Салат з печінки — 32 рецепта смачного приготування в домашніх умовах

Для приготування закусок використовується не тільки печінка тріски, але також куряча, яловича, свиняча. Такі страви з субпродуктів виходять одночасно і смачними, і незвичайними, і корисними. Кращі рецепти салатів з печінки зібрані нижче.

Салати з курячою печінкою

Будь-які салати з курячою печінкою зазвичай подобаються і дорослим, і дітям. Печінка птиці готується дуже просто і швидко. Не потрібно докладати особливих зусиль, щоб зробити її м’якою і ніжною.

Теплий салат з курячої печінки з овочами

Інгредієнти: 220 г печінки курячої, по 90 г зеленої стручкової квасолі і жовтого болгарського перчика, 3 щіпки дрібної солі, рафінована олія, насіння світлого кунжуту, 3 – 4 салатних листочка.

  • Куряча печінка не вимагає особливої попередньої підготовки. Досить нарізати її середніми шматочками, присолити і обсмажити на розпеченому маслі до готовності.
  • В окремій сковорідці для м’якості смажаться брусочки перцю і стручкова квасоля. Досить 5 – 6 хвилин.
  • На тарілку укладаються салатні листя. Зверху розподіляються ще теплі перець і квасолю.
  • Далі розкладаються шматочки печінки.

Салат до смаку посипається сіллю і світлим кунжутом. Заправка для нього не потрібно. Досить буде олії, що залишився на компонентах після обсмажування.

Рецепт приготування з солоними огірками

Склад продуктів: 320 г печінки, 2 морквини, 40 г сиру, 120 г бочкових солених огірків, 3 курячих яйця, ріпчаста цибулька, жирний майонез.

  • Першим ділом до повної готовності варяться моркву і курячі яйця.
  • Субпродукт попередньо промивається крижаною водою, позбавляється від плівок і вариться в підсоленій воді 20-25 хвилин.
  • Огірки і охолола печінка крупно труться. Вони відразу висипаються на дно салатника і промащуються солоним майонезом.
  • Зверху розподіляються дрібні кубики цибулі, ошпарені окропом і віджаті від зайвої рідини. Разом з крупно тертою морквиною овоч викладається на попередні шари. Інгредієнти знову промащуються майонезом.
  • Останніми розподіляються терті яйця і сир.

Готовий салат з печінкою і солоними огірками прикрашається половинками черрі і свіжою петрушкою.

Салат з курячою печінкою та квасолею

Склад продуктів: 280 г курячого субпродукту, по 80 г вареної білої квасолі, болгарського солодкого перцю, помідорів і цибулі, по 1 ст. л. соєвого соусу, гірчиці із зернами і олії, 1 ч. л. бальзамічного оцту, жменя пшеничних сухарів, зелені салатні листя.

  • Томати ріжуться кубиками, цибулю – полуколечками, перець – тонкою довгою соломкою.
  • Всі підготовлені овочі відразу викладаються у відповідний салатник. До них додається охолола біла квасоля. Замість вареного продукту можна використовувати консервований.
  • Печінка ріжеться невеликими шматочками і до рум’яності обсмажується на середньому вогні.
  • Для заправки в мисці змішується масло, соус і оцет. Після перемішування в масу відправляється гірчиця. Заправка збивається до однорідності.
  • Остиглий субпродукт перекладається до інших компонентів. Додається і порваний на невеликі шматочки салат. Зверху розсипаються сухарики.

Залишається полити салат з печінкою та квасолею заправкою з четвертого кроку.

Готуємо з корейською морквою

Склад продуктів: 230 г печінки, 160 г пряної морквини, ріпчаста цибулина, 2 солоних огірка, майонез, зелень, 90 мл окропу, ½ ч. л. цукру піску, ¼ ч. л. солі, 1 ст. л. оцту.

  • Промита печінка відправляється варитися до готовності в солоній воді. На це піде трохи менше півгодини.
  • Лук ріжеться найтоншими кільцями і заливають маринадом з столового оцту, окропу і всіх сипучих компонентів. У такому вигляді овоч повинен постояти весь час, поки вариться субпродукт.
  • Огірки і готова охолола печінка ріжуться тонкою довгою соломкою.
  • Всі підготовлені продукти викладають у салатник. Цибулю і корейська морквина попередньо віджимаються від маринаду. За смаком додається будь-яка подрібнена зелень.

Заправляється салат з морквою майонезом або іншим жирним солоним соусом.

Білоруський — з грибами

Склад продуктів: 190 г печінки, 2 маринованих огірка, 90 г свіжих печериць, середня цибулина, морквина, 2 великих яйця, сіль, мелений перець, майонез.

  • Огірки нарізати соломкою. Розсіл, що виділився в процесі, потрібно злити в раковину. Інакше вже готова закуска вийде занадто водянистою.
  • Зварені круто яйця ріжуться кубиками і висипаються до огірків.
  • Гриби крупно ріжуться, присаливаются і обсмажуються до рум’яності на будь-якому добре розігрітому жирі. Вони злегка остуджувати і перекладаються у велику тарілку.
  • На маслі, що смажаться до повної готовності невеликі шматочки курячої печінки. До неї також варто відразу додати сіль. Коли продукт охолоне, можна переміщати його в майбутній салат.
  • Залишилося обсмажити довільно подрібнені моркву і цибулю, додати їх до закуски.

Готовий білоруський салат з грибами солиться і заправляється легким майонезом з сіллю, перцем.

Салат з курячої печінки і моркви

Склад продуктів: 280 г курячої печінки, 3 цибулини, 170 г білокачанної капусти, жменя ядерець волоських горіхів, приправа для курки, морквина, сіль, 40 мл соняшникової олії, 1 ст. л. оцту, 2 ч. л. цукру.

  • Капуста дрібно шинкуется і розминається руками.
  • Зверху розподіляється охолола піджарка з довільно подрібненого цибулі і моркви.
  • Далі йдуть обсмажені з сіллю і приправою до рум’яності невеликі шматочки печінки.

Закуска готова прикрашається рубаними горіхами і поливається соусом з олії, оцту, цукру і солі.

Оригінальна закуска з грушами

Склад продуктів: 190 г печінки, солодка цибулина, 2 спілі груші, гілочка розмарину, невеликий шматочок кореня імбиру, сіль, мелений перець, соєвий соус за смаком, молоко, борошно.

  • Печінка нарізати невеликими шматочками і на 15 – 17 хвилин занурюється в мисочку з молоком. Це зробить її ще ніжніше на смак.
  • Далі скибочки субпродукту промиваються, обвалюються в підсоленій борошні і відправляються на сковорідку з добре розігрітим маслом, стружкою очищеного кореня імбиру і гілочкою розмарину.
  • Готове м’ясо викласти на окрему плоску тарілку.
  • У жирі, що залишився смажаться тонкі полуколечки цибулі і шматочки очищеної груші.
  • Вміст сковорідки посипається цукром. Коли останній почне карамелизовываться, ємність додається трохи гарячої води, яка розм’якшить шматочки продуктів.
  • У вже загуслу масу додається мелений перець і соєвий соус за смаком.
  • Груші разом з «підливою» перекладаються до печінці. Розмарин, імбир, видаляються з соусу.

Готову закуску смачно пробувати як гарячою, так і холодною.

Теплий салат з апельсинами

Склад продуктів: великий солодкий апельсин, жменю очищених кедрових горішків, 2 ст. л. олії оливи, 1 ч. л. рідкого меду, 210 г курячої печінки, 1 ст. л. соняшникової олії, половина пучка салатного листя, суміш перців, 2 ст. л. бальзамічного оцту, сіль.

  • Печінка позбавляється від прожилок і всього зайвого, дрібно ріжеться, промивається, солиться і присипається сумішшю перців. Далі шматочки субпродукту з усіх боків обсмажуються на розігрітій олії. Досить 5 – 6 хвилин, щоб всередині м’ясо залишилося соковитим.
  • Апельсин позбавляється від шкірки і білих плівок, ріжеться великими шматочками.
  • Горішки злегка підсмажуються на сухій сковорідці.
  • Готується салатна заправка з олії оливи, рідкого меду, оцту.
  • Порвані руками салатні листя викладаються на широке плоске блюдо. Зверху розподіляються шматочки цитрусового і ще тепла печінка.

Закуска присипається смаженими горішками, щедро поливається заправкою і одразу подається до столу.