Салат з куркою і помідорами – 9 дуже смачних рецептів

При підготовці до свята, головне – швидке приготування страв. Пропонуємо смачні і здорові рецепти салату з куркою і помідорами, які допоможуть вам заощадити час і швидше підготуватися до свята.

Простий салат з куркою і помідорами

Використовувані продукти для приготування корисні і смачні. Блюдо виходить малокалорійним.

Інгредієнти:

  • філе – 220 г курячого;
  • сіль;
  • томати – 3 шт.;
  • приправи;
  • плавлений сир – 120 г;
  • зелена цибуля – 40 г;
  • майонез;
  • маслини – 120 р.

Приготування:

  • Нарізати філе. Приправу насипати в піалу. Вмочити курячі смужки. Відставити на чверть години.
  • Розрізати на дві частини маслини. Нарізати помідори і сирний шматок. Вийдуть кубики.
  • Розжарити сковорідку. Помістити м’ясні шматочки і засмажити. Остудити і нарізати на дрібні шматки.
  • Нашаткувати цибулю. З’єднати продукти. Влити майонез. Підсолити і перемішати.
  • Якщо хочете знизити калорійність страви, то замініть заправку на натуральний йогурт.

З додаванням сиру і яєць

Закуска з куркою, помідорами та сиром виходить ніжною, завдяки ідеальному поєднанню продуктів.

Інгредієнти:

  • яйце – 3 шт. відварне;
  • курка – 1 шт. філе;
  • сіль;
  • помідор – 2 шт.;
  • майонез;
  • часник – 2 зубки;
  • сир – 120 р.

Приготування:

  • Зварити куряче м’ясо. Почекати поки шматок повністю охолоне. Порубати.
  • Натерти на тертці яйця і сирний продукт. Використовувати крупного помелу тертку. На дрібній – подрібнити часникові зубки. Змішати.
  • Помідори подрібнити. Підготовлені кубики відправити до яєчно-сирної стружці.
  • Додати курку. Влити майонез. Підсолити. Розмішати.

Як зробити з огірками

Закуска з помідорами і огірками виходить легкою і в той же час ситної. Корисно готувати запропоноване блюдо для дітей.

Інгредієнти:

  • картопля – 2 шт. відварених;
  • куряче м’ясо – 320 г відварне;
  • майонез;
  • огірок – 2 шт.;
  • хліб – скибочка білого;
  • помідори – 2 шт.;
  • салатні листя – 110 г;
  • пармезан – 120 р.
Дивіться також:  Салат перлина – 10 рецептів приготування

Приготування:

  • Нарізати м’ясної шматок. Подрібнити помідори і відправити до курячих кубиків.
  • Порубати картопляні бульби і змішати з куркою. Порвати салатні листя. Помістити в салат.
  • Огірки нашаткувати. З’єднати з курячим м’ясом.
  • Нарізати хліб. Відправити в духову піч. Підсушити. Натерти сир.
  • У салат влити майонез. Підсолити. Перемішати. Посипати сирної стружкою і прикрасити сухариками.

Салат з копченою куркою і томатами

Копченості завжди надають страві особливий смак і аромат. Салати не виняток. У поєднанні з томатами вийде дивовижна за смаковими якостями закуска.

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 320 г копченої;
  • картопля – 3 шт. відварна;
  • сіль;
  • помідори – 2 шт.;
  • чорнослив 120 г;
  • ананас – банку;
  • майонез.

Приготування:

  • Нарізати копчений шматок. Порізати картоплю і вкрити грудку. Підсолити. Промазати майонезом.
  • Чорнослив нарізати. Висипати на картоплю. Порубати томати. Вкрити отриманими кубиками сухофрукти. Промазати майонезом.
  • Ананаси нарізати і прикрасити салат.

Класичний рецепт салату «Цезар» з сухариками

Ця варіація з помідорами і сухариками ідеально вписується в будь-яке застілля. Красивий зовнішній вигляд викликає апетит і вносить різноманітність в меню.

Інгредієнти:

  • філе – 220 г куряче;
  • майонез;
  • листовий салат – 20 листків;
  • перець;
  • помідори «Черрі» — 6 шт.;
  • білий хліб – 230 г;
  • сіль;
  • сир «пармезан» — 60 г;
  • рослинна олія – 4 ст. ложки;
  • часник – 2 зубки.

Приготування:

  • У воду насипати сіль. Помістити філе. Проварити. Остудити і подрібнити.
  • Нарізати хліб на кубики. Порубати часникові зубки. Влити олію. Перемішати. Перелити в сковорідку. Додати хлібні шматочки. Засмажити.
  • Натерти сир. Порізати помідори. Розірвати салатні листя.
  • У м’ясо додати сирну стружку, порваний салат. Посолити. Посипати перцем. Перемішати салат «Цезар».
  • Викласти черрі. Посипати сухарями. Майонез подавати окремо.

З болгарським перцем

Внесіть різноманітність у звичайний салат додавши хрусткий болгарський перець. Смакові якості страви покращаться, а зовнішній вигляд стане значно красивіше.

Дивіться також:  Салат «Олів’є» – класичний рецепт з ковбасою і 8 варіантів приготування

Інгредієнти:

  • перець – 1 шт.;
  • відварене куряче м’ясо – 320 г;
  • майонез;
  • кріп – 20 г;
  • оливки;
  • сіль;
  • помідори – 3 шт.

Приготування:

  • Нарізати перець. Порубати курячий шматочок. Додати до перцю.
  • Нашаткувати кріп. Помістити до курки. Нарізати помідори. Додати в салат. Посолити. Влити майонез. Перемішати.
  • Прикрасити закуску оливками.

Салат «Червона шапочка» з помідорами і куркою

Щоб справити ефект зовнішнім виглядом, рекомендується формувати закуску в прозорому салатнику.

Інгредієнти:

  • майонез – 7 ст. ложок;
  • відварене куряче філе – 170 г;
  • сіль;
  • солодкий перець – 1 шт.;
  • пекінська капуста – 160 г;
  • кріп – 15 г;
  • яйце відварене – 1 шт.;
  • томати – 170 г;
  • консервований горошок – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Нашаткувати капусту. Нарізати курку. Викласти на капусту. Підсолити. Промазати майонезом.
  • Порізати перець. Вкрити курячі кубики. Посипати перцем.
  • Натерти яйце. Посипати заготовку. Нашаткувати цибулю. Залити окропом і потримати 5 хвилин. Розкласти на салаті. Промазати майонезом.
  • Посипати подрібненим кропом. Нарізати помідори. Прикрасити верх салату.

Готуємо з квасолею та овочами

Курка і квасоля – звичне поєднання. Пропонуємо урізноманітнити меню і додати в закуску овочі. Якщо заправити оливковою олією, отримаємо корисне і поживне блюдо. Для приготування вибирайте тільки щільні, свіжі помідори на поверхні яких немає пошкоджень.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 1 шт.;
  • перець;
  • огірок – 1 шт.;
  • сіль;
  • помідор – 3 шт.;
  • цукор;
  • часник – 3 зубки;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • лимонний сік – 1 ч. ложка;
  • квасоля відварна – 0,5 склянки;
  • оливкова олія – 4 ст. ложки;
  • зелена цибуля – 3 пера.

Приготування:

  • Проварити філе. Вода повинна бути подсолена. Охолодити. Порізати на кубики.
  • Вкрити відвареною квасолею. Нарізати перець. Підготовленими кубиками вкрити квасоля.
  • Нарізати огірок. Викласти перець. Підсолити. Нарізати помідори. Розкласти останнім шаром.
  • Натерти часникові зубки. Отримане пюре викласти в олію. Підсолодити. Присипати сіллю. Поперчити. Перемішати. Влити лимонний сік. Розмішати.
  • Нашаткувати зелену цибулю. Висипати на салат. Полити заправкою.
Дивіться також:  Салат з чіпсами – 10 рецептів приготування

«Полуничка» з грибами, куркою і помідорами

Оригінальне оформлення приверне до страви погляди всіх гостей. Для приготування можна використовувати будь-який вид грибів.

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 260 г;
  • соняшникова олія;
  • варені гриби – 220 г;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.;
  • майонез – 160 мл;
  • сир – 120 г;
  • томат – 2 шт.;
  • огірок – 1 шт.

Приготування:

  • Проварити грудку. Злити рідину. М’ясо остудити. Нарізати.
  • Порізати гриби. Нашаткувати цибулину. Помістити грибну і цибульну нарізку в сковорідку і смажити.
  • Натерти сир. Рекомендуємо скористатися дрібної теркою.
  • Помідори порізати. Кубики знадобляться дрібні. Сік, що виділився злити.
  • Зрізати шкірку товстим шаром з огірка. Центральну частину порубати.
  • На куряче м’ясо викласти засмажку. Промазати майонезом. Посипати сирної стружкою. Викласти огірок. Промазати майонезом. Щільно розкласти томатні шматочки. Сформувати вид полуниці.
  • Відрізані краю з огірка розрізати таким чином, щоб вийшли листочки. Викласти на верх салату.
  • З одного відрізаного шматка огіркової шкірки нарізати на дрібні кубики і розташувати по поверхні закуски – це будуть полуничні насіння.