Салат з курячим філе — 13 смачних рецептів приготування

Салат з курячим філе представляє собою дуже просте і смачне блюдо, поширене по всьому світу. Використання курячого м’яса, що поєднується з різноманітними продуктами, дозволяє експериментувати і створювати різні рецепти апетитних закусок на кожен день і до святкового столу, які припадуть до смаку навіть самим вибагливим гурманам.

Салат з курячим філе і грибами

Прекрасна закуска, яка завдяки пікантному поєднанню сиру з грибами стає родзинкою будь-якого столу.

Для створення салату потрібно придбати:

  • філе – 2 шт.;
  • яйце – 2 шт.;
  • сир (твердий) – 100 г;
  • гриби свіжі (за бажанням) – 150 г;
  • цибуля – 2 головки;
  • масло (підступах д.) – 20 г;
  • майонез для заправки;
  • сіль – за смаком.

Щоб подати до столу смачну закуску:

  • Філе відварюється в підсоленій воді, остуджується і нарізається кубиками.
  • Цибуля очищається і подрібнюється.
  • Гриби нарізати скибочками.
  • На розігрітій сковороді обсмажують цибулю і гриби до золотистої скоринки.
  • Яйця відварюють, очищаються і подрібнюються.
  • Сир натирається на крупній тертці.
  • У глибокій мисці всі інгредієнти змішуються, солятся і заправляються, після чого блюдо викласти в салатник для подачі до столу.

Порада: Для додання аромату помістіть в бульйон, де вариться м’ясної компонент, гілочки кропу, невелику головку цибулі, лавровий лист. Філе від цього дуже виграє.

Загрузка...

З куркою і ананасами

Салат з курячим філе і ананасами виходить дуже ситним, якщо в нього додати такий поживний інгредієнт, як картоплю.

Щоб виконати цей простий рецепт, необхідно підготувати:

  • філе – 3 шт.;
  • ананас консервований – 1 банка;
  • картопля – 4 шт.;
  • майонез, сіль, каррі – за смаком.

Щоб нагодувати членів сім’ї ситним вечерею:

  • Відварене філе нарізати шматочками.
  • Зварений у мундирі картопля після остигання очищається і ріжеться кубиками.
  • Консервована м’якоть екзотичного плоду нарізати на невеликі скибочки по 2 див.
  • Продукти змішуються, заправляються, солятся і приправляється каррі, залежно від смакових уподобань.

Як приготувати з кукурудзою?

Салат з курячого філе і кукурудзи готується за аналогічним принципом, описаним у базовому рецепті з невеликими доповненнями: набір продуктів вводиться банку кукурудзи, а 4 картоплини замінюються на таку ж кількість яєць.

Листковий салат з вареної курячої грудкою

Експрес-салат, смакові якості якого залишаються на висоті.

Для приготування закуски достатньо підготувати наступне:

  • філе варене – 400 г;
  • гриби мариновані – 400 г;
  • корінь селери – 200 г;
  • майонез – за смаком.

Для отримання листкового салату:

  • Першій викладається курка і змащується майонезом.
  • Зверху розміщуються грибні пластинки.
  • Останнім шаром виступає подрібнений корінь.
  • Для прикраси використовуються цілі грибочки.

Берізка з курячим філе і чорносливом

Класичний рецепт закуски, є невід’ємною стравою на банкеті з російською застіллям, готується з таких компонентів:

  • відварене філе – 400 г;
  • чорнослив – 10 шт.;
  • огірки свіжі – 1 шт.;
  • печериці – 200 г;
  • яйце – 6 шт.;
  • цибуля – ½ головки;
  • волоські горіхи (очищені) – 1 склянка;
  • майонез – 250 г;
  • сіль, майонез – до смаку.
Спробуйте також:  Печінковий салат - 7 рецептів смачних салатів

Процес створення кулінарного дослідження полягає в наступному:

  • Чорнослив заливають водою на ¼ години.
  • На сковороді обсмажують скибочки грибів з подрібненою цибулею.
  • З яєць і майонезу готується яєчна маса однорідної консистенції.
  • Глибока форма вистилається харчовою плівкою, куди викладаються шари, кожен з яких змащується яєчною масою: шматочки філе, подрібнений чорнослив, горіхи, соломка з огірків, філе і гриби з цибулею.
  • Салат щільно закривається плівкою і настояти 2 години в холодильнику.
  • Перед подачею закуска добре змащується залишилася масою і прикрашається шматочками чорносливу у вигляді стовбура берези.

Берізка з курячим філе і огірками

У більшій частині варіантів приготування салату «Берізка» використовується чорнослив. Однак існують рецепти і для тих, кому не подобається смак сухофрукта.

Набір продуктів дуже простий:

  • філе – 400 г;
  • яйце – 5 шт.;
  • огірки мариновані – 2 шт.;
  • печериці – 300 г;
  • сир – 200 г;
  • маслини без кісточок – 1 банка;
  • зелень, майонез – за смаком.

У процесі створення кулінарного творіння:

  • Гриби поділяються на великі частини і обсмажуються, не перемішуючись.
  • Відварене філе нарізати кубиками, викласти на блюдо і змащується майонезом.
  • Потім викладаються шарами гриби, подрібнені огірки, маслини і натерті яйця.
  • Останнім йде натертий сир і викладається прикраса з білків, грибних шматочків і подрібненої зелені.

Ситна закуска з червоної консервованої квасолею

У повсякденній суєті, коли катастрофічно не вистачає часу, хочеться харчуватися домашньою їжею.

Простий і швидкий у виконанні рецепт смачного салату, для якого необхідні:

  • філе – 700 г;
  • квасоля (конс.) – 1 банка;
  • огірок маринований – 2 шт.;
  • яйце – 2 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля – 1 головка;
  • майонез – 200 г;
  • сіль – за смаком.

Створюється смачна закуска в такому порядку:

  • Куряче м’ясо відварюється, остуджується і дрібно нарізати.
  • Огірки середніх розмірів подрібнюються і змішуються з філе в глибокій мисці.
  • На середній тертці треться моркву і змішується з подрібненою цибулею, після чого овочева суміш у свіжому вигляді викладається до м’яса і огірках.
  • Відварені яйця ріжуться соломкою або за допомогою яйцерізки.
  • Після додавання в миску яєць відкривається квасоля і викладається до решти продуктів.
  • На останньому етапі вміст посуду заправляється майонезом, солиться і ретельно перемішується.

Зі стручковою квасолею

Теплий салат, багатий вітамінами та поживними елементами, урізноманітнює меню будь-якої людини, що дотримується дієтичного харчування, який не проти смачно перекусити.

Для цього готуються:

  • філе – 250 г;
  • стручкова квасоля – 500 г;
  • соєвий соус – 2 ст. ложки;
  • перець солодкий – 1 шт.;
  • масло (підступах д.) – 50 мл;
  • цибуля – 1 головка;
  • часник – 3 зубчики;
  • сіль – за смаком.

Готується апетитна закуска просто:

  • У підсолену киплячу воду поміщається квасоля, де проварюється пару хвилин.
  • Філе нарізати скибочками і обсмажується до готового стану на розігрітому маслі.
  • В іншій сковороді пассеруется подрібнену цибулю, нарізаний смужками перець і стручкова квасоля до готовності.
  • До овочів викладається м’ясо, додається пропущений через прес часник і соєвий соус.
  • Вміст прогрівається на сковороді під кришкою 2 хвилин.
Спробуйте також:  Салат з омлетом – 6 рецептів

З брокколі та сиром

Варіант легкого вечері з включенням до складу багатою вітамінами і амінокислотами брокколі, про користь якої ще недавно багато хто не знали.

Щоб приготувати легкозасвоювану закуску, достатньо мати:

  • філе – 200 г;
  • броколі (свіжа або заморожена) – 300 г;
  • сир (твердий) – 150 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • майонез – 50 г;
  • сіль – за смаком.

При приготуванні:

  • М’ясо відварюється, остуджується і нарізається соломкою.
  • Брокколі міститься в киплячу воду на 2-3 хвилини, після чого відкидається на друшляк і обливається прохолодною водою.
  • Сир натирається на середній тертці.
  • Часник подрібнюється ножем.
  • У глибокому посуді підготовлені компоненти подсаливаются за смаком і перемішати з майонезом.
  • Перед подачею на стіл закуска викладається в салатник.

З копченим курячим філе

Наближається пора відпусток і хочеться виглядати ще краще, тоді салат, приготований за цим рецептом, володіє прекрасними смаковими якостями і мінімумом зайвих калорій, стане постійним стравою в раціоні.

Для приготування необхідно обзавестися такими продуктами:

  • грудка копчена – 450 г;
  • спаржа – 175 г;
  • сметана – 160 г;
  • знежирені вершки – 160 г;
  • цедра лимона – 10 г;
  • рукола – 350 г;
  • авокадо – 1 шт.;
  • помідори – 200 г;
  • сіль – за смаком.

У процесі підготовки кулінарного шедевра:

  • Томати нарізати тонкими скибочками.
  • Спаржа ділиться навпіл і готується на пару.
  • Авокадо розрізається на невеликі часточки.
  • М’ясо ріжеться кільцями.
  • У глибокому посуді перемішуються продукти і заправляються змішаними сметаною і вершками.
  • При необхідності салат підсолювати.

Салат «Наречена» з грудкою покроково

Святковий салат, поєднує простоту виконання і чудовий смак, зобов’язаний назвою саме своєму зовнішньому вигляду. Він може стати прикрасою будь-якого свята. Але це не означає, що його можна приготувати без приводу.

Необхідно лише взяти:

  • грудка копчена – 300 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • сир (плавл.) – 1 шт.;
  • картопля -1 шт.;
  • цибуля – ½ головки;
  • майонез, сіль – за смаком.

При приготуванні:

  • М’ясо ріжеться дрібними шматочками і викласти першим шаром.
  • Потім готується маринований цибулю шляхом замочування в укусі близько 10 хвилин і викладається поверх змащеній майонезом грудки.
  • Третій шар складається з натертого на крупній тертці картоплі.
  • Зверху розміщуються натерті жовтки.
  • Після чергової майонезній сіточки викладається плавлений сир.
  • Фінальним акордом є білки, які виступають не тільки шаром, але і прикрасою закуски.

Рецепт салату «Соняшник» з курячим філе

Ще один варіант оригінально оформленої салату. Завдяки своєму зовнішньому вигляду і швидкому приготуванню закуска незамінна при швидкій сервірування святкового столу, коли після робочого тижня на створення складних страв часу немає, а гостей здивувати хочеться.

Спробуйте також:  Салат «Мімоза» з сайрою - 5 рецептів приготування

Знадобиться дуже простий продуктовий набір:

  • філе – 200 г;
  • печериці – 350 г;
  • сир – 100 г;
  • яйце – 4 шт.;
  • маслини без кісточок – 1 банка;
  • чіпси – для прикраси.

В процесі:

  • Відварена курка остуджується і нарізається кубиками.
  • Нарізані скибочками шампіньйони обсмажуються близько 10 хвилин на вогні середньої інтенсивності.
  • Яйця відварюють, і з двох яєць видаляються жовтки, після чого яєчний продукт подрібнюється.
  • Решту жовтків розминаються в окремому посуді.
  • Сир натирається на крупній тертці.
  • Салат викладається шарами, кожен з яких змащується майонезом: грудка, гриби, яйця, сир, яєчні жовтки.
  • В якості прикраси використовуються розділені на 4 частини маслини і чіпси, виконують роль пелюсток.

Класичний «Цезар» з філе

Салат, який користується великою популярністю і присутня в меню практично будь-якого закладу громадського харчування. Але незважаючи на можливість замовити його на винос, кожна господиня хоче навчитися готувати закуску власноруч.

Для цього слід придбати:

  • філе – 3 шт.;
  • пармезан – 100 г;
  • хліб – 250 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • яйце – 1 шт.;
  • помідори черрі – 5 штук;
  • гірчиця (зерниста) – 1 ч. ложка;
  • масло (оливки.) – 150 мл;
  • винний оцет – 2 ст. ложки;
  • листя салату Романо;
  • сіль, перець – за смаком.

Для виконання класичного рецепту:

  • Хліб ріжуть скибочками, взбрызгивается маслом і обсмажується з додаванням часнику на середньому вогні до хрусткості.
  • Промите філе солиться, перчится і обсмажується до золотистої скоринки, після чого викладається на тарілку і розрізається впоперек на кілька частин.
  • Сир і помідори нарізати скибочками.
  • За допомогою блендера готується заправка з яйця, оцту, 1 зубчик часнику, олії, гірчиці, солі і перцю.
  • Дно салатника вистилається салатними листям, на які викладається м’ясо і поливається соусом.
  • Закуска доповнюється пластинками сиру і томатів.

Олів’є з курячою грудкою

Салат «Олів’є», без якого не обходиться жоден новорічний стіл, може готуватися з різних сортів м’яса, включаючи і куряче.

Знадобляться:

  • філе – 400 г;
  • картопля – 400 г;
  • морква – 200 г;
  • горошок зелений (конс.) – 1 банка;
  • огірки мариновані – 300 г;
  • майонез – 150 г;
  • яйце – 4 шт.;
  • сіль, перець – за смаком.

Процес приготування полягає в наступному:

  • Свіжі овочі та яйця відварюють, остуджувати, очищаються і ріжуться кубиками.
  • Відварене філе і огірки нарізати шматочками.
  • У глибокій мисці підготовлені інгредієнти змішуються з додаванням горошку, після чого солятся, приправляється і заправляються майонезом.
  • Традиційний салат готовий до вживання.

Отже, м’ясо птиці завдяки своїм відмінним смаковим якостям може використовуватися для втілення безлічі кулінарних ідей, не виключаючи і салати.