Салат з огірком і яйцем – 7 смачних рецептів

Закуски з яєць і стиглих овочів дуже популярні під час весняно-літнього сезону. Такі страви корисні, смачні і завжди доречні за обіднім столом. Внести різноманітність в щоденне меню допоможе вам легкий, свіжий і ніжний салат з огірком і яйцем, який готується швидко і просто в домашніх умовах.

Простий салат зі свіжим огірком і яйцем

Відмінний варіант для вечірньої трапези – апетитний, соковитий і низькокалорійний салат з яєць, хрустких огірочків і зелені.

Ці продукти дуже універсальні, оскільки не володіють яскраво вираженим смаком і тому чудово поєднуються з іншими інгредієнтами.

Для страви треба підібрати молоді овочі, а додавання перепелиних яєць додасть йому красу і вишуканість.

Необхідні компоненти:

  • два курячих яйця;
  • три свіжих огірка;
  • зелена цибуля – 4 пера;
  • перепелині яйця – 5 шт.;
  • сметана (20%) – 50 грам;
  • два листи салату;
  • чотири гілочки петрушки;
  • мелений перець, морська сіль – на свій смак.

Готуємо:

  • Всі яйця закинути в холодну воду і зварити в круту. Потім остудити і звільнити від шкаралупи.
  • Курячі яйця порізати квадратиками, а перепелині розділити на дві частини.
  • Огірки помити і нашаткувати маленькими часточками.
  • Листя салату сполоснути під краном, після чого нарізати тонкими смужками.
  • У глибокій мисці з’єднати всі підготовлені продукти, потім присолити їх, насипати перець, заправити сметаною й перемішати.

Салат з яйцями і огірками готовий, його залишилося прикрасити гілочками петрушки і поставити на стіл. Подавати закуску потрібно охолодженої до смаженого м’яса або тушкованої птиці.

Загрузка...

З додаванням редиски

 

В якості приємного перекусу можна запропонувати домашнім ароматний салат з редискою, огірком і яйцем. Це чудове блюдо порадує надзвичайно свіжим, весняним смаком, підвищить настрій і забезпечить корисними вітамінами.

Необхідні компоненти:

  • редис – 0,3 кг;
  • чотири ґрунтових огірка;
  • три яйця;
  • майонезний соус – 100 грам;
  • цибуля-порей – 40 грам;
  • дрібка солі.

Готуємо:

  • Яйця залити холодною водою, поставити на плиту і варити протягом восьми хвилин. Потім остудити їх, почистити і нарізати дрібними брусочками.
  • Зелена цибуля очистити від бруду, вимити, потім нашаткувати кільцями.
  • Огірки покришити кубиками, редис промити і нарізати кружечками.
  • Всі компоненти помістити у відповідний блюдо, посолити, після чого змішати з майонезом.
Спробуйте також:  Салат з печінки тріски - 9 рецептів приготування

Вживати салат з редискою і огірком, яйцем рекомендується відразу після приготування. Частування буде корисніше і набуде більш м’який смак, якщо додати в нього зелений горошок.

Святкова закуска з кальмарами

Салати з морепродуктів з овочами мають привабливий вигляд і насичений аромат. Тому чудова закуска з кальмарів з огірком і яйцем обов’язково сподобається всім гостям, запрошеним на урочистий банкет.

Необхідні компоненти:

  • яйця – 4 шт.;
  • куряче м’ясо (варене) – 0,28 кг;
  • цибулина фіолетового кольору;
  • кальмари – 0,35 кг;
  • огірки – 0,3 кг;
  • червоний перець (замаринований) – 3 шт.;
  • кріп, кінза – 40 грам;
  • невелика банка консервованої спаржі.

Готуємо:

  • Кальмари очистити, вимити, потім опустити в киплячу підсолену воду і варити близько п’яти хвилин. Готовим морепродуктів дати охолонути, після чого порізати їх довгими шматочками.
  • Відварну птицю нарізати невеликими кубиками.
  • Зварити яйця, потім подрібнити їх на квадратики.
  • Цибуля позбавити від шкірки і нашаткувати півкільцями.
  • Огірки добре вимити, після чого порізати соломкою.
  • Дістати з банки маринований перець і розділити його на вузькі прямокутники.
  • Всі інгредієнти покласти в салатник, додати спаржу, сіль (якщо потрібно) і заправити майонезом.
  • Блюдо ретельно перемішати і засипати зверху дрібно порізаною зеленню.

Салат з кальмарів з огірком і яйцем відправити на холод і через два – три години запропонувати спробувати всім домашнім. Така закуска чудово поєднується з гарячим гарніром з картопляного пюре або круп.

Салат: крабові палички, кукурудза, яйця і огірок

 

Досить ситне і дуже приємне частування, яке може стати повноцінним другим блюдом на обід. Крабові палички відмінно підкреслюють смак всіх продуктів, що входять до складу салату, роблячи його пікантним і цікавим.

Необхідні компоненти:

  • шість курячих яєць;
  • один великий огірок;
  • два яблука;
  • крабові палички – дві упаковки;
  • сир «Російський» – 180 грамів;
  • цибуля (білий) – 2 шт.;
  • йодована сіль – за смаком;
  • банку солодкої кукурудзи;
  • майонезний соус – 95 грам;
  • зелень (будь-яка) – 7 – 8 гілочок.

Готуємо:

  • Зварити яйця, потім почистити від шкаралупи і подрібнити гострим ножем.
  • З яблук зрізати шкірку і видалити серцевину. Після чого натерти їх на тертці з великими дірочками.
  • Покришити сир маленькими квадратиками.
  • Відкрити банку з кукурудзою злити зайву рідину.
  • Крабові палички вийняти з упаковок і нарізати прямокутними шматочками.
  • Цибулю нашаткувати кільцями, зелень дрібно порубати.
  • Продукти змішати, посолити, потім просочити майонезним соусом і викласти в красиву тарілку.
Спробуйте також:  Салат олів'є - класичний рецепт з ковбасою та 7 варіантів

Страва з крабових паличок, кукурудзи, яйця і огірки рекомендується декорувати зеленню і подати до столу.

Закуска буде менш калорійною і більш корисною, якщо заправити її нежирним натуральним йогуртом.

Незвичайний варіант з черемшею

Салат з огірком, яйцем і черемшею має яскравий аромат і своєрідний смак, який викличе захват у любителів оригінальних страв. Тут важливо використовувати тільки свіжі і пружні огірки, так як мариновані овочі будуть розбивати гармонію інших інгредієнтів.

Необхідні компоненти:

  • черемша – 130 грам;
  • два яйця;
  • огірки – 2 шт.;
  • цибуля зелена – 5 пір’я;
  • запашний перець – 3 грами;
  • сметана (15%) – скільки знадобиться;
  • кріп – 45 грам;
  • сіль (дрібна) – 4 грами.

Готуємо:

  • Черемшу очистити від плівок біля основи стебла і гарненько помити під краном з водою. Після чого дрібно нарізати і пересипати в глибоку ємність.
  • Відварити яйця, потім охолодити їх, очистити і потерти на середній тертці.
  • Огірки нашаткувати кубиками, зелений лук і кріп – як можна дрібніше.
  • Покласти нарізані продукти в миску з черемшею, потім насипати сіль, рубаний кріп і трохи поперчити.
  • Залити салат сметаною, після чого перемішати.

Вітамінна закуска з черемші з яйцем і огірком припаде до смаку і дорослим, і дітям. При бажанні, сметану можна замінити оливковою або олією.

Готуємо з тунцем

 

Вітамінний салат з додаванням тунця виходить поживним, смачним і виглядає дуже ефектно, ошатно.

Це блюдо підійде для прихильників правильного харчування, так як в його склад входять тільки корисні продукти.

Необхідні компоненти:

  • великий огірок;
  • салатні листя – 3 шт.;
  • тунець (консервований) – 320 грам;
  • два яйця;
  • половинка лимона;
  • оливкова олія – 20 мл;
  • свіжий перець чилі – 10 грам;
  • спеції, морська сіль – скільки потрібно.

Готуємо:

  • Спочатку треба зварити яйця, потім остудити їх.
  • Листя салату сполоснути водою, промокнути серветкою і розірвати на великі шматки.
  • Огірок вимити і нашаткувати тоненькими кружечками
  • Взяти глибоку тарілку і застелити дно салатними листям. Потім викласти на них порізаний огірок.
  • Видалити шкаралупу з яєць і розрізати їх на п’ять частин. Після чого додати в миску до овочів.
  • Розкрити банку з тунцем, дістати його і розділити на невеликі шматочки. Потім розкласти м’ясо по салату.
  • Пекучий перець подрібнити і насипати на продукти в тарілці.
  • Тепер закуску залишилося лише злегка присолити, полити соком лимона і заправити олією оливи.
Спробуйте також:  Дайкон: 10 рецептів приготування корисних страв

Приготований салат поставити на стіл і пригостити всіх присутніх. Його можна вживати як окрему страву або подати з улюбленим гарніром.

З солоними огірками і яйцями

Шикарна закуска з маринованими огірками, овочами, м’ясом і яйцями має чудовий смак, апетитний вигляд і допоможе гідно прикрасити стіл на сімейному святі. Продукти в цьому салаті повинні розташовуватися шарами і просякати сметаною або майонезом.

Необхідні компоненти:

  • відварна телятина (або яловичина) – 250 грам;
  • морквина;
  • чотири яйця;
  • цибулина;
  • солоні корнішони – 6 шт.;
  • рис – 40 грам;
  • майонезний соус – 150 грам;
  • п’ять гілочок петрушки або кропу.

Готуємо:

  • Варене м’ясо порізати маленькими брусочками.
  • Рис засипати в гарячу солону воду і варити до повного випаровування рідини.
  • Очистити від лушпиння цибулю і нарізати дрібними квадратиками. Огірки подрібнити соломкою. Моркву відварити, після чого потерти на тертці з великими отворами.
  • Яйця зварити круто, позбавити від шкаралупи, потім відокремити жовтки від білкової маси і подрібнити їх окремо.
  • На дно великої ємності постелити харчовий папір і покласти на неї шар рису. Потім додати м’ясні брусочки і покрити їх майонезом.
  • Тепер рівномірно розподілити цибулю, після чого закинути нарізані корнішони і змастити їх соусом.
  • Половину натертого жовтка насипати наступним шаром, зробити сітку з майонезу і додати моркву, яку теж заправити соусом.
  • Після цього насипати подрібнений білок і трохи просочити його майонезом.
  • Перевернути салат на плоску тарілку і прибрати папір. Посипати його залишилася желточной крихтою, по краях зробити окантовку з гілочок зелені.

Частування поставити на три години в холодильник, щоб воно добре просочилося і стало ще смачніше, потім подати до столу. Приємного апетиту!