Салат з курячих шлунків — 8 рецептів приготування

Різні курячі субпродукти можна використовувати для приготування смачних закусок. Наприклад, шлунки. Вони чудово поєднуються з овочами, грибами, консервами. Салати з курячих шлунків відмінно підійдуть навіть для святкового столу.

Простий салат з варених курячих шлунків

Склад продуктів: півкіло субпродукту, 2 цибулини, 2 моркви, 2 бочкових солоних огірка, баночка горошку мозкових сортів, сіль, суміш перців, легкий майонез.

  • Шлунки варяться в солоній воді, після чого остуджувати і ріжуться соломкою.
  • Довільно подрібнені свіжі овочі страхуються на пісному маслі.
  • Субпродукт з’єднується з остиглої обсмаженням. У миску додаються кубики солоних огірків, горошок без маринаду.

Залишилося заправити закуску майонезом з сіллю і сумішшю перців.

Рецепт приготування по-корейськи

Склад продуктів: півкіло курячих шлунків, 2 білі цибулини, сіль, по щіпці меленої паприки і коріандру, велика морквина, половина склянки столового оцту, 7-8 горошин запашного перцю, 6 великих ложок рафінованої олії, 1 велика ложка соєвого соусу без добавок.

  • Субпродукти варяться до м’якості. За пару хвилин до кінця варіння у воду додається горошок перцю. Далі вони остуджувати. Обов’язково їх треба вийняти з бульйону, інакше в процесі остигання вони увберуть в себе занадто багато рідини.
  • Цибулю нарізати найтоншими кільцями і заливається оцтом на 12-15 хвилин. Далі овоч відкидається на друшляк.
  • Морквина подрібнюється корейської теркою. Охолоджені субпродукти ріжуться пластинками.
  • Всі підготовлені продукти викладаються в один посуд. Вони заливаються соєвим соусом, посипаються паприкою і коріандром.
  • Зверху виливається розпечене на сковороді рафінована олія.

Після ретельного перемішування салат з курячих шлунків по-корейськи буде настоюватися не менше 2 годин. Далі можна знімати з частування пробу. При необхідності закуска досаливается.

Гостра закуска з маринованою цибулею

Склад продуктів: 280 г субпродукту, заздалегідь 4 зварених круто яйця, 170 г салатного білого лука, велика морква, оцет, сіль, майонез.

  • Цибулю тонко нарізати півкільцями і заливається сумішшю фільтрованої води і столового оцту в рівних пропорціях. Овоч залишається на 10-12 хвилин.
  • Далі полуколечки лука відкидаються на сито. Після стікання маринаду вони з’єднуються з морквою, натертою на крупній тертці.
  • Курячі субпродукти відварюються до м’якості в солоному окропі. Після остигання вони нарізати пластинками.
  • Яйця мельчатся мініатюрними кубиками.
  • Підготовлені компоненти з’єднуються.

Ароматний салат зі шлунків з маринованою цибулею заправляється порцією майонезу.

З грибами

Склад продуктів: півкіло курячих шлунків, 2 відварених яйця, фіолетова цибулина, 170 г грибів, половина пучка петрушки, сіль, майонез.

  • Курячі субпродукти опускаються в солоний окріп, відварюють до м’якості. Далі вони довільно подрібнюються і викладають у салатник.
  • Цибулинка дрібно ріжеться і обсмажується на пісному маслі. Як тільки вміст сковороди охолоне, його можна перекладати до шлунків.
  • На маслі обсмажують до готовності шматочки грибів. До них одразу додається сіль. Можна використовувати будь-які приправи.
  • Яйця мельчатся кубиком, петрушка довільно рубається ножем.
  • Всі компоненти добре перемішуються.

Заправляється салат зі шлунків з грибами, майонезом.

Загрузка...

З зеленим горошком

Склад продуктів: півкіло субпродукту, 4 бочкових солених огірки, дрібна сіль, біла цибулина, половина банки консервованого зеленого горошку, будь-який відповідний соус.

  • Шлунки відварюють до готовності в солоному окропі. М’ясний продукт повинен добре розм’якнути. Далі він подрібнюється тонкою соломкою.
  • Основний компонент з’єднується в салатнику з тонкими брусочками солоних огірків і мініатюрними кубиками цибулі.
  • У цю ж миску викладається горошок без маринаду.

Закуска солиться, поливається обраним соусом (підійде звичайний майонез) і добре перемішується.

Ситний салат з пупков з картоплею

Склад продуктів: 3 зварених у мундирі картопляні бульби, сіль, міцний свіжий огірок, 2 варені яйця, біла цибулина, 170 г курячих шлунків, свіжий кріп, майонез.

  • Субпродукти варяться до готовності і ріжуться крупною соломкою.
  • Охолоджені яйця і картопля мельчатся кубиком.
  • Продукти з першого і другого кроку з’єднуються, до них всипати тонкі полуколечки цибулі і соломка свіжого огірка.

Залишається додати рубаний кріп, сіль і заправити страву майонезом.

З редькою

Склад продуктів: 1 зелена редька, біла цибулина, 1 ст. ложка соєвого соусу, 1 ч. ложка цукрового піску, півкіло курячих шлунків, сіль, приправи, столовий оцет.

  • Субпродукти добре миються і нарізати соломкою. Далі шлунки за смаком солятся, перчатся і на годинку заливаються оцтом.
  • Окремо у складі з оцту і води (1 до 1) маринуються тонкі полуколечки лука.
  • Редька чиститься і подрібнюється за допомогою великої терки.
  • Готові шлунки обсмажуються на будь-якому олії до випаровування з сковорідки всього соку. Головне, не перетримати субпродукт на вогні, інакше він може вийти пересушеним.

Всі компоненти салату з’єднуються і заправляються соєвим соусом з цукром. Також можна збризнути оцтом.

Теплий салат з курячими шлунками

Склад продуктів: півкіло субпродукту, 8-9 свіжих печериць, по 1 шт. моркви, солодкого червоного перцю, цукіні, білого цибулі, 2 великих помідора, рафінована олія, сіль.

  • Лук ріжеться тонкими часточками і обсмажується на олії до прозорості.
  • Далі до нього додається соломка моркви і цукіні, тонкі брусочки перцю, пластини грибів і кубики томатів. Інгредієнти закладаються в сковорідку до цибулі по черзі. Після кожного нового компонента вміст сковорідки обсмажується разом близько хвилини.
  • В останню чергу до овочів і грибів висипаються відварені до готовності і розрізані на 3 частини шлунки.
  • Ще через 6-7 хвилин обсмажування страва повністю готове. Залишилося досолити його за смаком.

Подається салат в теплому або холодному вигляді.

Загрузка...