Салат з маринованими грибами – 10 рецептів приготування

Салат з маринованими грибами можна приготувати різними способами і завжди в результаті вийде ситне блюдо. Спробуйте один із запропонованих рецептів.

Простий салат з маринованими грибами і куркою

Салат з куркою і маринованими грибами – це найвідоміше і шалено смачне блюдо.

Необхідні продукти:

  • цибулина і моркву;
  • майонез і спеції на свій смак;
  • п’ять яєць;
  • 300 грам маринованих грибів;
  • 400 грам курки;
  • чотири картоплі.

Процес приготування:

  • Картоплю, моркву, курятину і яйця ставимо варитися, помістивши в різні ємності.
  • Коли все буде готово потрібно подрібнити продукти – просто наріжте на невеликі квадратики і викладіть в салатницю.
  • Цибулю нарізати кубиками, злегка обсмажити і коли охолоне з’єднати з іншими інгредієнтами.
  • Залишилося додати гриби, приправи і майонез, після чого перемішати, і страву можна подавати.

Загрузка...

Як приготувати з кукурудзою?

Салат з грибами і кукурудзою – ще один варіант як можна урізноманітнити звичне блюдо.

Необхідні продукти:

  • 150 грам маринованих грибів;
  • приправи на свій смак;
  • 100 грам консервованої кукурудзи;
  • дві картоплі;
  • червона цибулина;
  • зелень і 20 мілілітрів масла рослинного.

Процес приготування:

  • Картоплю відправляємо варитися. На це знадобиться приблизно 15 хвилин після кипіння.
  • З кукурудзи зливаємо зайву рідину і викладаємо в миску.
  • Туди ж додаємо тонко нарізаний півкільцями червоний лук і перемішуємо.
  • З’єднуємо з вже остившім і нарізаною на кубики картоплею і посіченою зеленню.
  • Розрізаємо гриби навпіл і викладаємо до інших складових, заправляємо спеціями та олією по своєму смаку.

Салат з маринованими грибами і шинкою

Не складний рецепт, але при цьому вийде легкий вечерю.

Необхідні продукти:

  • дві картоплини;
  • майонез і спеції за смаком;
  • баночка маринованих грибів;
  • 250 грам шинки;
  • три яйця;
  • пучок зеленого цибулі.
Спробуйте також:  Спаржа по-корейськи - 5 рецептів в домашніх умовах

Процес приготування:

  • Для початку відваріть яйця і картоплю, дочекайтеся, поки вони охолонуть, і наріжте на невеликі квадратики.
  • Візьміть салатницю і почніть викладати інгредієнти шарами. Зверніть увагу, що кожен з них потрібно промащувати майонезом і за бажанням солити, перчити. Першими підуть гриби, посипати подрібненим зеленим луком.
  • Далі шинка, подрібнена на кубики, картопля і яйця.
  • Перед подачею закуску деякий час потримати в холодильнику.

З копченою куркою

Салат з копченою грудкою – страва гідне святкового столу. А копчене м’ясо надає йому неповторний аромат і смак.

Необхідні продукти:

  • чотири яйця;
  • цибулина;
  • одна копчена грудка;
  • 350 грам маринованих грибів;
  • приправи, майонез – за смаком;
  • 100 грам сиру.

Процес приготування:

  • Візьміть глибоку миску. Покладіть в неї попередньо нарізану на квадратики курку.
  • Туди ж додайте гриби половинками.
  • Цибулю перед з’єднанням з іншими продуктами бажано трохи обсмажити.
  • Яйця відварюємо круто, нарізаємо на кубики, відправляємо в салатницю.
  • Зверху посипати сиром.
  • Заливаємо майонезом за смаком.
  • Присипаємо спеціями, добре все змішавши.

Ситний салат з шинкою

Якщо ви хочете більш поживний варіант, то варто заправляти майонезом, якщо віддаєте перевагу легкому страві, то використовуйте невелику кількість рослинного масла.

Необхідні продукти:

  • 150 грам маринованих грибів;
  • по 50 грам майонезу і сметани;
  • 250 грам шинки;
  • 150 грам сиру;
  • приправи і зелень;
  • маленька баночка горошку.

Процес приготування:

  • У миску додаємо горошок, попередньо зливаємо зайву рідину.
  • Потім нарізану шматочками шинку і гриби половинками.
  • Додаємо тертий сир і переходимо до приготування заправки.
  • Для цього змішуємо сметану з майонезом, викладаємо на салат. Солимо, перчимо, додаємо зелень в якості прикраси.

З солоними огірками

Це легкий салат, який підійде для перекусу або як доповнення до основної страви.

Спробуйте також:  Салат з квасолею та куркою – 10 рецептів приготування

Необхідні продукти:

  • пучок зеленої цибулі;
  • два солоних огірка;
  • баночка маринованих грибів;
  • три картоплини;
  • 15 мл рослинної олії, щіпка цукру.

Процес приготування:

  • Підготуйте картоплю – відваріть її, охолодіть і наріжте кубиками.
  • Подрібніть огірки, гриби, все змішайте.
  • Заправте маслом, нарубаним цибулею і невеликою кількістю цукру.

Готуємо з мовою – просто і смачно

Ситне блюдо, в якому гриби надають особливий пікантний смак, а м’ясний делікатес – поживну цінність.

Необхідні продукти:

  • цибулина;
  • 200 грам яловичого мови;
  • дві ложки масла вершкового;
  • баночка маринованих грибів;
  • майонез і спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • Мову необхідно відварити, дочекатися, поки він охолоне, нарізати тонкими смужками.
  • Цибуля перетворити на квадратики і довести до рум’яності на гарячій сковороді з топленим маслом.
  • У салатницю викласти шматочки мови, гриби без зайвої рідини і цибулю. Все це посипати спеціями, додати майонез і перемішати.

Листковий торт – салат з маринованими грибами

Готувати цю страву слід заздалегідь. Якщо ввечері ви хочете порадувати гостей, то вже вранці салат повинен бути в холодильнику.

Необхідні продукти:

  • моркву і цибулина;
  • одне невелике куряче філе;
  • три яйця;
  • дві картоплини;
  • майонез і спеції;
  • баночка маринованих грибів;
  • 100 грам сиру.

Процес приготування:

  • Для початку відварюємо картоплю, куряче філе і яйця.
  • Потім все це остуджуємо і подрібнюємо: яйця і моркву тремо, картоплю і курку нарізаємо квадратиками.
  • Беремо плоску тарілку і починаємо викладати салат у вигляді торта – шарами, кожен необхідно промазати майонезом, а картоплю посолити.
  • Першим йде картоплю, потім курка, зверху дрібно подрібнені гриби і цибулю.
  • Далі викладаємо терті яйця, моркву і завершує все сир.
  • Одержаний овочевий торт можна прикрасити гілочкою свіжої зелені.
Спробуйте також:  Салат з дайкона — 11 найбільш смачних рецептів

З корейською морквою

Салат обов’язково припаде до смаку тим, хто любить гострі страви.

Необхідні продукти:

  • баночка маринованих грибів;
  • три зубчики часнику;
  • три ложки оливкової олії;
  • 300 грам корейської моркви;
  • цибулина;
  • по одній ч. ложці цукру, соєвого соусу і оцту.

Процес приготування:

  • З’єднуємо між собою оцет, олію, соєвий соус, роздавлений часник, цукор за смаком, можна додати інші спеції. Перемішуємо і отримуємо маринад.
  • Цибулю нарізаємо на кільця і заливаємо цією сумішшю, даємо постояти близько 10 хвилин.
  • Нарізані гриби перемішуємо з морквою, а потім і з маринадом.

З помідорами черрі

Цікавий і незвичайний салат.

Необхідні продукти:

  • два кислих яблука;
  • 250 грам маринованих грибів;
  • майонез і сіль за смаком;
  • 15 помідор сорту черрі.

Процес приготування:

  • Яблука спочатку промиваємо, знімаємо з них шкірку, потім видаляємо всі тверді частини, які знаходяться всередині. Подрібнюємо на квадратики невеликого розміру.
  • Гриби можна використовувати цільні або ж нарізати, якщо вони занадто великі за розміром.
  • Помідори розрізаємо на чотири частини. Замість черрі можна взяти звичайні помідори, але тоді подрібнити їх на кубики.
  • Всі підготовлені інгредієнти змішати в салатниці, всипати сіль за смаком, заправити необхідною кількістю майонезу і добре перемішати до однорідності.