Салат з морської капусти – 6 корисних рецептів

Салат з морської капусти – надзвичайно корисне і оригінальне блюдо, яке стане прикрасою святкового застілля і додасть яскравих фарб в сірі будні. Салат сподобається всім членам сім’ї. Його можна вживати людям, які дотримуються дієти і правильного харчування.

Салат з морської капусти – простий і корисний рецепт

Салат з морської капусти з яйцем дуже ситний і корисний. Його можна подавати до дитячого столу.

Інгредієнти:

  • яйце куряче – 6 штук;
  • морська капуста консервована– 470 г;
  • цибуля – 1 штука;
  • майонез на перепелиних яйцях – 110 г;
  • масло коров’яче вершкове – 13 г;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Курячі яйця покласти в глибокий сотейник, залити прохолодною водою і варити 7 – 9 хвилин. Вийняти з окропу, опустити в крижану воду і дочекатися, поки яйця охолонуть. Очистити від шкаралупи, натерти на тертці, розім’яти.
  • Цибуля звільнити від лушпиння, нарізати дрібними шматочками. Висипати на змащену маслом розпечену сковороду і смажити 2 – 3 хвилини.
  • Консервовану морську капусту вилучити з банок, розмішати, злити зайву воду.
  • У глибоку тару вивалити капусту, цибулю і терті яйця. Зверху влити майонез на перепелиних яйцях. Ретельно змішати всі інгредієнти один з одним. За бажанням посолити.
  • Можна замінити майонез сметанним соусом або свіжими вершками. Рекомендується подавати блюдо, прикрасивши ягодами журавлини або гілочкою кінзи.

    Рецепт приготування по-корейськи

    Блюдо виходить пряним і гоструватим, ідеально підходить для чоловічого застілля або похмілля. Можна подавати з відварною картоплею або рисом.


    Інгредієнти:

    • сушена морська капуста – 110 г;
    • цибуля – 1 штука;
    • свиняче м’ясо – 190 г;
    • олія оливкова – 45 г;
    • соєвий соус – 65 г;
    • часник – 4 зубчики;
    • сіль і перець за смаком.

    Приготування:

  • Морську капусту промити під струменем проточної води. Покласти в тарілку, залити прохолодною водою і поставити в темне місце на 5 – 7 годин.
  • Коли капуста насититься водою і набубнявіє, обполоснути її теплою водою і покласти на друшляк. Дочекатися стікання зайвої рідини.
  • Цибуля звільнити від лушпиння, нашаткувати тоненькими полуколечками.
  • Свиняче м’ясо обполоснути під струменем теплої води, обтерти паперовою серветкою. Нарізати свинину квадратиками по 2,5 див.
  • На розпечену сковорідку бризнути масло і викласти свинину і цибулю. Смажити, акуратно помішуючи, 9 – 12 хвилин.
  • Часник звільнити від лушпиння, подрібнити в кашкоподібну масу.
  • У сковорідку до м’яса і цибулі додати капусту, часник, соєвий соус, сіль і спеції. Щільно закрити кришкою і тушкувати 4 – 6 хвилин на сильному вогні.
  • Зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати ще 22 – 24 хвилини, регулярно помішуючи.
  • Салат по-корейськи подають до столу в гарячому вигляді. Щоб надати страві гостроти, можна покласти подрібнений стручок перцю.

    Салат з морською капустою і грибами

    Салат насичує організм клітинами йоду і корисними мікроелементами. Подають страву, доповнюючи пюре з топінамбура або суцвіть цвітної капусти.

    Інгредієнти:

    • морська капуста сушена – 110 г;
    • свіжі гриби-лисички – 190 г;
    • цибуля – 1 штука;
    • сметана – 140 г;
    • сіль за смаком.

    Приготування:

  • Морську капусту промити, залити теплою водою і залишити набухати на 5 – 7 годин.
  • Коли капуста насититься вологою, промити її ще раз, покласти в сотейник, залити прохолодною водою і варити 8 – 11 хвилин.
  • Цибуля очистити від лушпиння, дрібно нашаткувати довгими часточками.
  • Гриби-лисички вимочити в теплій воді 4 – 6 хвилин, нарізати тонкими довгастими смужками.
  • На змащену маслом розпечену сковорідку вивалити цибулю і гриби. Смажити 11 – 13 хвилин, постійно помішуючи.
  • Всі інгредієнти остудити в темному прохолодному місці.
  • Капусту нарізати, перемішати з грибами, цибулею і сметаною. Посолити.
  • Салат ідеально підійде для святкового застілля. Подається з чорним зерновим хлібом або часниковими грінками.

    Салат з морської капусти з кальмарами і овочами

    Салат вражає унікальністю і смаком. Припаде до душі любителям морепродуктів.

    Інгредієнти:

    • консервована морська капуста – 190 г;
    • свіжий огірок – 1 штука;
    • свіжий перець болгарський – 1 штука;
    • консервовані маслини – 60 г;
    • консервовані кальмари в маслі – 135 г;
    • лайм – 1 штука;
    • масло рослинне – 50 г;
    • сіль і перець за смаком.

    Приготування:

  • Капусту вийняти з банки, злити зайву рідину, помістити в миску.
  • Огірок обполоснути під струменем теплої води, зрізати плодоніжку, нарізати великими брусочками.
  • Перець вимити, звільнити від насіння, нарізати тоненькими півкільцями.
  • Маслини нашаткувати дрібними квадратиками або часточками.
  • У миску до капусти викласти огірок, перець, маслини. Всі інгредієнти акуратно перемішати.
  • З лимона вичавити сік. Змішати його з оливковою олією.
  • Салат заправити лимонно-оливковою сумішшю. Додати сіль і перець.
  • Блюдо виходить яскраве і соковите. Ідеально впишеться в літнє меню, додавши ще більше фарб жарким сонячним дням. Салат можна доповнити яєчним соусом з гарячими грінками.

    Загрузка...

    Морський салат з крабовими паличками – покроковий рецепт

    Блюдо для любителів оригінальною і корисної кухні. Салат добре поєднується з тушкованими баклажанами, морквою по-корейськи і смаженими говяжьими ковбасками.

    Інгредієнти:

    • цибуля – 1 штука;
    • крабові палички – 120 г;
    • консервована морська капуста – 220 г;
    • майонез оливковий – 120 г;
    • яйце – 3 штуки;
    • кінза – 16 г;
    • масло коров’яче вершкове – 17 г;
    • сіль за смаком.

    Приготування:

  • Крабові палички звільнити від плівки, нарізати дрібними квадратиками.
  • Цибуля звільнити від лушпиння, нашаткувати півкільцями, вивалити на змащену маслом сковорідку. Смажити 4 – 6 хвилин, ретельно перемішуючи.
  • Яйця звільнити від шкаралупи, дрібно нарізати.
  • Зелень кінзи обполоснути під струменем теплої води, дрібно нашаткувати.
  • Консервовану морську капусту вийняти з банки, злити зайву рідину і розім’яти.
  • В глибокий салатник викласти капусту, цибулю, крабові палички, кінзу і майонез. Акуратно розмішати всі інгредієнти, посолити.
  • Салат буде смачнішим, якщо додати консервовану сайру або скумбрію.

    Страву подавати з часниковими грінками і сирним соусом.

    Оригінальний салат з морською капустою і кукурудзою

    Блюдо виходить з пікантним смаком і неповторним ароматом. Можна прикрасити салат апельсиновими часточками або листочками базиліку.


    Інгредієнти:

    • маринована морська капуста – 330 г;
    • морквина – 330 г;
    • консервована кукурудза – 330 г;
    • соєвий соус – 55 г;
    • олія оливкова – 55 г;
    • сіль і перець за смаком.

    Приготування:

  • Моркву промити під струменем теплої води, звільнити від шкірки і нарізати тонкими довгастими шматочками.
  • Морську капусту промити, порізати, змішати з кукурудзою і морквою. Залити соєвим соусом і помістити в темне місце на 27 – 37 хвилин.
  • Додати в миску масло, сіль і перець. При необхідності замість масла можна використовувати сметанний соус або майонез.
  • Салат подавати з смаженою картоплею або тушкованими овочами. Можна вживати і як самостійне блюдо. Ідеально поєднується з фруктовими газованими напоями.

    Салати з морської капусти насичують організм поживними речовинами і покращують роботу шлунково-кишкового тракту. Варіацій безліч, кожна господиня може вибрати саме той, який полюбиться її родині.

    Загрузка...