Салат з курки і печериць – 9 рецептів

Будь-яка господиня хоче приготувати не тільки доступне блюдо, але і корисне. Салат з курки і печериць користується беззаперечною популярністю завдяки дієтичного м’яса та грибів, які надають незвичайний аромат і смак закуски. Пропонуємо найбільш вдалі варіанти приготування.

Листковий салат з курки та печериць

Якщо ви хочете справити враження не тільки прекрасним смаком салату, але і гарною подачею, рекомендуємо збирати салат в прозорому салатнику або порційно в келиху.

У прозорій ємності шари салату будуть виглядати ефектно і викликати апетит з перших секунд появи закуски на святковому столі.

Інгредієнти:

  • перець;
  • куряче м’ясо – 420 г відварене;
  • сіль;
  • гірчиця – 1 ч. ложка;
  • зелена цибуля;
  • печериці – 220 г;
  • сметана – 3 ст. ложки;
  • солоні огірки – 4 шт.;
  • картопля – 3 шт. відварена;
  • рослинне масло – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Нарізати куряче м’ясо і картоплю. За формою – кубики.
  • Нарізати гриби. Помістити в прогріту сковороду з гарячим маслом. Обсмажити.
  • Якщо огірки з товстою шкіркою, то її необхідно зрізати. Овоч нарізати кубиками.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Сметану змішати з гірчицею. Підсолити і посипати перцем. Перемішати.
  • В підготовлену ємність викласти картоплю, промазати соусом, присипати цибулею, викласти гриби, промазати соусом, викласти огірки, укрити м’ясом, промазати соусом, посипати зеленою цибулею.