерти, часник, ковбасу, крабові палички і перчик – довільно порізати. Шматочки м’ясного продукту варто зробити побільше, щоб вони явно відчувалися в готовому блюді.
  • Усе з’єднати, додати кукурудзяні зерна.

Полити блюдо підсоленим соусом. Добре перемішати і можна знімати пробу.

Закуска «Світлофор» з корейською морквою

Салат виходить дійсно яскравим, як світлофор. У нього входять апетитні компоненти трьох різних кольорів.

Інгредієнти:

  • копчена ковбаса – 80-100 г;
  • томат – 1 шт.;
  • свіжий огірок – 1 шт.;
  • зелена цибуля – 3 пера;
  • свіжий кріп – 3-4 гілочки;
  • варені жовтки – 3 шт.;
  • кукурудза – 6 ст. л. (консерви);
  • солоний майонез.
Спробуйте також:  Як і скільки варити курячу грудку?

Приготування:

  • «Представниками» зеленого шару в салаті стануть огірки, цибуля, кріп. Їх потрібно дрібно порізати гострим ножем.
  • Для червоного кольору в світлофорі береться помідор. За бажанням можна доповнити його ще й солодким болгарським перчиком. Такі інгредієнти потрібно подрібнювати кубиками.
  • Жовтим «сигналом світлофора» стане кукурудза і раскрошенные варені жовтки.

Всі підготовлені продукти потрібно окремо змішати з солоним соусом, скласти їх у високі порційні стакани один за іншим, не перемішуючи між собою.

Ситний салатик «Їжачок»

 

Салат з назвою «Їжачок» виходить одночасно ситним, хрустким і свіжим. Таким його робить поєднання сиру, ковбаси і консервованих кукурудзяних зерен.

Інгредієнти:

  • копчена/напівкопчена ковбаса – 180-200 г;
  • солоний сир – 180-200 г;
  • зварені яйця – 6 шт.;
  • кукурудза – 1 банку (консерви);
  • свіжий часник і майонез.

Приготування:

  • Для приготування заправки потрібно відразу змішати майонезний соус з размятым часником. Вийде ароматна маса, яка зробить смак будь-якого салату ще яскравіше. При необхідності соус можна досолити.
  • Ковбасу без шкірки порізати акуратними кубиками, також порізати і зварені очищені яйця.
  • Сир можна подрібнювати за допомогою терки з великими поділками або ж рубати дрібними кубиками. У першому випадку закуска вийде більш ніжною.
  • Змішати продукти, присипавши їх кукурудзою.

Заправити закуску часниковим соусом. Дуже смачно подавати її в тарталетках або на хрустких тостах. Можна вибрати салат як наповнення для рулету з лаваша.

Салат: кукурудза, квасоля, сухарики і ковбаса

Важливий інгредієнт такої страви – сухарики. Потрібно, щоб вони були злегка рум’яними, хрусткими.

Інгредієнти:

  • консервована кукурудза – повний стакан;
  • копчена ковбаса – 280-300 г;
  • сухарики – велика жменя;
  • червона квасоля – 1 банка (консерви);
  • зелень і солоний майонезний соус.

Приготування:

  • З копченої ковбаси зняти плівку, порізати частину невеликими апетитними кубиками.
  • Відразу висипати ковбасу у велику миску і відправити до неї квасолю, кукурудзу, попередньо откинутые на друшляк і позбавлення від зайвої рідини. Квасоля краще всього брати у власному соку. Продукт в томаті сильно вплине на підсумковий смак салату.
  • Присипати інгредієнти зеленню, полити солоним соусом, добре перемішати.
  • Тільки після цього додати сухарики. Вони можуть бути магазинними (наприклад, зі смаками сметани, сиру, бекону) або саморобними з білого хліба з гранульованим часником.
Спробуйте також:  Салат з курки і печериць - 9 рецептів

Поєднання кукурудзи, квасолі, сухариків, ковбаси в одному салаті робить його дуже смачним, яскравим, незвичайним. Замість майонезу для заправки можна вибирати і сметану.

Для обговорюваних закусок можна використовувати будь-яку ковбасу по своєму смаку – і копчену, і напівкопчену, і навіть варену. А ось кукурудзу потрібно брати тільки цукрові консервовану. Заморожені або свіжі зерна не підійдуть.