Салат з огірком і яйцем – 7 смачних рецептів

Закуски з яєць і стиглих овочів дуже популярні під час весняно-літнього сезону. Такі страви корисні, смачні і завжди доречні за обіднім столом. Внести різноманітність в щоденне меню допоможе вам легкий, свіжий і ніжний салат з огірком і яйцем, який готується швидко і просто в домашніх умовах.

Простий салат зі свіжим огірком і яйцем

Відмінний варіант для вечірньої трапези – апетитний, соковитий і низькокалорійний салат з яєць, хрустких огірочків і зелені.

Ці продукти дуже універсальні, оскільки не володіють яскраво вираженим смаком і тому чудово поєднуються з іншими інгредієнтами.

Для страви треба підібрати молоді овочі, а додавання перепелиних яєць додасть йому красу і вишуканість.

Необхідні компоненти:

  • два курячих яйця;
  • три свіжих огірка;
  • зелена цибуля – 4 пера;
  • перепелині яйця – 5 шт.;
  • сметана (20%) – 50 грам;
  • два листи салату;
  • чотири гілочки петрушки;
  • мелений перець, морська сіль – на свій смак.

Готуємо:

  • Всі яйця закинути в холодну воду і зварити в круту. Потім остудити і звільнити від шкаралупи.
  • Курячі яйця порізати квадратиками, а перепелині розділити на дві частини.
  • Огірки помити і нашаткувати маленькими часточками.
  • Листя салату сполоснути під краном, після чого нарізати тонкими смужками.
  • У глибокій мисці з’єднати всі підготовлені продукти, потім присолити їх, насипати перець, заправити сметаною й перемішати.

Салат з яйцями і огірками готовий, його залишилося прикрасити гілочками петрушки і поставити на стіл. Подавати закуску потрібно охолодженої до смаженого м’яса або тушкованої птиці.