Салат з печінки тріски – 9 рецептів приготування

Печінка тріски не відноситься до продуктів для приготування щоденних страв. Вона призначена для створення атмосфери свята і свята. Тому в будь-якому ласощах вона потребує гідного обрамленні. Для того щоб зробити салат з печінки тріски, скористайтесь відібраними рецептами.

Класичний салат з консервованої печінки тріски

Ще в позаминулому столітті цю страву готували на найбільш значущі свята.

Інгредієнти:

  • печінка тріски – банку;
  • перець;
  • картопля – 2 великих бульби;
  • сіль;
  • огірок – 2 шт. свіжий;
  • петрушка – 15 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • кріп – 15 г;
  • цибуля зелена – 15 р.

Приготування:

  • Залити картоплю водою. Не зрізати шкірку.
  • Зварити.
  • У вируючу воду покласти яйця.
  • Зварити.
  • Злити воду з продуктів.
  • Почистити.
  • Взяти тертку крупного помелу. Перетерти.
  • Розім’яти печінку.
  • Порубати огірок. Дрібні шматки будуть смачніші.
  • Нашаткувати зелень.
  • Перемішати.
  • Підсолити.
  • Залити маслом з банки від консервів.
  • Перемішати.

З рисом

Салат з печінки тріски з рисом виходить не жирним, але дуже ситним.

Інгредієнти:

  • цибуля зелена;
  • печінка тріски – банку;
  • перець;
  • рис – 0,5 склянки;
  • сіль;
  • огірок – 2 шт. маринований;
  • яйце -3 шт.;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • кріп.

Приготування:

  • Розім’яти печінку виделкою.
  • Проварити рис.
  • Закинути в окріп яйця.
  • Проварити. Шкаралупу видалити.
  • Натерти, використовуючи крупного помелу тертку.
  • Огірки нашаткувати.
  • Порубати зелень.
  • Перемішати.
  • Залити майонезом.
  • Підсолити.
  • Присипати перцем. Перемішати.

Святковий салат з печінки тріски в тарталетках

На будь-якому святі буде доречним страву в тарталетках. Така подача закуски завжди виглядає привабливо.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • тарталетки – 13 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль;
  • майонез;
  • цибуля порей – 1 стебло;
  • сир – 120 г;
  • печінка тріски – банку.

Приготування:

  • Проварити моркву.
  • В окропі проварити яйця.
  • Очистити продукти.
  • Натерти. Використовувати дрібну тертку.
  • Порей нашаткувати.
  • Олію з банки злити.
  • Розім’яти печінку.
  • Перетерти сир, використовуючи крупну тертку.
  • З’єднати продукти.
  • Підсолити.
  • Залити майонезом. Перемішати.
  • Помістити масу в тарталетки.
Дивіться також:  Листкові салати – 10 смачних рецептів приготування

Оригінальна «Мімоза» з консервами

Це хіт радянських господинь, але і в наш час користується великою популярністю. Зазвичай блюдо готують з рибних консервів, але для святкового столу підійде більш вишуканий варіант салату мімоза з печінкою тріски.

Інгредієнти:

  • печінка тріски – банку;
  • картопля – 4 шт.;
  • майонез – 240 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйце – 5 шт.;
  • сіль;
  • сир плавлений – 70 р.

Приготування:

  • Картоплю залити водою.
  • Проварити.
  • У киплячу воду помістити яйця.
  • Проварити.
  • Подрібнити. Скористатися великою теркою.
  • Розім’яти печінку.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Викласти картоплю.
  • Промазати майонезом.
  • Вкрити цибулею.
  • Розмістити печінку.
  • Присипати яйцями.
  • Натерти сир.
  • Промазати майонезом.
  • Посипати поверхню заготовки.
  • Помістити в холодильник.
  • Настояти дві години.

Листковий салат

Таке блюдо виходить смачною, ситною. Дуже красиво викладати в келихи. Кожен шар такої ємності добре проглядається, роблячи ласощі ошатним. Яскраве, барвисте страву, завдяки своїй оригінальності не вимагає додаткового прикраси. Щоб салат був насичений за смаком, соковитий і максимально ніжний, перед подачею необхідно потримати блюдо в холодильнику пару годин.

Інгредієнти:

  • печінка тріски – 1 шт.;
  • перець чорний;
  • картопля – 3 бульби;
  • майонез – 240 мл;
  • яйце – 3 шт.;
  • сир-60 г;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля – 35 г зелений;
  • огірок – 4 солоний.

Приготування:

  • З банки злити масло.
  • Взяти вилку. Розім’яти печінку.
  • Присипати перцем. Перемішати.
  • У воду покласти картоплю, потім додати моркву. Закип’ятити.
  • Проварити.
  • У киплячу воду покласти яйця.
  • Проварити.
  • Рідину злити.
  • Охолодити.
  • Очистити.
  • Натерти картоплю. Використовуйте крупну тертку.
  • Для моркви знадобляться дрібні осередки. Подрібнити.
  • Білок натерти.
  • Потім – жовток.
  • Зрізати шкірку з огірків. Взяти крупного помелу тертку. Перетерти. Злити не потрібний сік.
  • Сир перетерти на крупній тертці.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Викласти картоплю.
  • Розподілити печінку.
  • Посипати цибулею.
  • Залити майонезом.
  • Розкласти огірок.
  • Слідом – білок.
  • Посипати морквиною.
  • Присипати сиром.
  • Промазати майонезом.
  • Прикрасити жовтком.
Дивіться також:  Салат з капусти — 11 рецептів приготування салату

Спосіб готування з яйцем

Це легка варіація виходить неймовірно смачною, яка займає мінімум часу. Не вимагає додаткових соусів. Можна вживати, як салат або використовувати як основу для бутербродів. Відмінно виглядає в тарталетках.

Інгредієнти:

  • цибуля – 160 г зелений;
  • печінка тріски – 320 г;
  • сіль;
  • яйце – 7 шт.

Приготування:

  • Печінка розім’яти виделкою.
  • Проварити яйця.
  • Натерти на дрібній тертці.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Перемішати продукти.
  • Підсолити.
  • Залити маслом з банки.
  • Розмішати.

З додаванням огірка

Володіє легким шармом. Відрізняється простотою приготування. Ретельно вибирайте зелений овоч. Він повинен бути обов’язково свіжим, міцним, хрустким і не гірчити.

Інгредієнти:

  • печінка тріски – 320 г;
  • перець;
  • огірок – 3 шт.;
  • сіль;
  • яйце – 4 шт.;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • цибуля – 5 зелених стебел.

Приготування:

  • Порізати огірки.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Проварити яйця. Натерти.
  • Злити масло з банки.
  • Розім’яти печінку.
  • Перемішати продукти.
  • Підсолити.
  • Присипати перцем.
  • Залити майонезом. Розмішати.

З додаванням сиру

Для оформлення підійдуть листя салату, на якому закуска буде гарно виглядати.

Інгредієнти:

  • цибуля – 45 г зелений;
  • печінка тріски – 320 г;
  • сіль;
  • яйце – 4 шт.;
  • майонез – 4 ст. ложки;
  • сир – 95 р.

Приготування:

  • Закип’ятити воду.
  • Помістити яйця.
  • Проварити.
  • Олію з банки злити.
  • Взяти вилку. Перетерти печінку.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Взяти тертку дрібніші. Подрібнити сир.
  • Перемішати підготовлені інгредієнти.
  • Залити майонезом.
  • Присолити.
  • Розмішати.

З картоплею

Відмінний варіант для любителів щільно поснідати.

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 головка;
  • печінка тріски – 320 г;
  • сіль;
  • картопля – 430 р.

Приготування:

  • Залити водою картоплю. Проварити.
  • Очистити. Нарізати. Потрібні дрібні часточки.
  • Цибулю потрібно у вигляді півкілець.
  • Печінку нарізати. Потрібні шматочки.
  • Змішати продукти.
  • Залити маслом з банки.
  • Підсолити.
  • Розмішати.

Поради

  • Це страва необхідно правильно подавати. Красиво викладати в прозорі порційні ємності. Приготувати салат під силу кожному. Найголовніше – стежити за жирністю. Не слід заливати всім маслом з банки. Майонезу також не варто використовувати багато. Інакше страва вийде дуже калорійним і жирним. Якщо до складу страви входить картопля або рис, то заправки можна додати трохи більше.
  • Поліпшити смак страви допоможуть оливки, шматочки лимона, журавлина. Якщо додати їх у закуску, то звична страва наповниться новими нотками.
  • При купівлі основного продукту слід звернути увагу на склад. Печінка повинна бути натуральною. Додатковими компонентами можуть бути лише перець, лавр і сіль. Масла у складі також бути ніякого не має. В маринаді повинен бути присутнім тільки натуральний жир печінки.
  • Якщо ви придбали тарталетки великого розміру, то всі продукти слід подрібнювати побільше. Для дрібних – смачніше буде, якщо інгредієнти будуть дрібними.
Дивіться також:  Салат з копченою рибою – 7 смачних рецептів приготування