Салат з омлетом – 6 рецептів

Вперше був приготований омлет одним з кухарів Франції ще в часи Середньовіччя. Як це часто буває, нове блюдо настільки сподобалося жителям, що його популярність різко зросла. Сьогодні ж омлет став традиційним блюдом європейців. Нерідко його додають у салати, рулети, супи, хоча воно може бути і самостійною стравою.

Салат з омлетом – класичний рецепт

Салати з використанням омлетів дуже швидко робляться, виглядають апетитно і мають досить цікавий і своєрідний смак, який не вдасться замінити нічим.

Класичний салат з омлетом простий у приготуванні і відрізняється ситністю. Стане ідеальним рішенням для сніданку або обіду. Не вимагає багато часу для приготування. З-за наявності в ньому капусти дозволяє створити відчуття насичення.

Інгредієнти для страви:

  • 3 яйця середньої величини
  • 100 мл молока
  • 200 г пекінської капусти
  • 150 г сиру
  • 200 г сметани

Для початку потрібно зробити повітряний омлет. Потрібно збивати 3 яйця приблизно 2 хвилини з допомогою міксера. Потім тонким струменем влити молоко. Сіль і перець можна додавати виходячи з особистих переваг. Смажити на середньому вогні з обох сторін приблизно по 2 хвилини. Потім нарізати його невеликими за розміром кубиками.

Дрібно нарізати капусту. Краще зупиняти вибір на пекінській капусті, вона більш м’яка і соковита. Сир також натерти або нарізати невеликими кубиками, після чого змішати його з капустою. Додати сметану, сіль і перець. Добре перемішати. Омлет додавати в блюдо перед подачею на стіл, інакше він розмокне і збільшиться в розмірах. За бажанням можна додати зелень салат або прикрасити нею готову страву.

Поради господині! Бажано зупиняти свій вибір на більш твердих сортів сиру. Можна також вибирати продукт з вмістом горіхів або перцю, що додасть салату тонкі і цікаві смакові нотки. Не використовувати копчений сир — він може перебити аромат продуктів.

Дивіться також:  Салат «Червоне море» з крабовими паличками – 8 рецептів

Рецепт з омлетом і куркою

Такий вид салатів дуже популярний у Західній і Центральній Європі. Це блюдо нерідко вважається більш дієтичним, ніж інші аналоги салатів з омлетів з-за вмісту в ньому курячого філе, як поживного і корисного компонента.

Для приготування страви потрібно:

  • 2 яйця
  • 20 мл молока
  • Невелика цибулина
  • 500 г курячого філе
  • 2-3 ст. л. майонезу
  • 2 ст. л. оцту
  • Спеції за смаком

З яйця необхідно приготувати невеликий омлет. Для цього їх перемішують разом з молоком і збивають на великій швидкості міксера. Сіль додається виходячи з особистих переваг, її можна замінювати морський. На сковороді підсмажити омлет з обох сторін до готовності. Після випікання загорнути в рулет в гарячому вигляді. Після охолодження нарізати тоненькими кільцями.

Цибулина чиститься і нарізати півкільцями, маринують в оцті 10 хвилин, який попередньо розводять водою. Шматок філе обсмажується на сковороді до золотистої скоринки з усіх сторін, після охолодження нарізати невеликими кубиками.

Віджати цибулю і розмістити в мисці, додати смужки омлету і філе. Заправити все майонезом, для того щоб зменшити калорійність страви можна замінити сметаною. Додати до страви необхідні спеції, можна використовувати також і червоний перець.

Салат з омлетом і куркою можна урізноманітнити екзотичним смаком з допомогою таких приправ: гвоздика, кмин.

Салат з омлетом і шинкою


Ця страва допоможе залишатися в тонусі цілий день завдяки своїй калорійності і ситності. Перевагою такого салату є те, що готується він не більше 10 хвилин і володіє дивними смаковими якостями.

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 100 мл молока
  • 150 г шинки
  • 1 огірок
  • Сметана

Приготувати омлет і розрізати його на невеликі порційні шматочки. Шинку і огірок нарізати тонкою соломкою.

Розкласти на рівній поверхні шматочки омлету, зверху викласти шинку і огірки. Ретельно посолити і поперчити. Потім акуратно полити сметаною. За бажанням таке блюдо можна прикрасити зеленню. Салат з омлетом і шинкою подавати на стіл холодним.

Дивіться також:  Добова капуста – 7 рецептів приготування

Салат з печерицями та омлетом

Це блюдо буде дуже ситним. Бажано подавати як закуску до основних страв. За бажанням печериці можна замінити будь-якими іншими свіжими грибами. Не бажано додавати мариновані або сушені гриби.

Для приготування потрібно:

  • 4 яйця
  • 100 мл молока
  • 200 г грибів
  • 1 шт. ріпчастої цибулі
  • 100 г плавленого сиру
  • 200 г сметани

Готовий омлет слід нарізати кубиками середньої величини.

Почистити гриби і цибулю нарізати невеликими шматочками і обсмажити до готовності. Поставити в холодне місце і дати трохи охолонути.

Плавлений сир натерти або дуже дрібно нарізати за допомогою ножа. Для поліпшення смакових якостей можна використовувати невеликий зубчик часнику, який попередньо необхідно подрібнити.

Змішати всі інгредієнти між собою і заправити сметаною. Краще зупиняти вибір на більш рідкої сметани, це допоможе продуктів ввібрати в себе рідину і мати більш насичений смак. Потім посолити і поперчити страву і подати на стіл. За бажанням можна використовувати не жирний майонез.

Рулет з омлетом і овочами

Це літній салат, який володіє ніжністю і вишуканістю смаку. Бажано готувати його з сезонних овочів, не вдаючись до маринованою.

Рада господині! Більш вишуканий смак страви буде надавати сир Фета. М’яке і ніжне додаток, яке буде віддавати солоними і молочними нотками ідеально доповнить поєднання овочів і омлету.

Щоб приготувати салат з омлетом і овочами необхідно:

  • 3 яйця
  • 100 мл молока
  • 2 помідори середньої величини
  • 1 шт. болгарського перцю
  • 100 р сиру Фета
  • Оливкова олія

Також можна приготувати салат з омлетом і кукурудзою, але у такому разі бажано відмовитися від додавання помідор в блюдо. За бажанням можна додати зелений горошок.

Приготувати омлет з допомогою яєць і молока. Потім остудити і порізати невеликими квадратними шматочками.

Дивіться також:  Зимовий салат – класичний рецепт, з ковбасою і огірками

Помідори ріжуться довгастими скибочками або ж невеликими кубиками. Перець можна також різати соломкою або кубиками. Сир нарізати кубиками. Потім з’єднати всі інгредієнти між собою. Для поліпшення смаку можна дрібно нарізати листя петрушки і додати до страви. Посолити і поперчити за смаком. В кінці додати невелику кількість оливкової олії. За бажанням його можна замінити маслом з льону.

Салат з омлетом і креветками

Вишукане і дороге блюдо, яке підкреслить красу будь-якого святкового столу. Готується дуже швидко і вимагає мінімум зусиль. Навіть не будучи висококласним кухарем можна з легкістю приготувати цей салат. Відмінно поєднується із сезонними овочами, наприклад, редискою або огірками.

Необхідні інгредієнти для страви:

  • 2 яйця
  • 1 ст. л. вершків
  • 200 г салату Айсберг
  • 250 г креветок
  • 100 сиру
  • 3 ст. л. майонезу

Для початку потрібно відварити креветки, потримавши їх приблизно хвилину в гарячій воді. Потім потрібно вибрати з каструлі і промити холодною водою.

Салат Айсберг можна порвати руками, а можна нарізати з допомогою ножа більш дрібними і акуратними шматочками. За бажанням додати редис, огірок або зелений лук, які так само дрібно порізати.

Для омлету змішати тертий сир, вершки і яйця, збивати з допомогою виделки. Потім обсмажити з усіх сторін. Можна зробити і запечений омлет, для цього розігріти духовку, додати в цю суміш 0,5 ч. л. борошна і випікати 15-20 хвилин. Страва стане більш легким і смачним. Омлет нарізати кубиками.

Змішати між собою всі інгредієнти, заправити спеціями і додати майонез. Все ретельно перемішати і подати на стіл. В якості прикрас можна використовувати невеликі колечка сухариків з багета, попередньо перед запіканням посипавши їх сиром.