Салат з печінкою яловичої – 8 рецептів

Печінка – дуже корисний продукт, який слід регулярно включати в свій раціон. Ось тільки в чистому вигляді його люблять не всі. Щоб догодити смакам і дорослих, і маленьких членів сім’ї, варто поекспериментувати і приготувати закусочний салат з яловичої печінкою.

Салат з яловичої печінкою, морквою і цибулею

Ця ситна закуска виходить також економною. Інгредієнти: 2 ріпчасті цибулинки, 270 г печінки, 2 середні морквини, 3 маринованих огірочка, 90 г консервованої кукурудзи, сіль, майонез.

  • Субпродукт позбавляється від плівки, жовчних проток та інших включень. Після цього промивається, підсушується серветками з паперу.
  • Тонкі пластинки печінки обсмажують на добре розігрітому маслі. Далі в ньому ж страхуються тонкі полуколечки лука, а потім дрібна соломка морквини.
  • М’ясо на цей час відкладається в сторону, остуджується і подрібнюється брусочками.
  • Огірки також ріжуться тонкими брусками.
  • Всі підготовлені інгредієнти змішуються і посипаються кукурудзою без рідини.
  • Залишилося посолити частування і заправити соусом.
  • Щоб виключити явний солодкуватий присмак кукурудзи, можна використовувати консервований, а заморожений продукт. Він попередньо відварюється в підсоленій воді.

    З додаванням грибів

    Разом з овочами на блюдо можна додавати і гриби. Краще всього брати свіжі печериці (180 г). Інші інгредієнти: 320 г печінки, цибулинка, 3 маринованих огірки, сіль, суміш перців, майонез.

  • Підготовлену печінку заздалегідь відварюється, остуджується і ріжеться тонкою соломкою.
  • Цибуля подрібнюється дрібними півкільцями, обсмажується на маслі спочатку поодинці, а потім – з слайсами грибів.
  • Огірки теж ріжуться соломкою.
  • Всі інгредієнти солятся, перчатся, змазується майонезом і перемішуються.
  • Перш ніж знімати пробу, потрібно залишити закуску в холоді мінімум на одну годину.

    Листковий салат з яловичої печінкою

    Цей варіант закуски добре підійде для святкового столу, адже він не тільки корисний, але і красиво поданий. Інгредієнти: 3 відварних картоплини, 4 зварених круто курячих яйця, 320 г яловичої печінки, велика варена морква, половина пучка зеленого цибулі, сіль, ріпчаста цибулина, майонез.

  • Вже зварені інгредієнти подрібнюються за допомогою великої терки (картопля, морква, яйця).
  • Печінка без плівочок нарізане тонкими брусочками і добре обсмажується на розігрітому маслі, після чого остуджується і не менше 2 разів пропускається через м’ясорубку.
  • Цибуля пассируется лишилося від субпродукту жирі.
  • Шари викладаються в такій послідовності: цибуля – картопля – печінка – яйця – морква – рубана зелень. За смаком вони присаливаются і змазується майонезом.
  • Цей листковий салат дуже виграє, якщо подати страву в прозорому салатнику.

    З болгарським перцем

    Солодкий перчик додасть закуски соковитості. Інгредієнти: 260 г субпродукту, кілька великих листя салату, болгарський червоний перець, фіолетовий, салатний цибулю, великий томат, сіль, 2 великі ложки борошна, оливкова олія, прованські трави.

  • Підготовлені шматочки печінки обвалюються в підсоленій борошні і обсмажуються до легкої скоринки. Їх відразу присипати улюбленими спеціями.
  • На маслі, що ріжуться тонкі брусочки солодкого перцю.
  • Листя салату стануть основою закуски. На них викладається печінка, великі скибочки помідора, остиглий перчик, тонкі кільця цибулі.
  • Поливається закуска сумішшю оливкової олії з дрібкою прованських трав.
  • Цей рецепт салату можна змінювати на свій смак, наприклад, замість цибулі використовуючи баклажан.

    Загрузка...

    Печінковий салат з яйцем і часником

    Крім перерахованих у назві продуктів одним з основних у такий закуски стане твердий сир. Інгредієнти: 120 г печінки, 90 г сиру, 2 великих варених яйця, пара часникових зубчиків, сіль, майонез.

  • Печінка вариться до готовності в солоній воді.
  • Субпродукт і яйця натираються на крупній тертці. Сир треться за допомогою дрібної.
  • Викладається закуска шарами: яйця – печінка – роздавлений часник – сир. Вони за смаком присаливаются і промащуються соусом.
  • Допускається замінювати майонез середньо жирної сметаною.

    З солоними огірками

    Огірочки краще всього брати домашнього приготування без зайвих спецій. Інгредієнти: 360 г курячої печінки, 4 шт. моркви і стільки ж цибулі, 5 відварених яєць, 8-9 солоних огірочків, майонез, сіль.

  • Печінка позбавляється від усього зайвого (особливо важливо зняти з неї плівку), після чого вариться в киплячій солоній воді близько 20 хвилин. Коли продукт охолоне, він дрібно кришиться гострим ножем.
  • Кубики цибулі страхуються на вершковому маслі.
  • Морквина вариться до м’якості.
  • Білки і жовтки варених яєць натираються окремо.
  • Солоні огірочки труться на тертці. Аналогічним образом подрібнюється і варена морква.
  • Всі підготовлені складові поєднуються, солятся і змазується майонезом.
  • Якщо вирішено викласти закуску шарами, то останнім повинен стати шар з яєчних жовтків.

    Теплий салат з яловичої печінкою

    Таку закуску цілком можна подати навіть на обід як повноцінне ситне блюдо. Інгредієнти: 320 г печінки, по 180 г печериць і стручкової квасолі, великий томат, фіолетова цибулина, сіль, сухий часник, по великій ложці борошна і лимонного соку, суміш перців.

  • Печінка промивається, ріжеться на шматочку, заливають холодною водою і залишають на півгодини при кімнатній температурі. Можна змішати воду для вимочування з молоком.
  • На добре розігрітому маслі обсмажується квасоля, присипана сіллю і сухим часником. У цю ж сковорідку всипати тонкі кільця цибулі і слайсы грибів. Разом компоненти готуються ще 12-14 хвилин.
  • Овочі та печериці перекладаються в салатник, а на решті порції масла обсмажуються обкачані в борошні із сіллю і перцем шматочки субпродукту.
  • Залишилося додати в закуску шматочки свіжого томату.
  • Перед подачею до столу частування сбрызгивается лимонним соком. Можна посипати його тертим твердим сиром.

    Рецепт з зеленим горошком

    Зелений горошок береться консервований. Досить стандартної банки. Інші інгредієнти: 2 відварних яйця, 230 г яловичої печінки, пучок петрушки, сіль, майонез, суміш перців.

  • Субпродукт без плівки ріжеться шматочками і вариться 25 хвилин. Далі він нарізається кубиками.
  • Таким же чином подрібнюються і заздалегідь зварені курячі яйця.
  • Свіжа петрушка промивається, струшується від води і дрібно рубається.
  • Всі підготовлені інгредієнти з’єднуються, до них висипається горошок без рідини. Залишається посолити, поперчити закуску і приправити майонезом.
  • Подавати салат до столу можна відразу.

    Скільки варити яловичу печінку для салату?

    Кожній господині корисно буде знати, скільки варити печінку яловичу для салату. Дотримання точного часу приготування дозволить зберегти м’якість і ніжність продукту.

    В першу чергу потрібно враховувати, якої величини варяться шматочки. Якщо печінка не була попередньо нарізана, то процес займе 40-45 хвилин. А невеликі шматочки субпродукту будуть готові вже через 20-25 хвилин.

    Заморожену печінку перед варінням потрібно розморозити, залишивши при кімнатній температурі. Щоб продукт не висихав, його слід накрити плівкою.

    Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...