Салат з курки і печериць – 9 рецептів

Будь-яка господиня хоче приготувати не тільки доступне блюдо, але і корисне. Салат з курки і печериць користується беззаперечною популярністю завдяки дієтичного м’яса та грибів, які надають незвичайний аромат і смак закуски. Пропонуємо найбільш вдалі варіанти приготування.

Листковий салат з курки та печериць

Якщо ви хочете справити враження не тільки прекрасним смаком салату, але і гарною подачею, рекомендуємо збирати салат в прозорому салатнику або порційно в келиху.

У прозорій ємності шари салату будуть виглядати ефектно і викликати апетит з перших секунд появи закуски на святковому столі.

Інгредієнти:

  • перець;
  • куряче м’ясо – 420 г відварене;
  • сіль;
  • гірчиця – 1 ч. ложка;
  • зелена цибуля;
  • печериці – 220 г;
  • сметана – 3 ст. ложки;
  • солоні огірки – 4 шт.;
  • картопля – 3 шт. відварена;
  • рослинне масло – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Нарізати куряче м’ясо і картоплю. За формою – кубики.
  • Нарізати гриби. Помістити в прогріту сковороду з гарячим маслом. Обсмажити.
  • Якщо огірки з товстою шкіркою, то її необхідно зрізати. Овоч нарізати кубиками.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Сметану змішати з гірчицею. Підсолити і посипати перцем. Перемішати.
  • В підготовлену ємність викласти картоплю, промазати соусом, присипати цибулею, викласти гриби, промазати соусом, викласти огірки, укрити м’ясом, промазати соусом, посипати зеленою цибулею.

Готуємо з консервованими грибами

Страва з консервованими печерицями значно знижує час на приготування.

Інгредієнти:

  • філе куряче – 430 г відварене;
  • рослинна олія;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • печериці консервовані – 270 г;
  • яйце – 3 шт. відварене;
  • сир – 210 г;
  • майонез.

Приготування:

  • Нарізати філе. Отримані шматочки помістити в ємність. Посипати сіллю.
  • Цибулю порубати і підсмажити в олії. Остудити і покласти на філе. Промазати майонезом.
  • Викласти гриби. Порубати яйця і посипати на печериці. Промазати майонезом. Посипати сирної стружкою.
Дивіться також:  Капуста по-грузинськи – 9 рецептів приготування

З копченою куркою

Салат з копченою куркою виходить насиченим смаком.

Інгредієнти:

  • печериці – 210 г відварені;
  • спеції;
  • філе куряче – 270 г копчене;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • сир – 120 г;
  • сметана – 120 мл;
  • сіль;
  • зелень;
  • консервований горошок – 210 р.

Приготування:

  • Нарізати пластинками гриби. Порубати кубиками філе. Змішати.
  • Насипати горошок. Натерти сир і змішати з іншими продуктами.
  • Порубати зелень. Відправити в сметану. Додати майонез. Підсолити і посипати спеціями. Перемішати. Отриманим соусом заправити салат.

Салат зі смаженими печерицями та куркою

Це святкове блюдо під силу приготувати будь-якій господині. Хороший варіант, щоб замінити набридлі салати.

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 1 шт. відварена;
  • сіль;
  • картопля – 2 шт. відварена;
  • печериці – 420 г;
  • майонез;
  • масло;
  • морква – 1 шт. відварена;
  • яйце – 4 шт. відварене;
  • сир – 140 р.

Приготування:

  • Порубати грудку. Печериці нарізати і підсмажити в олії. Моркву подрібнити. Натерти яйця і сир. Покришити картоплю.
  • Змішати підготовлені продукти. Підсолити. Залити майонезом і перемішати.

З додаванням огірків

Цей варіант допоможе побалувати сім’ю у вихідний день смачним салатом.

Інгредієнти:

  • печериці – 420 г;
  • чорний перець;
  • куряча грудка – 650 г;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • масло;
  • мариновані огірки – 550 г;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • цибуля – 2 шт.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулю, і пластинками гриби подрібнити. Відправити в сковороду, влити олію і підсмажити. Остудити.
  • Дрібно порізати курку і огірки. Змішати всі продукти. Підсолити. Посипати перцем. Залити майонезом. Перемішати.

Незвичайна закуска з ананасами

За зовнішнім виглядом приголомшливо смачний салат нагадує торт. Порадуйте гостей оригінальним, бездоганним стравою.

Інгредієнти:

  • стегенця курячі – 2 шт. відварені;
  • яйце – 3 шт. відварене;
  • горіх – 120 г волоський;
  • печериці – 220 г консервовані;
  • майонез;
  • ананаси – 320 г консервовані;
  • морква – 1 шт. відварена;
  • сир – 110 р.
Дивіться також:  Капуста по-гурійськи – 7 рецептів приготування

Приготування:

  • Дрібними кубиками стегенця порубати. Шкірку для салату не використовуйте.
  • Взяти тертку крупного помелу і подрібнити яйця і моркву.
  • Гриби і ананаси знадобляться кубиками. Сир натерти.
  • Помістити в підготовлену ємність м’ясні кубики. Змастити майонезом. Розкласти ананас і частину сирної стружки. Розподілити гриби і вкрити морквою. Промазати майонезом. Посипати яйцями. У центр викласти гіркою горіхи, а по краях обсипати сиром.

Якщо бажаєте отримати більш корисне блюдо, то майонез в будь-якому рецепті можна замінити сметаною або натуральним йогуртом.

Салат «Казка» з курки та печериць

Виходить ніжним смаком і ситним.

Інгредієнти:

  • філе – 230 г відвареного курячого;
  • перець;
  • печериці – 270 г;
  • сіль;
  • картопля – 3 шт. відварена;
  • соняшникова олія;
  • яйце – 3 шт.;
  • морква – 2 шт. відварена;
  • петрушка – 20 г;
  • огірок маринований – 3 шт.;
  • майонез – 210 мл;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • Нарізати у вигляді кубиків філе. Пластинками гриби подрібнити. Відправити на сковороду і смажити в олії. Додати нашатковану цибулю і тушкувати до золотистого кольору овоча. Огірки знадобляться кубиками. Натерти картоплю.
  • Взяти кулінарне кільце. Покласти половину картоплі. Підсолити і промазати майонезом. Розмістити засмажку. Помазати майонезом. Розкласти м’ясні шматочки і змастити майонезом. Викласти огірки.
  • Розмістити решту картоплю. Посолити і промазати майонезом. Вкрити натертою морквою. Підсолити. Розподілити майонез. Присипати натертим яйцями. Зняти кулінарне кільце. Прикрасити петрушкою.

З морквою по-корейськи

Особливу пікантність додасть страві морква по-корейськи. Закуска виходить дуже смачною і хрусткою.

Інгредієнти:

  • печериці – 550 г;
  • майонез;
  • огірки – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • рослинна олія – 4 ст. ложки;
  • філе куряче відварене – 550 г;
  • зелень – 25 г;
  • сіль;
  • морква по-корейськи – 550 р.

Приготування:

  • Порубати цибулю і гриби. Влити олію у сковорідку і прогріти. Закинути нарізані продукти. Підсолити. Прожарити.
  • Філе і огірки знадобляться кубиками.
  • В кулінарне кільце помістити гриби, курку, моркву, укрити огірками. Кожен шар промащувати майонезом. Присипати нашаткованої зеленню.
Дивіться також:  Салат з маринованими грибами – 10 рецептів приготування

«Грибна поляна»

Закуска виходить ситним і виглядає дуже ошатно. Назву отримала завдяки оригінальному оформленню.

Інгредієнти:

  • печериці – банку мариновані;
  • багато зелені;
  • відварна картопля – 2 шт.;
  • твердий, гострий сир – 160 г;
  • майонез;
  • варені яйця – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • мариновані огірки – 3 шт.;
  • відварна морква – 2 шт.;
  • куряча грудка – 220 р.

Приготування:

  • Яйця, картоплю, моркву і сир подрібнити. Для цього знадобиться терка крупного помелу.
  • Цибулю, курка і огірки необхідні у вигляді соломки. Нашаткувати зелень.
  • У глибоку салатницю застелити плівку. Помістити цілі капелюшки грибів. Розташувати їх капелюшком вниз. Промазати майонезом.
  • Присипати зеленню. Змастити майонезом. Розкласти моркву і шар майонезу. Викласти курку, майонез. Слідом цибулю, яйце і майонез. Шар огірків і сиру, майонез. Завершити шаром картоплі.
  • Кругле блюдо прикласти до форми та швидко перевернути. Зняти шар плівки.