Салат з курячою печінкою — 11 рецептів, включаючи теплий салат

Печінка має прекрасні смакові якості. Щоб цей продукт не набридав, з нього готують різноманітні страви. Салат з курячої печінки – смачний, простий у приготуванні, має апетитний вигляд. Він користується популярністю на святковому столі. Порівняно з м’ясними закусками, салат з печінкою доступний і ситний. Ви можете вибрати рецепт з морквою, огірками, сиром, приготувати в теплому або холодному вигляді.

Теплий салат з курячою печінкою

Приготування теплого салату з курячої печінки – кулінарне мистецтво, яке, в основному, зустрічається в ресторанах. Страва включає в складі багато зелені, тому легко засвоюється травною системою.

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 цибулина;
  • соєвий соус;
  • печінка куряча – 570 г;
  • сухарики – 130 г;
  • перець;
  • салат листовий – 270 г;
  • сіль;
  • печериці свіжі – 370 г;
  • олія оливкова;
  • рукола – 170 г;
  • сік лимонний – 15 мл;
  • борошно – 120 р.

Приготування:

  • Починати слід з зелені. Промити водою листочки салату листового і рукколу. Нашаткувати.
  • Печінку вимити.
  • В піалу всипати борошно.
  • Обваляти печінку.
  • Підсолити.
  • Сковорідку розігріти. Збризнути маслом. Помістити субпродукт.
  • Обсмажити. Прибрати в тарілку, коли з’явилася золотого кольору скоринка.
  • Печериці вимити. Нарізати.
  • З цибулини зняти лушпиння. Нарізати. Бажано, щоб вийшли кільця.
  • Помістити в сковороду цибулю і гриби. Прикрити кришкою. Загасити.
  • Через вісім хвилин перемістити в миску. Укрити, для збереження тепла.
  • Тепер необхідно приготувати соус, він додасть смак страви. В піалі розмішати олія оливкова, соєвий соус, перець, сіль, сік від лимона. Збити. Полити салат.
  • У тарілки викладають блюдо порціями. Спочатку на дно викладають салат, слідом печінку. Вкрити цибульно-грибний засмажкою. Посипати руколою. Полити соусом.
  • Прикрасити сухариками.

Загрузка...

З морквою по-корейськи

Куряча печінка потрібна для організму, вона містить корисні речовини і вітаміни. Щоб продукт не приїдається, з нього можна готувати різноманітні страви. З морквою по-корейськи – це страва набуде пікантний смак.

Інгредієнти:

  • олія рослинна;
  • куряча печінка – 530 г;
  • зелень сушена;
  • петрушка;
  • морква по-корейськи – 530 г;
  • перець;
  • цибуля – 170 г;
  • сіль;
  • кріп;
  • майонез.

Приготування:

  • Промити субпродукт. Помістити в каструлю. Підсолити. Залити водою. Відварити.
  • Зняти лушпиння з цибулі. Нашаткувати.
  • Розжарити сковорідку. Влити олію. Помістити цибулю. Засмажити.
  • Коли субпродукт охолов. Нарізати. Потрібні шматки дрібного розміру.
  • Взяти салатник. Помістити субпродукт, моркву, перець. Перемішати.
  • Прикрасити зеленню.
Спробуйте також:  Салат з авокадо і крабовими паличками – 9 рецептів

Салат з курячою печінкою та морквою

Жоден святковий стіл не обходиться без салатів, але завжди хочеться урізноманітнити меню. Салат по цьому рецепту дуже простий у виконанні, віднімає мінімум часу і точно доставить гостям приємне здивування.

Інгредієнти:

  • масло для піджарки;
  • кріп;
  • печінка куряча – 750 г;
  • морква велика – 6 шт.;
  • сіль;
  • цибуля великий – 4 головки;
  • майонез – 6 ст. ложок;
  • солоний огірок (середніх розмірів) – 6 шт.;
  • перець чорний.

Приготування:

  • Зняти плівки з печінки. Вимити. Підсушити. Для цих цілей ідеально підійде паперовий рушник.
  • Нарізати. Скибочки повинні бути за товщиною один сантиметр.
  • Посипати перцем. Підсолити. Перемішати.
  • У сковорідку налити олію. Розжарити. Помістити субпродукт. Засмажити.
  • В салаті зайве масло не потрібно. Тому зі сковорідки перемістіть субпродукт на паперовий рушник.
  • Тепер необхідно перетворити печінку в тонку соломку.
  • Цибуля позбавити від лушпиння. Нарізати. Необхідні кільця.
  • З моркви зрізати верхній шар. Нарізати, щоб вийшла соломка тонкого розміру.
  • Помістити овочі в сковороду. Засмажити.
  • Огірки нарізати. За формою потрібна соломка.
  • Змішати всі продукти.
  • Влити майонез. Розмішати.
  • Посипати різаною зеленню.

Щоб закуска була особливо смачною, використовуйте для приготування тільки свіжу печінку, яка не піддавалася заморожуванню. Якщо присутні сторонні запахи, значить, продукт неправильно зберігали, не варто використовувати його для салату.

З додаванням сиру

Завдяки великому вмісту вітамінів, цей салат корисно вживати в холодну пору року. Він підвищить опірність організму і поліпшить формулу крові.

Інгредієнти:

  • печінка – 620 г;
  • майонез;
  • яйце – 6 шт.;
  • рукола – 240 г;
  • сир – 220 г;
  • яблуко – 2 шт.;
  • зелений салат;
  • горіх волоський – 10 шт.;
  • білий виноград без кісток – кисть середнього розміру.

Приготування:

  • Зняти плівки з субпродукту. Промити.
  • Нарізати шматками. Помістити на розпечену сковорідку з олією. Обсмажити.
  • Прибрати продукт в тарілку. Сковорідку не мити.
  • Зняти верхній шар яблук. Нарізати.
  • Покласти у сковорідку. Підсмажити.
  • Яйця помістити в каструльку. Залити водою. Проварити. Остудити. Крупно натерти.
  • Взяти дрібного помелу тертку. Подрібнити сир.
  • Горіхи дрібно порізати.
  • Виноград промити. Залишити десяток плодів. Решту порізати навпіл.
  • Залити майонез. Перемішати.
  • У страву помістити рукколу. Зверху салат. Горою викласти продукти. Прикрасити виноградом.

Оригінальний рецепт з солоними огірками

Печінку від курки сама ніжна, тому добре поєднується з зеленню, огірками та цибулею.

Спробуйте також:  Салат з авокадо з креветками – 8 дуже смачних рецептів

Інгредієнти:

  • огірочки солоні – 6 шт.;
  • олія соняшникова;
  • цибулина червона – 2 шт.;
  • яйця – 6 шт.;
  • куряча печінка – 900 г;
  • сіль;
  • зелень сушена;
  • перець;
  • сухарики.

Приготування:

  • З цибулини видалити лушпиння. Нашаткувати кільцями. Облити маслом. Залишити на чверть години.
  • Яйця проварити. Остудити. Зняти шкаралупу. Нарізати на півкола.
  • Субпродукт промити. Зняти плівки.
  • Взяти каструлю. Необхідна висока. Налити олію. Просмажити субпродукт;
  • Нарізати огірки півколами.
  • Змішати продукти. Підсолити. Посипати перцем.
  • Викласти. Посипати зеленню.
  • Прикрасити сухариками.

Салат з курячою печінкою та грибами

Урізноманітнити святковий стіл допоможе салат з курячою печінкою та грибами. Якщо хочете здивувати вишуканим оформленням, зберіть салат в келихах від вина. Вийде дивовижне порційне ласощі, а шари будуть ідеально проглядатися.

Інгредієнти:

  • печінка куряча – 550 г;
  • майонез – 200 мл;
  • сир – 280 м;
  • печериці (можна відварені лісові) – 550 г;
  • перець;
  • картопля – 8 шт.;
  • цибуля – 4 шт.;
  • сіль;
  • морква – 2 шт.;
  • масло рослинне – 60 мл;
  • яйце – 6 шт.

Приготування:

  • Моркву і картоплю промити, відварити.
  • Яйця зварити.
  • З цибулин зняти лушпиння. Нарізати. Необхідні півкільця.
  • Промити гриби. Нашаткувати.
  • Розжарити сковорідку. Влити олію. Помістити гриби і частину цибулі. Обсмажити. Підсолити. Посипати перцем. Перемішати. Перекласти на блюдо.
  • Субпродукт промити. Нарізати.
  • Розжарити сковорідку. Влити олію. Помістити субпродукт і залишився лук. Засмажити. Підсолити. Посипати перцем. Перемішати. Перекласти в тарілку.
  • Взяти тертку крупного помелу. Сир натерти.
  • Зняти шкаралупу з яєць. Натерти.
  • Зняти шкірку з картоплі. Натерти.
  • Очистити моркву. Натерти.
  • Підготувати бажані форми для салату. Збирати шарами: картопля — зажарка з грибів і цибулі – майонез — печінка з цибулею – морква – майонез – сир – майонез — яйця.

З квасолею

Салат виходить ситним та смачним.

Інгредієнти:

  • печінка куряча – 370 г;
  • консервована квасоля – 370 г;
  • солоний огірок – 4 шт.;
  • яйце – 4 шт.;
  • цибуля – 2 дрібних цибулини;
  • майонез;
  • масло для піджарки.

Приготування:

  • Субпродукт вимити. Нарізати.
  • Нагріти сковорідку. Залити масло. Перекласти субпродукт. Обсмажити.
  • У салатник покласти квасолю.
  • Дрібно нашаткувати огірочки.
  • Помістити на квасолю.
  • Промазати майонезом.
  • Зварити яйця. Зняти шкаралупу. Нарізати. Помістити на огірочки.
  • Вкрити печінкою.
  • Розподілити майонез.

Печінковий салат шарами

Куряча печінка м’яка і швидко готується. Тому на приготування йде мало часу, а страва виходить ніжним і ситним.

Спробуйте також:  13 рецептів новорічних салатів на святковий стіл

Інгредієнти:

  • куряча печінка – 600 г;
  • яйце – 5 шт.;
  • горошок зелений – 600 г (консервований);
  • цибуля – 2 головки;
  • майонез;
  • сир – 300 г;
  • морська сіль.

Приготування:

  • Видалити лушпиння з цибулі. Нарізати півкільцями.
  • Зварити яйця. Зняти шкаралупу. Нарізати.
  • Натерти сир.
  • Промити субпродукт. Нарізати.
  • Сковорідку розігріти. Влити олію. Помістити цибулю. Викласти печінку.
  • Прожарити.
  • Помістити на дошку. Подрібнити.
  • Взяти салатницю.
  • Помістити половину засмажки. Підсолити.
  • Додати яйця.
  • Полити майонезом.
  • Викласти горошок.
  • Залишок печінки викласти шаром на горох.
  • Розподілити майонез.
  • Зверху посипати сиром.

З консервованою кукурудзою

Використовуючи мінімум продуктів, приготуйте оригінальний смак салат, який порадує в буденний і святковий день.

Інгредієнти:

  • огірок – 250 г;
  • кукурудза – 450 г консервована;
  • печінка – 750 г;
  • сіль – 10 г;
  • майонез -150 мл

Приготування:

  • Вимити субпродукт. Видалити плівки.
  • Влити в каструлю воду.
  • Помістити субпродукт. Підсолити. Проварити.
  • Дістати. Остудити. Нашаткувати.
  • Помістити в ємність.
  • Огірок нарізати.
  • Надіслати до печінки.
  • З кукурудзи злити рідину і засипати до основного компоненту.
  • Налити майонез. Підсолити. Розмішати.

З морквою і яблуком

Закуска виходить соковитою і легкою для травної системи. Тут замість засмажених овочів використовуються варені компоненти.

Інгредієнти:

  • петрушка свіжа – 50 г;
  • морква – 2 шт.;
  • печінка – 650 г курячої;
  • перець мелений – 1 ч. ложка запашного;
  • зелений горошок – 400 г;
  • сіль;
  • яблуко – 2 шт.;
  • часник – 4 зубки;
  • майонез.

Приготування:

  • Промити субпродукт. Видалити плівки. Помістити в ємність, наповнену водою. Підсолити. Проварити. Нашаткувати.
  • Овочі помити. Помістити в ємність з водою. Відварити.
  • Дістати. Остудити. Зняти шкірку.
  • Картоплю дрібно нарізати. Моркву натерти.
  • З яблук зняти шкірку і вирізати серцевину. Нашаткувати.
  • Петрушку промити. Подрібнити.
  • Помістити в салатник. Залити майонезом. Підсолити. Розмішати.

З буряком і горіхами

Поживна закуска стане смачнішою, якщо печінку нарізати, як можна тонше.

Інгредієнти:

  • часник – 4 зубки;
  • печінка куряча варена – 630 г;
  • сіль;
  • буряк варена -2 шт.;
  • майонез – 6 ст. ложок;
  • цибуля – 2 цибулини.

Приготування:

  • Зняти лушпиння з цибулин. Нашаткувати.
  • Розжарити сковорідку. Помістити цибулю. Прожарити.
  • Очистити бурак. Натерти.
  • Часник потерти.
  • Печінку нарізати.
  • Взяти блюдо. Розкласти печінку. Змастити частиною майонезу. Посипати часником.
  • Розкласти бурак. Промазати майонезом.
  • Викласти цибулю.