Салат з печінки — 32 рецепта смачного приготування в домашніх умовах

Для приготування закусок використовується не тільки печінка тріски, але також куряча, яловича, свиняча. Такі страви з субпродуктів виходять одночасно і смачними, і незвичайними, і корисними. Кращі рецепти салатів з печінки зібрані нижче.

Салати з курячою печінкою

Будь-які салати з курячою печінкою зазвичай подобаються і дорослим, і дітям. Печінка птиці готується дуже просто і швидко. Не потрібно докладати особливих зусиль, щоб зробити її м’якою і ніжною.

Теплий салат з курячої печінки з овочами

Інгредієнти: 220 г печінки курячої, по 90 г зеленої стручкової квасолі і жовтого болгарського перчика, 3 щіпки дрібної солі, рафінована олія, насіння світлого кунжуту, 3 – 4 салатних листочка.

  • Куряча печінка не вимагає особливої попередньої підготовки. Досить нарізати її середніми шматочками, присолити і обсмажити на розпеченому маслі до готовності.
  • В окремій сковорідці для м’якості смажаться брусочки перцю і стручкова квасоля. Досить 5 – 6 хвилин.
  • На тарілку укладаються салатні листя. Зверху розподіляються ще теплі перець і квасолю.
  • Далі розкладаються шматочки печінки.

Салат до смаку посипається сіллю і світлим кунжутом. Заправка для нього не потрібно. Досить буде олії, що залишився на компонентах після обсмажування.

Рецепт приготування з солоними огірками

Склад продуктів: 320 г печінки, 2 морквини, 40 г сиру, 120 г бочкових солених огірків, 3 курячих яйця, ріпчаста цибулька, жирний майонез.

  • Першим ділом до повної готовності варяться моркву і курячі яйця.
  • Субпродукт попередньо промивається крижаною водою, позбавляється від плівок і вариться в підсоленій воді 20-25 хвилин.
  • Огірки і охолола печінка крупно труться. Вони відразу висипаються на дно салатника і промащуються солоним майонезом.
  • Зверху розподіляються дрібні кубики цибулі, ошпарені окропом і віджаті від зайвої рідини. Разом з крупно тертою морквиною овоч викладається на попередні шари. Інгредієнти знову промащуються майонезом.
  • Останніми розподіляються терті яйця і сир.

Готовий салат з печінкою і солоними огірками прикрашається половинками черрі і свіжою петрушкою.

Салат з курячою печінкою та квасолею

Склад продуктів: 280 г курячого субпродукту, по 80 г вареної білої квасолі, болгарського солодкого перцю, помідорів і цибулі, по 1 ст. л. соєвого соусу, гірчиці із зернами і олії, 1 ч. л. бальзамічного оцту, жменя пшеничних сухарів, зелені салатні листя.

  • Томати ріжуться кубиками, цибулю – полуколечками, перець – тонкою довгою соломкою.
  • Всі підготовлені овочі відразу викладаються у відповідний салатник. До них додається охолола біла квасоля. Замість вареного продукту можна використовувати консервований.
  • Печінка ріжеться невеликими шматочками і до рум’яності обсмажується на середньому вогні.
  • Для заправки в мисці змішується масло, соус і оцет. Після перемішування в масу відправляється гірчиця. Заправка збивається до однорідності.
  • Остиглий субпродукт перекладається до інших компонентів. Додається і порваний на невеликі шматочки салат. Зверху розсипаються сухарики.

Залишається полити салат з печінкою та квасолею заправкою з четвертого кроку.

Готуємо з корейською морквою

Склад продуктів: 230 г печінки, 160 г пряної морквини, ріпчаста цибулина, 2 солоних огірка, майонез, зелень, 90 мл окропу, ½ ч. л. цукру піску, ¼ ч. л. солі, 1 ст. л. оцту.

  • Промита печінка відправляється варитися до готовності в солоній воді. На це піде трохи менше півгодини.
  • Лук ріжеться найтоншими кільцями і заливають маринадом з столового оцту, окропу і всіх сипучих компонентів. У такому вигляді овоч повинен постояти весь час, поки вариться субпродукт.
  • Огірки і готова охолола печінка ріжуться тонкою довгою соломкою.
  • Всі підготовлені продукти викладають у салатник. Цибулю і корейська морквина попередньо віджимаються від маринаду. За смаком додається будь-яка подрібнена зелень.

Заправляється салат з морквою майонезом або іншим жирним солоним соусом.

Білоруський — з грибами

Склад продуктів: 190 г печінки, 2 маринованих огірка, 90 г свіжих печериць, середня цибулина, морквина, 2 великих яйця, сіль, мелений перець, майонез.

  • Огірки нарізати соломкою. Розсіл, що виділився в процесі, потрібно злити в раковину. Інакше вже готова закуска вийде занадто водянистою.
  • Зварені круто яйця ріжуться кубиками і висипаються до огірків.
  • Гриби крупно ріжуться, присаливаются і обсмажуються до рум’яності на будь-якому добре розігрітому жирі. Вони злегка остуджувати і перекладаються у велику тарілку.
  • На маслі, що смажаться до повної готовності невеликі шматочки курячої печінки. До неї також варто відразу додати сіль. Коли продукт охолоне, можна переміщати його в майбутній салат.
  • Залишилося обсмажити довільно подрібнені моркву і цибулю, додати їх до закуски.

Готовий білоруський салат з грибами солиться і заправляється легким майонезом з сіллю, перцем.

Салат з курячої печінки і моркви

Склад продуктів: 280 г курячої печінки, 3 цибулини, 170 г білокачанної капусти, жменя ядерець волоських горіхів, приправа для курки, морквина, сіль, 40 мл соняшникової олії, 1 ст. л. оцту, 2 ч. л. цукру.

  • Капуста дрібно шинкуется і розминається руками.
  • Зверху розподіляється охолола піджарка з довільно подрібненого цибулі і моркви.
  • Далі йдуть обсмажені з сіллю і приправою до рум’яності невеликі шматочки печінки.

Закуска готова прикрашається рубаними горіхами і поливається соусом з олії, оцту, цукру і солі.

Оригінальна закуска з грушами

Склад продуктів: 190 г печінки, солодка цибулина, 2 спілі груші, гілочка розмарину, невеликий шматочок кореня імбиру, сіль, мелений перець, соєвий соус за смаком, молоко, борошно.

  • Печінка нарізати невеликими шматочками і на 15 – 17 хвилин занурюється в мисочку з молоком. Це зробить її ще ніжніше на смак.
  • Далі скибочки субпродукту промиваються, обвалюються в підсоленій борошні і відправляються на сковорідку з добре розігрітим маслом, стружкою очищеного кореня імбиру і гілочкою розмарину.
  • Готове м’ясо викласти на окрему плоску тарілку.
  • У жирі, що залишився смажаться тонкі полуколечки цибулі і шматочки очищеної груші.
  • Вміст сковорідки посипається цукром. Коли останній почне карамелизовываться, ємність додається трохи гарячої води, яка розм’якшить шматочки продуктів.
  • У вже загуслу масу додається мелений перець і соєвий соус за смаком.
  • Груші разом з «підливою» перекладаються до печінці. Розмарин, імбир, видаляються з соусу.

Готову закуску смачно пробувати як гарячою, так і холодною.

Спробуйте також:  Салат з квасолею та куркою – 10 рецептів приготування

Теплий салат з апельсинами

Склад продуктів: великий солодкий апельсин, жменю очищених кедрових горішків, 2 ст. л. олії оливи, 1 ч. л. рідкого меду, 210 г курячої печінки, 1 ст. л. соняшникової олії, половина пучка салатного листя, суміш перців, 2 ст. л. бальзамічного оцту, сіль.

  • Печінка позбавляється від прожилок і всього зайвого, дрібно ріжеться, промивається, солиться і присипається сумішшю перців. Далі шматочки субпродукту з усіх боків обсмажуються на розігрітій олії. Досить 5 – 6 хвилин, щоб всередині м’ясо залишилося соковитим.
  • Апельсин позбавляється від шкірки і білих плівок, ріжеться великими шматочками.
  • Горішки злегка підсмажуються на сухій сковорідці.
  • Готується салатна заправка з олії оливи, рідкого меду, оцту.
  • Порвані руками салатні листя викладаються на широке плоске блюдо. Зверху розподіляються шматочки цитрусового і ще тепла печінка.

Закуска присипається смаженими горішками, щедро поливається заправкою і одразу подається до столу.

Загрузка...

Салати з яловичої печінки

Будь-які салати з печінки яловичої трохи більш складні в приготуванні. Наприклад, краще всього заздалегідь вимочувати для них субпродукт в молоці протягом кількох годин. Або залишати їх у рідини на всю ніч.

Дуже важливо перед початком приготування м’ясного інгредієнта очистити його від жил, плівок та інших зайвих частин.

Крім того, готується яловича печінка довше, ніж, наприклад, куряча.

Готуємо «Обжорку»

Склад продуктів: 380 г печінки, велика морква, ріпчаста цибулина, 2 бочкових огірка (солених), 220 г консервованого зеленого горошку, сіль, майонез, суміш перців.

  • Субпродукт попередньо відварюється до готовності і остуджується. У процесі варіння можна поліпшити його аромат за допомогою лаврових листочків і горошин запашного перцю. Остуджується печінка прямо в бульйоні, після чого нарізати довгастими шматочками.
  • Морква і цибуля довільно подрібнюються і обсмажуються на сковороді до апетитної рум’яності.
  • Солоні огірочки подрібнюються соломкою. Вони злегка віджимають руками, щоб в салаті не виявився зайвий розсіл. При бажанні можна позбавити огірки від грубої шкірки.
  • У салатницю зсипаються всі оброблені у попередніх кроках складові. До них висипається горошок без розсолу.

Готовий салат «Обжорка» солиться, перчится і заправляється соусом.

З морквою та цибулею

Склад продуктів: 240 г печінки, свіжа соковита морква, 2 цибулини, 60 г оливкової майонезу, сіль, будь-які спеції.

  • Субпродукт відварюється до готовності, остуджується, треться на тертці з самими великими отворами.
  • У сковорідці з будь-яким добре розігрітим жиром обсмажується терта морква і дрібні кубики цибулі. Коли овочі стануть рум’яними, їх можна остуджувати і перекладати до печінки.
  • Маса в салатниці солиться, присипається улюбленими спеціями.

Заправляється закуска оливковим майонезом.

Салат з рисом і печінкою «Дует»

Склад продуктів: 330 г яловичої печінки, 1/3 ст. довгого білого рису, велика ріпчаста цибулина, 90 г сиру (твердого), кухонна сіль, суміш перців, майонез.

  • Заздалегідь вимочений в молоці підготовлена яловича печінка відправляється варитися у солоному окропі. Далі вона повністю остуджується і ріжеться соломкою.
  • Рис вариться в солоній воді до готовності. Зазвичай на це йде від 17 до 20 хвилин. Потім крупа промивається, остуджується і викладається в миску до яловичій печінці.
  • Цибуля мельчится кубиками, висипається в окрему тарілочку і заливається окропом. Овоч залишається на 20 – 25 хвилин — це прибере з нього гіркоту. Далі овочеві кубики можна віджимати і висипати до інших компонентів.
  • Сир крупно треться і висипається в загальну миску.

Всі продукти добре перемішуються, солятся і перчатся. Заправляється закуска майонезом або іншим улюбленим кухарем соусом.

Рецепт приготування з грибами

Склад продуктів: 270 г свіжої печінки, дрібна луковичка, 3 маринованих огірки, 170 г свіжих печериць, 4 – 5 ст. ложок майонезу, 2 ст. л. сметани, по дрібці солі і перцю, свіжий часник.

  • Підготовлена печінка відварюється до готовності. Коли повністю охолоне, продукт нарізається середньої соломкою.
  • Цибуля мельчится півкільцями. Далі він обсмажується на добре розігрітому маслі до апетитної рум’яності. Цибулю необхідно періодично помішувати, щоб уникнути підгоряння.
  • В окремому посуді смажаться тонкі слайсы грибів. Вони за смаком перчатся і солятся.
  • Огірки без шкірочки рубаються довгою соломкою.
  • Складові зсипаються в один посуд.

Салат заправляється соусом зі сметани, майонезу, солі і розім’ятого свіжого часнику. Кількість останнього регулюється за смаком всіх домашніх.

Печінковий салат з яйцем, сиром і часником

Склад продуктів: 140 г заздалегідь звареної печінки, 80 г сиру (твердого, або напівтвердого), 2 варених яйця, 1 – 3 часникові часточки, сметана або майонез, сіль.

  • Охолоджені яйця і субпродукт крупно труться за допомогою звичайної терки.
  • Сир теж дрібно треться. Половина підготовленого продукту викладається на дно салатника. Цей шар промащується сметаною або майонезом. Соус попередньо змішується з сіллю і розчавленим часником.
  • Після сиру йде шар печінки і знову соус.
  • Далі йдуть терті яйця і, так, соус знову.
  • Завершує закуску залишився тертий сир.

Такого салату потрібно пару годин на просочення.

Теплий салат

Склад продуктів: 380 г печінки, цибулина, половина молодого кабачка, 2 морквини, сіль, щіпка цукру, суміш перців, свіжа зелень за смаком.

  • Печінка добре промивається, ріжеться на шматочки і вариться близько півгодини. В самому кінці субпродукт солиться. Готові скибочки яловичої печінки крупно труться.
  • Всі заявлені овочі ріжуться соломкою.
  • Спочатку на розігрітому маслі обсмажується моркву. Потім вона готується пару хвилин разом з кабачком. І, нарешті, на сковорідку додається цибуля, цукор, сіль.
  • Під закритою кришкою овочі нудяться 8 – 9 хвилин.
  • Вийшла зажарка змішується з печінкою.

Якщо теплий салат вийшов сухуватим, можна збризнути його оливковою олією.

Страву прикрашають подрібненою свіжою зеленню.

Листкова печінкова закуска «Графська»

Склад продуктів: пучок свіжого салатного листя, 280 г печериць, півкіло яловичої печінки, сухарна крихта, великий баклажан, 4 варених яйця, 3 томати, жменя домашніх пшеничних сухарів, 60 г Ламбера (сир), пучок зеленої цибулі, майонез, ½ ч. л. каррі, сік половини лимона.

  • Печінка нарізати невеликими шматочками, солиться, обвалюється в сухарній крихті і обсмажується до повної готовності.
  • Печериці відварюються.
  • Баклажан ріжеться невеликими пластинками. Спочатку вимочується в солоній воді, після чого промивається і обсмажується в маслі до хрусткого стану.
  • Для соусу з’єднується майонез, сіль і каррі.
  • На широке блюдо викладаються салатні листя. Зверху шматочки висипаються печінки. Вони відразу промащуються соусом.
  • Далі йдуть пластинки варених грибів, подрібнений зелений лук і знову майонез з каррі.
  • Потім висипаються кубики яєць, розкладаються баклажани. Знову розподіляється заправка.
  • На баклажани викладаються шматочки свіжих помідорів, висипаються сухарі, тертий сир.
Спробуйте також:  Салат з ківі — 12 рецептів приготування

Закуска сбрызгивается лимонним соком і відразу подається гостям.

З додаванням зеленого горошку

Склад продуктів: 190 г печінки, стільки ж зеленого горошку (консерви), половина пучка свіжої петрушки, сіль, мелений чорний перчик, 2 варених яйця, майонез.

  • Печінка вариться до повної готовності цілим шматком. Після остигання вона нарізати невеликими кубиками.
  • У салатнику субпродукт змішується з горошком без розсолу.
  • В майбутню закуску висипається свіжа подрібнена петрушка і кубики варених яєць.

Салат солиться, перчится і заправляється майонезом.

Зі свинячої печінки

Саме салати зі свинячої печінки виходять найбільш поживними, поживними. Деякі їхні варіанти можуть бути подані до столу як самостійне блюдо.

Салат зі свинячої печінки з зеленим горошком і солоними огірочками

Інгредієнти: 380 г свинячої печінки, половина банки зеленого консервованого горошку, ріпчаста цибулина, велика морквина, 4 – 5 солоних огірків, кухонна сіль, майонез.

  • Солоні огірки разом з шкіркою труться на крупній тертці. З них зливається зайва рідина, після чого вийшла «стружка» вирушає обсмажуватися на невеликій кількості розігрітого масла.
  • Через 6 – 7 хвилин огірки вилучаються зі сковорідки, а на їх місце відправляються довільно подрібнені цибуля та морква. Вони смажаться до м’якості.
  • Печінка очищається від плівок, злегка підморожувалася і ріжеться тонкою соломкою. Далі субпродукт смажиться до готовності на олії, що залишилася від овочів.
  • Підготовлені складові змішуються в одній мисці. До них висипається горошок без розсолу.

Заправляється закуска солоним майонезом.

Готуємо з додаванням печериць

Інгредієнти: 270 г печінки і маринованих грибів, 2 варених яйця, ріпчаста цибулька, 2 маринованих огірка, майонез, сіль за смаком.

  • Печінка позбавляється від усього зайвого, промивається і вариться до готовності. Коли м’ясо повністю охолоне, воно нарізається середніми скибочками.
  • Охолоджені яйця мельчатся кубиками. Таким же чином ріжуться мариновані огірки. Гриби рубаються тонкими пластинками.
  • Дрібні кубики цибулі обсмажують до золотистого відтінку на будь-якому розігрітому жирі.
  • Всі продукти з попередніх кроків змішуються, солятся.

Салат заправляється майонезом.

Листковий печінковий салат з морквою і часником

Інгредієнти: 270 г свинячої печінки, зубок часнику, велика морквина, 3 ст. л. несолодкого йогурту, 2 сирих курячих яйця, 1 ст. л. пшеничного борошна, сіль, перець.

  • Печінка відварюється цілим шматком, після чого остуджується і ріжеться середньої соломкою. Вона стане першим шаром закуски.
  • Він присаливается і поливається сумішшю несолодкого йогурту, розчавленого часнику і перцю. За смаком можна додати в масу і будь-які ароматні трави.
  • Зверху розподіляється сира терта морква.
  • Яйця з борошном і невеликою кількістю солі збиваються міксером, після чого переходять на сковорідку. Смажиться великий млинець.
  • Остиглий омлет нарізати соломкою, яка після повного охолодження викладається на морквяний шар. Далі йде соус.

Закуска прикрашається будь свіжою зеленню і на кілька годин залишають у холодильнику для просочення.

З квасолею

Інгредієнти: 270 г печінки, 170 г консервованих бобових червоного кольору, половина великої морквини, маринований огірок, половина цибулинки, сіль, соус.

  • Квасоля відкидається на друшляк. Як тільки з неї січе зайва рідина, продукт можна пересипати в салатник.
  • Солоні огірки ріжуться найтоншої соломкою і відправляються до квасолі.
  • Половина цибулинки і морквина довільно ріжуться і до рум’яності обсмажують на розігрітому маслі.
  • Печінка добре промивається, зачищається від плівок і жилок, вариться до готовності в солоній киплячій воді. М’ясо нарізати соломкою.
  • Продукти з’єднуються. Закуска присаливается, доповнюється соусом.

Перед подачею гостям салат має настоятися кілька годин в прохолоді.

З рисом і сиром

Інгредієнти: півкіло печінки, 2 моркви, 80 г сиру, 2 варених яйця, чашка довгого білого рису, цибулина, майонез, сіль, борошно.

  • Рис вариться в солоній воді до готовності.
  • Підготовлена печінка нарізати шматочками, обвалюється в підсоленій борошні і обсмажується на розігрітому жирі до готовності.
  • Морквина крупно треться. Цибуля мельчится кубиками. Овочі смажаться на що залишився від печінки олії.
  • Варені яйця остуджувати і дрібно ріжуться.
  • Сир крупно треться.

Продукти з’єднуються, солятся, поливаються майонезом і перемішуються.

Ситний салат з картоплею і свинячою печінкою

Інгредієнти: 330 г печінки, ¼ ріпчатої цибулинки, 8 ст. л. питної води, 2 ст. л. столового оцту, пучок кропу, 2 картоплини, солоний огірок, 2 варені яйця сіль, майонез.

  • Цибуля мельчится кубиками і заздалегідь замочується у суміші води і оцту. У цій рідині овоч залишається на 20 – 25 хвилин.
  • Печінка вариться в солоній воді до готовності і рубається кубиками. Аналогічним образом подрібнюється відварна охолола картопля, а також варені яйця і солоний огірочок.
  • Продукти змішуються, посипаються подрібненим кропом. Кубики цибулі попередньо позбавляються зайвої вологи.

Салат солиться і заправляється майонезом.

Варіант закуски з пекінською капустою

Інгредієнти: половина качана китайської капусти, 280 г печінки, великий свіжий огірок, кисло-солодке яблуко, 6 ст. л. міксу з соняшникової та оливкової олії, 2 ст. л. винного оцту, жменю свіжої журавлини, лимонний сік, сіль, цукор за смаком.

  • Пекинка дуже тонко шинкуется.
  • Яблуко без шкірки і серцевинки нарізане тонкими скибочками, які сбрызгиваются соком лимона.
  • Печінка промивається, обсушивается паперовим рушником, крупно ріжеться, після чого обсмажується до готовності на соняшниковій олії.
  • Огірок нарізати тонкими смужками. Зручніше за все робити це за допомогою овочечистки. Далі смужки викладаються на паперові серветки, щоб пішла з них зайва рідина.
  • Подрібнені капуста, яблуко і огірок розкладаються на широкій тарілці. Зверху кладуть шматочки смаженої печінки і розсипається свіжа журавлина.

Частування поливається заправкою з соку цитруса, олії, оцту, солі і цукру. Такий салат можна подавати теплим.

Вишуканий салат з печінкою, горіхами і буряком

Інгредієнти: 4 великі буряка, 280 г свинячої печінки, 1,5 ст. заздалегідь звареного рису, пучок свіжої петрушки, майонез, трохи цитрусового соку, сіль.

  • Буряк вариться до м’якості, після чого остуджується і мельчится мініатюрними кубиками.
  • Печінка дрібно нарізається, спочатку обсмажується на великому вогні до скоринки, після чого накривається кришкою і гаситься при повільному нагріванні плити 5 – 6 хвилин.
  • Петрушка дрібно ріжеться.
  • Підготовлені компоненти з’єднуються у відповідному салатнику. До них додається варений остиглий рис.
Спробуйте також:  Салат з кольрабі – 8 смачних рецептів приготування

Закуска солиться і заправляється сумішшю майонезу з соком лимона.

З печінки тріски

Особливо популярними серед кулінарів є салати з печінки тріски. Консервований рибний продукт не вимагає попередньої підготовки. Достатньо витягти його з банки і розділити на шматочки.

Класичний рецепт салату з печінки тріски

Інгредієнти: баночка печінки (консерви), маленька голівка білої цибулі, 3 варених курячих яйця, щіпка свіжомеленого чорного перцю, 190 г сиру, сіль, соус.

  • Риба виймається з банки, розминається виделкою. Для більшої соковитості до неї додається трохи масла з тієї ж ємності. Не потрібно дуже старатися. У мисці повинні виявитися досить великі шматочки печінки.
  • Цибуля чиститься і дрібно ріжеться. Не варто брати дуже гіркий і пекучий овоч.
  • Будь-який твердий сир дрібно треться. Таким же чином подрібнюються і охолоджені яйця.
  • Підготовлені складові перемішуються, поливаються обраним соусом, солятся і перчатся.

Для заправки такої закуски добре підійде звичайний легкий майонез.

Простий салат листковий

Інгредієнти: стандартна банка консервованої печінки тріски, 2-3 варених картоплини, 3 варених яйця, варена морквина, 3 бочкових огірка (солених), 5 пір’їн зеленого цибулі, 60 г сиру, сіль, майонез, перець.

  • Заздалегідь зварені і охолоджені коренеплоди крупно труться.
  • Варені яйця перед обробкою теркою поділяються на складові. Далі білки труться крупно, а жовтки – дрібно.
  • З печінки зливається вся рідина, після чого вона виделкою ділиться на дрібні шматочки. Можна і зовсім подрібнити продукт товкачиком.
  • Огірки позбавляються від твердої шкірки, після чого грубо труться або ріжуться тонкою довгою соломкою.
  • Сир також обробляється теркою з самими великими поділками.
  • Зелена цибуля просто дрібно рубається гострим ножем.
  • Подається закуска до столу порційно в невеликих вазочках. Тому першим ділом на дно кожної ємності викладається терта картопля. Далі йде печінку.
  • На рибу висипається зелений лук, розподіляється шар підсоленого і присмаченого перцем майонезу.
  • Потім розкладається солоний огірок.
  • Останніми розподіляється тертий білок, морква, сир і жовток. Будь-які ці шари довільно промащуються соусом.

Перед подачею гостям салат має настоятися гарненько в прохолоді.

Ніжна закуска з сиром

Інгредієнти: 220 г печінки тріски, 130 г сиру, 8 – 9 шт. перепелиних яєць, сіль, майонез, спеції.

  • Перепелині яйця занурюються в киплячу воду і варяться 5 – 6 хвилин після повторного закипання. Далі половина їх нарізається половинками, решта – четвертинками.
  • Сир крупно треться.
  • Олію від риби зливається і змішується з соусом. Він солиться за смаком і приправляється спеціями.
  • Печінка розминається виделкою.

Всі компоненти викладаються в зручну миску, перемішуються і доповнюються соусом. Прикрашається закуска яєчними половинками.

Салат «Соняшник»

Інгредієнти: 2 завчасно зварених картопляні бульби, 3 варених яйця, головка ріпчастої цибулі, 210 г консервованої печінки тріски, сіль, овальні чіпси і маслини для прикраси, сіль, легкий майонез.

  • Картопля мельчится кубиками і відправляється в блюдо першим шаром. Він відразу просочується підсоленим майонезом.
  • Зверху розподіляються дрібні шматочки сирого ріпчастої цибулі.
  • Далі йде шар з розім’ятих виделкою з невеликою кількістю масла з банки рибних консервів.
  • Останніми висипаються дрібно терті окремо білки і жовтки. Між ними йде шар майонезу.

Щоб ефектно прикрасити салат «Соняшник», потрібно на жовтках за допомогою кондитерського мішка соусом намалювати сіточку. В отримані клітинки вкладаються половинки маслин. По колу блюдо з салатом обкладається чіпсами.

Готуємо з овочами

Інгредієнти: банка печінки, 6 – 7 шт. черрі, 5 -6 листя салату, великий міцний огірок, 6 – 7 шт. перепелиних яєць, стебло селери, половина пучка будь ароматної зелені, сіль, масло оливи, суміш перців.

  • Яйця варяться 5 – 6 хвилин, після чого ріжуться крупно.
  • Огірок подрібнюється тонкими кружками.
  • Корінь селери рубається дрібними скибочками.
  • Черрі ріжуться на половинки або четвертинки.
  • Печінка риби витягується з масла і нарізати середніми шматочками.
  • Листя салату промиваються, обсушиваются і крупно рвуться руками. Отримані шматочки відразу викладаються на плоске блюдо для сервірування.
  • Далі висипаються огірки, селера, помідори. Розподіляється нарізана печінка тріски.
  • Останніми викладаються яйця.

Готовий салат поливається оливковою олією, змішаним з рідиною, що залишилася від печінки тріски, сіллю і перчиками.

Яєчний салат

Інгредієнти: 130 г печінки тріски, 2 варених курячих яйця, половина пучка зеленого цибулі, 3 щіпки солі, соус.

  • Першими кубиками рубаються охолоджені варені яйця. Вони одразу викладають у салатник.
  • Далі йде подрібнений зелений лук.
  • Печінка викладається в ємність з маслом.
  • Продукти дуже добре вимішуються, щоб консерви рівномірно розподілилися.

Закуска солиться і заправляється відповідним соусом. Можна взяти звичайний майонез.

Ситна закуска з рисом

Інгредієнти: 130 г рибної печінки в маслі, дрібна луковичка, 60 г довгого білого рису, 3 – 4 гілочки свіжої кінзи, 1 ст. л. рисового оцту, 40 г Пармезану, варене яйце, сіль, перець, майонез.

  • Крупа відварюється до повної готовності звичним способом.
  • Цибулина тонко шинкуется, змішується з рубаною кінзою, заливається рисовим оцтом і залишають на 12 – 15 хвилин.
  • Печінка без масла поділяється на шматочки.
  • Пармезан дрібно треться, яйце – крупно.
  • Всі інгредієнти змішуються. За бажанням можна викладати закуску шарами, починаючи з рису і закінчуючи тертим яйцем.
  • Заправляється (або промащується) страва майонезом з сіллю і перцем.

Це одна з цікавих варіацій салату «Мімоза».

Салат «Нісуаз»

Інгредієнти: 140 г печінки тріски, 7 – 8 маслин, 170 г стручкової квасолі, 7 – 8 шт. черрі, стільки ж анчоуси (філе), ріпчаста цибулина, 2 часникові часточки, 8 ст. л. олії оливи, 1,5 ст. л. винного оцту, 2 варених яйця, сіль, перець.

  • Для заправки змішуються масло, оцет і роздавлений часник. Соус солиться, перчится.
  • Квасоля заморожена на 5 – 6 хвилин опускається в окріп, після чого обполіскується крижаною водою.
  • Помідори і варені яйця дрібно ріжуться, оливки – навпіл.
  • На дно салатниці висипається квасоля, далі розподіляються всі інші підготовлені інгредієнти, печінка тріски, розім’ята виделкою і нарізане рибне філе.

Закуска поливається соусом.