Салат з куркою – 9 рецептів приготування

Салат з куркою найчастіше готують на святковий стіл і у багатьох є своє фірмове блюдо, але завдяки швидкості приготування можна порадувати сім’ю цією стравою і в звичайний день. Куряче м’ясо не тільки смачне, але і дуже корисне і поживне. Біле м’ясо ідеально поєднується з овочами, горішками, фруктами, сиром та іншими продуктами. Тому рецептів придумано безліч. Представляємо вашій увазі найбільш вдалі варіанти приготування салатів.

Салат з куркою і ананасами

Цей салат виходить найніжнішим. Дуже легко готується. Завдяки ананасам, страва стає соковитим і набуває неповторний аромат. Для приготування можна використовувати консервований, але і свіжий ананас.

Інгредієнти:

  • сир тертий – 160 г;
  • філе куряче – 2 шт.;
  • горіх волоський – 30 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • майонез – 220 мл;
  • ананас – 200 г консервованого.

Приготування:

  • Помістити в каструльку філе.
  • Залити водою. Відварити.
  • Остудити. Нарізати. Краще всього підійдуть дрібні кубики.
  • Подавати це блюдо можна у салатнику або порційно, тоді приготуйте заздалегідь спеціальні кільця.
  • Викласти підготовлене м’ясо рівним шаром.
  • Промазати майонезом.
  • Ананаси нарізати.
  • Розмістити на курці.
  • Закинути в окріп яйця. Проварити. Остудити. Позбутися від шкаралупи.
  • Білки натерти. Скористатися дрібної теркою.
  • Посипати ананаси.
  • Промазати майонезом.
  • Натерти сир. Скористайтеся середнього помелу теркою.
  • Посипати салат.
  • Подрібнити жовток.
  • Присипати блюдо.
  • Волоські горіхи закинути в блендер. Сильно перемелювати не варто.
  • Розподілити по поверхні.