Салат з куркою найчастіше готують на святковий стіл і у багатьох є своє фірмове блюдо, але завдяки швидкості приготування можна порадувати сім’ю цією стравою і в звичайний день. Куряче м’ясо не тільки смачне, але і дуже корисне і поживне. Біле м’ясо ідеально поєднується з овочами, горішками, фруктами, сиром та іншими продуктами. Тому рецептів придумано безліч. Представляємо вашій увазі найбільш вдалі варіанти приготування салатів.
Салат з куркою і ананасами
Цей салат виходить найніжнішим. Дуже легко готується. Завдяки ананасам, страва стає соковитим і набуває неповторний аромат. Для приготування можна використовувати консервований, але і свіжий ананас.
Інгредієнти:
сир тертий – 160 г;
філе куряче – 2 шт.;
горіх волоський – 30 г;
яйце – 3 шт.;
майонез – 220 мл;
ананас – 200 г консервованого.
Приготування:
Помістити в каструльку філе.
Залити водою. Відварити.
Остудити. Нарізати. Краще всього підійдуть дрібні кубики.
Подавати це блюдо можна у салатнику або порційно, тоді приготуйте заздалегідь спеціальні кільця.
Викласти підготовлене м’ясо рівним шаром.
Промазати майонезом.
Ананаси нарізати.
Розмістити на курці.
Закинути в окріп яйця. Проварити. Остудити. Позбутися від шкаралупи.
Білки натерти. Скористатися дрібної теркою.
Посипати ананаси.
Промазати майонезом.
Натерти сир. Скористайтеся середнього помелу теркою.
Посипати салат.
Подрібнити жовток.
Присипати блюдо.
Волоські горіхи закинути в блендер. Сильно перемелювати не варто.
Розподілити по поверхні.
З корейською морквою
Салат з куркою і корейською морквою добре підходить для гурманів. Навіть для тих, хто не дуже любить таку моркву ця закуска доведеться за смаком, так як остропряный смак добре згладжують яйця, сир і курка.
Інгредієнти:
сіль;
куряче філе – 320 г;
для прикраси листочки петрушки;
яйце – 5 шт.;
морква по-корейськи – 370 г;
твердий сир – 210 г голландського сорту;
майонез – 160 мл
Приготування:
Залити воду в каструльку.
Помістити філе. Відварити.
У окріп помістити яйця. Проварити. Злити воду. Остудити. Зняти шкаралупу.
Білки натерти. Використовувати крупну тертку.
Подрібнити за допомогою дрібної терки жовтки.
Філе порвати на маленькі шматочки. Підсолити. Перемішати.