Салат з опеньками — 7 рецептів смачного грибного салату

Приготувати салат з опеньками зможе навіть недосвідчений кулінар. Це – дуже смачне і одночасно зовсім не складне блюдо. Незважаючи на таку простоту, воно ось вже довгі роки не втрачає своєї актуальності. Існує багато рецептів різних салатів, в яких основним інгредієнтом виступають звичайні лісові опеньки. Розглянемо деякі з них.

Салат з маринованими опеньками і куркою

Для початку можна спробувати зробити непоганий салат з маринованих опеньків з вареною куркою. Ці два компоненти являють собою досить оригінальне поєднання. З одного боку, ніжне і трохи прісне м’ясо птиці, а з іншого боку – дари лісу з приємною кислинкою.

Щоб зробити найпростіший салат з маринованими опеньками, знадобиться всього 6 компонентів:

  • 0,5 кг філе курки;
  • 300 грам будь-якого твердого сиру;
  • 400 г опеньки (маринованих);
  • пучок свіжої петрушки;
  • майонез;
  • перець.

Часу на приготування цієї страви знадобиться небагато:

  • Насамперед треба розібратися з м’ясом. Філе потрібно добре промити, а потім покласти в каструлю з киплячою водою і варити приблизно 20 хвилин.
  • Готове м’ясо остудити. Після цього його необхідно акуратно нарізати соломкою або ж просто розібрати руками на волокна.
  • Сир потерти на тертці з великими отворами.
  • Зелень порубати гострим ножем.
  • Подрібнені продукти скласти в глибоку тарілку. Додати до них гриби, майонез, а потім злегка поперчити і перемішати. Щоб інгредієнти добре просочилися, страва повинна постояти приблизно 8-10 хвилин.

Виходить смачний і досить смачний салат з опеньками і куркою. Його можна включити в святкове меню або просто приготувати на вечерю.

Загрузка...

З корейською морквою

 

Є ще один простий, але досить цікавий варіант. Використовуючи ті ж мариновані гриби і м’ясо птиці, можна приготувати просто шикарний салат.

Зробити це буде не складно, маючи в наявності наступні компоненти:

  • 400 г опеньки (маринованих);
  • 250 грам філе курки;
  • 200 грам моркви по-корейськи»;
  • майонез.
Спробуйте також:  Як і скільки варити курячу грудку?

Щоб зробити з цих інгредієнтів смачний салат з опеньками, треба:

  • В трохи підсоленій воді відварити м’ясо курки.
  • Остигле філе нарізати кубиками.
  • Якщо гриби великі, то їх потрібно довільно подрібнити. Маленькі опеньки можна не розрізати.
  • Підготовлені інгредієнти скласти в миску, заправити майонезом і добре перемішати.

Щоб страву в тарілці виглядало ефектніше, його можна прикрасити маленькими грибочками.

Закуска з картоплею і грибами

Коли в будинку намічається свято, завжди хочеться, щоб на столі стояли красиві і апетитні страви. В якості закуски можна приготувати чудовий салат лісова поляна.

Це – листкове блюдо, для якого знадобиться:

  • 500 грам курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 400 грам сиру;
  • 2 сирі картоплі;
  • свіжа зелень;
  • 1 баночка маринованих опеньків;
  • майонез.

Методика приготування салату:

  • М’ясо і картоплю попередньо відварити в підсоленій воді. Потім їх потрібно охолодити і порізати маленькими кубиками.
  • Цибулю і свіжу зелень дрібненько покришити.
  • Сир краще подрібнити на крупній тертці.
  • Продукти викладати в салатник шарами: картопля – цибуля – м’ясо – сир – зелень – гриби. Кожен шар рясно промазати майонезом.

Перед подачею таке блюдо повинне добре настоятися. Для цього його треба на деякий час помістити в холодильник.

Салат «Грибна поляна» з опеньками

 

За аналогією з попереднім рецептом можна зробити не менш смачний салат «Грибна галявина». Із-за незвичайної технології приготування він вважається стравою-перевертнем.

В цьому випадку для роботи знадобиться глибока миска, широка плоска тарілка і наступні інгредієнти:

  • 250 грам шинки;
  • 2 моркви;
  • 4 сирих яйця;
  • 1 баночка маринованих опеньків;
  • 150 грам твердого сиру;
  • 3 картоплі;
  • 2 пучка зелені (петрушки або будь-який інший);
  • пару ложок майонезу.

Готувати такий салатик треба покроково:

  • Зварити яйця і овочі (моркву і картоплю). Охолоджені продукти довільно покришити дрібними шматочками. Яйця попередньо очистити від шкаралупи.
  • Крупно потерти сир.
  • Нарізати кубиками шинку.
  • Процідити гриби.
  • Наступний крок – це складання салату. Спочатку на дно миски необхідно помістити гриби, уклавши їх капелюшками вниз. Робити це треба дуже акуратно. Далі продукти викладаються шарами: зелень – шинка – майонез – сир – яйця – майонез – морква – картопля – майонез. Збираючи салат, кожен шар треба гарненько утрамбувати.
  • Поставити миску в холодильник, прикривши кришкою або харчовою плівкою.
  • Через пару годин дістати посуд і акуратно перевернути її, переклавши вміст на плоску тарілку.
Спробуйте також:  Салат з консервованими печерицями – 8 смачних рецептів

Цей салат з опеньками дійсно зовні нагадує собою галявину в лісі, всипану грибами.

Святковий рецепт з смаженими грибами

 

Хтось може подумати, що для салатів потрібні тільки мариновані грибочки. Це зовсім не так. Наприклад, для святкового застілля можна зробити дуже смачний і незвичайний салат зі смаженими опеньками.

Для цього знадобиться взяти:

  • 500 грам свіжих опеньків;
  • 4 яйця;
  • 2 солоних (або маринованих) огірка;
  • пучок зеленого пір’яного цибулі;
  • 300 грам крабових паличок;
  • рослинна олія;
  • 1-2 ложки майонезу.

Готувати такий салат, в принципі, не складно:

  • Спочатку треба вимити опеньки, а потім протягом 20 хвилин відварити їх у солоній воді. Після цього гриби потрібно процідити, а потім обсмажити на сковорідці в олії.
  • Окремо яйця зварити круто. Потім їх слід очистити і покришити кубиками разом з огірками і крабовими паличками.
  • Дрібно порізати зелену цибулю.
  • Всі інгредієнти зібрати в одну ємність, залити майонезом і злегка перемішати.

Виходить дуже красивий яскравий салатик, який обов’язково займе гідне місце на святковому столі.

З курячою печінкою

 

Справжні гурмани будуть в повному захваті після того, як спробують чудовий салатик з смаженими опеньками і курячою печінкою.

Особливий аромат і родзинку страві додає тертий імбир.

Інгредієнти салату:

  • 450 грам курячої печінки;
  • 3 зубчики часнику;
  • 0,4 кілограма свіжих опеньків;
  • 100 мл сухого білого вина;
  • 2 сантиметри кореня імбиру.
  • пучок петрушки;
  • сіль;
  • олія оливкова;
  • перець.

Інструкція по приготуванню теплого салату:

  • Шматочок імбиру очистити, а потім акуратно потерти на тертці з малими отворами.
  • Часник дрібно порубати ножем.
  • Перемішати і добре промити гриби.
  • З печінки акуратно зрізати плівку. Великі шматки краще разрделить на частини.
  • Довільно нашаткувати зелень.
  • Як тільки все буде готово, можна починати роботу. Першим ділом потрібно обсмажити на сковороді імбир з часником.
  • Додати підготовлені опеньки. Смажити їх при постійному помішуванні 10 хвилин.
  • Коли грибочки обсмажиться, додати до них печінку. Посолити, поперчити і обсмажити продукти разом пару хвилин, постійно помішуючи.
  • Додати зелень і залити все вином. Тушкувати приблизно 5 хвилин, поки рідина не випарується.
Спробуйте також:  Салат з авокадо і куркою – 9 рецептів

Готовий салат залишиться тільки гіркою викласти на тарілку. Незвичайний аромат цієї страви нікого не залишити байдужим.

Салат «Кошик»

Є ще один дуже цікавий салат-перевертиш з схожою назвою «Кошик».

Для його приготування потрібно взяти:

  • 1 банку маринованих маленьких опеньків;
  • 3 картоплини;
  • 3 сирих яйця;
  • 300 грам шинки;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • майонез.

Спосіб приготування страви частково нагадує собою деякі з попередніх варіантів:

  • Картоплю і яйця насамперед потрібно відварити, а потім очистити.
  • Картоплю разом з шинкою нарізати середніми кубиками.
  • Цибулю дрібно порубати.
  • Яйце потерти на тертці.
  • Гриби відкинути на друшляк. Почекати, поки стече весь маринад.
  • Для складання салату знадобиться плоска тарілка і роз’ємна форма. Укладати продукти треба шарами: гриби – цибуля – шинка – картопля – яйця. Кожен шар (не вважаючи останній) рясно змастити майонезом.
  • Тарілку на кілька годин поставити в холодильник.
  • Перед подачею салат з опеньками прикрити другою тарілкою і швидко перевернути. Потім залишиться тільки акуратно зняти форму.

Зверху виявляться грибочки. Створюється враження, ніби вони просто лежати в кошику.