Салат з моцарелою і помідорами – 8 рецептів приготування

Моцарелла — це знаменитий італійський сир. Він буває кількох видів: м’яким, твердим і копченим. Перша різновид використовується для створення салатів, друга — при приготуванні гарячих страв (наприклад, піца або пасти), а третю подають як закуску. У цій рубриці ми розглянемо різні рецепти приготування салату з Моцарелою і помідорами.

Простий салат з Моцарелою і помідорами

В якості заправки для салату з Моцарелою і помідорами італійці найчастіше використовують соус Песто або суміш оливкової олії з соком лимона. Сіль для цієї страви не потрібна, оскільки сир містить її в достатній кількості.

Щоб приготувати найпростіше блюдо, знадобляться такі продукти:

  • дрібні помідори;
  • кульки Моцарелли;
  • масло оливи;
  • половинка лимона.

Як зробити салат:

  • Моєму помідори і розрізаємо їх на четвертинки. Якщо вони не занадто дрібні, можна поділити плоди на 6 частин.
  • Розбираємо з допомогою ножа кульки Моцарелли на шматочки або додаємо їх до помідорів.
  • З’єднуємо оливкова олія з лимонним соком, заливаємо салат і обережно перемішуємо.

Щоб страва виглядало красиво, перед подачею можна присипати його рубаною зеленню або сумішшю прованських трав.