Салат з морської капусти – 6 корисних рецептів

Салат з морської капусти – надзвичайно корисне і оригінальне блюдо, яке стане прикрасою святкового застілля і додасть яскравих фарб в сірі будні. Салат сподобається всім членам сім’ї. Його можна вживати людям, які дотримуються дієти і правильного харчування.

Салат з морської капусти – простий і корисний рецепт

Салат з морської капусти з яйцем дуже ситний і корисний. Його можна подавати до дитячого столу.

Інгредієнти:

  • яйце куряче – 6 штук;
  • морська капуста консервована– 470 г;
  • цибуля – 1 штука;
  • майонез на перепелиних яйцях – 110 г;
  • масло коров’яче вершкове – 13 г;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Курячі яйця покласти в глибокий сотейник, залити прохолодною водою і варити 7 – 9 хвилин. Вийняти з окропу, опустити в крижану воду і дочекатися, поки яйця охолонуть. Очистити від шкаралупи, натерти на тертці, розім’яти.
  • Цибуля звільнити від лушпиння, нарізати дрібними шматочками. Висипати на змащену маслом розпечену сковороду і смажити 2 – 3 хвилини.
  • Консервовану морську капусту вилучити з банок, розмішати, злити зайву воду.
  • У глибоку тару вивалити капусту, цибулю і терті яйця. Зверху влити майонез на перепелиних яйцях. Ретельно змішати всі інгредієнти один з одним. За бажанням посолити.
  • Можна замінити майонез сметанним соусом або свіжими вершками. Рекомендується подавати блюдо, прикрасивши ягодами журавлини або гілочкою кінзи.