Салат з моркви — 12 рецептів смачного приготування в домашніх умовах

Різноманітні салати з моркви користуються особливою популярністю в зимовий період, коли інші овочі або дуже дорогі, або практично позбавлені смаку. Існує безліч рецептів вдалих закусок з обговорюваного продукту і кращі з них опубліковані далі.

Класичний салат — морква по-корейськи

Склад продуктів: півкіло моркви і стільки ж цибулі, 90 мл рафінованої олії, велика ложка цукру-піску, 3-6 часникових зубчиків, ч. л. оцтової есенції, червоний гострий перчик, ½ ч. л. крупної солі.

  • Морквина обробляється спеціальною теркою. Якщо такої під рукою не виявилося, можна просто нарізати овочі тонкою довгою соломкою за допомогою ножа. Правда, на це піде чимало часу.
  • До овочевої соломці відправляється дрібно нарізаний гострий перець і цукровий пісок. Компоненти добре вимішуються.
  • Всі цибулини крупно нарізати і обсмажуються до рум’яності на рафінованій олії.
  • Овоч витягується з жиру, а в нього вливається оцет. Приготованим гарячим маслом заливається морквина.
  • Залишається додати роздавлений часник і сіль.

Перед подачею до столу салат з моркви по-корейськи повинен постояти в прохолоді не менше 3 годин.

Простий рецепт зі свіжої моркви з часником, майонезом і сиром

Склад продуктів: 360 г свіжої моркви, 220 г напівтвердого або твердого сиру, зубок часнику, 130 г легкого майонезу.

  • Морквина миється, чиститься і в свіжому вигляді подрібнюється за допомогою терки з самими великими отворами. Підготовлений овоч відразу перекладається по містку салатницю.
  • Окремо чиститься і подрібнюється будь-яким зручним способом свіжий часник. Його кількість можна збільшувати або зменшувати за власним смаком.
  • Часник з’єднується з дрібно тертим напівтвердий або твердим сиром.
  • Залишилося заправити такий салат зі свіжої моркви легким майонезом.

Додатково додавати сіль вже не буде потрібно. Її вистачає в сирі і соусі.

Печінковий салат з морквою і цибулею

Склад продуктів: півкіло яловичої печінки, легкий майонез за смаком, 320 г корейської моркви (магазинної чи саморобною), 170 г цибулі, рафінована олія, велика сіль.

  • Цибуля очищається і ріжеться найтоншими полуколечками.
  • Сира печінка очищається від жил, плівок та інших зайвих частин, після чого дуже дрібно нарізати гострим ножем.
  • Цибуля мельчится кубиками і обсмажується на невеликій кількості розігрітого рафінованої олії. Коли шматочки овоча зазолотятся, до них відправляється подрібнена печінка. Маса солиться. Можна використовувати і будь-які приправи за смаком.
  • Печінка готується на сковороді з цибулею близько 7-8 хвилин при частому помішуванні. Далі ємність з компонентами знімається з вогню. Її вміст має повністю охолонути.
  • Обсмажена печінка змішується з корейською морквою і заправляється майонезом.
Дивіться також:  Грецький Салат з бринзою: класичний рецепт і ще 6 способів приготування

Такий печінковий салат з морквою і цибулею деякі господині подають теплим. У цьому випадку перед змішуванням інгредієнтів остуджувати вміст сковороди не потрібно.

Салат «Вітамінний» з капустою

Склад продуктів: 330 г білокачанної капусти, велика морквина, ціле дуже кисле яблуко, ч. л. яблучного оцту, в два рази менше соку лайма і цукру-піску, велика ложка олії, суміш перців, дрібна сіль.

  • Першим ділом потрібно зайнятися капустою. Овоч позбавляється від верхніх забруднених і некрасивих листочків, після чого дуже тонко шинкуется. Бажано, також добре розім’яти отриману соломку руками, інакше капуста буде дуже жорсткою.
  • Морквина обробляється спеціальною корейської теркою. Далі вона відразу ж пересипається до розім’ятої капустяної соломці.
  • Яблуко позбавляється від шкірки і подрібнюється звичайної теркою.
  • Заправляється такий салат «Вітамінний» з капусти і моркви сумішшю масла, оцту, соку лайма, цукру, солі і перцю.

Можна і просто полити інгредієнти соняшниковою або оливковою олією.

Варіант з копченою грудкою і корейською морквою

Склад продуктів: 3 ківі, півкіло копченої курячої грудки, 4 великих яйця, сіль, 240-260 г моркви по-корейськи, велике кислувате яблуко, нежирний майонез і свіжий часник за смаком.

  • З усіх використовуваних в рецепті продуктів термічна обробка потрібно тільки яйцям. Тому салат готується дуже швидко. Яйця можна зварити круто заздалегідь.
  • Курка нарізається довгими брусочками, змащується майонезом і викласти першим шаром в салатник. Поверх неї висипається соломка ківі.
  • Далі йдуть терті яєчні жовтки з підсоленим майонезом.
  • Потім розподіляється морква без розсолу, терте яблуко і подрібнений жовток з підсоленим соусом.

Щоб салат з копченою грудкою і корейською морквою вийшов більш пікантним, майонез можна з’єднати з розчавленим часником за смаком.

Ситний салат з морквою по-корейськи і квасолею

Склад продуктів: 230 г маринованої квасолі червоного кольору, 55 мл соєвого соусу без добавок, невелика червона цибулина, сіль, солодкий болгарський перець, 180-190 г корейської моркви, масло оливи, сік з половини лайма чи лимона.

  • Квасоля відкидається на друшляк, щоб з неї стек весь розсіл. Далі бобові викладають у салатник.
  • Туди ж відправляється нарізаний соломкою солодкий болгарський перець, заздалегідь позбавлений від насіння і плодоніжки.
  • Цибуля чиститься, миється і шинкуется дуже тонкими полуколечками. Потім він заливається соєвим соусом і залишається хвилин на 20-25.
  • Для соусу з’єднується сік лайма чи лимона, олія оливи і кухонна сіль.
  • До квасолі і перцю перекладається цибулю без маринаду, корейська морква і виливається заправка.
Дивіться також:  Салат з крабовими паличками – 12 рецептів приготування смачного салату

Перед подачею гостям закуска повинна настоятися якийсь час в прохолоді.

Рецепт з тертої моркви і буряків

Склад продуктів: великий буряк, 2 щіпки дрібної солі, середня морквина, 1,5-2 ч. л. гірчиці в зернах, рафінована олія, 2-3 стебла зеленого лука.

  • Обидва коренеплоду відварюються в окропі до розм’якшення. Можна і просто запікати їх у духовій шафі, попередньо загорнувши у фольгу. Другий спосіб дозволить зберегти в овочах більше корисних речовин.
  • Размягчившиеся всередині коренеплоди чистяться і довільно нарізати. Найкраще в салаті виглядають мініатюрні кубики овочів приблизно однакового розміру.
  • Нарізка висипається в глибоку ємність. До неї додаються мелкорубленые пір’я зеленої цибулі.
  • Для приготування заправки розтирається сіль з гірчицею і отримана суміш заливається рафінованою олією.

Залишилося заправити закуску соусом і відразу подавати до столу.

З мисливськими ковбасками

Склад продуктів: велика буряк, 160 г мисливських ковбасок, велика морква, 2 яйця, гранульований часник, сметана, кам’яна сіль.



  • Щоб господиня змогла заощадити власний час, варто заздалегідь зварити обидва коренеплоду і яйця. Останні потрібно остуджувати в крижаній воді, щоб з них легше очищалася шкаралупа.
  • Ковбаски позбавляються від шкірки, після чого нарізати тонкими кружечками. Їх відразу можна відправляти в салатник.
  • Зверху висипається крупно тертий варений буряк і моркву.
  • Охолоджені яйця рубаються тонкою довгою соломкою.
  • Всі підготовлені інгредієнти добре перемішуються.

В якості заправки для такої закуски використовується сметана з гранульованим часником і сіллю.

З морквою і огірком

Склад продуктів: велика свіжа морква, ½ ч. л. кухонної солі і суміші кольорових мелених перців, великий свіжий огірок, 2 ложки олії і 1 ложка класичного соєвого соусу, 1 ч. л. цукрового піску і в два рази більше столового оцту.

  • Свіжа морква чиститься, миється, подрібнюється за допомогою спеціальної корейської терки.
  • Далі овочева соломка пересипається в миску, добре присмачується сіллю, розминається руками і залишають у спокої на 15-17 хвилин.
  • Огірок можна подрібнювати тієї ж самої теркою або різати тонкими довгими смужками.
  • Для заправки в невеликій пиалке з’єднуються і добре вимішуються всі залишилися інгредієнти.
  • Морква з огірками з’єднується і поливається пікантною заправкою.

Перш ніж знімати пробу, потрібно залишити закуску в прохолоді приблизно на півгодини.

Дивіться також:  Салат з копченою куркою і свіжим огірком – 7 дуже смачних рецептів

З тунцем

Склад продуктів: 270 г свіжої солодкої моркви, 4 ложки олії оливи, 15 г гірчиці в зернах, 430 г консервованого тунця, по 5 г рідкого бджолиного меду і білого винного оцту, дрібна сіль, чорний мелений перець.

  • Коренеплід чиститься, миється і треться на тертці в свіжому вигляді.
  • В окремій чашці з’єднується гірчиця, перець, олія оливи, оцет і сіль. Перераховані компоненти дуже добре вимішуються.
  • Готовою заправкою поливається подрібнена моркву.
  • Риба виймається з банки і виделкою поділяється на середні шматочки.
  • Тунець в довільному порядку розкладається поверх моркви з пікантним соусом.

Закуска прикрашають скибочкою свіжого лимона і відразу ж подається до столу.

З фунчозой і корейською морквою

Склад продуктів: 160 г фунчозы, по ложці фільтрованої води, цукрового піску, спецій для корейської моркви (з гіркою) і білого кунжуту, 2 свіжих огірка, велика морква, дрібку солі, 1 ч. л. чорного кунжуту, оцту і соєвого соусу, 2 великі ложки олії, 1-3 зубчики часнику.

  • Використовуючи спеціальну терку з довгими борознами, потрібно подрібнити моркву.
  • Окремо змішується вода, оцет і пісок. Інгредієнти активно мішаються до повного розчинення солодких крупинок.
  • До моркви додається роздавлений часник і висипаються спеції.
  • Овоч з прянощами заливається маслом і маринадом, розминається руками, щоб почав виділятися сік, і залишається приблизно на півгодини.
  • До готової моркви відправляються свіжі огірки, нарізані тонкою довгою соломкою.
  • Фунчоза викладається в миску, заливають окропом, накривається кришкою і залишають на хвилину, після чого промивається крижаний проточною водою.
  • У закуску викладається готова локшина. Складові заправляються соєвим соусом.

Готовий салат прикрашається кунжутом двох кольорів.

Варіант з морквою по-корейськи, куркою і грибами

Склад продуктів: 210 г філе курятини, 2 ріпчасті цибулини, 230 г маринованих грибів, 170 г моркви по-корейськи, 3 великих яйця, картоплина, сіль, соус.

  • Спочатку варяться продукти, що вимагають термічної обробки (картопля, курятина, яйця). Всі вони остуджувати.
  • Цибулю дрібно шинкуется і обсмажується до апетитної рум’яності.
  • Картопля крупно треться – вона стане першим шаром закуски. Овочевий пласт промащується підсоленим соусом.
  • Далі розташовуються подрібнені гриби без маринаду з смаженою цибулею і вкриваються густою сіточкою соусу.
  • Потім висипається підсолене філе курки і закривається тертими яйцями з соусом.
  • Останнім шаром стане моркву по-корейськи.

Готова закуска повинна настоятися в прохолоді не менше 2 годин.