Салат з моцарелою і помідорами – 8 рецептів приготування

Моцарелла — це знаменитий італійський сир. Він буває кількох видів: м’яким, твердим і копченим. Перша різновид використовується для створення салатів, друга — при приготуванні гарячих страв (наприклад, піца або пасти), а третю подають як закуску. У цій рубриці ми розглянемо різні рецепти приготування салату з Моцарелою і помідорами.

Простий салат з Моцарелою і помідорами

В якості заправки для салату з Моцарелою і помідорами італійці найчастіше використовують соус Песто або суміш оливкової олії з соком лимона. Сіль для цієї страви не потрібна, оскільки сир містить її в достатній кількості.

Щоб приготувати найпростіше блюдо, знадобляться такі продукти:

  • дрібні помідори;
  • кульки Моцарелли;
  • масло оливи;
  • половинка лимона.

Як зробити салат:

  • Моєму помідори і розрізаємо їх на четвертинки. Якщо вони не занадто дрібні, можна поділити плоди на 6 частин.
  • Розбираємо з допомогою ножа кульки Моцарелли на шматочки або додаємо їх до помідорів.
  • З’єднуємо оливкова олія з лимонним соком, заливаємо салат і обережно перемішуємо.

Щоб страва виглядало красиво, перед подачею можна присипати його рубаною зеленню або сумішшю прованських трав.

З руколою

Рукола чудово доповнить помідори і Моцарелу, головне — ретельно промити листочки в підкисленою невеликою кількістю оцту, лимонної кислоти воді. Це допоможе не тільки очистити, але і кілька освіжити зелень.

Для роботи знадобиться:

  • помідори черрі;
  • Моцарелла;
  • рукола;
  • кілька гілочок розмарину;
  • італійські трави;
  • масло оливи.

Готуємо салат з руколою, Моцарелою і помідорами черрі:

  • Ріжемо помідори на дві частини, складаємо в глибоку салатницю.
  • Додаємо листя руколи і подрібнену Моцарелу.
  • Вводимо розмарин рубаний, масло і трави, обережно розмішуємо.

Рада. Страва буде мати більш привабливий вигляд, якщо взяти помідори черрі двох кольорів — червоні і жовті.

Дивіться також:  Салат зі свинячого серця – 8 рецептів приготування смачної страви

Закуска з огірками

Для приготування такої страви однаково підійде як відварна, так і копчена курятина, все залежить від смаку господині.

У процесі роботи знадобляться такі продукти:

  • куряче м’ясо;
  • помідори;
  • огірки;
  • Моцарелла;
  • базилік;
  • оливки без кісточок;
  • трохи дрібних сухарів;
  • сік лимона;
  • масло оливи.

Як зробити салат з овочами, Моцарелою і куркою:

  • Розбираємо куряче м’ясо на волокна, кладемо в салатницю.
  • Ріжемо помідори, огірки і базилік, відправляємо до курятині.
  • Насипаємо в блюдо оливки і сухарики, додаємо Моцарелу.
  • Поливаємо салат лимонним соком, додаємо трохи оливкової олії і перемішуємо.

Щоб повною мірою насолодитися смаком цього чудового блюда, вживати його краще відразу після заправки.

Традиційний італійський салат з Моцарелою і помідорами

Тим, хто бажає приготувати салат з помідорами і Моцарелою так, як це роблять італійці, потрібно скористатися цим рецептом.

Для роботи знадобляться такі компоненти:

  • томати;
  • Моцарелла;
  • гілочки базиліка;
  • бальзамічний оцет;
  • масло оливи;
  • чорний мелений перець;
  • суміш прованських трав.

Як приготувати італійський салат з сиром Моцарелла і помідорами:

  • Ріжемо помідори гуртками, а Моцарелу — тонкими скибочками.
  • Змішуємо бальзамічний оцет з оливковою олією до однорідності.
  • Викладаємо салат на плоску тарілку, чергуючи шари помідорів з Моцарелою і збризкуючи кожен з них заправкою.
  • Верхівку страви посипаємо чорним перцем і сумішшю прованських трав, прикрашаємо базиліком.

Якщо немає бажання витрачати час на викладку закуски, можна порізати часточками томати, а потім змішати всі інгредієнти в глибокій салатниці і подати до столу.

Із соусом Песто

Для такого салату потрібно плоске блюдо, тому що його потрібно викласти в один шар і прикрасити.

У процесі роботи використовують такі продукти:

  • помідори;
  • Моцарелла;
  • зелень;
  • половинка лимона;
  • чорний перець прованські трави;
  • соус Песто.
Дивіться також:  Салат з сухариками – 17 рецептів приготування смачного салату в домашніх умовах

Як зробити салат:

  • Ріжемо помідори товстими кружальцями, а якщо вони великі — напівкруглими часточками.
  • Подрібнюємо Моцарелу і зелень, видавлюємо сік з лимона.
  • На блюді розкладаємо скибочки томатів так, щоб кожен наступний трохи прикривав попередній.
  • Поливаємо нарізку соком лимона, зверху сиплемо чорний перець і трави.
  • Рівномірно розподіляємо по поверхні подрібнену Моцарелу і зелень, а по краях тарілки робимо «острівці» з соусу Песто.

Є такий салат потрібно, вмочаючи посипані сиром і зеленню часточки помідорів в соус.

Готуємо з базиліком

Приготування такого салату займе трохи більше часу, але страва того варто.

Для роботи знадобляться:

  • баклажани;
  • головка фіолетового цибулі;
  • Моцарелла;
  • томати;
  • рукола або салатний мікс;
  • оливкова олія;
  • гострі сухі приправи для салату.

Як готувати страву:

  • Подрібнюємо цибульну голівку і баклажани, обсмажуємо і остуджуємо.
  • Моєму рукколу, ріжемо помідори і Моцарелу.
  • З’єднуємо компоненти в миску, додаємо спеції і оливкове масло, перемішуємо.

На замітку. Любителі гострих страв кладуть в цей салат трохи гірчиці.

Салат з Моцарелою і в’яленими помідорами

З цим блюдом теж знадобиться трохи повозитися, але шкодувати про це не доведеться – салат вийде смачним і ситним.

Для приготування візьміть такі компоненти:

  • томати середнього розміру;
  • зубчики часнику;
  • бекон;
  • Моцарелла;
  • оливкова олія;
  • бальзамічний оцет;
  • трохи зелені;
  • італійські приправи.

Як зробити салат з Моцарелою, в’яленими помідорами і беконом:

  • Розрізаємо навпіл помідори, наносимо на кожну часточку роздавлений часник, збризкуємо сумішшю бальзамічного оцту і оливкового масла, відправляємо запікатися в духовку. Вони будуть готові приблизно через півгодини.
  • Поки запікаються томати, злегка підсмажуємо на сковорідці нарізаний смужками бекон, потім охолоджуємо.
  • Подрібнюємо Моцарелу і зелень, з’єднуємо всі компоненти в салатниці, посипаємо італійськими приправами, перемішуємо і подаємо до столу.
Дивіться також:  Салат з морського коктейлю – 8 рецептів приготування

Такий салат можна робити не тільки з беконом, але і з відварною або копченим м’ясом, птицею або слабосоленої червоною рибою.

Рецепт з креветками

Для приготування такого салату можна взяти консервовані креветки або ж відварити заморожені, особливої різниці немає.

У процесі роботи знадобляться такі продукти:

  • пучок салатних листків;
  • помідори;
  • огірки;
  • креветки;
  • маслини без кісточок;
  • Моцарелла;
  • половина лимона;
  • масло оливи;
  • трохи солі;
  • чорний перець і суміш італійських приправ для салату.

Як зробити закуску з креветками:

  • Обполіскуємо салатні листя, сушимо і подрібнюємо.
  • Ріжемо помідори, огірки і Моцарелу.
  • З’єднайте підготовлені продукти, вводимо креветки.
  • Посипаємо блюдо невеликою кількістю солі, чорним перцем і італійськими приправами.
  • Заправляємо салат сумішшю соку лимона і олії оливи.

При подачі закуску варто прикрасити рубаним розмарином або базиліком.

Готувати салати з помідорами і Моцарелою зовсім неважко, це не відніме у господині багато часу і зусиль. Але результати виходять приголомшливими! Будь-яка з наведених страв обов’язково сподобається членам сім’ї та гостям.